Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω αυτό το λαπτοπ της φωτογραφίας. Τώρα το πήρα καινούριο. Έχει λίγες μέρες. Εγκατέστησα διάφορες εφαρμογές όπως Mozilla, mtorrent, TeamViewer vlc κτλ. Παράλληλα έκανε και αναβαθμίσεις. 

Μου εμφάνισε τον φάκελο Windows old. 

Έπιανε 53 gb. Ακολούθησα της οδηγίες από ένα site δεν θυμάμαι ποιο για να το σβήσω. Μπήκα στις ιδιότητες άλλαξα τα δικαιώματα στους χρήστες και πάτησα διαγραφή... Ξαφνικά κόλλησαν όλα... 

Έβγαλε μπλε οθόνη και έκανα επανεκκίνηση. Μετά 5ην επανεκκίνηση ο φάκελος Windows old ήταν εκεί αλλά οι εφαρμογές μου εξαφανηστηκαν. 

Σκέφτομαι να κάνω επαναφορά τον υπολογιστή από το recovery partition που έχει και μετά να κάνω όλες τις αναβαθμίσεις, μετά να σβήσω το φάκελο windows old που θα εμφανιστεί και μετά να εγκαταστήσω τα προγράμματα που θέλω. 

Έκανα κάτι λάθος; πως σβήνετε ο φάκελος Windows old; τώρα τι πρέπει να κάνω... Βασικά πρέπει να βρω πως επαναφέρω τον υπολογιστή από το παρτισιον δεν ξέρω τι πατάω... Ουυυφφφφ μπλέξιμο. Βοήθεια παιδιά. 

Screenshot_2018-09-25-20-24-00-459_com.ksmobile_cb.png.fb67d9c6e261b4d6ca351941e4d535fc.png

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Παιδιά έχω αυτό το λαπτοπ της φωτογραφίας. Τώρα το πήρα καινούριο. Έχει λίγες μέρες. Εγκατέστησα διάφορες εφαρμογές όπως Mozilla, mtorrent, TeamViewer vlc κτλ. Παράλληλα έκανε και αναβαθμίσεις. 

Μου εμφάνισε τον φάκελο Windows old. 

Έπιανε 53 gb. Ακολούθησα της οδηγίες από ένα site δεν θυμάμαι ποιο για να το σβήσω. Μπήκα στις ιδιότητες άλλαξα τα δικαιώματα στους χρήστες και πάτησα διαγραφή... Ξαφνικά κόλλησαν όλα... 

Έβγαλε μπλε οθόνη και έκανα επανεκκίνηση. Μετά 5ην επανεκκίνηση ο φάκελος Windows old ήταν εκεί αλλά οι εφαρμογές μου εξαφανηστηκαν. 

Σκέφτομαι να κάνω επαναφορά τον υπολογιστή από το recovery partition που έχει και μετά να κάνω όλες τις αναβαθμίσεις, μετά να σβήσω το φάκελο windows old που θα εμφανιστεί και μετά να εγκαταστήσω τα προγράμματα που θέλω. 

Έκανα κάτι λάθος; πως σβήνετε ο φάκελος Windows old; τώρα τι πρέπει να κάνω... Βασικά πρέπει να βρω πως επαναφέρω τον υπολογιστή από το παρτισιον δεν ξέρω τι πατάω... Ουυυφφφφ μπλέξιμο. Βοήθεια παιδιά. 

Screenshot_2018-09-25-20-24-00-459_com.ksmobile_cb.png.fb67d9c6e261b4d6ca351941e4d535fc.png

Ο φάκελος Windows.old διαγράφεται αυτόματα μετά από 30 ημέρες (αν θυμάμαι καλά)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kormos είπε

Ο φάκελος Windows.old διαγράφεται αυτόματα μετά από 30 ημέρες (αν θυμάμαι καλά)

Αυτό είναι σίγουρο; κάπου διάβασα ότι δεν γίνετε αυτό και πρέπει να τον διαγράψουμε μόνοι μας. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει για σίγουρα παρακαλώ. 

Τα διέλυσα όλα δηλαδή; τι πρέπει να κάνω τώρα; αυτό που είπα; επαναφορά και όλα ξανά από την αρχή; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Αυτό είναι σίγουρο; κάπου διάβασα ότι δεν γίνετε αυτό και πρέπει να τον διαγράψουμε μόνοι μας. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει για σίγουρα παρακαλώ. 

Τα διέλυσα όλα δηλαδή; τι πρέπει να κάνω τώρα; αυτό που είπα; επαναφορά και όλα ξανά από την αρχή; 

https://support.microsoft.com/en-us/help/4028075/windows-delete-your-previous-version-of-windows

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kormos είπε

Σε δέκα μέρες δηλαδη διαγράφετε μόνο του;... Πωωω δεν το ήξερα.. 

Όμως γιατί ενώ ξεκίνησα να το διαγράφω σβήστηκαν οι εφαρμογές που είχα περάσει; 

Δημοσ.

Σε δέκα μέρες δηλαδη διαγράφετε μόνο του;... Πωωω δεν το ήξερα.. 

Όμως γιατί ενώ ξεκίνησα να το διαγράφω σβήστηκαν οι εφαρμογές που είχα περάσει; 

Προφανώς κάτι έκανες λάθος...

Λογικά θα έχουν γίνει αχταρμάς, κάνε επαναφορά και μετά την αναβάθμιση ή αναμένεις το 10ήμερο ή ακολουθείς τη διαδρομή που αναφέρει (το λινκ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, kormos είπε

Προφανώς κάτι έκανες λάθος...

Λογικά θα έχουν γίνει αχταρμάς, κάνε επαναφορά και μετά την αναβάθμιση ή αναμένεις το 10ήμερο ή ακολουθείς τη διαδρομή που αναφέρει (το λινκ)

Ναι αχταρμάς δεν θα πεις τίποτα. Πως το επαναφέρω γνωρίζετε; το recovery partition δεν το έχω πειράξει.. Υπάρχει και λέει ότι επαναφέρετε με ένα πάτημα κουμπιού αλλά ποιο είναι αυτό; 

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.

Ναι αχταρμάς δεν θα πεις τίποτα. Πως το επαναφέρω γνωρίζετε; το recovery partition δεν το έχω πειράξει.. Υπάρχει και λέει ότι επαναφέρετε με ένα πάτημα κουμπιού αλλά ποιο είναι αυτό; 

https://support.hp.com/vn-en/document/c02638587

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Παιδιά καμία βοήθεια κάνεις; ακόμα δεν βρήκα την επαναφορά 

Αν διαβάσεις το λινκ θα τη βρεις αν οχι θα ψάχνεις για πολύ ακόμα...

Δημοσ.

Το Windows.old σβηνετε και αμα κανεις κανεις εκκαθαριση δισκου και επιλεξεις εκκαθαριση αρχειων συστηματος..

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kormos είπε

Αν διαβάσεις το λινκ θα τη βρεις αν οχι θα ψάχνεις για πολύ ακόμα...

Η βοήθειά δεν υπήρχε στο λινκ αλλ εγώ μπήκα στο bios και έτρεξα την επαναφορά. 

10 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Το Windows.old σβηνετε και αμα κανεις κανεις εκκαθαριση δισκου και επιλεξεις εκκαθαριση αρχειων συστηματος..

Αυτό δεν το ήξερα. Ναι αλλά άμα το κάνω έτσι μήπως έχω τα ίδια προβλήματα μετά; 

Παιδιά αυτή τη στιγμή που μιλάμε γίνετε η επαναφορά. 

Πρώτη φορά πήρα καλό λαπτοπ αλλά και πρώτη φορά τόσο περίεργο.. 

Παράδειγμα για να μπεις στο bios δεν πατάς κουμπί στην εκκίνηση.. Πρέπει να πατήσεις από τις ρυθμίσεις των Windows. Aν και αυτό μπορώ να το αλλάξω αν αλλάξω το secure mode σε legacy Μετά θα εμφανίζει τα κουμπιά. 

Έχω απορίες πάνω σε αυτό που κάνω.. 

1)αυτο το αρχείο που υπάρχει στο partition γιατι όλο κι όλο ένα αρχείο φαίνεται μπορώ να το πάρω σε ένα σκληρό και να κάνω από εκεί την επαναφορά αν ξαναχρειαστει; και αν ναι πως; αν μπω στο bios και το έχω στο σκληρό θα το διαβάσει αυτόματα όπως τώρα; 

2)αν στεισω τον υπολογιστή όπως τον θέλω μπορω να δημιουργήσω εγώ ένα τέτοιο αρχείο επαναφοράς και αν χρειαστεί να το επαναφέρω στο σημείο που δημιούργησα εγώ με τα προγράμματα που θέλω εγώ; δηλαδή όχι στην αρχική κατάσταση αλλά στην κατάσταση που θέλω εγώ; και αν ναι πως; 

3)παταδειγμα το κρατάω το αρχείο στο σκληρό μου από το partition που επαναφέρει τον υπολογιστή όπως την αρχή και κάνω φόρματ. Και βάζω windows 10 pro (γιατί τώρα έχω home) 

Τα προγράμματα της hp που είχε εγκατεστημένα που θα τα βρω να τα ξαναπεράσω; γιατί νομίζω πως η επαναφορά αν χρειαστεί χωρίς αυτά δεν γίνετε έτσι δεν είναι; νομίζω χρειάζετε το hp recovery manager. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα πιο πολλα HP με F9 βγαζει boot menu.

Εαν θελεις κατεβαζεις ενα image των windows 10 και δημιουργεις ενα usb stick με το Rufus..

Εαν επιλεξεις UEFI - boot θα βαλει τα Home γιατι τραβαει απο μονο του το serial απο το Bios.

Εαν θελεις να βαλεις τα pro θα πρεπει να ενεργοποιησεις απο το Bios το Legacy mode και να φτιαξεις usb stick Bios - Mbr  με το rufus...

To official image των windows 10 εχει μεσα και τις 2 εκδοσεις.

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, k_w_t είπε

Στα πιο πολλα HP με F9 βγαζει boot menu.

Εαν θελεις κατεβαζεις ενα image των windows 10 και δημιουργεις ενα usb stick με το Rufus..

Εαν επιλεξεις UEFI - boot θα βαλει τα Home γιατι τραβαει απο μονο του το serial απο το Bios.

Εαν θελεις να βαλεις τα pro θα πρεπει να ενεργοποιησεις απο το Bios το Legacy mode και να φτιαξεις usb stick Bios - Mbr  με το rufus...

To official image των windows 10 εχει μεσα και τις 2 εκδοσεις.

Φίλε μου για να λειτουργήσουν τα πλήκτρα F στην εκκίνηση πρέπει να το γυρίσω σε legacy mode το έχω ξανακάνει. Αλλιώς μόνο με τον τρόπο που μπήκα μπαίνει στο bios. 

1)uefi boot από που να επιλέξω; τι εννοείς; στην εκκίνηση η από το Rufus την ώρα που κάνω το στικακι; 

Αν και φοβάμαι πως και να κάνω αυτό που λες πάλι τα home θα περάσει. Και δε ξέρω γιατί; για αυτό λέω ότι ειναι περίεργο λαπτοπ 

2)τα προγράμματα της hp όπως το support assistant και το πρόγραμμα για την κάρτα γραφικών vega (δεν μιλάω για τα drivers αλλά για το πρόγραμμα διαχείρισης) μετά το φορματ από που τα κατεβάζω;; υπάρχουν; 

3)έχει αυτή τη στιγμή ο υπολογιστης ένα partition με ένα αρχείο recovery. Είναι αυτό που με έσωσε τώρα γιατί τον επανέφερα τον υπολογιστή. Αυτό μπορώ να το μεταφέρω σε ένα εξωτερικό σκληρό και να κάνω από εκεί την επαναφορά αν ξανά χρειαστεί; και αν ναι πως; απλά αντιγραφή επικόλληση; γιατί πιάνει χώρο αυτή τη στιγμή. 

4)αν φτάσω και στήσω τον υπολογιστή σε ένα σημείο που θέλω με τα προγράμματα που θέλω, μπορώ να δημιουργήσω εγώ ένα αρχείο recovery όπως αυτό που  υπάρχει είδη στον υπολογιστή και να το έχω στον εξωτερικό σκληρό και να επαναφέρω τον υπολογιστή αν χρειαστεί ποτέ (που να μην χρειαστεί) ώστε να μην επαναφέρετε τελείως στην αρχή και θέλει ξανά στήσιμο ο υπολογιστής;και αν ναι πως γίνετε; είναι εφικτό; 

Επεξ/σία από blackm76

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...