Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, Dare-Devil είπε To πρόστιμο είναι το πρόβλημα ή ότι αν εμπλακείς σε ατύχημας φταις δεν φταις θα βρεις το μπελά σου εξαιτίας της έλλειψης επασφάλιστρου νέου οδηγού ; Έχεις ρωτήσει την ασφαλιστική αν μπορούνε να σε ασφαλίσουν ως νέο οδηγό χωρίς το δίπλωμα σου ; Αυτο απλα δεν γινεται .Οποτε...
akpe Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν όμως το αμάξι δεν είναι στο όνομα του; Δεν ξέρω τι παίζει με αυτά, όταν εγώ πήρα το χαρτί δεν ξέρω αν υπήρχε όρος που έμπαινε στο ασφαλιστικό. On 07/10/2018 at 00:22, Dimitrios51 said: Μπορείς να οδηγήσεις, μπορούν όμως να σου γράψουν και πρόστιμο. Μετά παίρνεις χαρτί απο τη σχολή και πας και στο σβήνουν. Νομίζω πως η άδεια γράφει ως ημερομηνία έκδοσης την ημερομηνία που περνάει κάποιος τις εξετάσεις, οπότε αυτό ισχύει αν τον γράψουν για μη κατοχή άδειας. Σε φόρουμ αναβατών διαβάζω όμως πως αν η άδεια έχει μεταγενέστερη ημερομηνία από αυτή της κλήσης μπορεί να έχει θέμα. Το πιο πιθανό όμως στην περίπτωση του (αφού πει στον αστυνομικό πως πέρασε αλλά δεν έχει το χαρτί στα χέρια του) είναι να φάει κλήση για παράβαση του Άρθρου 100 του ΚΟΚ, επειδή δεν φέρει άδεια οδήγησης, δεν την έχει μαζί του δηλαδή. Όχι επειδή δεν έχει γενικά. Διοικητικό πρόστιμο ύψους 20 ευρώ, αλλά δύσκολα σβήνεται, αφού ακόμα και να παρουσιάσει τελικά την άδεια οδήγησης παραμένει το γεγονός πως δεν την είχε μαζί του ενώ οδηγούσε. Από παλαιότερη συζήτηση θυμάμαι πως αν ο αστυνομικός θέλει να το τραβήξει με το γράμμα του νόμου μπορεί να του κόψει και δεύτερη κλήση (αυτή που αναφέρεις) η οποία θα αφορά μη κατοχή άδειας οδήγησης σύμφωνα με το Άρθρο 94 του Κώδικα. Το οποίο σαν ποινή προβλέπει 200 ευρώ πρόστιμο και φυλάκιση, εννοείται πως φυλάκιση δεν παίζει αφού θα πάρει το χαρτί στα χέρια του αργά ή γρήγορα, πρέπει να γίνει καταδίκη πρώτα. Ο αστυνομικός δεν ξέρει αν όντως έχει εκδοθέι άδεια στο όνομα του οδηγού οπότε τον γράφει και για αυτό. Ο οδηγός μετά πάει στην τροχαία όταν του έρθει η άδεια και αυτή η κλήση σβήνεται και πληρώνει μόνο το 20ρικο. Μας το είχε περιγράψει αυτό εδώ κάποιος που του είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια, δυστυχώς δεν βρίσκω το thread. Τζάμπα τρέξιμο και άγχος όμως. Οπότε καλύτερα υπομονή λίγες μέρες ακόμα. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από akpe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα