Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Georgis.georgiou είπε

Με το εισοδημα μου,τι πιστωτικο οριο πιστευεις οτι μπορει να πηρα;

Δεν γνωρίζω, είναι πολλά τα κριτήρια που μπορούν να το καθορίσουν, το εισόδημα σαν νούμερο απλώς είναι ένα από αυτά.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Δεν γνωρίζω, είναι πολλά τα κριτήρια που μπορούν να το καθορίσουν, το εισόδημα σαν νούμερο απλώς είναι ένα από αυτά.

Στην περιπτωση μου δεν υπαρχει κατι αλλο εκτος απο το εκκαθαριστικο και τις καταθεσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, XronisR είπε

Πηρα εγω τελη Αυγουστου δανειο για αυτοκινητο.Παιζει ρολο το εκκαθαριστικο,η τελευταια μισθοδοσια αλλα και τι προκαταβολη θα δωσεις.Επισης μου ειπε ο πωλητης οτι η δοση πρεπει να βγαινει στο 20-25% του μισθου σου,δεν ξερω εαν ισχυει αυτο βεβαια.Μου ειπε οτι παιζει ρολο και ο εργοδοτης σου,ουτε αυτο δεν ξερω εαν ισχυει.

Φυσικά κσι παίζει ρόλο ο εργοδότης. Έχει σημασία αν το σημερινό εισόδημα θα εξακολουθεί να υπάρχει έστω με τυχον μειώσεις που έχει δεχτεί όπως στο Δημόσιο. 

Πολλά golden Boys με τρελούς μισθούς έχουν μείνει άνεργα 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Georgis.georgiou είπε

Στην περιπτωση μου δεν υπαρχει κατι αλλο εκτος απο το εκκαθαριστικο και τις καταθεσεις.

Πως... στο εκκαθαριστικό σου εκτός από ένα ξερό νούμερο του συνολικού εισοδήματος φαίνεται και από που ακριβώς προέρχεται. Μετράει επίσης και το αν είσαι παντρεμένος, μετράει και αν φιλοξενείσαι και ένα κάρο πράγματα ακόμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Πως... στο εκκαθαριστικό σου εκτός από ένα ξερό νούμερο του συνολικού εισοδήματος φαίνεται και από που ακριβώς προέρχεται. Μετράει επίσης και το αν είσαι παντρεμένος, μετράει και αν φιλοξενείσαι και ένα κάρο πράγματα ακόμα.

εννοω οτι δεν εχω καποιον επιβαρυντικο παραγοντα.Για το θεμα της καρτας που ανεφερα παντως,οταν πηγα στην τραπεζα μου ειχε πει ο υπαλληλος οτι 1000-1500 ευρω θα ειναι το πιστωτικο μου οριο,επειδη εγω ομως εκεινη την περιοδο χρειαζομουν να μπω εγγυητης σε μια ενοικιαση αυτοκινητου στο εξωτερικο και η εταιρεια ζητουσε 1800 ευρω ηθελα αυξηση οριου,το αναφερω και μου λεει οτι πολυ δυσκολα θα φτασει τοσο με αυτο το εισοδημα.Τελικως αναφερω τις καταθεσεις που υπαρχουν στην ιδια τραπεζα και τελικα το πιστωτικο οριο ειναι πολλαπλασιο αυτου που υπολογιζε αρχικα.

Επεξ/σία από Georgis.georgiou
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Georgis.georgiou είπε

εννοω οτι δεν εχω καποιον επιβαρυντικο παραγοντα.Για το θεμα της καρτας που ανεφερα παντως.Οταν πηγα στην τραπεζα μου ειχε πει ο υπαλληλος

οτι 1000-1500 ευρω θα ειναι το πιστωτικο μου οριο επειδη εκεινη την περιοδο χρειαζομουν να μπω εγγυητης σε μια ενοικιαση αυτοκινητου στο εξωτερικο

και η εταιρεια ζητουσε 1800 ευρω,το αναφερω και μου λεει οτι πολυ δυσκολα θα φτασει τοσο με αυτο το εισοδημα.Τελικως αναφερω τις καταθεσεις που

υπαρχουν στην ιδια τραπεζα και τελικα το πιστωτικο οριο ειναι πολλαπλασιο αυτου που υπολογιζε αρχικα.

Αυτό που σου είπε ο υπάλληλος της τράπεζας ήταν απλώς μια εκτίμηση με βάση όσα είχε δει, άλλος ήταν αυτός που διεκπεραίωσε το αίτημα σου, δεν ήταν ο υπάλληλος αυτός που αποφάσισε την έγκριση και το πιστωτικό όριο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό που σου είπε ο υπάλληλος της τράπεζας ήταν απλώς μια εκτίμηση με βάση όσα είχε δει, άλλος ήταν αυτός που διεκπεραίωσε το αίτημα σου, δεν ήταν ο υπάλληλος αυτός που αποφάσισε την έγκριση και το πιστωτικό όριο.

Δεν διαφωνω...αλλα πως εξηγεις το πολλαπλασιο πιστωτικο οριο;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Georgis.georgiou είπε

Δεν διαφωνω...αλλα πως εξηγεις το πολλαπλασιο πιστωτικο οριο;

Στο έχω απαντήσει ξανά, δεν μετράει μόνο το εισόδημα σαν απόλυτο νούμερο. Μετράει και η πηγή του, και το κατά πόσο είναι σταθερή η επαγγελματική σου κατάσταση, και η οικογενειακή κατάσταση, και ίσως κι άλλα που δεν γνωρίζω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Georgis.georgiou είπε

καπως ετσι ναι

Και εγώ αν και κατά των δανείων, θα σου έλεγα αν φυσικά έχεις τη δυνατότητα να περιμένεις κάποιους μήνες ακομα, να βάλεις λεφτά στην άκρη και να μειώσεις το ποσό του δανείου που χρειάζεσαι, ώστε να το πάρεις πιο εύκολα. 

Δημοσ.

Εχεις υπολογίσει πόσο θα σου πάει το αυτοκίνητο με το δάνειο; 

Μόλις το συνειδητοποιήσεις θα αλλάξεις γνώμη για το δάνειο.

• Like 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

για πολλούς που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο (δάνειο) το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό και όχι πρακτικό.

Δε θέλουν να βγάλουν από την τσέπη τους όλο το ποσό (παρόλο που το έχουν) με τη μια και προτιμούν να πάρουν δάνειο ώστε να πληρώνουν λίγα λίγα.

Ο TS αναφέρει ότι υπάρχει και πολύ μεγάλος καταθετικός.

Άρα, με αυτά που λέει. εισόδημα+καταθετικός, πιστεύω ότι άνετα μπορεί να αγοράσει μετρητοίς το αυτοκίνητο. Αλλά δε το θέλει.

Άλλοι βέβαια παίρνουν δάνειο διότι θέλουν η πρέπει να φαίνεται ότι πήραν δάνειο.....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Στην ελλαδα ειμαστε. Τπ 99% δεν το υπολογίζει αυτό. 

• Like 2
Δημοσ.

Η αποψη μου ειναι να μην μπλεξεις με τραπεζες γιατι θα σου ρουφηξουν το αιμα οι βδελες...Αυτοκινητο μεχρι εκει που σηκωνει η τσεπη σου(καινουργιο η μεταχειρισμενο) γιατι οι καιροι ειναι πονηροι και το αυριο αβεβαιο...Και αν κατι παει στραβα θα μπλεξεις ασχημα σε σημειο να παρακαλας να σε παρει ο καλος θεουλης για να λυτρωθεις...Τωρα θα μου πεις,ποιος εισαι εσυ που τα λες αυτα.Ελα ντε,ποιος ειμαι?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...