angelk1983 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Γεια σε όλους σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας σε αλλαγή motherboard στο Lenovo laptop y560 . Παρουσιασε πρόβλημα με το τσιπ των γραφικών οπότε η λύση ήταν η αλλαγή motherboard . Το είχα πληρώσει πολύ ακριβά στην αγορά του καθώς φέρει i7 2nd generation επεξεργαστή και τέτοιου επιπέδου υπολογιστή δε μπορώ να αγοράσω πάλι . Οπότε μπήκα eBay για να βρω motherboard. Το laptop φέρει την DAKL3EMB8E0 Rev E αλλά εγώ παρήγγειλα την DAKL3AMB8G1 REV G, i7_support 1gen. (Arrandale) μιας και τα χαρακτηριστικά μοιάζουν ίδια . Όταν την εγκαθιστω όμως και πάω να ξεκινήσω τον υπολογιστή αυτό τότε απλά ανάβουν τα φωτάκια για μισό δευτερόλεπτο και σβήνουν και δεν ξεκινά. Όταν βάζω την παλιά μητρική αυτό ανάβει κανονικά. Τι συμβαίνει εδώ τώρα ; Παρήγγειλα μη συμβατό εξάρτημα ; Ή είναι ελλατωματικο ; Τις γνώμες σας παρακαλώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
nikos903 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα. Ποιον επεξεργαστή έχεις; τον 720QM? Παίζει να έχεις κανέναν άλλον να δοκιμάσεις; Η διαφορά σε αυτές τις μητρικές είναι το chipset κατα βάση, η παλιά σου είχε HM65 και η νέα HM55, τώρα να είναι ασύμβατος ο επεξεργαστής.... Δεν μπορώ να σου πω 100%. Δοκίμασε να βάλεις την νέα μητρική στον πάγκο (σε ξύλο μην βραχυκυκλώσει) και βάλε πάνω της μόνο το fan με την ψήκτρα, επεξεργαστή και μια ραμ (και το πλακετάκι με το power κουμπί φυσικά), πάτα και δες αν άλλαξε τίποτα, αν όχι βγάλε τον cpu και δοκίμασε πάλι. Ελαττωματικό απο ebay πάντα υπάρχει περίπτωση να είναι αλλά πρέπει να αποκλείσεις πρώτα τις ασυμβατότητες. ps. Αν θες κάνε αναφορά το νήμα να στο μεταφέρουν στα λάπτοπ.
nikos903 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Παραπάνω γράφεις οτι είχες την REV.E και πήρες REV.G, μήπως είναι το ανάποδο; Δηλαδή να είχες την REV.G και να πήρες την REV.E.
angelk1983 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Όχι, την rev e είχα και τώρα πήρα την G. Αυτή πήρα https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F173009294110
nikos903 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κάτι δεν έχω καταλάβει καλά ή έχεις παράξενη μητρική... Είχες αυτήν την μητρική: link με το HM65 και απάνω του ήταν ο 740QM δηλαδή... Μετά πήρες αυτήν: link η οποία όμως έχει HM55 και δεν παίρνει ο 740QM. Το παράξενο είναι οτι ο 740 δεν θα έπρεπε να δουλεύει στην πρώτη σου μητρική, αν είχε HM65 μόνο δεύτερης γενιάς (ή 3ης δεν θυμάμαι) θα έπρεπε να βλέπει, ο 740 είναι πρώτης, πως τον έβλεπε.... Μετά η μητρική που αγόρασες έχει το HM55, αυτό κανονικά ναι, τρέχει τον 740 και γενικά επεξεργαστές πρώτης γενιάς core. Αυτό που με παραξενεύει είναι οτι τα chipsets έπρεπε να είναι ανάποδα για να έχει νόημα το πρόβλημα... Τέλος πάντων, βγάλε επεξεργαστή και δες αν αλλάζει η συμπεριφορά της μητρικής για αρχή, πάντως αφού είναι διαφορετική μπορεί να μην σηκώνει 45ριδες επεξεργαστές, βρες σε ποιο λάπτοπ πήγαινε κανονικά και δες αν υποστήριζε κανέναν 45ρη, αν όχι... Βρες κάποιον με λιγότερες απαιτήσεις και βάλτον να δεις ή πάρε την ίδια μητρική που είχες. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από nikos903 1
angelk1983 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Ναι έτσι όπως το λες δεν έχεις άδικο . Τελείως παράλογο . Όντως η παλιά μητρική δε θα έπρεπε να τον τρέχει αλλά θα έπρεπε να τον τρέχει η νέα που πήρα . Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Άμα δε βάλω επεξεργαστή δηλαδή μπορεί να ανοίξει η μητρική; Πίστευα ότι χωρίς επεξεργαστή δεν θα άνοιγε καν το σύστημα
angelk1983 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Έστειλα email στον πωλητή και μου απάντησε ότι η συγκεκριμένη μητρική δεν υποστηρίζει I7 επεξεργαστή αλλά μόνο i5. Περίεργο μου φαίνεται αλλά μάλλον έτσι θα είναι. Ας πρόσεχα τι αγοραζα . Καλά να πάθω .
nikos903 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 9 ώρες πριν, angelk1983 είπε Ναι έτσι όπως το λες δεν έχεις άδικο . Τελείως παράλογο . Όντως η παλιά μητρική δε θα έπρεπε να τον τρέχει αλλά θα έπρεπε να τον τρέχει η νέα που πήρα . Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Άμα δε βάλω επεξεργαστή δηλαδή μπορεί να ανοίξει η μητρική; Πίστευα ότι χωρίς επεξεργαστή δεν θα άνοιγε καν το σύστημα Απλά αν το θέμα ήταν απο τον cpu χωρίς αυτόν μπορεί η μητρική να μην έκλεινε και να έμενε απλά με τα λαμπάκια ανοικτά. Όπως και να έχει αφού δεν βλέπει i7... Στείλε την πίσω, πλήρωσε οτι penalty είναι και πάρε την δικιά σου (χάνεις 2 πυρήνες και 4 νήματα αν πας σε i5). Αλλιώς τσίμπα έναν i5 απο εδώ με κανένα 20ρικο να κάνεις την δουλειά σου... Καλή συνέχεια 2
angelk1983 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δυστυχώς σκέφτομαι την υποβιβαση του συστήματος. Να στείλω πίσω τώρα την μητρική στην Κίνα είναι μπλέξιμο . Πλήρωσα μάλιστα και τελωνείο για αυτή 35 ευρώ επιπλέον. Θα μου βγει ο κούκος αηδόνι στην τελική. Μάλλον θα προτιμήσω να πάρω έναν i5 να τελειώνει το θέμα. Υπάρχει κάποια πρόταση;
nikos903 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 O 580 είναι θεωρητικά ο καλύτερος που μπορεί να πάρει αλλά αυτό το μοντέλο το βλέπω να βγαίνει με 480. Δηλαδή με 480 θα είσαι 99% σίγουρος οτι θα πάρει, με τον 580 όμως κερδίζεις κάποια MHz και μιας και είναι ίδιος πυρήνας και watt πρέπει να τον δει και αυτόν. 1
angelk1983 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 επειδή δεν γνωρίζω . πουλάει κανείς εδω μεσω του forum κάποιον απο αυτους τους επεξεργαστές που αναφέρεις?
nikos903 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μπορείς να ανεβάσεις μια αγγελία ζήτησης αν σε βολεύει εδώ στο site. Σου στέλνω σε pm και το προφίλ ενός να τον ρωτήσεις που μπορεί να έχει (δεν νομίζω να επιτρέπεται να δείξω εδώ αγγελία). 1
mastoras007 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν εχεις ορεξη εργαλεία και θες να πειραματιστεις πάνω στην παλια σου μητρική πρίν την πετάξεις Διάβασε αυτο το θέμα. Το ιδιο πρόβλημα εχω δεν το ελυσα ακόμα βεβαια Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από mastoras007
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Αν θελεις να δοκιμασεις τουλαχιστον i5-560m πρεπει να εχω -> στειλε p.m. 😁 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα