Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με τη τελευταία έκθεση της εταιρείας Sandvine, Global Internet Phenomena Report, το Netflix είναι υπεύθυνο για το 15% της κίνησης δεδομένων στο Internet σε παγκόσμιο επίπεδο!

Πιο συγκεκριμένα, η δημοφιλής υπηρεσία streaming video καταναλώνει το 15% του bandwidth με το ποσοστό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να είναι ακόμα μεγαλύτερο, στο 19,1%.

Σε ώρες αιχμής μάλιστα, ο όγκος δεδομένων που διακινούνται στο Internet είναι τέτοιος που το ποσοστό μπορεί να αγγίξει το 40% μόνο στις ΗΠΑ. Η ολοένα και δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming video ξεπέρασε το YouTube που συγκριτικά «καταναλώνει» το 11,4% του παγκόσμιου bandwidth. Ανάμεσα τους βρίσκονται διάφορα «HTTP Media Streams», όπως είναι ιστοσελίδες με «embedded videos» που καταναλώνουν το 13,1% του παγκόσμιου bandwidth. Το web browsing έρχεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 11,4% όσον αφορά στο «downstream traffic». Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι το Amazon Prime Video στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει το YouTube σε κατανάλωση δεδομένων (7,7% έναντι 7,5%).

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.λπ) καταναλώνουν το 5,1% του bandwidth ενώ το online gaming το 7,8%, με το League of Legends να αντιπροσωπεύει το 26% της game streaming κίνησης στον Ιστό.

Όσον αφορά στο Netflix, το ήδη εντυπωσιακό ποσοστό του θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερο αν δεν υπήρχε η κορυφαία τεχνολογία συμπίεσης της υπηρεσίας, με την Sandvine να υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να είναι τριπλάσιο και ο όγκος των δεδομένων που θα διακινούνταν θα καταλάμβανε το 40% της παγκόσμιας κίνησης online σε σταθερή βάση. Πάντως, όπως επισημαίνει η εταιρεία Sandvine, το ποσοστό του Netflix θα αυξηθεί μελλοντικά και άλλο καθώς ο κόσμος «υιοθετεί» όλο και περισσότερο το 4K (αγοράζοντας τηλεοράσεις, set-top boxes κ.ά).

Συνολικά πάντως, το streaming video καταναλώνει περισσότερο από το μισό του bandwidth στο Internet σε παγκόσμια κλίμακα (58%). Άλλα σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση είναι ότι το BitTorrent αντιπροσωπεύει το 22% της upstream κίνησης δεδομένων στο Internet (το ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει στο 31%).

Fortune

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το άθλιο bitrate που έχει πάντως ο “Θείος” συνεχίζει να παραμένει μονόδρομος.

Επεξ/σία από Tilemaxx
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν περίμενα να ξεπεράσει το Υoutube.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tilemaxx είπε

Με το άθλιο bitrate που έχει πάντως ο Θείος συνεχίζει να παραμένει μονόδρομος.

οταν λες θειος?

Δημοσ.

Να βάλει κ καμία ταινία της προκοπής όμως έστω κ περσινη όχι όλο τον κατιμα. Επίσης πατάς το ονόμα ενός ηθοποιού π.χ bruce willis κ έχει έργα του επιεικως αγνωστα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπράβο του. Μέχρι στιγμής είναι μια χαρά υπηρεσία. Λιγότερο από 3 καφέδες και έχεις άπειρες σειρές και ταινίες και νόμιμα. Μακάρι να το κρατήσουν έτσι και να μην κάνουν τίποτα τσατσιες στην πορεία..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το Netflix! Ειλικρινά δεν ξέρω αν αξιζει στην Ελλάδα. 

Το thumbnail δεν υπάρχει 😂😂😂

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Hatsos είπε

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το Netflix! Ειλικρινά δεν ξέρω αν αξιζει στην Ελλάδα. 

Το thumbnail δεν υπάρχει 😂😂😂

Για σειρές λέει πολύ. Ούτε κάθεσαι να ψάχνεις torrents και υπότιτλους και γενικά είναι τόσο εύκολο που κάθεσαι και βλέπεις συνέχεια, οπότε προσοχή 😛 Για ταινίες είναι έτσι και έτσι..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Μπράβο του. Μέχρι στιγμής είναι μια χαρά υπηρεσία. Λιγότερο από 3 καφέδες και έχεις άπειρες σειρές και ταινίες και νόμιμα. Μακάρι να το κρατήσουν έτσι και να μην κάνουν τίποτα τσατσιες στην πορεία.. 

βασικά 6 καφεδες

12/2 =6

• Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Black Demis είπε

βασικά 6 καφεδες

12/2 =6

Το φθηνότερο έχει 8 και εννοούσα καφέ σε καφετέρια που έχει σχεδόν 3 ευρώ 😛 Και το φθηνότερο πακέτο μια χαρά είναι για σειρές ειδικα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Tasouleas είπε

ρε παιδια μονο εγω ειμαι ο μονος που δεν εχει ασχοληθει ποτε με το betflix ή ειμαστε κ αλλοι;;;

καλο ειναι δεν ειναι ασχημο απλα στο ελλαδισταν δεν εχει οτι εχει εξω η μονη μλκια....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...