Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται ένα αμάξι να κάνει θόρυβο από τη μηχανή, βάζεις ηχοσύστημα με μπάσο και είσαι κομπλέ 😛

• Like 1
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

γιατι καλε ματακια δεν εχεις? αυτη τη δικαιολογια οτι ηχορυπανση σημαινει ασφαλεια με κανει και αναρωτιεμαι.. εχει δει κανενας τα γιδια που κυκλοφορουν στους δρομους? δεν βλεπουν δεν ακουν τιποτα

τελος παντων, νομιζω οτι γενικα ενα καποιο ηχο τον βγαζουν, δεν ειναι αθορυβα, απλως πολυ πιο ησυχα σε σχεση με τα ΕΚ

Συμφωνώ απολύτως. Έχω Hayabusa με εξάτμιση που φλερτάρει σοβαρά με τα όρια θορύβου των ΚΤΕΟ. Παρόλα αυτά ήμουν σταματημένος πίσω από μπάρμπα ο οποίος έβαλε όπισθεν και ερχόταν καταπάνω μου, είχαμε απόσταση περίπου 3 μέτρα. Κορνάρω, μαρσάρω, τίποτα... Τελικά με ακούμπησε και πρόλαβα κινήθηκα προς τα αριστερά και ήρθα πλάι του. Την οπίσθεν την σταμάτησε όταν του βούλιαξα με μπουνιά την πόρτα, χαμπάρι δεν έπαιρνε με τα κορναρίσματα και τα μαρσαρίσματα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, georgepppo είπε

ο ήχος ενός τυπικού αυτοκινήτου είτε το πιστεύεις είτε όχι σώζει καταστάσεις απο πεζούς μέχρι και κάποιον οδηγό,δεν μιλάμε για αυτούς που βάζουν εξάτμιση με διαφράγματα που σηκώνουν 5 τετράγωνα στο πόδι αλλά για έναν φυσιολογικό ήχο αυτοκινήτου.

εμένα το αμάξι μου (Passat 1.8 ατμόσφαιρα) βγάζει έναν ήχο απο μαμα που είναι σχετικά διακριτικός δεν είναι ούτε καγκουριά ούτε φασαριόζικο απλά ακούγεται και γίνεται αντιληπτό, καλό είναι.

όσο για την ελλάδα πιο πολύ κόρνα ακούς για ηχορύπανση και τα σημερινά αμάξια δεν κάνουν και τόσο θόρυβο πιο πολύ τα λάστιχα ακούγονται στην άσφαλτο παρά ο κινητήρας εκτός αν το πας γρήγορα και γκαζώνει.

σωζουν ζωες επειδη οι αλλοι ειναι απροσεχτοι. αμα προσαρμοστουν καμια διαφορα δεν θα εχει

τι λεει ο κοκ? σταματαμε κοιταμε περναμε. επειδη στο ελλαδισταν ξεχναμε να κανουμε τα 2 πρωτα, θα κατσουμε με τα καυσαερια και το θορυβο?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, georgepppo είπε

όσο για την ελλάδα πιο πολύ κόρνα ακούς για ηχορύπανση και τα σημερινά αμάξια δεν κάνουν και τόσο θόρυβο πιο πολύ τα λάστιχα ακούγονται στην άσφαλτο παρά ο κινητήρας εκτός αν το πας γρήγορα και γκαζώνει.

Τι ειναι ενα κλασμα του δευτερολεπτου;

Ειναι η ο χρονος απο την στιγμη που θα αναψει το φαναρι μεχρι να κορναρει ο πισω.

:lol::P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, project.breeze είπε

Και όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα αυτοκίνητα οι λάτρεις των αλόγων παρόμοια επιχειρήματα έφερναν. Μην παρεξηγηθώ, είμαι Petrolhead ως τα μπούνια αλλά πρέπει να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου γιατί τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα και η εξέλιξη καλό είναι να μην σταματάει.

Χιουμοράκι κάνουμε, καταλαβαίνεις. Έστω και μετριότατο. Η αλήθεια είναι ότι τα futuristic concepts τώρα τελευταία παίρνουν μια πολύ προσιτή μορφή, υπήρχε ο καιρός που γνώριζες ότι θα περιμένεις χρόνια για ένα όχημα της παραπάνω επίδειξης, τώρα όμως ενσαρκώνεται στην πραγματικότητα.

Με γνώμονα την εξέλιξη λοιπόν, πιάνοντας το θέμα από τον θόρυβο της μηχανής - που μπορεί να κυμανθεί σε ανύπαρκτα στάδια σε ένα ηλεκτροκίνητο αμάξι - το ποσοστό επικινδυνότητας σε συνδυασμό με τα πολλά eye-catching built-in media components ανεβαίνει τρομακτικά, και ας ηρεμεί το αυτί ενός κατοίκου επί της Συγγρού ή Αλεξάνδρας. Αν ενοχλούν τα 10 θορυβώδες περιστατικά που σημειώνονται κατά ένα 24ωρο σε μη κεντρικές συνοικίες, φαντάζομαι ζαλίζει και ο θόρυβος μιας μέλισσας στην εξοχή. 

Αφήνει λοιπόν στο R&D team μια έσχατη λύση για localization μεταξύ incoming-outgoing traffic σε συνθήκες ηλιοφάνειας ή καλού φωτισμού, η οποία ενσωματώνει real-time GPS tracking για την αποφυγή του ειδάλλως αναπόφευκτου. Φαντάσου εκεί τι χαμός θα γίνει - και ας είμαστε ΉΔΗ όλοι traced με 1000-δυο τρόπους. Πόσο αποτελεσματικό θα είναι το GDPR όταν ο μπαμπάκας βλέπει το e-Legend του να κουνιέται πάνω κάτω σε μια ορεινή πάροδο της Πεντέλης? Αν και θα'ρθει χωρίς προειδοποίηση, το δικό μας τμήμα ήδη αναπτύσσει real-time drive-mapping, πολύ κοντά στο εναέριο flight control.

Επεξ/σία από snapshot-
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, project.breeze είπε

Συμφωνώ απολύτως. Έχω Hayabusa με εξάτμιση που φλερτάρει σοβαρά με τα όρια θορύβου των ΚΤΕΟ. Παρόλα αυτά ήμουν σταματημένος πίσω από μπάρμπα ο οποίος έβαλε όπισθεν και ερχόταν καταπάνω μου, είχαμε απόσταση περίπου 3 μέτρα. Κορνάρω, μαρσάρω, τίποτα... Τελικά με ακούμπησε και πρόλαβα κινήθηκα προς τα αριστερά και ήρθα πλάι του. Την οπίσθεν την σταμάτησε όταν του βούλιαξα με μπουνιά την πόρτα, χαμπάρι δεν έπαιρνε με τα κορναρίσματα και τα μαρσαρίσματα.

Μηπως ο μπαρμπας ειχε καμία cla Mercedes με σούπερ ηχομόνωση και δεν ακουγε τιποτα? Περα απο την πλακα θα συμφωνήσω εχει να κανει με το χειρισμό του ΚΟΚ και οχι το ποσο θορυβο κανει ενα μεταφορικο μέσο.

Με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μου παντα μα πάντα ειχα θέμα με τούς πεζούς που περπατάνε με το κινητό στο χέρι. Ε σορυ και ολας τι φταιει το αμαξι οτα. Ο άλλος περπατάει και κανει ποστ στο ινσομνια πχ.

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

σωζουν ζωες επειδη οι αλλοι ειναι απροσεχτοι. αμα προσαρμοστουν καμια διαφορα δεν θα εχει

τι λεει ο κοκ? σταματαμε κοιταμε περναμε. επειδη στο ελλαδισταν ξεχναμε να κανουμε τα 2 πρωτα, θα κατσουμε με τα καυσαερια και το θορυβο?

άσε τις θεωρίες στην πράξη είναι το θέμα γιατί απο την θεωρία του ΚΟΚ απέχει πολύ η ελληνική πραγματικότητα και το ξέρεις.

• Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, georgepppo είπε

άσε τις θεωρίες στην πράξη είναι το θέμα γιατί απο την θεωρία του ΚΟΚ απέχει πολύ η ελληνική πραγματικότητα και το ξέρεις.

αρα αυτο σημαινει οτι μαυριζουμε τα ηλεκτρικα αμαξια?

το να καθισουμε ξανα στα θρανια οσους δεν ξερουν να οδηγανε/περπατανε μπα ε?

πως ελεγε εκεινο το βιντεο στο ραδιο αρβυλα? α ναι

ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε

αρα αυτο σημαινει οτι μαυριζουμε τα ηλεκτρικα αμαξια?

το να καθισουμε ξανα στα θρανια οσους δεν ξερουν να οδηγανε/περπατανε μπα ε?

πως ελεγε εκεινο το βιντεο στο ραδιο αρβυλα? α ναι

ΕΛΛΑΔΑ

μίλησα καθαρά για το θέμα της ασφάλειας και ειδικά στην Ελλάδα, είμαστε 100 χρόνια πίσω σε όλους τους τομείς μαζί με την οδική συμπεριφορά τα ηλεκτρικά αμάξια σε μάραναν, και στο κάτω κάτω δεν απαγορεύονται άμα θες πάρε.

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, georgepppo είπε

μίλησα καθαρά για το θέμα της ασφάλειας και ειδικά στην Ελλάδα, είμαστε 100 χρόνια πίσω σε όλους τους τομείς μαζί με την οδική συμπεριφορά τα ηλεκτρικά αμάξια σε μάραναν, και στο κάτω κάτω δεν απαγορεύονται άμα θες πάρε.

παλι ΕΛΛΑΔΑ?

αλλοι ξεκινησαν να μιλανε για ασφαλεια και απαντησα κατι που ειναι αληθεια, η ηχορυπανση δε χαριζει ασφαλεια.

βγες τωρα στο δρομο που δε κυκλοφορει σχεδον κανενα ηλεκτρικο και δες ποση ασφαλεια νοιωθεις. 

εσυ για καποιο λογο εχεις κολλησει σε θεση αμυνας και δε ξερω το γιατι..

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλανω ποια ειναι η λογικη που βλεπουμε ηλεκτρικα αυτοκινητα στο insomnia; Αν ειναι να βλεπουμε οτι εχει ηλεκτρικο μοτερ και led λαμπες ως ειδηση τεχνολογιας, θα πρεπει να αρχισουν να ανεβαζουν ως ειδηση μεχρι και ηλεκτρικες κουζινομηχανες.

Υπαρχει μια λογικη στο να βλεπουμε οτι ειναι αυτονομο, που κουβαλαει ενα σωρο αισθητηρες, υπολογιστη, AI κτλ.

Αλλα ενταξει εδω η peugeot δεν εκανε και κατι, πηρε μια συγχρονη εκδοχη, πιθανοτατα του παλιοτερου κινητηρα στον πλανητη, μαζι με μια συστοιχια μπαταριες και αντικατεστησε τον πιο συγχρονο και τεχνολογικα πολυπλοκοτερο κινητηρα εσωτερικης καυσης και το ντεποζιτο της βενζινης. Οθονες, led και tech στο εσωτερικο ειναι κατι που κουβαλανε σχεδον ολα τα αυτοκινητα πλεον, κυριως σε αυτο το price tag.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

παλι ΕΛΛΑΔΑ?

αλλοι ξεκινησαν να μιλανε για ασφαλεια και απαντησα κατι που ειναι αληθεια, η ηχορυπανση δε χαριζει ασφαλεια.

βγες τωρα στο δρομο που δε κυκλοφορει σχεδον κανενα ηλεκτρικο και δες ποση ασφαλεια νοιωθεις. 

εσυ για καποιο λογο εχεις κολλησει σε θεση αμυνας και δε ξερω το γιατι..

και εγώ σου απάντησα πως ακόμα και ο λίγος ήχος κάνει ενα αυτοκίνητο πιο αντιληπτό και πιο ασφαλές, όχι πως είναι ασφαλείς οι Ελληνικοί δρόμοι τώρα αλλά η κατάσταση θα γίνει χειρότερη απο άποψη ασφάλειας αν τα αυτοκίνητα δεν είναι αντιληπτά και απο τον ήχο σε μια χώρα που οι οδηγοί δεν σέβονται φανάρια, διαβάσεις πεζών και κάθε είδους προτεραιότητα ενώ οι πεζοί/ποδηλάτες ακόμα και 3 μέτρα πεζοδρόμιο να έχουν θα πάνε απο τον δρόμο , αν δεν μπορείς να το καταλάβεις γίνε κομμωτής. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Agony είπε

Περιμένω την μερα που θα βγω στους δρόμους και δεν θα ακουω αυτη την βαβουρα απο τα παλιά αυτοκινητα. Και ναι ειμουν και εγω καγκουρας μικρός με εξατμίσεις κτλ. Και ντρέπομαι μονο που σκέφτομαι τι καντήλια μου έριχναν.

Παλια CBR 900RR με yoshimura αγωνιστική.παρομοιως αλλά μου χει σώσει τη ζωή πολλές φορές.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, georgepppo είπε

κάγκουρας είσαι και φαίνεσαι , το ότι σε κάποιους αρέσει ο ήχος των αυτοκινήτων δεν πάει να πει ότι θα  μας βρίζει ο κάθε ψηλομύτας στα φόρουμ.

Το ότι σου αρέσει αυτη η ηχορύπανση σε κάνει καγκουρα. Τέλεια και παύλα

2 ώρες πριν, snapshot- είπε

Αν τα λεγόμενά μου σου φέρνουν στο μυαλό κάτι Rallye 106 και pimped Datsun(s) με neon lights, δε φταίω εγώ φίλτατε.

Αν και αντιθέτως, ας ήμουν ο κάγκουρας της υπόθεσης με μια AMG ή ένα GT-R ή ίσως ένα Mustang, σε μια κοινωνία με battery-charged οχήματα. Δε θα με χαλούσε να σε ξυπνούσα κάθε μέρα μαρσάροντας έξω από το automated, google-assistant-featured σπίτι σου. Keep in touch for those times, will ya. ;)

Αν ήσουν από αυτους που με ξυπνούσε έτσι κάθε μέρα θα ήμουν αυτός που θα έκανε κακό σε όλη την οικογένεια σου σε μια νύχτα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...