djtaz13 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα σας. Θέλω να αγοράσω καινούργια ελαστικά για Opel Corsa D 1.3 σε διαστάσεις 185/65/15 και είμαι ανάμεσα στα εξής: 1) https://www.skroutz.gr/s/7308178/Continental-ContiPremiumContact-5-185-65R15-88T.html 2) https://www.skroutz.gr/s/7319833/Dunlop-Sport-Bluresponse-185-65R15-88H.html 3) https://www.skroutz.gr/s/7298043/Michelin-Energy-Saver-185-65R15-88T.html Ποιο προτείνετε και γιατί? Μου διαφεύγει κάποιο καλύτερο από αυτά σε παρόμοια τιμή? Ευχαριστώ!
icsd08063 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 15 ώρες πριν, djtaz13 είπε Καλησπέρα σας. Θέλω να αγοράσω καινούργια ελαστικά για Opel Corsa D 1.3 σε διαστάσεις 185/65/15 και είμαι ανάμεσα στα εξής: 1) https://www.skroutz.gr/s/7308178/Continental-ContiPremiumContact-5-185-65R15-88T.html 2) https://www.skroutz.gr/s/7319833/Dunlop-Sport-Bluresponse-185-65R15-88H.html 3) https://www.skroutz.gr/s/7298043/Michelin-Energy-Saver-185-65R15-88T.html Ποιο προτείνετε και γιατί? Μου διαφεύγει κάποιο καλύτερο από αυτά σε παρόμοια τιμή? Ευχαριστώ! Φοράω τα Continental EcoContact 5 στο δικό μου Corsa D 2009 1.4 (βενζίνη) εδώ και 2+ χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Πριν από αυτά, είχα τα EcoContact 3 με τα οποία ήμουν επίσης απόλυτα ευχαριστημένος. Ο πατέρας μου σε Astra 2001 έβαλε πρόσφατα τα Dunlop που αναφέρεις. Μετά από διαδρομή λίγων χλμ με αλυσίδες λόγω χιονιού, το αμάξι απέκτησε μία ελαφριά ροπή προς τα δεξία. Αποδείχτηκε τελικά ότι το δεξί ελαστικό είχε αναπτύξει ένα εξόγκωμα, πράγμα που ο λαστιχάς το απέδωσε στις αλυσίδες. Δεν μου άρεσε καθόλου όταν το άκουσα αυτό μιας και αν ήμουν εγώ θα το τραβούσα αρκετά το θέμα καθώς ο πατέρας μου αναγκάστηκε να αλλάξει και τα 2 μπροστινά ελαστικά τελικά, με δικά του έξοδα. Προσωπικά, θα πήγαινα σε Continental. Περισσότερες πληροφορίες πιστεύω ότι θα βρείς στο OpelClub το οποίο είναι πολύ ενεργό και με έχει βοηθήσει πολύ. 1
djtaz13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, icsd08063 είπε Φοράω τα Continental EcoContact 5 στο δικό μου Corsa D 2009 1.4 (βενζίνη) εδώ και 2+ χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Πριν από αυτά, είχα τα EcoContact 3 με τα οποία ήμουν επίσης απόλυτα ευχαριστημένος. Ο πατέρας μου σε Astra 2001 έβαλε πρόσφατα τα Dunlop που αναφέρεις. Μετά από διαδρομή λίγων χλμ με αλυσίδες λόγω χιονιού, το αμάξι απέκτησε μία ελαφριά ροπή προς τα δεξία. Αποδείχτηκε τελικά ότι το δεξί ελαστικό είχε αναπτύξει ένα εξόγκωμα, πράγμα που ο λαστιχάς το απέδωσε στις αλυσίδες. Δεν μου άρεσε καθόλου όταν το άκουσα αυτό μιας και αν ήμουν εγώ θα το τραβούσα αρκετά το θέμα καθώς ο πατέρας μου αναγκάστηκε να αλλάξει και τα 2 μπροστινά ελαστικά τελικά, με δικά του έξοδα. Προσωπικά, θα πήγαινα σε Continental. Περισσότερες πληροφορίες πιστεύω ότι θα βρείς στο OpelClub το οποίο είναι πολύ ενεργό και με έχει βοηθήσει πολύ. Καλημέρα. Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Κ γω τα EcoContact έχω αυτή τη στιγμή. 2
panoc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Καλημέρα, από τα τρία που αναφέρεις προτιμησε το premiumcontact 5. Το Dunlop είναι λιιιγο χειρότερο all around και το energy ειναι σαφέστατα υποδεέστερο. 1
icsd08063 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Zerg13 είπε Ποσα χρονια κρατανε αυτα; Ίσως δεν είμαι ο καταλληλότερος να σου απαντήσει αλλά όπως και να έχει, η δική μου εμπειρία είναι η εξής: Τα EcoContact 3 τα είχα από την μαμά του (μοντέλο 2009) μέχρι και άνοιξη 2016 με κάτι λιγότερο από 65,000 χλμ. Τα ελαστικά φαινόνταν ok και είχαν πολύ πέλμα ακόμη αλλά τα άκουγα συνεχώς να "τσιρίζουν" κατά το παρκάρισμα και σε μανούβρες με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Στο ΚΤΕΟ ποτέ δεν μου είπαν τίποτα μέχρι τότε. Πιστεύω ότι απλά "γέρασαν" και ήρθε η ώρα τους τότε μιας και το αμάξι πέρασε 4 χρόνια σε νησί (με ότι συνεπάγεται αυτό λόγω αλμύρας κτλ.). Τα άλλαξα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Στα συν ότι η Continental δίνει ένα χρόνο αν θυμάμαι καλά δωρεάν οδική βοήθεια αν μείνεις για οποιοδήποτε λόγο από ελαστικό (ακόμη και λάστιχο να πάθεις ερχόνται και στο αλλάζουν που λέει ο λόγος). 1
djtaz13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, panoc είπε Καλημέρα, από τα τρία που αναφέρεις προτιμησε το premiumcontact 5. Το Dunlop είναι λιιιγο χειρότερο all around και το energy ειναι σαφέστατα υποδεέστερο. Ευχαριστώ! Προς τα εκεί κλείνω. 1
kon1to Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Σκεφτόμουν να ανοίξω αντίστοιχο topic, συμπτωματικα για τις ιδιες διαστάσεις πριν μερικές μέρες αλλα δεν... Πήρα τα Michelin τελικά, αν και απ οτι βλέπω κανεις δεν τα προτείνει 😂 Πάντως σε σχέση με κάτι κινεζιές Event που είχε πάνω το αμάξι από τον προηγούμενο, νιώθω σαν να οδηγάω άλλο αυτοκίνητο. Γενικά ποια είναι η ιεραρχία στις μάρκες όσον αφορά την ποιότητα;
panoc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, kon1to είπε Γενικά ποια είναι η ιεραρχία στις μάρκες όσον αφορά την ποιότητα; Δεν υπαρχει ιεραρχια σε μαρκες, υπαρχει ιεραρχια σε μοντελα αναλογα με το οχημα και το τυπο οδηγησης. Μια σχετικη συζητηση ειχαμε εδω 11 λεπτά πριν, kon1to είπε Πήρα τα Michelin τελικά, αν και απ οτι βλέπω κανεις δεν τα προτείνει 😂 Δε τα προτεινει κανεις γιατι στη τιμη που πωλουνται υπαρχουν αλλα πολυ καλυτερα απο πρωτοκλασσατες μαρκες, ενω υπαρχουν επισης πολυ καλυτερα σε χαμηλοτερες τιμες απο πιο αγνωστους κατασκευαστες οπως τα K125 της hankookμ τα 914/Ε310 της falken, τα toyo cf2, uniroyal rainexpert 3 κλπ. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από panoc 1
kon1to Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Απλά επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με το αντικείμενο, σε τι υστερούν τα συγκεκριμένα ή σε τι είναι καλύτερα τα άλλα, με απλά λόγια;
panoc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδή είμαι από κινητό και δε μπορώ να γράψω σεντόνι απλά θα πω τα παρακάτω. Οι αντικειμενικοι παράγοντες είναι η απόσταση πέδησης σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, ο θόρυβος και η κατανάλωση καυσίμου. Στα στα δύο πρώτα είναι εκτός και πίσω του συναγωνισμού, στο τρίτο είναι στο μέσο όρο και διαπρέπει στο τέταρτο. Υποκειμενικοι παράγοντες είναι η αίσθηση του χειρισμού, το κράτημα και η πληροφοριση.Η πλειοψηφία των οδηγών τα θεωρούν απλά χειρότερα από τα άλλα, δεν είναι κάτι μετρήσιμα καθώς επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες αλλά ένα trend βγαίνει. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από panoc
kon1to Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, panoc είπε Επειδή είμαι από κινητό και δε μπορώ να γράψω σεντόνι απλά θα πω τα παρακάτω. Αντικειμενικοι παράγοντες είναι η αίσθηση του χειρισμού, το κράτημα και η πληροφοριση.Η πλειοψηφία των οδηγών τα θεωρούν απλά χειρότερα από τα άλλα, δεν είναι κάτι μετρήσιμα καθώς επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες αλλά ένα trend βγαίνει. Υποθέτω στο 2ο αντικειμενικοί εννοείς υποκειμενικοί. Σε όλα αυτά που αναφέρεις μιλάς για το συγκεκριμένο μοντέλο ή για τη Michelin γενικά; Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου όπως και να χει..
panoc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Έχεις δίκιο το διόρθωσα, μιλαω πάντα για το energy σε σύγκριση με τα άλλα του θέματος καθώς και αυτά που ανάφερα. Όπως συνηθίζεται κάθε εταιρεία έχει καλά και όχι τόσο καλά μοντέλα. Όσον αφορά το energy δεν είναι ότι είναι κακό είναι ότι στη τιμή του υπάρχουν καλύτερα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, kon1to είπε Γενικά ποια είναι η ιεραρχία στις μάρκες όσον αφορά την ποιότητα; Premium Tyres Brands Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin,Pirelli. Mid-range Tyres Brands Barum, Cooper, Firestone, Hankook, Toyo, Uniroyal Yokohama.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα