Deja Vu 1990 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα, έχω ένα λάπτοπ από το 2009, το HP Pavilion DV6 1290ev. (CPU: Intel Core 2 Duo T9600 2.8 GHz, GPU: ATI Mobility Radeon HD 4650 -1024 MB, RAM: 2x2 GB DDR II SDRAM) έχει τα εξής θέματα: λίγο χαλασμένο πληκτρολόγιο και πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο, αυτή τη στιγμή δεν το χρησιμοποιώ το λάπτοπ (εδώ και 2 χρόνια περίπου) τι θα προτείνατε να το κάνω; να του βάλω έναν ssd να παίζει (το χρειάζομαι που και που για καμια ταινία-ίντερνετ και office τίποτα το ιδιαίτερο) ή θα μπορούσα να το πουλήσω πουθενά και πόσο θα άξιζε; και αν κάποτε χρειαστώ περισσότερο ένα λάπτοπ αγοράζω άλλο/καινούργιο (το λυπάμαι να το έχω και άχρηστο στη τσάντα στη ντουλάπα τόσο καιρό)
Comic maniak Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αφου δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις τοτε μην παρεις καινουργιο γιατι θα ειναι τζαμπα λεφτα. Βαλε εναν SSD και ενα καινουργιο πληκτρολογιο. Αφου ηταν σε τσαντα σε ντουλαπα τοσο καιρο ανοιξε το, καθαρισε το και βαλε καινουργια θερμοαγωγιμη παστα (Arctic Cooling) και θα πηγαινει σφαιρα. Κανε και ενα format και εισαι ετοιμος. Επισης, το κοιταξα και περνει μεχρι 8gb ram αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει . Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από Comic maniak 2
nik0laus Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Ότι λέει ο από πάνω Με 35 ευρώ σύνολο για δίσκο και πληκτρολόγιο θα είναι μια χαρά για τη χρήση που λες
Comic maniak Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 34 λεπτά πριν, nik0laus είπε Ότι λέει ο από πάνω Με 35 ευρώ σύνολο για δίσκο και πληκτρολόγιο θα είναι μια χαρά για τη χρήση που λες Με 35 ευρω ο SSD θα εχει χωρητικοτητα για 2-3 φωτογραφιες😂😂😂. Αν του βγει καπου 70 ευρω (για να παρει κατι καλο) μια χαρα θα ειναι.
nik0laus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Για καμια ταινία , office και σερφάρισμα στο νετ δε χρειάζεσαι και κανένα κτήνος , βάζεις απλά έναν 120 GB με 25 ευρώ να τρέχει το λειτουργικό , θα βρει και ένα μεταχείρο πληκτρολόγιο στο δεκάρικο και βουαλά Για λαπτοπ δεκαετίας μιλάμε με SATA Ι άιντε το πολύ ΙΙ ... BTW πήρα αυτόν https://www.skroutz.gr/s/11715792/Kingston-A400-120GB.html και αναστήθηκε το αντίστοιχο 5920G που χρησιμοποιώ σαν βασικό μου μηχάνημα μιας και δεν κάνω κάτι παραπάνω από αυτά που θέλει να κάνει κι ο ΤS. Για αποθήκευση φωτόγραφιών και ταινιών υπάρχουν και οι εξωτερικοί HDD 1
Comic maniak Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, nik0laus είπε Για καμια ταινία , office και σερφάρισμα στο νετ δε χρειάζεσαι και κανένα κτήνος , βάζεις απλά έναν 120 GB με 25 ευρώ να τρέχει το λειτουργικό , θα βρει και ένα μεταχείρο πληκτρολόγιο στο δεκάρικο και βουαλά Για λαπτοπ δεκαετίας μιλάμε με SATA Ι άιντε το πολύ ΙΙ ... BTW πήρα αυτόν https://www.skroutz.gr/s/11715792/Kingston-A400-120GB.html και αναστήθηκε το αντίστοιχο 5920G που χρησιμοποιώ σαν βασικό μου μηχάνημα μιας και δεν κάνω κάτι παραπάνω από αυτά που θέλει να κάνει κι ο ΤS. Για αποθήκευση φωτόγραφιών και ταινιών υπάρχουν και οι εξωτερικοί HDD Πρωτον, ενας δισκος 120gb στην πραγματικοτητα ειναι περιπου ~110gb. Με το λειτουργικο προχειρα θα του μεινουν 90-95gb. Αρα ειναι χασιμο χρονου. Απο 240gb και κανω πρεπει να κοιταξει, ωστε να μην χρειαζεται να μπλεκει με εξωτερικους. Καλυτερα να βαλει λιγα λεφτα παραπανω και να παρει αυτο: https://www.amazon.de/Toshiba-TR200-25SAT3-240G-Solid-Speicher/dp/B076DWV18J/ref=mp_s_a_1_17?ie=UTF8&qid=1538973437&sr=8-17&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=SSD+240gb
ss13 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 42 λεπτά πριν, Comic maniak είπε Απο 240gb και κανω πρεπει να κοιταξει, ωστε να μην χρειαζεται να μπλεκει με εξωτερικους. Το εξωτερικό δίσκο τον χρειάζεται όπως και να χει , για να διασφαλίζει τα δεδομένα του , πάντως το συγκεκριμένο θερμικά έχει ψιλοπροβλήματα , θα θέλει σίγουρα βάση ψύξης 1
Comic maniak Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, ss13 είπε Το εξωτερικό δίσκο τον χρειάζεται όπως και να χει , για να διασφαλίζει τα δεδομένα του , πάντως το συγκεκριμένο θερμικά έχει ψιλοπροβλήματα , θα θέλει σίγουρα βάση ψύξης Σωστα, αλλα αυτο ειναι αλλη περιπτωση .
donblunts Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 17 ώρες πριν, Deja Vu 1990 είπε Καλησπέρα, έχω ένα λάπτοπ από το 2009, το HP Pavilion DV6 1290ev. (CPU: Intel Core 2 Duo T9600 2.8 GHz, GPU: ATI Mobility Radeon HD 4650 -1024 MB, RAM: 2x2 GB DDR II SDRAM) έχει τα εξής θέματα: λίγο χαλασμένο πληκτρολόγιο και πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο, αυτή τη στιγμή δεν το χρησιμοποιώ το λάπτοπ (εδώ και 2 χρόνια περίπου) τι θα προτείνατε να το κάνω; να του βάλω έναν ssd να παίζει (το χρειάζομαι που και που για καμια ταινία-ίντερνετ και office τίποτα το ιδιαίτερο) ή θα μπορούσα να το πουλήσω πουθενά και πόσο θα άξιζε; και αν κάποτε χρειαστώ περισσότερο ένα λάπτοπ αγοράζω άλλο/καινούργιο (το λυπάμαι να το έχω και άχρηστο στη τσάντα στη ντουλάπα τόσο καιρό) Μικρής χωρητικότητας SSD + refurbished keyboard + εξωτερικό δίσκο. GG
talos_2002 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δεν θα πιάσει λεφτά αν το πουλήσεις, οπότε καλύτερα να το έχεις ως 2ο. 120ρη έχω, με 49,9GB ελεύθερα και έχω και κάποια επιπλέον προγράμματα εγκατεστημένα. Αν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί αργότερα για άλλες ανάγκες, πάσο. Είχα ένα Acer Aspire 4320g του 2008 έως την άνοιξη, αλλά το απέσυρα επειδή βαριόμουν να ξαναφουρνίσω για νιοστή φορά την GeForce (καταραμένη σειρά 8000). Αν σε ικανοποιεί η ταχύτητά του για ίντερνετ και η ποιότητα της εικόνας της οθόνης για ταινίας, θα είναι μια χαρά με φθηνό πληκτρολόγιο και SSD. Αν έχει σοβαρό πρόβλημα ο δίσκος του, βάλε κάποιο Linux σε στικάκι με το Rufus για να χρησιμοποιήσεις δοκιμαστικά το laptop και να δεις αν σε ικανοποιεί.
what_if Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 εγω σε τετοιο μηχανακι παλιο δεν θα εριχνα λεφτα ουτε σεντς φτιαξτο οπως μπορεις ανεξοδα κ κανε δουλιτσα σου
Deja Vu 1990 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Καλημέρα, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας έχω dekstop pc για αυτό και δεν το χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια άρα γενικά δεν έχω θέμα με τη χωρητικότητα του δίσκου, τα αρχεία τα έχω εκεί οπότε και μικρότερος απο 250gb μου κάνει, για απλή χρήση ιντερνετ και office το θέλω, απλά ο δίσκος που έχει τώρα τα έχει παίξει και κάθε λίγο και λιγάκι θέλει φορμάτ (κάθε εβδομάδα σχεδόν) αλλιώς δεν φορτώνει καν το λειτουργικό (είτε windows είτε linux το ίδιο κάνει) Επίσης θυμάμαι με τα windows 10 (η άλλη επιλογή που είχα ήταν μόνο τα vista οπότε για αυτό του είχα 10) κολλούσε αρκετά αν και πιστεύω ότι φταίει ο δίσκος για αυτό με elementary os που του είχα για κάτι έτοιμο και γρήγορο το τελευταίο διάστημα πήγαινε εντάξει (απλά να του κάνω εγκατάσταση κάθε φορά που θέλω να το ανοίξω είναι άσκοπο) Για αυτό ρωτάω για γνώμες αξίζει ένας μικρός ssd, να του περάσω είτε 10 είτε κάποια ελαφριά έκδοση linux θα γίνει λειτουργικό; ή δε θα δω διαφορά με ssd επειδή είναι τόσο παλιό; κι αν δεν αξίζει να το φτιάξω τι κάνεις ένα παλιό λάπτοπ;
nik0laus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εκ πείρας σου λέω ότι θα δεις αισθητή διαφορά με ssd δίσκο και linux Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από nik0laus
dpolal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Ένας μικρός SSD έχει περίπου 25-28 ευρώ πλέον. Για κάτι τόσο παλιό αλλά για εντελώς basic χρήση μια χαρά αξίζει να πάρεις έναν.
ss13 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, Deja Vu 1990 είπε Επίσης θυμάμαι με τα windows 10 (η άλλη επιλογή που είχα ήταν μόνο τα vista οπότε για αυτό του είχα 10) κολλούσε αρκετά αν και πιστεύω ότι φταίει ο δίσκος για αυτό Τα Windows 10 Updates είναι δράμα , εαν ο υπολογιστής σου δεν είναι δυνατός ( με δυνατό επεξεργαστής , πολύ μνήμη και γρήγορο δίσκος ) θα κολλάει , καλύτερα να πας σε Windows 7 . Επίσης πάρε κάποια καλή θήκη ( οι Controllers των έτοιμων εξωτερικών δίσκων είναι ότι να ναι , γι αυτό σου προτείνω αυτή τη λύση , βέβαια είναι λίγο ακριβότερη αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ) επίσης καλύτερα να είναι αλουμίνια για να έχει καλύτερες θερμοκρασίες https://www.skroutz.gr/c/667/thikes-sklhrwn-diskwn/m/887/RaidSonic/f/597470_597472/exoteriki-parochi-reymatos-1.html και έναν μεγάλο σκληρό , ώστε να κρατάς διπλά Back Up . Για τρέξε κι αυτό https://download.cnet.com/Hard-Disk-Sentinel/3000-2086_4-10466403.html δώσε μας Health / Performance του δίσκου , επίσης πάνω αριστερά της αναφορά λέει το μοντέλο του σκληρού δίσκου , δώσε τον 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα