splanis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, τα τελευταία χρόνια έχω VDSL 30/3 mbps απο cosmote φοιτητικο οπου πληρωνω 25 ευρω το μηνα. Δοκιμάζοντας να κάνω stream προσφατα , τα βρήκε πολύ σκούρα, ήθελε πολύ χαμηλό bitrate γιατί με υψηλο (2000+ ) έφτανε το ping 100-200 oπου το game ήταν unplayable. Έχει η CYTA 50/10 (ενώ το αντίστοιχο της cosmote εχεις 5up) , με 27.2 ευρώ με δώρο ρουτερ/ενεργοποιηση/φορητοτητα κλπ. Δεν έχω ιδέα είναι η αλήθεια ποσο έχω ακόμα συμβολαιο με την κοσμοτε και επισης έχω και ένα καρτοκινητό σ αυτη(θα χει θεμα αν δεν πληρωσω την ρητρα;). Με εχει ξενερωσει αρκετά η cosmote γιατι παιρνω τηλ να ρωτησω για τα πακετα μου λενε είναι κλειστο το τμήμα θα σας καλέσουμε αύριο τάδε ώρα και οι τσίπηδες κάνουν αναπάντητη(για τα 0.19 της κλήσης, τι φαση;) , τους παίρνω πίσω, είμαι μισή ώρα περιμενω και μου το κλεινουν λολ. Η Cyta τι λέει γενικά; Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από splanis
Dr.Tesla Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Η cyta δεν έχει μισθώσει καμπίνες από τον οτε και ούτε πρόκειται... ήδη περιμένω 4 μήνες στο θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον. Το "vdsl" είναι από dslam και στα 200-500 μέτρα έχεις χάσει 5-10 mbps όπως γίνεται συνήθως... Αγνοείς την εταιρία και κοιτάς την περιοχή σου. Ποιος έχει βάλει καμπίνες , που είναι η καμπίνα στην οποία ανήκεις και την απόσταση σου από το DSLAM. Υπάρχουν σχετικοί χάρτες. Εννοείται ότι αν σπάσεις συμβόλαιο πληρώνεις ρήτρα... Και αν δεν πληρώσεις περνάει σε εισπρακτική. Σε 720p 30fps 2k bitrate θες κάτι παραπάνω από 3mbps... Οπότε πράττεις αναλόγως σε ανάλυση ή σε αντίστοιχο πακέτο. Δεν ξέρω αν μπορεις να αλλάξεις profil στο vdsl και να ρίξεις το down και να πάρεις περισσότερο up... κάνε μία κλήση στην τεχνική υποστήριξη μήπως βοηθήσουν
splanis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι 30, 60 fps θέλω. Νομίζω θέλει κάνα 3k bitrate για να τρέξει καλά δλδ πάνω από 5mbps up. Το 10 της cyta θα Ηταν κομπλέ. Στην cyta μου είπαν θα πιάνει 47-48 35 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε Η cyta δεν έχει μισθώσει καμπίνες από τον οτε και ούτε πρόκειται... ήδη περιμένω 4 μήνες στο θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον. Το "vdsl" είναι από dslam και στα 200-500 μέτρα έχεις χάσει 5-10 mbps όπως γίνεται συνήθως... Αγνοείς την εταιρία και κοιτάς την περιοχή σου. Ποιος έχει βάλει καμπίνες , που είναι η καμπίνα στην οποία ανήκεις και την απόσταση σου από το DSLAM. Υπάρχουν σχετικοί χάρτες. Εννοείται ότι αν σπάσεις συμβόλαιο πληρώνεις ρήτρα... Και αν δεν πληρώσεις περνάει σε εισπρακτική. Σε 720p 30fps 2k bitrate θες κάτι παραπάνω από 3mbps... Οπότε πράττεις αναλόγως σε ανάλυση ή σε αντίστοιχο πακέτο. Δεν ξέρω αν μπορεις να αλλάξεις profil στο vdsl και να ρίξεις το down και να πάρεις περισσότερο up... κάνε μία κλήση στην τεχνική υποστήριξη μήπως βοηθήσουν Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από splanis
Dr.Tesla Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 32 λεπτά πριν, splanis είπε Στην cyta μου είπαν θα πιάνει 47-48 αν είσαι κάτω από τα 500 μέτρα από το αστικό κέντρο ίσως... μπες στο έλεγχο της cyta και θα σου πει πόσο μακρυά είσαι από το Α/Κ . Δες αν είσαι σε καμπίνα του ΟΤΕ. Αν μπεις στο modem και λέει attainable down κανένα 80αρι λογικά είσαι σε καμπίνα... 32 λεπτά πριν, splanis είπε Όχι 30, 60 fps θέλω. Νομίζω θέλει κάνα 3k bitrate για να τρέξει καλά δλδ πάνω από 5mbps up. https://www.chow-bryant.com/services/social-media-marketing/live-streaming/live-streaming-calculator/
splanis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr.Tesla είπε αν είσαι κάτω από τα 500 μέτρα από το αστικό κέντρο ίσως... μπες στο έλεγχο της cyta και θα σου πει πόσο μακρυά είσαι από το Α/Κ . Δες αν είσαι σε καμπίνα του ΟΤΕ. Αν μπεις στο modem και λέει attainable down κανένα 80αρι λογικά είσαι σε καμπίνα... https://www.chow-bryant.com/services/social-media-marketing/live-streaming/live-streaming-calculator/ Attainable Rate(Up/Down) 39782/87803 kbps αυτο; CYTA : Μετά απο έλεγχο των στοιχείων σου, σε ενημερώνουμε ότι το δίκτυό μας βρίσκεται ήδη στην περιοχή σου. Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 1680 μέτρα. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από splanis
Dr.Tesla Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 ναι... είσαι ήδη σε καμπίνα. Από όσο έχω προσπαθήσει να πάρω από καμπίνα στη cyta λένε δεν γίνεται. Και αυτό γιατί δεν έχουν κάνει σύμβαση με ΟΤΕ να μισθώνουν θέσεις στις καμπίνες του. Απλά μίλα με ΟΤΕ για διαφορετικό προφίλ με λιγότερο down , περισσότερο up ή πέρνα σε 50/5 νομίζω 30-31 ευρώ είναι. Εγώ αυτό θα έκανα... Εμένα με 1020 μέτρα δεν μου δίνουν vdsl πάντως στη cyta.
elise Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 και εγω ειμαι στα 984 μετρα μακρια απο κεντρο και ψηνομαι. αξιζει η εταιρια ή θα χτυπαω το κεφαλι μου;
splanis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr.Tesla είπε ναι... είσαι ήδη σε καμπίνα. Από όσο έχω προσπαθήσει να πάρω από καμπίνα στη cyta λένε δεν γίνεται. Και αυτό γιατί δεν έχουν κάνει σύμβαση με ΟΤΕ να μισθώνουν θέσεις στις καμπίνες του. Απλά μίλα με ΟΤΕ για διαφορετικό προφίλ με λιγότερο down , περισσότερο up ή πέρνα σε 50/5 νομίζω 30-31 ευρώ είναι. Εγώ αυτό θα έκανα... Εμένα με 1020 μέτρα δεν μου δίνουν vdsl πάντως στη cyta. πως μου δωσαν εμενα στα 1600; για τι ταχυτητες μιλαμε αφου ο τυπος μ ειπε 47-48 γινεται αυτο να μ ανεβασουν το upspeed; το 50/5 θα με καλυψει και παλι ομως; . Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από splanis
Dr.Tesla Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, splanis είπε πως μου δωσαν εμενα στα 1600; για τι ταχυτητες μιλαμε αφου ο τυπος μ ειπε 47-48 2 ώρες πριν, elise είπε και εγω ειμαι στα 984 μετρα μακρια απο κεντρο και ψηνομαι. αξιζει η εταιρια ή θα χτυπαω το κεφαλι μου; Αν πριν γίνει η εξαγορά από την vodafone είχαν κάνει μίσθωση στις καμπίνες γύρω σου , τότε υπάρχουν ελπίδες να πάρεις από καμπίνα. Αλλιώς δεν δίνουν και δεν ήξεραν τι λένε... Σε αυτό θες συγκεκριμένη και σωστή απάντηση από την ίδια την εταιρία. Που κατά τα φαινόμενα το τμήμα πωλήσεων κάθε εταιρίας δεν είναι σε θέση να δώσει να δεν το ψάξει. Για το upload , στις adsl μπορείς το 12/1 για παράδειγμα να το κάνεις 8/2 που λέει ο λόγος , αν τους το ζητήσεις... Πολύ το έχουν κάνει για να έχουν καταγραφικά και online camera σε χώρους/επιχειρήσεις. Μίλα με την τεχνική υποστήριξη δεν έχεις να χάσεις κάτι.. Θα σου που αν γίνεται και πιο θα είναι το νέο ratio. Μην περιμένεις κάτι εξωπραγματικό όμως , θα χάσεις κάμποσο down για να κερδίσεις λίγο up. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από Dr.Tesla
splanis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 16 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε Αν πριν γίνει η εξαγορά από την vodafone είχαν κάνει μίσθωση στις καμπίνες γύρω σου , τότε υπάρχουν ελπίδες να πάρεις από καμπίνα. Αλλιώς δεν δίνουν και δεν ήξεραν τι λένε... Σε αυτό θες συγκεκριμένη και σωστή απάντηση από την ίδια την εταιρία. Που κατά τα φαινόμενα το τμήμα πωλήσεων κάθε εταιρίας δεν είναι σε θέση να δώσει να δεν το ψάξει. Για το upload , στις adsl μπορείς το 12/1 για παράδειγμα να το κάνεις 8/2 που λέει ο λόγος , αν τους το ζητήσεις... Πολύ το έχουν κάνει για να έχουν καταγραφικά και online camera σε χώρους/επιχειρήσεις. Μίλα με την τεχνική υποστήριξη δεν έχεις να χάσεις κάτι.. Θα σου που αν γίνεται και πιο θα είναι το νέο ratio. Μην περιμένεις κάτι εξωπραγματικό όμως , θα χάσεις κάμποσο down για να κερδίσεις λίγο up. καλα μου τα λες αλλα δεν εχω καταλαβει ακριβως, τι πρεπει να ρωτησω στην cyta ωστε να μαι σιγουρος για την αποδοση;
Dr.Tesla Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, splanis είπε τι πρεπει να ρωτησω στην cyta ωστε να μαι σιγουρος για την αποδοση; Θα πρέπει να σου επιβεβαιώσουν πως θα πάρεις vdsl από καμπίνα του ΟΤΕ και όχι από dslam. Αν το πάρεις και γραπτά στις λεπτομέρειες του συμβολαίου ακόμα καλύτερα...
splanis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε Θα πρέπει να σου επιβεβαιώσουν πως θα πάρεις vdsl από καμπίνα του ΟΤΕ και όχι από dslam. Αν το πάρεις και γραπτά στις λεπτομέρειες του συμβολαίου ακόμα καλύτερα... ωραια κατανοητο, στο σαιτ της cyta λεει 1600 μετρα και ο πωλητης μου ειπε 47-48 mbps, βεβαια η καμπινα του οτε (αν ειναι αυτο το μεγαλο λευκο κουτι ) ειναι περιπου 20 μετρα απ το σπιτι μου, αρα ΔΕΝ θα παιρνω απ αυτο. Ουσιαστικα αν παιρνω απ το dslam που λες και οχι απο καμπινα του ΟΤΕ θα χασω μονο απο αποδοση ταχυτητας;(αν πιανω 42/8 ξερω γω κλαιν μαιν, worth θα ειναι γιατι θα ειναι +2 ευρω απ αυτο που εχω τωρα 27/2.2) , πιο πολυ φοβαμαι μην εχω θεματα με disconnects κλπ κλπ. edit: αν εχεις τις γνωσεις και την ορεξη εξησε μου για το dslam να φανω και γω οτι ξερω οταν μιλησω 😂 Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από splanis
infin1tyGR Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Στα 1600 μέτρα, ούτε 30 δεν θα παίζει. Βλακείες σου είπε ο πωλητής. Μόνο αν πάρεις από καμπίνα, πράγμα που απ' όσο ξέρω δεν κάνει η Cyta. Αν ψάξεις στη σελίδα της Cyta τη διεύθυνσή σου, τι διαθεσιμότητα σου βγάζει; https://www.cyta.gr/misc/availability
splanis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, splanis είπε Attainable Rate(Up/Down) 39782/87803 kbps αυτο; CYTA : Μετά απο έλεγχο των στοιχείων σου, σε ενημερώνουμε ότι το δίκτυό μας βρίσκεται ήδη στην περιοχή σου. Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 1680 μέτρα. αυτο που εγραψα και πανω Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από splanis
infin1tyGR Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Πιο κάτω από αυτό σου δείχνει και τα διαθέσιμα πακέτα. Εκεί σου βγάζει για VDSL ή μόνο για ADSL έως 24;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα