Deja Vu 1990 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Στις 9/10/2018 στις 11:06 ΠΜ, ss13 είπε Τα Windows 10 Updates είναι δράμα , εαν ο υπολογιστής σου δεν είναι δυνατός ( με δυνατό επεξεργαστής , πολύ μνήμη και γρήγορο δίσκος ) θα κολλάει , καλύτερα να πας σε Windows 7 . Επίσης πάρε κάποια καλή θήκη ( οι Controllers των έτοιμων εξωτερικών δίσκων είναι ότι να ναι , γι αυτό σου προτείνω αυτή τη λύση , βέβαια είναι λίγο ακριβότερη αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ) επίσης καλύτερα να είναι αλουμίνια για να έχει καλύτερες θερμοκρασίες https://www.skroutz.gr/c/667/thikes-sklhrwn-diskwn/m/887/RaidSonic/f/597470_597472/exoteriki-parochi-reymatos-1.html και έναν μεγάλο σκληρό , ώστε να κρατάς διπλά Back Up . Για τρέξε κι αυτό https://download.cnet.com/Hard-Disk-Sentinel/3000-2086_4-10466403.html δώσε μας Health / Performance του δίσκου , επίσης πάνω αριστερά της αναφορά λέει το μοντέλο του σκληρού δίσκου , δώσε τον Στις 9/10/2018 στις 11:06 ΠΜ, ss13 είπε Τα Windows 10 Updates είναι δράμα , εαν ο υπολογιστής σου δεν είναι δυνατός ( με δυνατό επεξεργαστής , πολύ μνήμη και γρήγορο δίσκος ) θα κολλάει , καλύτερα να πας σε Windows 7 . Επίσης πάρε κάποια καλή θήκη ( οι Controllers των έτοιμων εξωτερικών δίσκων είναι ότι να ναι , γι αυτό σου προτείνω αυτή τη λύση , βέβαια είναι λίγο ακριβότερη αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ) επίσης καλύτερα να είναι αλουμίνια για να έχει καλύτερες θερμοκρασίες https://www.skroutz.gr/c/667/thikes-sklhrwn-diskwn/m/887/RaidSonic/f/597470_597472/exoteriki-parochi-reymatos-1.html και έναν μεγάλο σκληρό , ώστε να κρατάς διπλά Back Up . Για τρέξε κι αυτό https://download.cnet.com/Hard-Disk-Sentinel/3000-2086_4-10466403.html δώσε μας Health / Performance του δίσκου , επίσης πάνω αριστερά της αναφορά λέει το μοντέλο του σκληρού δίσκου , δώσε τον επίσης στο τεστ του δίσκου απο το bios της HP μου βγάζει επίσης δύο κωδικούς σφάλματος 303 και 305 που απ ότι είδα σημαίνουν οτι ο δίσκος τα έχει παίξει. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, θα κοιτάξω τους δίσκους που μου προτείνατε και γενικά θα κοιτάξω μήπως βρω έναν μικρό μέχρι 30-40 ευρώ να γίνει πάλι λειτουργικό το λάπτοπ (ελπίζω τουλάχιστον)
dpolal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Deja Vu 1990 είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, θα κοιτάξω τους δίσκους που μου προτείνατε και γενικά θα κοιτάξω μήπως βρω έναν μικρό μέχρι 30-40 ευρώ να γίνει πάλι λειτουργικό το λάπτοπ (ελπίζω τουλάχιστον) 120ρη SSD για εντελώς basic χρήση βρίσκεις από 20ευρώ πλέον. https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/660009/toulachiston-120gb.html?from=filters&o=ssd&order_by=pricevat&order_dir=asc Αν ανέβεις κάνα 10ρι ακόμα πας για 240ρι που θα είναι ποιό άνετος από χώρο και ελαφρά ποιό γρήγορος. https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/660010/toulachiston-240gb.html?from=filters&o=ssd&order_by=pricevat&order_dir=asc Αν και λόγο παλαιότητας στο μηχάνημα σου θα «υπολειτουργεί» όποιον ssd και αν βάλεις η διαφορά με τον κλασσικό δίσκο είναι η μέρα με τη νύκτα. Ο παλιός WD αν τον ξεκοιλιάσεις και βγάλεις το platter πάει για μικρό σουβέρ. 😛
meletis_m Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Σωστά ότι προτείνουν οι προηγούμενοι.Εάν γνωρίζεις να αλλάξεις και πάστα στον επεξεργαστή εάν δέν έχει αλλαχτεί τόσα χρόνια
Pseudonumo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 και γω πιστεύω ότι δεν αξίζει μεγαλύτερος από 120ρι για τοσο παλή χρήση, τσάμπα λεφτά. Στα windows 10 για χρήση γραφείου με office, browsers κτλ και έχω 44gb ελεύθερα. Με τα υπόλοιπα παίρνεις έναν εξωτερικό που έιναι απαραίτητος αν δεν έχεις, ακόμα και 2000 ευρώ λάπτοπ να έχεις. Ειδικά με τις θερμοκρασίες που ανεβάζει ο core 2 duo.
Deja Vu 1990 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δίσκο απ ότι είδα η καλύτερη επιλογή μου φαίνεται ο Kingston A400 120GB που πρότεινε kai ο nik0laus (θα τον παραγγείλω απο εβδομάδα). Πληκτρολόγιο όμως πως βρίσκω ένα που να ταιριάζει; Τεχνικό που είχα ρωτήσει (πριν 2-3 χρόνια) μου είχε πει 40 ευρώ, οπότε αφού δεν μπορώ να ανοίξω το λάπτοπ ο ίδιος, να το αγοράσω εγώ και όταν το πάω για καθάρισμα και αλλαγή πάστας να του το δώσω απλά να το τοποθετήσει να μου έρθει πιο οικονομικά. Edit: Το πιο φθηνό που βρήκα σε άσπρο έχει 30 ευρώ απο σκρουτζ αν και ίσως υπάρχει και πιο φθηνό Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2018 από Deja Vu 1990
nik0laus Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ψαξε στις αγγελίες η βαλε μια αγγελια ζητησης εδω στο insomnia και θα βρεις με ενα εικοσαρικο .... Βρίθει ο τόπος από ανταλλακτικά για dv6 Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από nik0laus
ss13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Στις 13/10/2018 στις 7:06 ΜΜ, Deja Vu 1990 είπε Πληκτρολόγιο όμως πως βρίσκω ένα που να ταιριάζει; Τεχνικό που είχα ρωτήσει (πριν 2-3 χρόνια) μου είχε πει 40 ευρώ Δώσε μας το Serial Number και το Product Number , καινούργιο τόσο έχει το πληκτρολόγιο ( διάβασε τα μικρά γράμματα στην παρακάτω εικόνα )
cabdik Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Στις 13/10/2018 στις 7:06 ΜΜ, Deja Vu 1990 είπε Δίσκο απ ότι είδα η καλύτερη επιλογή μου φαίνεται ο Kingston A400 120GB που πρότεινε kai ο nik0laus (θα τον παραγγείλω απο εβδομάδα). Πληκτρολόγιο όμως πως βρίσκω ένα που να ταιριάζει; Τεχνικό που είχα ρωτήσει (πριν 2-3 χρόνια) μου είχε πει 40 ευρώ, οπότε αφού δεν μπορώ να ανοίξω το λάπτοπ ο ίδιος, να το αγοράσω εγώ και όταν το πάω για καθάρισμα και αλλαγή πάστας να του το δώσω απλά να το τοποθετήσει να μου έρθει πιο οικονομικά. Edit: Το πιο φθηνό που βρήκα σε άσπρο έχει 30 ευρώ απο σκρουτζ αν και ίσως υπάρχει και πιο φθηνό αν δεν το θες για μετακινηση, βαλτου ενα εξωτερικο πληκτρολογιο, που ειναι και πολυ φθηνοτερα...!!! με τον SSD παντως θα δεις αλλο λαπτοπ....!!! αξιζει τα χρηματα του, οποιο λειτουργικο και να βαλεις...!! εγω θα χρησιμοποιουσα 7 Home 64bit, αν φοβασαι τις κακοτοπιες των 10...!!
Deja Vu 1990 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 s/n: CNF9313RY0 (το τελευταίο λογικά είναι μηδέν και όχι το γράμμα 'Ο' ) p/n: NZ358EA#B1A Το λάπτοπ για αυτό θέλω να το μαζέψω για όταν δεν είμαι σπίτι οπότε δεν θα είναι και το πιο βολικό να κουβαλάω πληκτρολόγιο μαζί μου, οπότε πρέπει να φτιαχτεί κ αυτό. Απο Windows έχω την επιλογή μεταξύ Vista και 10 οπότε πάω στα 10 προφανώς και απο σπασμένα προτιμώ να βάλω λινουξ καλύτερα (αν με τα 10 δεν πάει και τόσο καλά) έτσι κι αλλιώς για τη χρήση που το θέλω δεν έχω και ιδιαίτερο λόγο να έχω Windows.
ss13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δεν βρήκα το Service Manual , δες το Video για το πως θα φτάσεις στο πληκτρολόγιο στη πίσω πλευρά του πληκτρολογίου έχει ένα Sticker με το Part Number του ( αυτό θες για να βρεις το κατάλληλο πληκτρολόγιο ) , πας για Windows 7 ή Linux , τα Windows 10 με τις ενημερώσεις που βάζουν θα κολλάει το σύμπαν
Deja Vu 1990 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δίσκος ssd μπήκε (ο Kingston A400 120GB) η αλήθεια είναι καμία σχέση το πριν και το μετά (αν και ο παλιός επειδή είχε και θέμα έφτανε πολλές φορές το 100% της λειτουργιας του στα Windows 10 πράγμα που έκανε τον υπολογιστή άχρηστο), η cpu εντάξει πιάνει άνετα 50-100% χρήσης αλλά και πάλι δεν κολλάει, για την χρήση που τον θέλω μια χαρά θα κάνω δουλειά μου (στην ανάγκη πάω και σε κάποια ελαφριά έκδοση linux) Δυστυχώς δεν μπορώ να το ανοίξω μέχρι το πληκτρολόγιο (αλλιώς θα το καθάριζα και θα άλλαζα πάστα κ μόνος μου) θα ρωτήσω πάλι τον τεχνικό που το πήγαινα πόσο θέλει για καθάρισμα και πληκτρολόγιο και με την πρώτη ευκαιρία τα φτιάχνω και αυτά και έτοιμο. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια
kaykis27 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Καλησπέρα ,θα ήθελα να ξανά ανοίξω την συζήτηση μιας και έχω και γω το ίδιο pc (pavilion 1290ev)..Θα ήθελα να κάνω κάποια πραγματάκια άλλα δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο και θα ήθελα μερικές γνώμες..Για αρχή θα ήθελα να του κάνω ένα κάλο καθάρισμα και ίσως να θέλει αλλαγή και το ανεμιστηράκι γιατί κάνει σαν τρακτέρ.Στην συνέχεια σκέφτομαι να βάλω έναν ssd σκληρό δίσκο και με ένα στικάκι να περάσω τα windows 10(και στην συνέχεια τους drivers που θα χρειαστεί) .Αυτή τη στιγμή παρόλο που έχω λίγα αρχεία και προγράμματα ,δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι χρήσιμα και ποια άχρηστα.Σαν τελευταίο θα ήθελα να του ανεβάσω λίγο την μνήμη, είμαι στα 4gb (δλδ 3) άλλα βλέπω ότι ζορίζεται και φτάνει κοντά στο 80% μόνο viber και 2 σελίδες στο chrome(και background παίζει μόνο avast).Το ξέρω ότι είναι 10ετιας laptop αλλά αν μπορούσα να κάνω κάτι για το βελτιώσω θα το έκανα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα