Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω.

Εχω το πολυμηχανημα Epson stylus BX305F (https://www.public.gr/product/perifereiaka/printers/multifuction-inkjet/epson-stylus-office-bx305f/prod770141pp/) o οποίος δεν έχει θύρα ethernet. Έχει μόνο δυο θύρες RJ45 για να λειτουργήσει ως φαξ (δεν χρησιμοποιείται).

Θα ήθελα να τον συνδέσω με κάποιο τρόπο στο δίκτυο του σπιτιού για να μπορώ να εκτυπώνω απο τον υπολογιστή μου, που μαζί με το ρούτερ, βρίσκονται σε άλλο δωμάτιο, και δεν υπάρχει δυνατότητα να τραβηχτεί USB καλώδιο. Αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος είναι να περνάω τα αρχεία απο τον σταθερό στο λαπτοπ, και να το μεταφέρω στο δωμάτιο που βρίσκεται ο εκτυπωτής και να τον συνδέω πάνω στο λαπτοπ μέσω USB.

Υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί με κάποιον τρόπο στο δίκτυο ώστε να αποφεύγω όλη την παραπάνω διαδικασία ? Θα μπορούσα να βάλω στο δωμάτιο του εκτυπωτή κάποιο wifi extender (ή powerline) με θύρα USB και να συνδέσω πάνω τον εκτυπωτή ας πούμε ? Ή θα έκανε δουλειά καποιο wireless printer server (αν και δεν εχω καταλάβει ακριβώς πως λειτουργούν) ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Επίσης θα μπορούσε να δουλέψει αν χρησιμοποιούσα ένα δεύτερο ρούτερ που έχω κάπου να κάθεται, σε bridge mode ασύρματα, και έβαζα πάνω του μέσω usb τον εκτυπωτή ?

Δημοσ.

Δεν σε συμφερει οικονομικα να παρεις εναν εξειδικευμενο print server.

Εχω δοκιμασει με επιτυχια TPLINK ρουτερ σε ρολο "'client" και πανω του μπηκε σε usb ο εκτυπωτης.   Αν θυμαμαι καλα ηταν το C20 ????  θα σε γελασω.

βαλε στο σκουτζ > ρουτερ > με usb >  TPLINK  ..... και θα  βρεις καποιο. 20-25 € νομιζω εχουν. Δεν μπορω τωρα να το δω να σου πω με σιγουρια.

Αν δεις κατι "pocket" ρουτερ μην ασχοληθεις. ειναι πιο φτηνα αλλα συχνα ΔΕΝ μπαινουν σε client.

Αν το θυμηθω το βραδυ θα σου στειλω κανα δυο μοντελα να δεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...