Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/10/2018 στις 11:25 ΜΜ, panosno1com είπε

Δλδ παει καποιος κ λεει : γιογιουχουυ ψωνισα απο τον "ανταγωνιστη" ? Η βαζουν πρακτορες να παρακολουθουν εργαζομένους??? 😮

Πριν καμιά...20ριά χρόνια δούλευε γνωστός στην Pepsi σαν πωλητής (στη γύρα για supermarket, μικρά σημεία πώλησης, ταβέρνες, κλπ). Όσες φορές ψώνιζε ο ίδιος τα πράγματα του σπιτιού του από τα supermarket απέφευγε συστηματικά να παίρνει ανταγωνιστικά brands (πχ coca cola) και έπαιρνε μόνο τα δικά τους. Όταν δε ήταν έξω σε σουβλατζίδικο, ταβέρνα, κλπ αν δεν είχε pepsi (που φυσικά δεν ήταν τόσο συνηθισμένο το να έχει) έμενε στο...νεράκι, αφού δεν ήταν του αλκοόλ.

Δεν είχε σύνδρομο καταδίωξης ο άνθρωπος αλλά όλα μαθαίνονται από τους καλοθελητάδες. Και είχαν ήδη γίνει φάσεις με συναδέλφους του. Όταν μάλιστα είσαι σε συγκεκριμένο χώρο και άρα σε ξέρουν πολλοί ακόμα και στη φάση της απλής συζήτησης μπορεί να δημιουργηθούν καταστάσεις ("ρε συ, θυμάσαι εκείνον τον πιτσιρικά του Χ supermarket; ε, προχθές γέμισε από εμάς 3 καρότσια. τόσο καλές προσφορές έχουμε"). Για να μην πούμε πόσο συχνά συζητάμε πλέον, ακόμα και στη δουλειά, για το πόσο καλή προσφορά πετύχαμε χθες στο Χ ή στο Ψ κατάστημα

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 8/10/2018 στις 11:25 ΜΜ, panosno1com είπε

Δλδ παει καποιος κ λεει : γιογιουχουυ ψωνισα απο τον "ανταγωνιστη" ? Η βαζουν πρακτορες να παρακολουθουν εργαζομένους??? 😮

Θα μπορουσες να ησουν και σε shock freezer ψυγειο και να ταν χειροτερα :P

Έχοντας εργαστεί σε αλύσίδα ΣΜ (μικρή) σαν μηχανογράφος/Data analysis και μπόλικα άλλα, μπορώ να σου πω ότι είναι πάρα πολύ εύκολο.

Πχ. όπως η πλειοψηφία των ΣΜ είχαμε κάρτες με πόντους.

Για κάθε συναλλαγή που χρησιμοποιούταν η  κάρτα μπορούσες να δεις τα είδη που αγοράστηκαν, ημερομηνίες, ποσά, σχεδόν τα πάντα.

Η εταιρεία κρατούσε "αρχείο πιστότητας" και κάθε μήνα έκανε έλεγχο πόσα ξόδευε ο κάθε υπάλληλος.

Αν εμφανιζόταν πτωτική τάση ή απότομες μειώσεις καλούνταν από τα αφεντικά για εξηγήσεις.

Αλλά και πάλι, καλοθελητές υπήρχαν πολλοί.

• Sad 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Deathmace είπε

Έχοντας εργαστεί σε αλύσίδα ΣΜ (μικρή) σαν μηχανογράφος/Data analysis και μπόλικα άλλα, μπορώ να σου πω ότι είναι πάρα πολύ εύκολο.

Για κάθε συναλλαγή που χρησιμοποιούταν η  κάρτα μπορούσες να δεις τα είδη που αγοράστηκαν, ημερομηνίες, ποσά, σχεδόν τα πάντα.

Η εταιρεία κρατούσε "αρχείο πιστότητας" και κάθε μήνα έκανε έλεγχο πόσα ξόδευε ο κάθε υπάλληλος.

Αν εμφανιζόταν πτωτική τάση ή απότομες μειώσεις καλούνταν από τα αφεντικά για εξηγήσεις.

Και μόνο που διαβάζω κάτι τέτοια μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 7/10/2018 στις 7:58 ΜΜ, sipiak1992 είπε

με τις καινουριες συμβασεις στον μασουτη μην περιμενεις τρελα πραματα εγω παιρνω 500 καθαρα 6ωρο 5θημερο αλλα δωρα αδειες ολα ειναι κομπλε και παντα στην ωρα τους

Ποτε ξεκινησες να δουλευεις στο μασουτη?Γιατι πριν λιγες μερες που καλεσαν κοσμο (και εμενα) στην αθηνα για συνεντευξεις δινουν τον βασικο.Συγκεκριμενα 527 μικτα για 6ωρο και 6μερο!!

Στις 7/10/2018 στις 8:11 ΜΜ, theoritikos είπε

Ισχύει πως οι εργαζόμενοι στα σουπερ μαρκετ, ειναι υποχρεωμένοι να κάνουν τα ψώνια τους αποκλειστικά από το μαρκετ που εργάζονται? Το έχω ακούσει για Σκλαβενίτη και Μασούτη.

Στις μεγαλες αλυσιδες δεν νομιζω.Στον ΑΒ συγκεκριμενα σου δινουν απλα εκπτωση 5% χωρις να εισαι υποχρεωμενος να ψωνισεις βεβαια.Στον κρητικο εχω μαθει απο ατομο που δουλευε οτι τους υποχρεωναν να αγοραζουν γυρω στα 150 ευρω τον μηνα.

• Moderators
Δημοσ.
Στις 10/10/2018 στις 11:17 ΠΜ, Deathmace είπε

Για κάθε συναλλαγή που χρησιμοποιούταν η κάρτα μπορούσες να δεις τα είδη που αγοράστηκαν, ημερομηνίες, ποσά, σχεδόν τα πάντα.

Tρελαθηκα με αυτο το post ε. 

Ερωτηση. Εστω ζευγαρι που εργαζεται σε ανταγωνιστικα ΣΜ. Τι φαση? Πρεπει να το δηλωσει? Τραγικο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για bazaar δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα.  Όσον αφορά στο μασουτη εξαρτάται σε ποιο κατάστημα θα σε στείλουν στη Κοραή πάντως ξέρω πως από θέμα κλίματος και συνεργασίας σου φέρονται σαν να είσαι δούλος, η διευθύντρια. Τα χρήματα για 6ωρο που ξέρω και 6ημερο είναι κάτω από 500 καθαρά.

Επεξ/σία από Vasw Mpou
Δημοσ.
Στις 16/10/2018 στις 11:17 ΜΜ, stormrain είπε

Tρελαθηκα με αυτο το post ε. 

Ερωτηση. Εστω ζευγαρι που εργαζεται σε ανταγωνιστικα ΣΜ. Τι φαση? Πρεπει να το δηλωσει? Τραγικο.

Απαντώ, αν και off:

Ζευγάρι που γνωρίζω, η σύζυγος δούλευε σε αλυσίδα Σ/Μ, τοπική όμως, στην επαρχία.

Ο σύζυγος δεν πήγαινε ποτέ σε Σ/Μ ανταγωνιστή, γιατί κλασικά υπήρχαν καλοθελητές.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vasw Mpou είπε

Για bazaar δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα.  Όσον αφορά στο μασουτη εξαρτάται σε ποιο κατάστημα θα σε στείλουν στη Κοραή πάντως ξέρω πως από θέμα κλίματος και συνεργασίας σου φέρονται σαν να είσαι δούλος, η διευθύντρια. Τα χρήματα για 6ωρο που ξέρω και 6ημερο είναι κάτω από 500 καθαρά.

Ρωτα κανενα υπαλληλο οταν σχολα στο βαζαρ .Θα τον δεις και με τσαντα ψωνια βαζαρ

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/10/2018 στις 2:36 ΜΜ, Ilias Politis είπε

Ποτε ξεκινησες να δουλευεις στο μασουτη?Γιατι πριν λιγες μερες που καλεσαν κοσμο (και εμενα) στην αθηνα για συνεντευξεις δινουν τον βασικο.Συγκεκριμενα 527 μικτα για 6ωρο και 6μερο!!

Στις μεγαλες αλυσιδες δεν νομιζω.Στον ΑΒ συγκεκριμενα σου δινουν απλα εκπτωση 5% χωρις να εισαι υποχρεωμενος να ψωνισεις βεβαια.Στον κρητικο εχω μαθει απο ατομο που δουλευε οτι τους υποχρεωναν να αγοραζουν γυρω στα 150 ευρω τον μηνα.

που στειλατε βιογραφικο και σας καλεσαν? για να στειλω και εγω...

Επεξ/σία από Kornilia Athan
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γεια σας.

Γνωρίζει κανείς εάν ο Μασούτης προσλαμβάνει 8ωρο (ανεξάρτητα με τον τρόπο πρόσληψης) ?? Και εάν ναι, τι μισθό δίνει??

Για τους υπαλλήλους στις αποθήκες του στο Καβαλάρι βάζει λεωφορείο που τους μεταφέρει??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον γνωρίζει να μου πει

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα , θα ήθελα να σας κάνω και εγώ μια ερώτηση , αν φυσικά γνωρίζει κάποιος να μου απαντησει. Δουλεύω στο Μασούτη ταμειας εδώ και ένα μήνα.. όλη την ώρα μου δίνουν μπουρμπουαρ οι τουρίστες και το ταμείο μου βγάζει πλεονάσματα κάνα 30 λεπτό η και παραπάνω αλλά προφανώς αυτά δεν μπαίνουν στο μισθό μου πάνε στον κύριο Μασούτη. Το ερώτημα μου είναι λοιπόν γιατί δεν τα εξισορροπει αυτά τα πλεονάσματα με τα μείον του ταμείου; Γιατί ανθρωποι είμαστε κάποιες φορές μπορεί να δώσουμε λάθος ρέστα προσωπικά είχα μείον 0.94 λεπτά συνολικά από την αρχή της δουλειάς μου εκεί και μου ζητάνε να τα πληρώσω από την τσέπη μου. Είναι νόμιμο αυτό; θεωρείται δηλαδή σωστό τα συν να τα κρατάει αλλά τα πλην έστω και 0.9 λεπτά να τα χρεώνει;; Πάμε καλά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Nikol99 είπε

.....Δουλεύω στο Μασούτη ταμειας εδώ και ένα μήνα.. όλη την ώρα μου δίνουν μπουρμπουαρ οι τουρίστες και το ταμείο μου βγάζει πλεονάσματα κάνα 30 λεπτό η και παραπάνω αλλά προφανώς αυτά δεν μπαίνουν στο μισθό μου πάνε στον κύριο Μασούτη.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι απαγορεύεται να μην επιστρέφονται όλα τα ρέστα οπότε το super-market παρανομεί και μπορεί να βρεθείς και εσύ μπλεγμένη ως ταμίας.

42 λεπτά πριν, Nikol99 είπε

Καλησπέρα , θα ήθελα να σας κάνω και εγώ μια ερώτηση , αν φυσικά γνωρίζει κάποιος να μου απαντησει. Δουλεύω στο Μασούτη ταμειας εδώ και ένα μήνα.. όλη την ώρα μου δίνουν μπουρμπουαρ οι τουρίστες και το ταμείο μου βγάζει πλεονάσματα κάνα 30 λεπτό η και παραπάνω αλλά προφανώς αυτά δεν μπαίνουν στο μισθό μου πάνε στον κύριο Μασούτη. Το ερώτημα μου είναι λοιπόν γιατί δεν τα εξισορροπει αυτά τα πλεονάσματα με τα μείον του ταμείου; Γιατί ανθρωποι είμαστε κάποιες φορές μπορεί να δώσουμε λάθος ρέστα προσωπικά είχα μείον 0.94 λεπτά συνολικά από την αρχή της δουλειάς μου εκεί και μου ζητάνε να τα πληρώσω από την τσέπη μου. Είναι νόμιμο αυτό; θεωρείται δηλαδή σωστό τα συν να τα κρατάει αλλά τα πλην έστω και 0.9 λεπτά να τα χρεώνει;; Πάμε καλά; 

Με την ελάχιστη επιφύλαξη, ο μισθός σου θα πρέπει να περιλαμβάνει το Επίδομα Διαχειριστικών Λαθών το οποίο ισούται με το 5% του βασικού μισθού. Ψάξε το γιατί δεν είμαι λογιστής και το γράφω με επιφύλαξη.
Εάν το παίρνεις το επίδομα τότε ορθά τα λάθη στις συναλλαγές τα πληρώνεις από την τσέπη σου. Εάν το δικαιούσαι και δεν το λαμβάνεις, τότε θα πρέπει να το ψάξεις περισσότερο.

Επεξ/σία από l337
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

θα ηθελα να ρωτησω.... ποσο δυσκολο τελικα ειναι να πιασει κανεις δουλεια σε σουπερ μαρκετ? (θεσσαλονικη)

μου φαινεται οτι πρεπει να χεις βισμα τον Παπα! (δε θελω να αδικησω τους συζητητες απλα νιωθω απογοητευση)

ειναι τοσο δυσκολο  να προσληφθεις?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, corfait είπε

Καλησπερα παιδια,

θα ηθελα να ρωτησω.... ποσο δυσκολο τελικα ειναι να πιασει κανεις δουλεια σε σουπερ μαρκετ? (θεσσαλονικη)

μου φαινεται οτι πρεπει να χεις βισμα τον Παπα! (δε θελω να αδικησω τους συζητητες απλα νιωθω απογοητευση)

ειναι τοσο δυσκολο  να προσληφθεις?

Στο μπλε το supermarket προσλαμβάνουν συνέχεια μιας και συνέχεια φεύγουν (μάντεψε γιατί), στα υπόλοιπα ναι θέλει γερή άκρη.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η τεράστια ανεργία που υπάρχει στην Θεσσαλονίκη (και στην βόρεια Ελλάδα γενικά).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...