baiosss Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Καλησπερα! Πρόσφατα αναβάθμισα τον σταθερό υπολογιστή μου και παρατήρησα ένα μικρό προβληματάκι (ίσως χαζό και ασήμαντο για κάποιους) που δεν είχα με το προηγούμενο υλικό. Συγκεκριμένα δεν μπορώ να φορτίσω το smartphone μου μεσω usb καλωδίου, οταν το PC μου είναι απενεργοποιημένο. Πριν δεν είχα τέτοιο θέμα. Αν και δεν σκαμπάζω και πολλά από αυτά, αναβάθμισα τα BIOS, πέρασα όλους τους drivers για ότι καινούριο μπήκε στο PC. Στα BIOS δεν βρήκα κάποια σχετική ρύθμιση που να το αλλάζει αυτό αλλά και να υπάρχει κάποια τετοια ρύθμιση σίγουρα δεν ξέρω ποια είναι. Δεν ξέρω βέβαια αν αλλάζει κιόλας μέσα από τα BIOS και όχι από κάπου αλλού. Η αναβάθμιση που έκανα αφορά την μητρική MSI B450 PRO VDH, επεξεργαστή AMD Ryzen 5 2.600, μνήμη RAM Corsair Vengeance 8GB DDR4 και κάρτα γραφικών Nvidia GForce GT 710. Όλα αυτά με Windows 10Pro 64αρια. Υπάρχει περίπτωση να μην υποστηρίζεται αυτή η λεπτομέρεια από αυτό το υλικό; Αν υποστηρίζεται, πως μπορώ να την αλλάξω;
akoinonitos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα αν εχεις iphone εχεις κατεβασει το msi super charger απο την σελιδα της μητρικης σου? Λογικα θα εχει και καποια ρυθμιση στο bios σχετικα με την τροφοδοσια μηπως εχεις δει τιποτα επιλογες erp s3/s4/s5 ? Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos 1
baiosss Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δεν έχω iphone. OnePlus έχω και ναι την είχα κατεβάσει αυτη την εφαρμογή απο MSI, χωρίς αποτελέσματα όμως. Δεν έχω δεί κάτι σχετικό με αυτό που αναφέρεις.
akoinonitos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 24 λεπτά πριν, baiosss είπε Δεν έχω iphone. OnePlus έχω και ναι την είχα κατεβάσει αυτη την εφαρμογή απο MSI, χωρίς αποτελέσματα όμως. Δεν έχω δεί κάτι σχετικό με αυτό που αναφέρεις. Εχεις κοιταξει καθολου το manual της μητρικης σου για το bios?
sstratos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δοκίμασες σε όλες τις θυρες usb ?? σε καμία δεν φορτίζει ??
Sheogorath Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Ίσως έχει κάποιο πιν/jumper για να επιλέγει μεταξύ 5V & 5Vsb για τις USB.
baiosss Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εχεις κοιταξει καθολου το manual της μητρικης σου για το bios? Οχι δεν το έχω τσεκάρει καθόλου για να είμαι ειλικρινής. Τι θα πρέπει να κοιτάξω πιο συγκεκριμένα αν το διαβάσω; 33 λεπτά πριν, sstratos είπε Δοκίμασες σε όλες τις θυρες usb ?? σε καμία δεν φορτίζει ?? Δύο θύρες έχει στην μπροστινή πλευρά το κουτί. Στις πίσω δεν δοκίμασα να το συνδέσω. Ακόμα και αν δουλεύει όμως με τις πίσω θύρες, δεν έχει κάποιο νόημα να το φορτίζω από εκει. Τελικά παιδιά την βρήκα την λύση. Στο advanced mode/settings/Wake up event setup των BIOS της μητρικής, η επιλογή "Resume by USB device" ήταν Disabled. Μετά την αλλαγή σε Enabled δούλεψε κανονικά με απενεργοποιημένο το PC. Επίσης εκεί μέσα βρήκα και τις επιλογές που έγραψε παραπάνω ο @akoinonitos σχετικά με τα erp S3/S4/S5, τα οποία όμως δεν χρειάστηκε να τα πειράξω. Ευχαριστώ για την βοήθεια! Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από baiosss 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα