isay Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 16 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Για βάλε μια φωτό να δούμε που ακριβώς την έκοψες. Εκει που ειχε υποδειξει ο fubar, απλώς λιγο πιο κάτω για να μην πεσει πάνω στο υδατογράφημα (ή όπως το λενε) που εχει στην πίσω πλευρα. Εβαλα και ελάχιστο σελοτειπ (για να μη μαγκώσει σε κανενα atm) και ολα άψογα 1
orck Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Οντως με δυνατο φακο φαινονται τα καλωδια πως πανε. Το σκεφτομαι να τις μαρκελεψω ολες, ποτε δεν μου αρεσε η δυνατοτητα να περνανε συναλαγες μεχρι 25ευρω χωρις πιν.
ice25 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Στις 9/10/2018 στις 4:59 ΜΜ, kon1to είπε Καμία απολύτως; Για συναλλαγές κάτω από 25€ η κάρτα δεν φευγει καν απ τα χέρια σου, κανεις ενα tap και η πληρωμη εχει γινει σε δευτερόλεπτα, πιο γρηγορα και απο το να εδινες μετρητα. Για συναλλαγές άνω των 25€ η κάρτα πάλι δεν φεύγει απ τα χέρι σου, πληκτρολογεις το pin σου και τελειώνεις πάλι σε δευτερόλεπτα. Τα μειονεκτήματα της ποια είναι; Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει.. Λόγοι ασφαλείας; Πιθανώς να επιδέχεται κάποιας βελτίωσης αυτος ο τομέας, αλλά τι ειναι το χειροτερο που μπορει να σου συμβεί; Να σε χρεωσει καποιος επιτήδειος που θα σταθει κοντα σου 25€; Και αυτα τα λεφτα θα πανε που; Ποσο γρηγορα θα τον τσιμπησουν; Ασε που αν κουβαλας παραπανω απο μια καρτες (το πιο συνηθες) οπως ηδη αναφέρθηκε το pos δεν μπορει να διαβασει καμια καρτα. το άρθρο φαίνεται οτι τελικά είναι hoax. Αυτός που ανέβασε τη σχετική φώτο ως δική του, την είχε πάρει απο αλλου και στην πορεια διέγραψε το ποστάρισμα του.. λόγοι ασφαλείας... έρχομαι στου την κλέβω σου πέφτει κτλ κτλ κάνω συναλλαγές των 25Ε μέχρι να το πάρεις χαμπάρι .μπορεί και μέρες... και άντε η τράπεζα θα σου γυρίσει ενα ποσό οχι ολο αν το πήρες χαμπάρι μετά απο μέρες
kon1to Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 δηλαδη θα κλεψει καποιος μια καρτα και θα αρχισει να κανει συναλλαγες κατω των 25€.. τι θα ψωνίσει ας πουμε, ψιλικά, supermarket; Και δεν θα υπάρχουν κάμερες από εκεί που θα ψωνίζει; Οκ καποιος απελπισμένος μπορεί να το κάνει... Αλλά αν σου κλεψουν/χάσεις την κάρτα και σου παρει μερες να το καταλάβεις, τότε ναι, είναι καλύτερα να την τρυπήσεις. Απλά ας μην ξεχνάμε οτι είμαστε στο 2018, και ειναι τοσο απλό να ρυθμίσεις την κάρτα σου ετσι ωστε με το που γίνει συναλλαγή να σου έρχεται email, οπότε θα το καταλάβεις σε δευτερόλεπτα...
orck Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 47 λεπτά πριν, kon1to είπε δηλαδη θα κλεψει καποιος μια καρτα και θα αρχισει να κανει συναλλαγες κατω των 25€.. τι θα ψωνίσει ας πουμε, ψιλικά, supermarket; Και δεν θα υπάρχουν κάμερες από εκεί που θα ψωνίζει; Οκ καποιος απελπισμένος μπορεί να το κάνει... Αλλά αν σου κλεψουν/χάσεις την κάρτα και σου παρει μερες να το καταλάβεις, τότε ναι, είναι καλύτερα να την τρυπήσεις. Απλά ας μην ξεχνάμε οτι είμαστε στο 2018, και ειναι τοσο απλό να ρυθμίσεις την κάρτα σου ετσι ωστε με το που γίνει συναλλαγή να σου έρχεται email, οπότε θα το καταλάβεις σε δευτερόλεπτα... Ναι ειμαστε 2018 αλλα δεν ειναι τοσο απλο, εχω καρτες απο Alpha και Εθνικη και σε μια απο τις δυο μου προεκυψε να ενεργοποιησω τετοια υπηρεσια η οποια ηταν χρεωσιμη, και μαλιστα χρεωναν και καλα. Να το χεσω το πλαστικο χρημα οταν ολες οι "ευκολιες" του ειναι χρεωσιμες, καλυτερα με φυσικο χρημα και ας πνιγουν. Μην τα απλοποιουμε ολα και απαξιουμε οσους εχουν αντιρρησεις, ειδικα οταν ειναι βασιμες. Σε ποια τραπεζα σου δινει την δυνατοτητα να εχεις email χωρις χρεωση; Εαν πλεον το δινουν χωρις χρεωση να το κανω.
bilya Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, ice25 είπε λόγοι ασφαλείας... έρχομαι στου την κλέβω σου πέφτει κτλ κτλ κάνω συναλλαγές των 25Ε μέχρι να το πάρεις χαμπάρι .μπορεί και μέρες... και άντε η τράπεζα θα σου γυρίσει ενα ποσό οχι ολο αν το πήρες χαμπάρι μετά απο μέρες η τράπεζα θα σου γυρίσει όλο το ποσό ακόμα κ απο συναλλαγές 6 μηνες πριν. 1
defacer Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 1 hour ago, kon1to said: Απλά ας μην ξεχνάμε οτι είμαστε στο 2018, και ειναι τοσο απλό να ρυθμίσεις την κάρτα σου ετσι ωστε με το που γίνει συναλλαγή να σου έρχεται email, οπότε θα το καταλάβεις σε δευτερόλεπτα... Να αναφέρω επίσης ότι με το app της N26 (τη χρησιμοποιώ για τα καθημερινά έξοδα, internet, διακοπές, κλπ) όποτε κάνεις συναλλαγή σου έρχεται την ίδια στιγμή notification, και μπορείς με ένα tap να την απενεργοποιήσεις. Λεφτά δε θα χάσει κανείς, αλλά για αποφυγή ταλαιπωρίας αν είσαι άτυχος είναι ο,τι πρέπει.
παπι Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Σας βρίσκω υπερβολικούς. Η καρτα ετσι και αλλιως μπορει να κλαπει ανέπαφα εφσον θες αριθμο/πιν ή αριθμο/ονομα/ληξη/cvv. Αμα θελετε ασφάλεια, ανοίγετε δευτερο λογαριασμό και συνδέετε τη καρτα μονο στον εναν οπου εκει θα βαζετε τα λιγα λεφτα και στον αλλον τα πολλα (αν εχετε(^^) )
Fubar.gr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 14 ώρες πριν, nvel είπε η λύση είναι να μπει ένας κανονικά ανοικτός διακόπτης στο κύκλωμα της κεραίας και όταν θέλουμε να το ενεργοποιούμε Κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει. Τα συρματάκια είναι τόσο λεπτά που πολλές φορές σπάνε απο μόνα τους αν λυγίσει - ζοριστεί λίγο παραπάνω η κάρτα. 12 ώρες πριν, isay είπε UPDATE στο παραπάνω : Μια χαρά ΔΕΝ δουλεψε το ανεπαφο και επισης μια χαρά ΔΟΥΛΕΨΕ η κάρτα με την κλασσική εισαγωγή για chip-n-pin. Το pos αγνοούσε παντελώς την ύπαρξη ανεπαφης υπηρεσίας, παρολο που την αφησα πάνω στο μηχάνημα και του αλλαζα και θέσεις. Problem ανεπαφης λύθηκε και μιλώ για την κλασσική κιτρινη visa χρεωστική της πειραιώς. Thanks @fubar_gr Η δική μου κάρτα ήταν αυτή: Και το σημείο που την έκοψα ήταν ακριβώς πάνω στο σύμβολο του Contactless. Νομίζω οτι έκοψα το ολόγραμμα απο την πίσω πλευρά, αλλά πουθενά δέν είχα πρόβλημα στα καταστήματα. Επίσης για όσους ανησυχούν μήπως το κόψιμο αρχίσει να μεγαλώνει, εγώ δέν είχα πρόβλημα μέχρι που έληξε και την άλλαξα. Βέβαια την είχα πάντα μέσα σε πορτοφόλι, όχι χύμα σε τσέπες ή τσάντες. Ούτε είχε θέμα να κολλήσει μέσα σε ATM που την ρουφάει ολόκληρη. Στις καινούριες κάρτες μου δέν το έχω κάνει, ευκαιρία να το κάνω και να το καταγράψω σε ένα βίντεο. 9 ώρες πριν, παπι είπε Σας βρίσκω υπερβολικούς. Η καρτα ετσι και αλλιως μπορει να κλαπει ανέπαφα εφσον θες αριθμο/πιν ή αριθμο/ονομα/ληξη/cvv. Αμα θελετε ασφάλεια, ανοίγετε δευτερο λογαριασμό και συνδέετε τη καρτα μονο στον εναν οπου εκει θα βαζετε τα λιγα λεφτα και στον αλλον τα πολλα (αν εχετε(^^) ) Ποτέ δέν κοιτάω τον αναλυτικό λογαριασμό και επειδή κάνω μεγάλο λογαριασμό κάθε μήνα, είναι πολύ εύκολο να μου χρεώσουν μερικά 25αρια και να μην τα πάρω χαμπάρι. Οπότε με αυτό τον τρόπο κλείνει ένα attack vector και τελειώνει το πανηγύρι.
dfokas21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Καλα και εσυ τοσος κοπος για μια καρτα που ενας στους 100 εχει pos που δεχεται amex . Εχω και εγω την ιδια και εχω συχτιρισει.... Παντως εσεις που κοβετε και βαζετε σελοτειπ στις καρτες οταν μια μερα την βαλετε στο ATM και περιμενετε να βγει η καρτα και δεν βγαινει , μην κλαιτε μετα ...
isay Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, dfokas21 είπε Καλα και εσυ τοσος κοπος για μια καρτα που ενας στους 100 εχει pos που δεχεται amex . Εχω και εγω την ιδια και εχω συχτιρισει.... Η πατέντα είναι ιδια και για κάρτες visa και amexpress και εδώ συζητάμε την πατέντα και οχι την αποδοχη του τυπου κάρτας. Εσύ εχεις σκεφτεί να αλλαξεις κάρτα; 5 λεπτά πριν, dfokas21 είπε Παντως εσεις που κοβετε και βαζετε σελοτειπ στις καρτες οταν μια μερα την βαλετε στο ATM και περιμενετε να βγει η καρτα και δεν βγαινει , μην κλαιτε μετα ... Αν κάνεις κοψιμο στην πισω πλευρά και βάλεις ελάχιστο σελοτειπ δεν εχει προβλημα, άντε μια φορά στο τόσο να το αλλάζεις. Επισης αν η κάρτα ειναι σε πορτοφολι δεν θα κοπεί, ακομα και χωρίς σελοτειπ. Τέλος ήδη τη δοκιμασα σε atm της γειτονιάς μου με πολύ σφιχτό slot (το ξέρω καιρό τώρα) και δεν ειχα κανενα προβλημα. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκοψα την κάρτα στην πισω πλευρα και οχι στην κάτω πλευρα. Στο κάτω κάτω και να την κρατήσει, θα το κάνει ΑΦΟΥ εχω πάρει χρήματα (άρα no prob) και απλά ένα τηλεφωνο στην τραπεζα για μπλοκάρισμα. Αν δε ειναι πρωι, τσουπ μεσα στην τράπεζα για τον ιδιο λογο. Σε κάθε περιπτωση στο ζυγισμα "δεν θέλω ανεπαφη" VS "πιθανοτητες να την κρατησει το μηχανημα και συνέπειες χαρτουρας" στα δικά μου μάτια το πρώτο ειναι μακράν πιο βαρύ.
dfokas21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 28 λεπτά πριν, isay είπε Η πατέντα είναι ιδια και για κάρτες visa και amexpress και εδώ συζητάμε την πατέντα και οχι την αποδοχη του τυπου κάρτας. Εσύ εχεις σκεφτεί να αλλαξεις κάρτα; Αν κάνεις κοψιμο στην πισω πλευρά και βάλεις ελάχιστο σελοτειπ δεν εχει προβλημα, άντε μια φορά στο τόσο να το αλλάζεις. Επισης αν η κάρτα ειναι σε πορτοφολι δεν θα κοπεί, ακομα και χωρίς σελοτειπ. Τέλος ήδη τη δοκιμασα σε atm της γειτονιάς μου με πολύ σφιχτό slot (το ξέρω καιρό τώρα) και δεν ειχα κανενα προβλημα. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκοψα την κάρτα στην πισω πλευρα και οχι στην κάτω πλευρα. Στο κάτω κάτω και να την κρατήσει, θα το κάνει ΑΦΟΥ εχω πάρει χρήματα (άρα no prob) και απλά ένα τηλεφωνο στην τραπεζα για μπλοκάρισμα. Αν δε ειναι πρωι, τσουπ μεσα στην τράπεζα για τον ιδιο λογο. Σε κάθε περιπτωση στο ζυγισμα "δεν θέλω ανεπαφη" VS "πιθανοτητες να την κρατησει το μηχανημα και συνέπειες χαρτουρας" στα δικά μου μάτια το πρώτο ειναι μακράν πιο βαρύ. Εχω σκεφτει να αλλαξω καρτα , για να σου λυσω την απορια, αλλα ειναι η μονη χρεωστικη bonus. Στα δικα μου ματια στο ζυγισμα " κανω ματσακονιες στην καρτα με ψαλιδια,φακους,σελοτειπ, κλπ με κινδυνο να αχρηστευτει" VS "ενα τηλεφωνο 5 λεπτων στην Τραπεζα για αμφισβητηση συναλλαγης ΕΑΝ με χρεωσει καποιος <25€ με καποιον απιθανο τροπο " , το 2ο ειναι μακραν πιο ανωδυνο. 1 1
warlock9_0 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) fun fact είμαι Σκωτία με ανέπαφη κάρτα από Bank of Scotland τη χάνω και στο πεντάλεπτο έχω πάρει τηλέφωνο στην τράπεζα και την ακυρώνω, μου έρχεται καινούρια 1-2 μέρες μετά μπαίνω στο ebanking και βλέπω χρεώσεις ανέπαφα με την ακυρωμένη κάρτα, να σου τα subways, να τα tesco, να οι pubs, μέχρι και κάτι cd πήρε ο θεός αχαχαχ τηλέφωνο για αμφισβήτηση συναλλάγών, ναι μου λέει έχετε δίκιο βλέπουμε οτι είναι από την κάρτα που ακυρώσατε, refund περνάνε 2-3 μέρες ξανά τα ίδια, ξανά refund τι θα γίνει τους λέω αυτή τη δουλειά θα έχουμε, ε θα του ζητήσει κάποια στιγμή pin και θα κλειδώσει η απάντηση Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από warlock9_0
MikeJ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Εδώ βλέπουμε εικόνες από την επόμενη συνάντηση insomniacs που συζητούν για τις τομές σε χρεωστικές κάρτες ώστε να μη δουλεύει η ανέπαφη λειτουργία.... 😁 Χιούμορ κάνω παιδιά , απλά θεωρώ ότι κάποιοι είναι λίγο υπερβολικοί. Εμένα η ανέπαφη με έχει βολέψει απεριόριστα. Το μόνο πρόβλημα που μου έχει δημιουργήσει είναι ότι πλέον ξεχνάω το πιν μου (αφού δεν το χρησιμοποιώ) και μου έχει τύχει σε σουπερ μάρκετ υπάλληλος να μου πει ότι δε δουλεύει ανέπαφα, να την βάλει κανονικά και να μένω με το πουλί στο χέρι και να ψάχνω να βρω το πιν. 2
jakegate7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 hours ago, ice25 said: λόγοι ασφαλείας... έρχομαι στου την κλέβω σου πέφτει κτλ κτλ κάνω συναλλαγές των 25Ε μέχρι να το πάρεις χαμπάρι .μπορεί και μέρες... και άντε η τράπεζα θα σου γυρίσει ενα ποσό οχι ολο αν το πήρες χαμπάρι μετά απο μέρες δεν ειναι τόσο εύκολο Aκομα και με ανέπαφη μια στο τόσο πετάει να βάλεις pin. Kαι συνήθως υπάρχει κάποιος έλεγχος με βάση το προφιλ του πελάτη. πχ αν ξαφνικά αρχίσω να κοπανάω 25αρια ανέπαφα σε μικρό διάστημα (ενώ πριν χρησιμοποιούσες την κάρτα 2-3 φορές την μέρα), θα ζητήσει πιο γρήγορα το pin. 14 hours ago, orck said: Ναι ειμαστε 2018 αλλα δεν ειναι τοσο απλο, εχω καρτες απο Alpha και Εθνικη και σε μια απο τις δυο μου προεκυψε να ενεργοποιησω τετοια υπηρεσια η οποια ηταν χρεωσιμη, και μαλιστα χρεωναν και καλα. Να το χεσω το πλαστικο χρημα οταν ολες οι "ευκολιες" του ειναι χρεωσιμες, καλυτερα με φυσικο χρημα και ας πνιγουν. Μην τα απλοποιουμε ολα και απαξιουμε οσους εχουν αντιρρησεις, ειδικα οταν ειναι βασιμες. Σε ποια τραπεζα σου δινει την δυνατοτητα να εχεις email χωρις χρεωση; Εαν πλεον το δινουν χωρις χρεωση να το κανω. Σε Πειραιώς γίνεται να βάλεις ειδοποίηση μέσω email, αν και οι αγορές μέσω κάρτας διεκπεραιώνονται συνήθως 2-3 μέρες μετά. Ισχύει πάντως ότι οι Ελληνικές τράπεζες χρεώνουν για την άμεση ειδοποίηση μέσω email ή sms. Επειδή έχω κάρτα σε τράπεζα στο εξωτερικό, είναι πιο βολικό να παίρνεις notification μέσω του app της τράπεζας. Ελπίζω κάποια στιγμή να το κάνουν και στην Ελλάδα. Πάντως βολεύει άπειρα περισσότερο η κάρτα από τα μετρητά. Ναι οκ, υπάρχει ο κίνδυνος να χάσεις την κάρτα και να σε χρεώνουν 25αρια. Αλλά η τράπεζα θα σε καλύψει. Στο μετρητό αν χάσεις τα λεφτά σου, δεν θα σε καλύψει κανείς. Γλυτώνεις τα ψιλά, για τους άντρες που δεν κουβαλάνε (συνήθως) τσάντες, δεν ειναι πολύ βολικά τα μεγάλα πορτοφόλια ή τα ψιλά χύμα στις τσέπες. Και ένα τελευταία, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να δεις πόσα χαλάς και που. Με ενα δεύτερο app από την τράπεζα σου, ξέρεις ανα κατηγορία που πάνε τα λεφτά σου. Για να έκανες κάτι άνολογο με μετρητά, θα έπρεπε να κρατάς ένα τεφτέρι πάντα μαζί σου. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από jakegate7 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα