Προς το περιεχόμενο

F&U FL2D4305UH UHD 43'' vs F&U FLS43205 FHD 43''

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ. Είμαι αναποφάσιστος ανάμεσα σε αυτές τις 2 τηλεοράσεις. Η μια είναι μοντέλο '17 με συχνότητα 400Hz και 4K, ενώ η άλλη είναι μοντέλο του '18, συχνότητα 600Hz και full HD. H πρώτη έχει HDR ενώ η άλλη όχι. Μήπως έχει αγοράσει κάποιος καμία απο τις 2 έτσι ώστε να μοιραστεί εντυπώσεις; Ποιά θα επιλέγατε εσείς; Φυσικά αν υπάρχει κάποια αντιπρόταση είναι ευπρόσδεκτη, απλά να διευκρινήσω ότι δεν θέλω να υπερβώ το μπάτζετ των 350 ευρώ. Ευχαριστώ!

https://www.germanos.gr/product/fu-smart-tv-fl2d4305uh-uhd-43/20371688/

https://www.germanos.gr/product/fu-smart-tv-fls43205-full-hd-43/20372344/

Επεξ/σία από PhoenixV23
Δημοσ.

συγκρίνεις 4Κ με Full HD?! Απλά καμία σχέση μεταξύ τους... (σημείωση ότι τα Hz που αναφέρονται είναι ο μπούσουλας οπτικής απεικόνισης και ΟΧΙ η ταχύτητα του panel αυτού καθ'αυτού!)

Και επίσης σε όλες των περιπτώσεων, έχεις κατά νου ότι κοιτάς μοντέλα που είναι value-for-money

Δημοσ.
3 ώρες πριν, yositosi είπε

συγκρίνεις 4Κ με Full HD?! Απλά καμία σχέση μεταξύ τους... (σημείωση ότι τα Hz που αναφέρονται είναι ο μπούσουλας οπτικής απεικόνισης και ΟΧΙ η ταχύτητα του panel αυτού καθ'αυτού!)

Και επίσης σε όλες των περιπτώσεων, έχεις κατά νου ότι κοιτάς μοντέλα που είναι value-for-money

Όχι δεν τα συγκρίνω! Απλά ρωτάω αν αξίζει, αν η διαφορά τους θα είναι κάτι εμφανές! Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση και την διευκρίνηση όσον αφορά τα Hz, δεν γνωρίζω πολλά σχετικά..

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, yositosi είπε

τα Hz που αναφέρονται είναι ο μπούσουλας οπτικής απεικόνισης και ΟΧΙ η ταχύτητα του panel αυτού καθ'αυτού!

Είχα την εντύπωση πως είναι τα Hz που λειτουργεί ο επεξεργαστής της TV.

Δημοσ.
Στις 9/10/2018 στις 3:17 ΜΜ, yositosi είπε

καμία σχέση. Τηλεόραση είναι, όχι PC!

Μήπως μπορείς τότε να εξηγήσεις τι είναι ο  "μπούσουλας οπτικής απεικόνισης";

γιατί δεν βρίσκω κάτι σχετικό.

Δημοσ.

Οι περισοτερες tv φιλε μου και ειδικότερα οι φθηνές λειτουργουν στα 50hz απλα ο καθε κατασκευαστης σου λεει και καλα οτι με το εκάστοτε software-τεχνολογία που ενσωματώνει στην tv, την κανει να παίζει στην ουσια στα 400-600-2000 hz.. Πάπαλα και marketήστικα κολπάκια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Οι περισοτερες tv φιλε μου και ειδικότερα οι φθηνές λειτουργουν στα 50hz απλα ο καθε κατασκευαστης σου λεει και καλα οτι με το εκάστοτε software-τεχνολογία που ενσωματώνει στην tv, την κανει να παίζει στην ουσια στα 400-600-2000 hz.. Πάπαλα και marketήστικα κολπάκια...

Δεν αναφέρονται σε hz ποτέ αλλά σε pqi, σε motion rate. Και ότι έχει βάλει η κάθε εταιρία. 

Στην Ευρώπη οι τηλεοράσεις δουλεύουν στα 50hz και Αμερική 100hz. Οι τηλεοράσεις αν βάλεις κάποιο hdmi η κάποιο βίντεο στο YouTube παίζουν κανονικά 60fps που μετά ονομάζεται σε 60hz. Αντίστοιχα οι 100hz που πανε 120hz. 

Τωρα τα υπόλοιπα που βάζουν οι εταιρίες είναι ο επεξεργαστής εικόνας. Ο οποίος εκτός από την εικόνα που αποδίδει,είναι και για το ποσό καλό scaling κάνει είναι και για εξομάλυνση της κινούμενης εικόνας. Όσο ποιο μεγάλο το νούμερο τόσο πιο καλή και ομαλή είναι εικόνα σε κίνηση όμως. Όχι σε χρώματα.

Στα χρώματα έχει να κάνει το πάνελ και το software και ο επεξεργαστής αν έχει ξεχωριστό. 

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.

Ο απλος χρηστης οταν διαβαζει 2600hz αυτο καταλαβαινει γιατι αυτο του λενε στα χαρακτηριστικα..(Σαν ρυθμος ανανεωσης πασσάρεται..) Αλλο το αν ειναι PMI και τετοιες παπαριες για να πουλησουν...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Ο απλος χρηστης οταν διαβαζει 2600hz αυτο καταλαβαινει γιατι αυτο του λενε στα χαρακτηριστικα..(Σαν ρυθμος ανανεωσης πασσάρεται..) Αλλο το αν ειναι PMI και τετοιες παπαριες για να πουλησουν...

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα panel σε εμπορικές τηλεοράσεις να πάνε ως 120Hz και αυτό ισχύει για τα ακριβά μοντέλα (στα μόνιτορ έχουν πάει και πιο πάνω). Το οπτικό αποτέλεσμα όμως πλέον δεν είναι όπως ήταν παλια. Τώρα παίζει ρόλο και η μητρική πλακέτα και τι "engines" (ή επεξεργαστή εικόνας) φέρει το εκάστοτε μοντέλο αλλά και τι λοιπές τεχνολογίες φοράει η τηλεόραση ώστε να βελτιώνεται η κίνηση της εικόνας. Για αυτό το λόγο πχ μπορείς να πάρεις μια OLED made by Vestel (βλέπε πχ Toshiba που είναι και δικό τους brand) η οποία φοράει panel της LG, και μια αντίστοιχη LG που φοράει το ίδιο πάνελ να έχει εμφανέστατα καλύτερη ποιότητα εικόνας. Επομένως, δεν ισχύει το marketing που επικρατούσε στο παρελθόν όπου οι πλακέτες ήταν πάνω κάτω ίδιες και όλα εξαρτώντουσαν από την "οθόνη" και εκεί τα Hz ήταν μια απάτη. Σήμερα έχεις ένα μπούσουλα για να συγκρίνεις

Δημοσ.

Ρε παιδι στην ουσια το ιδιο λεμε..

Εγω  σου λεω το πως το πασσαρουν και το τι ισχυει στην πραγματικοτητα.. Εσυ εγω κτλ, ξερεις τι θα ψαξεις σε hz-motion rate κτλ ενω οι περισσοτεροι βλεπουν στα χαρακτηριστικα που βαζουν στο προιον οτι ειναι τάδε hz και τσιμπανε, μη ξεροντας καν τι ειναι το παρα κατω που γραφει, PMI-MCI-FBI-CIA και πάει λέγοντας... Ξερεις οτι παιζει το πανελ, το software, η πλακέτα, ο επεξεργαστης κτλ...

Δημοσ.

Ναι ναι, το σχολιο μου ήταν για το κομμάτι της "απάτης", γιατί στο παρελθόν (πριν καμια 10ετία) γινόταν απάτη και η ίδια ακριβώς τηλεόραση πωλούνταν με διαφορετικα΄Hz κοτσαρισμένα. Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν, και τουλάχιστον υπάρχει μια διαφοροποίηση μεταξύ εκδόσεων PQI, CMP, Hz ή όπως αλλιώς θέλουν να τα αποκαλούν οπότε στην πράξη δεν κοροιδεύεται ο τελικός καταναλωτής στο αποτέλεσμα.

Δημοσ.
Στις 13/10/2018 στις 3:59 ΜΜ, alexakos89 είπε

Στην Ευρώπη οι τηλεοράσεις δουλεύουν στα 50hz και Αμερική 100hz

50 και 60, έχει να κάνει με τη συχνότητα του εναλλασσόμενου ρεύματος.

220V στα 50Hz έχει η Ευρώπη, 110V στα 60Hz έχει η Αμερική. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

50 και 60, έχει να κάνει με τη συχνότητα του εναλλασσόμενου ρεύματος.

220V στα 50Hz έχει η Ευρώπη, 110V στα 60Hz έχει η Αμερική. 

Ναι λάθος διατύπωση δίκη μου. Ήθελα να πω Ευρώπη 50 και 100

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...