Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 hours ago, Dr4In said:

Εκανα καταγγελια στην EETT και βλεπουμε, και στις 2 εταιρειες πρεπει να κανω κανονικα, στον ΟΤΕ γιατι με εξαπατησε, και στην Vodafone γιατι δεν με προειδοποιησε. 

Στο παρελθον που ειχα κανει αιτηση ξανα στον ΟΤΕ με πηρε η Vodafone να ρωτησει τον λογο που φευγω, και εκανε καλυτερη προσφορα και παρεμεινα, αυτη την φορα δεν πηρε ουτε για το ενα ουτε για το αλλο. 

Συφμωνώ με τον Inuyasha, η δική σου πρόωρη καταγγελία της σύμβασης γίνεται υπ' ευθύνη σου, άλλωστε ο προηγούμενος πάροχος σε έχει «προειδοποιήσει» από την ημέρα που υπέγραψες το συμβόλαιο ορισμένης διάρκειας

και ούτε προβλέπεται κάποια υποχρέωση στον απερχόμενο πάροχο για την περίπτωση που περιγράφεις.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Dr4In είπε

Εχω 2 κλησεις απο 13888 ισως ηταν η μια απο αυτες που μου ειπαν το παραμυθι..

Παντως παιδια πολλοι μου λενε να μην πληρωσω τιποτα, και το μονο που κανουν ειναι να σε ζαλιζουν να τα πληρωσεις, σου στελνουν και γραμμα απο δικηγορο, αλλα δεν μπορουν να σου κανουν κατι, απλα μου λενε δεν θα μπορω να ξανα παω σε Vodafone εαν δεν πληρωσω το ποσο, ισχυει αυτο η θα μπλεξω με δικαστηρια κλπ?

Aν δεν το πληρώσεις δεν θα μπορείς να ξαναπάς σε κανένα άλλο πάροχο πέρα από τον COSMOTE μιας και θα σε μαυρίσουν στο μητρώο κακοπληρωτών των εταιρειών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Αν θέλει να το τραβήξει η Vodafone μπορεί να σου βγάλει διαταγή πληρωμής ακόμα και μετά από χρόνια και να μπεις στην μαύρη λίστα στον Τειρεσία .. ή και να κινήσουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.. Είναι μικρό το ποσό βέβαια 

Τώρα αν αυτό σε ενδιαφέρει ή όχι, μόνο εσύ το ξέρεις...

Δημοσ.

Είναι απίστευτοι οι τρόποι που χρησιμοποιούν ορισμένοι, συνήθως εξωτερικοί συνεργάτες παρόχων, για να κερδίσουν Πελάτη κα ινα εισπράξοιυν τα προβλεπόμενα.

Επίσης είναι απίστευτη η ασυνέπεια και ασχετοσύνη των εκπροσώπων του Εμπορικού Τμήματος της COSMOTE.

Ατυχώς η VF έχει δίκιο και την απόλυτη ευθύνη έχει ο συνεργάτης ή εκπρόσωπος της COSMOTE. Παρ' όλα αυτά το ποσό δεν είναι τόσο που να δικαιολογεί λήψη μέτρων, πέραν της όποιας έγγραφης ή τηλεφωνικής όχλησης.

Είτε το "γειώνεις" ως θέμα και βλέπεις την εξέλιξη, είτε τους κοινοποιείς εγγράφως τα γεγονότα (με υποχρεωτική κοινοποίηση στην ΕΕΤΤ και συνήγορο καταναλωτή) και ζητάς ρύθμιση οφειλής ή (τέλος) καταθέτεις μικροποσά με το Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής μέσω Τράπεζας ή τον αριθμό σύνδεσης σε Κατάστημα ώστε να "διαφοροποιείται" μονίμως το υπόλοιπο ώστε να είναι ανέφικτη ή να καταστήσεις "άκυρη" τη διαταγή πληρωμής.

Tip: Οι όποιες, έναντι, καταθέσεις να μην πραγματοποιούνται σε τακτικές ημερομηνίες (ασχέτως ποσού).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Knight of Mercy είπε

Είναι απίστευτοι οι τρόποι που χρησιμοποιούν ορισμένοι, συνήθως εξωτερικοί συνεργάτες παρόχων, για να κερδίσουν Πελάτη κα ινα εισπράξοιυν τα προβλεπόμενα.

Επίσης είναι απίστευτη η ασυνέπεια και ασχετοσύνη των εκπροσώπων του Εμπορικού Τμήματος της COSMOTE.

Ατυχώς η VF έχει δίκιο και την απόλυτη ευθύνη έχει ο συνεργάτης ή εκπρόσωπος της COSMOTE. Παρ' όλα αυτά το ποσό δεν είναι τόσο που να δικαιολογεί λήψη μέτρων, πέραν της όποιας έγγραφης ή τηλεφωνικής όχλησης.

Είτε το "γειώνεις" ως θέμα και βλέπεις την εξέλιξη, είτε τους κοινοποιείς εγγράφως τα γεγονότα (με υποχρεωτική κοινοποίηση στην ΕΕΤΤ και συνήγορο καταναλωτή) και ζητάς ρύθμιση οφειλής ή (τέλος) καταθέτεις μικροποσά με το Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής μέσω Τράπεζας ή τον αριθμό σύνδεσης σε Κατάστημα ώστε να "διαφοροποιείται" μονίμως το υπόλοιπο ώστε να είναι ανέφικτη ή να καταστήσεις "άκυρη" τη διαταγή πληρωμής.

Tip: Οι όποιες, έναντι, καταθέσεις να μην πραγματοποιούνται σε τακτικές ημερομηνίες (ασχέτως ποσού).

Ζητησα απο τον ΟΤΕ να μου δωσουν την ηχογραφηση της κλησης, αν και δεν ξερω τι θα την κανω και αν θα βοηθησει καπου.

Εγω αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι να παω να πληρωσω και τον τελευταιο λογαριασμο που εχω στην Vodafone που ειναι καπου στα 33€ μεσα στα 187€ συνολο που μου ηρθαν, και ειτε να μην πληρωσω ουτε δεκαρα μετα ειτε να βαζω 10€ καθε μηνα.

Αυτο που θελω απο εσας εαν ξερετε φυσικα ειναι εφοσον δεν πληρωσω το τελος διακοπης αλλα μονο τον λογαριασμο, θα με τρεξουν στα δικαστηρια? Πολλοι φιλοι μου λενε οτι σε παρομοιες περιπτωσεις δεν πληρωσαν και δεν εχει γινει κατι περα απο καποια τηλεφωνηματα για να ξεχρεωσουν, και το μονο που γινεται ειναι να ζητησουν εγγυηση καποιο ποσο η εταιριες που στο μελλον θα κανω αιτηση συνδρομης.

Δημοσ.

κανεις δεν μπορει να σου πει με βεβαιοτητα οτι δεν θα σε κυνηγησει η vodafone.Και σε συμβουλευω να μη το ρισκαρεις και το αφησεις απληρωτο.Θα ζεις παντα με τον φοβο της vodafone.

Και ειναι κριμα, γιατι αμα φτασετε σε δικηγορους και εξωδικα θα πληρωσεις πολλα πολλα περισσοτερα απο τα 187 ευρω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην ηχογραφημενη κληση λογικα ΔΕΝ θα ακουγεται το κομματι που σου ειπαν οτι δεν υπαρχει πεναλτυ για το παλιο συμβολαιο. Το κοβουν.

Η ηχογραφιση θα ξεκιναει απο το σημειο που κανει επαληθευση των στοιχειων σου καθως επισης και της αναλυσης και του πακετου που θα βαλεις και του παγιου μαζι με την δεσμευση.

Τα λεφτα αυτα καλο θα ειναι να τα πληρωσεις . σε κινητο με παλιο υπολοιπο 125 € η voda μας εστειλε χαρτι εξωδικο για 600 κατι ευρω.  βαλανε μεσα 2 αμοιβες δικηγορων και κατι χαρτοσημα και κατι αλλα περιεργα .  βγαλανε διαταγη πληρωμης αλλα καναμε ανακοπη τελικα τα πληρωσαμε .  Και εμεις ετσι λεγαμε, σιγα μην κανουν κατι. 

+ οτι θα εισαι μαυρισμενος για παντα στον τηρεσια των καταναλωτων και ποτε δεν θα ξαναπαρεις καλη προσφορα για αυτο το ΑΦΜ.

Βαζε αν ειναι 20€ τον μηνα για να προλαβεις καταστασεις. 

edit: καλα βρε και εσυ... αφου ξερεις οτι παντου υπαρχει πεναλτυ σπασιματος συμβολαιου... πως και τους εμπιστευθηκες?

Επεξ/σία από AKAKIOS1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, AKAKIOS1 είπε

Στην ηχογραφημενη κληση λογικα ΔΕΝ θα ακουγεται το κομματι που σου ειπαν οτι δεν υπαρχει πεναλτυ για το παλιο συμβολαιο. Το κοβουν.

Η ηχογραφιση θα ξεκιναει απο το σημειο που κανει επαληθευση των στοιχειων σου καθως επισης και της αναλυσης και του πακετου που θα βαλεις και του παγιου μαζι με την δεσμευση.

Τα λεφτα αυτα καλο θα ειναι να τα πληρωσεις . σε κινητο με παλιο υπολοιπο 125 € η voda μας εστειλε χαρτι εξωδικο για 600 κατι ευρω.  βαλανε μεσα 2 αμοιβες δικηγορων και κατι χαρτοσημα και κατι αλλα περιεργα .  βγαλανε διαταγη πληρωμης αλλα καναμε ανακοπη τελικα τα πληρωσαμε .  Και εμεις ετσι λεγαμε, σιγα μην κανουν κατι. 

+ οτι θα εισαι μαυρισμενος για παντα στον τηρεσια των καταναλωτων και ποτε δεν θα ξαναπαρεις καλη προσφορα για αυτο το ΑΦΜ.

Βαζε αν ειναι 20€ τον μηνα για να προλαβεις καταστασεις. 

edit: καλα βρε και εσυ... αφου ξερεις οτι παντου υπαρχει πεναλτυ σπασιματος συμβολαιου... πως και τους εμπιστευθηκες?

Την ειχα πατησει και παλιοτερα και εφυγα απο Forthnet σε Vodafone μονο που τοτε δεν ηξερα. Τωρα την πατησα γιατι με ειχε παρει 10 φορες η Wind και καθε φορα μου ελεγε οτι δεν θα χρειαστει να πληρωσω τελος διακοπης κλπ, και ειπα ενταξει Wind ειναι χαζομαρες θα λεει, αλλα οταν μου το ειπε και ο OTE ψαρωσα, που να το περιμενα οτι ειναι απατεωνες και αυτοι.. 

Δεν μπορω να αποφασισω τι να κανω εν το μεταξυ, εδω ολοι σχεδον μου λετε να τα πληρωσω εστω και αργα, και στο Facebook φιλοι και γνωστοι μου λενε να μην πληρωσω τιποτα.. Και ειναι πολλες οι γνωμες.. 360€ τον μηνα παιρνω εννοειται οτι δεν θελω να πληρωσω ουτε 1€ αλλα αν ειναι να πληρωσω το 5πλασιο δεν το ρισκαρω.

Επεξ/σία από Dr4In
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μόνο αν μαζευτούν πολλές καταγγελίες με ομοειδές περιεχόμενο και αυτές απευθυνθούν προς ΕΕΤΤ, αρχές καταναλωτών, υπουργεία κτλ

ίσως γίνει κάτι που να μοιάζει πιστευτό και άξιο να ασχοληθεί αρμόδιος με τη συστηματική εξαπάτηση των καταναλωτών

αν είχες και κανένα βουλευτή για επερώτηση, μέσον πλάκα-πλάκα...

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr4In είπε

Την ειχα πατησει και παλιοτερα και εφυγα απο Forthnet σε Vodafone μονο που τοτε δεν ηξερα. Τωρα την πατησα γιατι με ειχε παρει 10 φορες η Wind και καθε φορα μου ελεγε οτι δεν θα χρειαστει να πληρωσω τελος διακοπης κλπ, και ειπα ενταξει Wind ειναι χαζομαρες θα λεει, αλλα οταν μου το ειπε και ο OTE ψαρωσα, που να το περιμενα οτι ειναι απατεωνες και αυτοι.. 

Δεν μπορω να αποφασισω τι να κανω εν το μεταξυ, εδω ολοι σχεδον μου λετε να τα πληρωσω εστω και αργα, και στο Facebook φιλοι και γνωστοι μου λενε να μην πληρωσω τιποτα.. Και ειναι πολλες οι γνωμες.. 360€ τον μηνα παιρνω εννοειται οτι δεν θελω να πληρωσω ουτε 1€ αλλα αν ειναι να πληρωσω το 5πλασιο δεν το ρισκαρω.

Αυτοι που σου λενε να μη πληρωσεις αν σε κυνηγησει η vodafone θα γινουν καπνος.Εχεις μια οφειλη καλως η κακως που πρεπει να πληρωθει.αν εχεις περιουσια στο ονομα σου μπορει να βαλει χερι η voda.Αξιζει να παρεις τετοιο ρισκο και να ζεις με το αγχος για 190 ευρω?Εννοειτε πως οχι.Βαλε στο προγραμμα σου να εξοφλησεις την οφειλη.Αν εχεις αδυναμια να πληρωσεις, ζητα διακανονισμο λιγα λιγα να τα δωσεις.Φιλικα στα λεω για να αποφυγεις ασχημες καταστασεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τελευταια ερωτηση, αν παω και πληρωσω μονο τον τελευταιο λογαριασμο που θα ειναι 30€ περιπου, και τιποτα αλλο περιμενοντας την αντιδραση τους, και μου στειλουν γραμμα δικηγορου τοτε ειναι πλεον αργα η παω και πληρωνω και ειμαστε ενταξει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να πας και  τότε να πληρώσεις αλλά το ποσό θα έχει επιβαρυνθεί  επιπλέον με το κόστος του εξώδικου συν πιθανούς τόκους..

Καλύτερα πήγαινε από τώρα να κάνεις διακανονισμό της οφειλής σου..

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Dr4In είπε

Τελευταια ερωτηση, αν παω και πληρωσω μονο τον τελευταιο λογαριασμο που θα ειναι 30€ περιπου, και τιποτα αλλο περιμενοντας την αντιδραση τους, και μου στειλουν γραμμα δικηγορου τοτε ειναι πλεον αργα η παω και πληρωνω και ειμαστε ενταξει?

Πριν εκδόσουν διαταγή πληρωμής, αν και εφόσον, έχεις αρκετό χρόνο ακόμα.

Κατά προσωπική μου εκτίμηση, το ποσό είναι ιδαίτερα χαμηλό και η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης απαιτεί δαπάνη που θα επιβαρύνει αρχικά το Πάροχο και στη συνέχεια το καταναλωτή με την είσπραξη τους να μην θεωρείται βέβαιη σε καμμία περίπτωση, είναι προτιμότερο να φτάσεις σε μια συμφωνία μαζί τους.

Με αυτό το τρόπο θα εξοφλήσεις ανώδυνα την όποια οφειλή σου και που ξέρεις μπορεί κάποιος να "ακούσει και δεχθεί" τα γεγονότα και ενδεχομένως να "κουρέψει" μερικώς το ποσό.

Υ.Γ. 1: Το "γράμμα απο δικηγόρο" αλλά ακόμα και η εξώδικη πρόσκληση αποτελούν απλή ενημέρωση και σου παρέχουν χρόνο να διακανονίσεις.
Υ.Γ. 2: Ως καταναλωτές οφείλουμε άπαντες να αντιδράσουμε με χρήση κάθε δυνατότητας και να καταγγέλουμε παρόμοιες τακτικές. Καλό θα ήταν να ενημερώσεις τους αρμόδιους φορείς για τα "πατάτα" του εκπροσώπου. Αν όλοι προσπερνάμε καθημερινά παρόμοιες τακτικές και αναλαμβάνουμε το κόστος της βλακείας κάθε υπαλλήλου, το φαινόμενο θα συνεχιστεί.

Επεξ/σία από Knight of Mercy
  • Like 2
Δημοσ.

άμεσα αποκλείεται να κάνουν κάτι. θα σε καλέσουν αρχικά, θα βάλουν ίσως κάποιο δικηγόρο να σε ''φοβερίσει'' κτλ. το εξώδικο ουσιαστικά δεν είναι κάτι, απλά σου κοινοποιούν την οφειλή και τι προτίθενται να κάνουν. αν ήταν κανά 50άρι η ποινή, αμφιβάλλω εάν θα ασχολούνταν καθόλου. με το να είναι στο 200άρι, μπορεί να σε κυνηγήσουν μετά από κάποιο διάστημα καθώς συνήθως οι εταιρείες αυτές δίνουν ''πακέτο'' σε γραφεία ή εισπρακτικές τις οφειλές αυτές έναντι κάποιου ποσοστού είσπραξης ή στάνταρ ποσού αμοιβής ανά υπόθεση.

δυστυχώς δεν έπρεπε να τους εμπιστευτείς και έπρεπε να σκεφτείς εάν όντως θα είχες κάποιο κέρδος. εκτός και εάν στο έκαναν γραπτώς πως αποδέχονται τα έξοδα εάν σε χρεώσουν. υπαναχώρηση δεν μπορείς να κάνεις. μου φαίνεται είναι 5 ημέρες από την στιγμή που συνδέεσαι στον καινούργιο πάροχο, και πάλι η voda θα μπορούσε να σε χρεώσει τέλη επανασύνδεσης

για την κουβέντα, πόσα γλυτώνεις τον μήνα επειδή πήγες στον ΟΤΕ; την διαφορά αυτή δίνε την στην voda και θα είσαι λογικά εντάξει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακομα και για της ηχογραφησεις μου ζητανε πολλα πραγματα, πρωτα ζητησαν τα εξης ονοματεπωνυμο, αριθμος συνδεσης, ημερομηνια κλησης και ωρα, φωτοαντιγραφο ταυτοτητας
αφου τα εστειλα σε email μου ζητησαν το σταθερο τηλεφωνο και αφου εδωσα και αυτο μου εστειλαν νεο email

για την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας απαιτούνται τα εξής:

το έγγραφο αίτημα που θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτοτυπία διπλής όψεως

της Αστυνομικής Ταυτότητας του αιτούντος, και στο οποίο θα πρέπει απαραιτήτως

να αναφέρονται: α) Ακριβής λεκτική αποτύπωση ότι αιτείται την ηχογραφημένη

συνομιλία β) Ημερομηνία και ώρα της κλήση

Η " Ακριβης λεκτικη αποτυπωση" τι ακριβως ειναι?

Οποτε θα παω να πληρωσω τον τελευταιο λογαριασμο, εχω προθεσμια μεχρι τελη Οκτωμβριου, και αν δεν καταφερω να μου το κοψουν αρκετα το κοστος, θα περιμενω να μου τα ζητησουν ειτε με τηλεφωνημα πρωτα ειτε με καποιο εξωδικο εφοσον δεν θα το χρεωθω και αυτο, μονο τοτε θα πληρωσω.

Δεν εχω καποιο κερδος στον ΟΤΕ ουσιαστικα, πληρωνα 27€ στην Vodafone για VDSL και στον OTE θα πληρωνω 32€ η κυρια διαφορα ειναι οτι θα μας βαζει 120 λεπτα προς ολους σε 2 νουμερα καθε μηνα που σε χρηματα μεταφραζετε τουλαχιστον 10€ καθε μηνα σε μοναδες.. Αυτος ηταν ο λογος που τον επελεξα και για την σταθεροτητα τους στο internet σε σχεση με αλλους παροχους..

Επεξ/σία από Dr4In

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...