Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο και καλό επιτόκιο να έχει η προθεσμιακη κατάθεση του δεν υπάρχει περίπτωση να έχει υψηλότερο επιτόκιο από αυτό του δανειου, οπότε είναι ασύμφορο να δανειστούμε αν διαθέτουμε τα χρήματα εκτός και αν υπάρχει αδυναμια σπασίματος  της προθεσμιακη ή υψηλές ρήτρες ως ποινή. Φυσικά αυτά μόνο με την τράπεζα μπορούν να συζητηθουν και να δει τι χάνει σε κάθε περίπτωση.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 ώρες πριν, oikonikos είπε

Ετσι ειναι φίλος. 

Αν εχεις σειρα στη ζωη σου ειναι εργαλείο το δανειο οπως και η πιστωτική 

Εργαλείο δεν είναι με τα σημερινά επιτόκια. Να πληρώνεις 8% για να πάρεις αμάξι και τα λεφτά σε ευρώ είναι σκέτη κλεψιά, γιατί και να ρίξεις τα χρήματα που έχεις στο χέρι σε κάποια επένδυση ή στην δουλειά σου πάλι δύσκολα να σου αποφέρει 8% επιστροφή. Να ήσουν Γερμανία όπου εκεί τα επιτόκια είναι 2% και η οικονομία σε ανάπτυξη να το δεχτώ, εκεί ρίχνεις το χρήμα στην δουλειά και το αμάξι το αποπληρώνεις σιγά σιγά.

• Like 2
Δημοσ.

Ελλάδα εάν σκάσεις το κανόνι σου παίρνουν τις πινακίδες και σου μένει το κουφάρι

Το δάνειο είναι πιο ασφαλές και ας έχεις τα λεφτά κασέρι για πολλούς λόγους

Καλύτερα να σου πάρουν το αμάξι παρά να μείνεις ξερός τόπι κλπ

Και πες ότι στο παίρνουν ?τι να το κάνουν ένα γαμ@#$ενο αμάξι 4-6-9 ετών ποι πριν τους το παραδώσεις θα το σκίσεις

Οι τράπεζες τα έχουν βάλει στον πάτο τους όσα αυτοκίνητα πήραν και τα έχουν και σαπίζουν

Δανειακή φίλε μου για διαμοιρασμό κίνδυνου

Ασε που εάν σκάση το μαγαζί Ελλάς με κουρέματα καταθέσεων bail in κλπ θα έχεις χρωστούμενα και άρα θα είσαι σε πλεονεκτική θέση

Και στην δύσκολη εάν δεν έχεις περιουσιακά στο όνομα σου το σκας το κανόνι και σου μένε και το αμάξι να το πας στο χωριό σου  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Ελλάδα εάν σκάσεις το κανόνι σου παίρνουν τις πινακίδες και σου μένει το κουφάρι

Το δάνειο είναι πιο ασφαλές και ας έχεις τα λεφτά κασέρι για πολλούς λόγους

Καλύτερα να σου πάρουν το αμάξι παρά να μείνεις ξερός τόπι κλπ

Και πες ότι στο παίρνουν ?τι να το κάνουν ένα γαμ@#$ενο αμάξι 4-6-9 ετών ποι πριν τους το παραδώσεις θα το σκίσεις

Οι τράπεζες τα έχουν βάλει στον πάτο τους όσα αυτοκίνητα πήραν και τα έχουν και σαπίζουν

Δανειακή φίλε μου για διαμοιρασμό κίνδυνου

Ασε που εάν σκάση το μαγαζί Ελλάς με κουρέματα καταθέσεων bail in κλπ θα έχεις χρωστούμενα και άρα θα είσαι σε πλεονεκτική θέση

Και στην δύσκολη εάν δεν έχεις περιουσιακά στο όνομα σου το σκας το κανόνι και σου μένε και το αμάξι να το πας στο χωριό σου  

Ελπίζω να κάνεις χιούμορ , αυτά που λες είναι εκτός πραγματικότητας. Για πήγαινε πάρε με δάνειο αυτοκίνητο νομίζοντας ότι θα στο πάρουν 4-6-9ετών πίσω! Πλέον οι τράπεζες ζητάνε να δώσεις αρκετή προκαταβολή ώστε η εμπορική αξία του μεταχειρισμένου να είναι σίγουρα μεγαλύτερη από το υπόλοιπο του δανείου.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Ελπίζω να κάνεις χιούμορ , αυτά που λες είναι εκτός πραγματικότητας. Για πήγαινε πάρε με δάνειο αυτοκίνητο νομίζοντας ότι θα στο πάρουν 4-6-9ετών πίσω! Πλέον οι τράπεζες ζητάνε να δώσεις αρκετή προκαταβολή ώστε η εμπορική αξία του μεταχειρισμένου να είναι σίγουρα μεγαλύτερη από το υπόλοιπο του δανείου.

25% ζητουν και δεν ειμαι καθολου εκτος πραγματικοτητας 

για πηγενε μια βολτα στα σαιτ των τραπεζων που πουλαν τα κατασχεμενα και δες τι παιζει απο σαπιμια 

ειπα οτι δεν στο παιρνουν καθολου πισω παρα μονο την αδεια πλεων ...

με την προυποθεση οτι δεν εχεισ τιποτα επανω σου ετσι 

Αν το πας Κόρινθο με 1 η τι νομίζεις ότι θα γίνει ?

θα πάρουν ένα κατεστραμμένο αμάξι που δεν θα πιάνει μια καθώς θα είναι σκισμένο

Επεξ/σία από kostakis81
Δημοσ.

Συγνώμη ρε παιδιά για να καταλάβω πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τα τελευταία χρόνια :

Αν εγώ έχω εκκαθαριστικό 40.000ε και δεν θέλω να δώσω προκαταβολή δεν θα μου εγκρίνουν δάνειο για 14.000ε ?

Επίσης για να μην υπερβάλουμε αμάξι με 15.000ε αγοράζεις , αμαξάρα όμως όχι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostakis81 είπε

για πηγενε μια βολτα στα σαιτ των τραπεζων που πουλαν τα κατασχεμενα και δες τι παιζει απο σαπιμια 

1-Τα κατασχεμενα αυτοκίνητα που βλέπεις ούτε τα μισά δεν είναι από την μη πληρωμή δανείου του αυτοκινητου. Είναι για άλλα χρεοι και τους τα πήραν. 

2-Λες οι τράπεζα να είναι τοσο χαζή που θα πάρει μόνο το σκισμένο αυτοκίνητο; Αμα δει ότι δεν πιάνει στην αγορά το ποσό του υπολοίπου δανείου θα στα πάρει αλλιώς. (κατάσχεση καταθεσεων η από τον ίδιο τον μισθό) 

Τώρα με την λογική που λες να σκίσει κάποιος το αυτοκίνητο πριν το παραδωσει άμα δεν έχει να το πληρωσει ξανασκέψου το. Η τράπεζα ποτέ δεν χανει. Ποτε. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostakis81 είπε

25% δεν είναι μικρό ποσοστό πάντως..

1 ώρα πριν, tsofras είπε

Συγνώμη ρε παιδιά για να καταλάβω πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τα τελευταία χρόνια :

Αν εγώ έχω εκκαθαριστικό 40.000ε και δεν θέλω να δώσω προκαταβολή δεν θα μου εγκρίνουν δάνειο για 14.000ε ?

Επίσης για να μην υπερβάλουμε αμάξι με 15.000ε αγοράζεις , αμαξάρα όμως όχι

Ακριβώς. Το 0% προκαταβολή που ίσχυε κάποτε (και που ακόμα το διαφημίζουν οι έμποροι αυτοκινήτων), ίσως να ισχύει για εκκαθαριστικά πολύ πολύ "φορτωμένα".. Στους αξιοχρεους ζητούν 25% και 30% προκαταβολή συνήθως. 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostakis81 είπε

Αυτό που δεν φαίνεται να γνωρίζεις είναι ότι αν σου κατασχέσουν το αυτοκίνητο δεν καθαρίζεις με το χρέος, απλά η τρέχουσα αξία του θα αφαιρεθεί από αυτά που χρωστάς.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αυτό που δεν φαίνεται να γνωρίζεις είναι ότι αν σου κατασχέσουν το αυτοκίνητο δεν καθαρίζεις με το χρέος, απλά η τρέχουσα αξία του θα αφαιρεθεί από αυτά που χρωστάς.

πιο πανω αναφερω την φραση (και δεν εχεισ τιποτα αλλο επανω σου)

δηλαδη δεν εχεις ε9 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

πιο πανω αναφερω την φραση (και δεν εχεισ τιποτα αλλο επανω σου)

δηλαδη δεν εχεις ε9 

Και ποιος σου είπε πως μόνο ότι υπάρχει στο Ε9 μπορεί να κατασχεθεί?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostakis81 είπε

δεν μπορει ...τωρα τουλαχιστον 

αν αλλαξει ο νομος με το περουσιολογιο σελιγες ημερεσ δεν ξερω 

Ποιος δε μπορεί, και τι δε μπορεί?

Άσχετα πάντως με το τι εννοείς, και οι καταθέσεις μπορούν να κατασχεθούν, και ο μισθός εφόσον το ύψος του είναι από κάποιο σημείο και πάνω. Τυχαίο είναι νομίζεις που δεν εγκρίνουν δάνεια αν το εισόδημα σου δεν είναι τουλάχιστον 12.000(ήτοι 1.000€ ανά μήνα δλδ το όριο της μη κατάσχεσης)?

Δημοσ.
Στις 8/10/2018 στις 12:17 ΠΜ, Joshua21 είπε

Το γιατί όχι στο εξήγησα, επειδή είναι ασύμφορο οικονομικά, τώρα αν δεν μπορείς (ή δεν θες) να το καταλάβεις άλλο αυτό.

Επίσης όταν λες "ειναι λεφτα που καθονται στην τελικη...", τι ακριβώς εννοείς? Αν ΔΕΝ τα χρησιμοποιήσει για αγορά αυτοκινήτου και προτιμήσει να πάρει δάνειο, πάλι δεν θα κάθονται στον προθεσμιακό λογαριασμό δίνοντας ψίχουλα?

Επειδη καποιος  προτιμα να εχει ρευστοτητα και ας χασει καποιο ποσο οπως και να μειωσει τον κινδυνο. επισης μπορει τελικα να ριξει την δοση σε πολυ μικρο ποσο απο το μισθο του εκμεταλευομενος το κεφαλαιο και εχοντας το ταυτοχρονα διαθεσιμο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...