Προς το περιεχόμενο

Το ιδανικό σύστημα αυτή την εποχή...

kavouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προς unre@l

Όντως δεν αξίζει να πάρεις τον 5652,αφού ο 5150 έχει ελάχιστα παραπάνω για 50 ευρώ...

Για την κάρτα tv:Θα ψάξω να βρω καμία με συμβατό τσιπάκι(αν και έχω σπάσει τον κανονικό αποκωδικοποιητή(κουτί),αλλα γιατί όχι....!!)...

Γιατί τόσο κατά των zalman?Eίναι ακριβά,αλλα βάζω πρώτα τον θόρυβο απο την τιμή(είμαι λίγο περίεργος σε αυτό)..Για τα antec το silentpcreview.com τα έχει στις τελευταίες θέσεις απο πλευρά θορύβου!!(Γι αυτό και απέρριψα το κουτί antec που έιχε πάνω antec τροφοδοτικό...).

Για την SLK όντως τη βγάζουν πιο αθόρυβη,αλλα με ανεμιστήρα panaflo πάνω!Δηλαδή 58 η ψύκτρα(!!-checkmate!!) kαι σίγουρα καμια 20αριά ο panaflo!!!80 ευρώ!!!!άστο καλύτερα...προτιμώ να βρω μια χαβανέζα,να του κάνει αέρα του πασά με κανα φοίνικα!!!! :D :D

Προς το φίλο μου τονΜονικά!!!

Aφού του θυμίσω οτι μας χρωστάει κάτι κρυφά βίντεο της γνωστής-άγνωστης!!!! :lol:

Κοίτα...Με την κάρτα ήχου υπάρχει ένα μπερδεματάκι όντως....Σήμερα πήγα στο πλαίσιο και τους έβαλα να μου ανοίξουν την ASUS A7N8X Deluxe για να δω τί βγάζει για ήχο...Και είδα τα εξής....3 βυσματάκια σίγουρα(μάλλον είναι τα front,rear,center).Kαι επίσης άλλα δύο αγνώστου ταυτότητας(κάποιος απο εκεί είπε για audio in,out...)...kαι τέλος ένα βυσματάκι λίγο πιο περίεργο,όπου μου είπαν οτι είναι για ψηφιακό ήχο....Τέλος κάποιος απο αυτούς μου είπε οτι για να βγάλεις surround ήχο θέλεις μόνο ψηφιακά ηχεία,ενισχυτή κτλ!(Πράγμα που φαντάζομαι-ελπίζω δεν ισχύει!!)....Δεν ξέρω τι γνωρίζουν τα παιδιά εκεί,αλλα είμαι περίεργος αυτα τα 5+1 βύσματα τι στο καλό αντιπροσωπεύουν...Παραθέτω ξανά απο το site της asus τί βύσματα δίνει

1 x Parallel

1 x Serial

1 x PS/2 Keyboard

1 x PS/2 Mouse

1 x Audio I/O

2 x RJ45

1 x S/PDIF out+1 x Surround L/R audio jack+ 1 x CNTR/LFE audio jack

4 x USB 2.0/1.1

Κατάλαβε κανείς να μας πει κι εμάς?

Βέβαια αν τελικά δεν καταλήξουμε πουθενά,παίρνω την creative 5.1 με 25 ευράκια και ησυχάζω!!Απλά καλό είναι να γλιτώνεις απο δω και απο κεί...:)

Eπίσης για την epox που λές,τί εννοείς να φτιάξουμε εξόδους?Κάτι τέτοιο θα βολέψει και την περίπτωση της asus?

Για τον 2500+ οκ...κατέληξα!!(ούφ..κάπου πάμε σιγά-σιγά!!!:D )

Για τροφοδοτικό:Δεν βρήκα ρε γμτ συγκρίσεις όσον αφορά το θόρυβο.Τουλάχιστον τα zalman είναι εγγυημένα αθόρυβα(ελπίζω...:) )

Για τις thermalright,είπα ήδη μια γνώμη πρίν....Συμφωνούμε?

Γειά χαρά.....:)

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν. Αυτά τα 5+1 είναι όπως και στην abit αν κατάλαβα καλά και ισχύει το εξής:

Τα τρία πρώτα είναι για τον 5κάναλο ήχο (1 βήσμα για τα μπρος ηχεία, 1 για τα πίσω και 1 για τo κεντρικό*)

Τα άλλα δυο normal είναι ένα για line-in και ένα αλλο για mic in

To τελευταίο είναι η ψηφιακή έξοδος spdif, αλλά δεν ξέρω να σου πω αν είναι optical ή coaxial (δυο διαφορετικοί τρόποι σύνδεσης του ίδιου προτύπου)'

Αν έχεις ηχειάκια 5.1 μπορείς να συνδέσεις τα αντίστοιχα βήσματα στις 3 υποδεχές της μητρικής. Αν απο την άλλη έχεις κανα σύστημα ηχείων με dolby digital αποκωδικοποιήτη, τότε θα πρέπει να συνδέσεις το spdif των ηχείων(ή πιο σωστά του αποκωδικοποιητή) με το spdif της μητρικής. Πες μας τι ηχεία έχεις για να σου πούμε τι κάνει στην περίπτωση σου. Όσον αφορά τις υποδοχές της 8rda+, η Asus που θέλεις να πάρει τα έχει όλα κομπλέ οπότε δε χρειάζεται να φτιάξεις τίποτα

όσον αφορά τις τιμές των ψηχτρών για τσέκαρε και το hac και ίσως αλλάξεις γνώμη για μερικά πράγματα

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να ψάξεις αρκετά το θέμα των μνημών...

προσπάθησε να βρεις μνήμες που να παίζουν έστω στα DDR400 με 2-2-2.

Δημοσ.

Προς LL_NEO

Για ηχεία σκοπεύω να πάρω τα CREATIVE INSPIRE 5.1 T5400,τα οποία δεν έχουν τίποτα το ψηφιακό...Άρα με αυτά λογικά έχω ήχο surround και μικρόφωνο και κάρτα tv(audio in) χωρίς να χρειάζομαι να πάρω και κάρτα ήχου!!...σωστά?

Για την ψύκτρα:Όντως το hacshop την έχει 42 ευρώ και όχι 58 που την έχει το checkmate(λίγο φαρμακείο μάλλον!!!)....Αλλα εξακολουθώ να απορώ....Είναι αθόρυβη με τον εργοστασιακό ανεμιστήρα ή πρέπει να αγοράσεις άλλον?

Προς Gary_Kokkin

Η τεχνολογία των tft δεν έχει φτάσει σε καμία περίπτωση των crt....(ακόμα)...Το διαπιστώνεις αμέσως αν δεις πχ ένα παιχνίδι με τρελλά γραφικά...Άσε που οι τιμές είναι 2-3 φορές πάνω(ακόμα...)...Και τέλος,αφου δεν έχω πρόβλημα χώρου γιατί να μην πάρω crt?Το οτι τις καταργούν πιστεύω είναι ένα παιχνιδάκι των εταιριών για να τσεπώνουν παραπάνω...Όταν φτάσουν σε ισάξια ποιότητα και τιμή με τις crt,θα το ξανασκεφτώ...

Προς spyrus

Eπειδή το θέμα με τις μνήμες(όπως και τα περισσότερα δηλαδή) είναι ερκετά μπερδεμένο,πές σε παρακαλώ τί προτείνεις για το ASUS A7N8X Deluxe και athlon xp 2500+(που θα πάει με oc σε 2200(3200+)...

Παρεπιπτόνως στο site της Asus λέει για τις μνήμες τα εξής κουλά!!!!

A7N8X-E Deluxe DDR400 Qualified Vendor List

The following table lists the PC3200-DDR400 memory modules that have been

tested and qualified for use with this motherboard. Make sure to use only the

tested and qualified DDR400 DIMMs listed below.

DIMM DIMM Part No. CL Size Side DIE DIE Part No.

Samaung M368L3223 3 512MB DS Samaung K4H560838D-

Samaung DTM-CC4 3 512MB DS Samaung TCC4

Samaung M368L3223 3 256MB SS Samaung K4H560838D-

Samaung DTM-CC4 3 256MB SS Samaung TCC4

Adata BDMA83A 2.5 256MB SS Winbond W942508BH-5

TwinMOS MDS 2.5 256MB SS TwinMOS TMD7608F

TwinMOS TTUF08108L294 2.5 256MB SS TwinMOS 8E50B

TwinMOS K4FW0/T 2.5 256MB SS TwinMOS  

Winbond W9451GBDB-5 2.5 512MB DS Winbond W942508BH-5

TwinMOS 2.5 512MB DS Winbond W942508BH-5

TwinMOS 2.5 256MB SS Winbond W942508BH-5

Kingston KVR400X64 2.5 256MB SS Winbond W942508BH-5

Kingston C25/256 2.5 256MB SS Winbond W942508BH-5

Corsair CMX512-3200C 2.5 512M DS

Corsair 2XMS3202 v1.1 2.5 512M DS

KINGSTON KVR400X64C25/256 2.5 256MB SS Winbond W942508BH-5

Hynix HYMD232646B8J-D43 AA 3 256MB SS Hynix HY5DU56822BT-D43

Apacer 77.10736.464 3 512MB DS SAMSUNG K4H560838D-TCC4

BRAIN POWER B6U808-256M-SAM-400 3 256MB SS SAMSUNG K4H560838D-TCC4

KINGMAX MPXB62D-38LT3R 2.5 256MB SS MOSEL V58C2256804SAT5B

KINGMAX MPXC22D-38LT3R 2.5 512MB DS MOSEL V58C2256804SAT5B

Με λίγα λόγια δε συνεργάζεται με kingston 512????Θα μας τρελλάνουν!!!??

Προς panoscorfu

Δεν ξέχασα το σκληρό..Απλά έχω ήδη δύο maxtor 200 Gb o καθένας....Οπότε μάλλον φτάνουν!!!:D

Γεια χαρά....

Δημοσ.

Eγώ είχα μια ASUS Α7V8X με μικρότερη λίστα συμβατών μνημών.

Και όμως δούλευε απροβλημάτιστα με 2 μνήμες μια Kingston και μια Transcend χωρίς πρόβλημα.

Είναι σπάνιο να κάτσει στραβή αλλά δεν το αποκλείουμε...απλά η λίστα αυτή είναι ενδεικτική...

Αυτό που λέω για μνήμες θα το βρεις μπροστά σου κάποια στιγμή ... αν ειδικά θέλεις να ανεβάσεις τον χρονισμό τους ...

Να θυμάσαι ότι τα καλύτερα τσιπάκια είναι τα Winbond ΒΗ-5,6 και CH-6 με σειρά φήμης ανεξαρτήτως κατασκευαστή και εργοστασιακών χρονισμών...(By SPD).

Δημοσ.

Φίλε Σπύρο,

δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω winbond σε ελληνικό μαγαζί...Αν γνωρίζεις ίσως που μπορεί να έχουν,πές μας σε παρακαλώ....

Δημοσ.

Λογικά kingston valueram ή Twinmoss με winbond CH-5 τσιπάκια δεν πρέπει να είναι και πολύ δύσκολο να βρεις.

Απλά πρέπει να ψάχνεις τις μνήμες , να διαβάζεις τι γράφουν τα τσιπάκια πάνω , μέχρι να βρεις τις σωστές.

Βέβαια το δύσκολο είναι να σε αφήσουν να ψάξεις τις μνήμες.

Πάντως έτσι βρήκα κάποτε το ζευγαράκι Kingston Valueram με Winbond BH-5 :mrgreen: που έχω.

Μια λεπτομέρεια μόνο , αν βρεις τις υπέρτατες (με winbond BH-5 , σχεδόν αδύνατο να βρεις σήμερα) , πρέπει να ξέρεις οτι "ζητάνε" φοβερή τάση για να ανέβουν (3V+) , τάση που το ASUS δεν μπορεί να δώσει.

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες....

Με βάση τα νέα στοιχεία που μου προτείνατε εσείς(και κάτι σκέψεις που έκανα),το ιδανικό σύστημα γι' αυτή την εποχή(με βάση τη σχέση τιμή-απόδοση) έχει ως εξής:

Κουτί:HEROICHI CI-6919 Super Midi Tower(λευκό)(Έχει πάνω 2x120mm ανεμιστήρες - δεν έχει τροφοδοτικό) € 65

Tροφοδοτικό: ZALMAN ZM400A € 90

Μητρική:ASUS A7N8X-E Deluxe € 108

Eπεξεργαστής:AMD ATHLON XP 2500+ BOX 333MHZ Barton € 87

CPU Cooler: Zalman CNPS 7000A Al-Cu SOCKET 462!!!!! € 38

Θερμοαγώγιμη πάστα:Thermal Paste Arctic Silver 5 € 8.47

Mνήμη: 2x Kingston DDR400 512 MB CL 2.5 winbond CH-5 Lifetime Warranty € 100 (Δύο μνήμες=200 Ε)

Κάρτα γραφικών:Gigabyte 9600 Pro Ultra 128MB ~€ 150

Κάρτα TV/FM:PINNACLE STUDIO PCTV PRO PCI € 93

Κάρτα ήχου:-

Ηχεία:CREATIVE INSPIRE 5.1 T5400 € 70

Oθόνη?Philips 109p € 310 ή Philips 109b € 214

Dvd rom:TOSHIBA SD-1712 me tray! € 28

Dvd rw:NEC DVD+/-R/RW ND-1300Α BULK € 80

Εκτυπωτής:HP DESKJET 5150 € 97

UPS:APC Back-ups 650 € 120 ή APC Back-ups 800 € 194

Aκούω τελευταία σχόλια,αφου τη Δευτέρα το παραγγέλνω!!!

Δύο κυρίως οι ερωτήσεις μου....

1.Οι philips 109p και 109b έχουν καμία σημαντική διαφορά που να αξίζει τα 100 € ??

2.Το ups 650 θα φτάσει για το σύστημα(επιπλεόν 2 σκληροί,σκάννερ,εκτυπωτής,οθόνη κτλ) ή να πάρω καλύτερα το 800???

Ευχαριστώ...:)

Δημοσ.

Εξακολουθώ να προτείνω την abit nf7-s έναντι της asus, περάν τούτου καμία αξιοσημείωτη ένσταση.

Όσον αφορά τις ψήχτρες της thermalright, δεν έχουν ανεμιστήρα, εσύ διαλέγεις ποιον θα βάλεις πάνω

Δημοσ.

Η Philips η σειρά Ρ έχει Diamontron σωλήνα δηλαδή είναι επίπεδη (ενώ η B είναι shadow mask με επίπεδο μόνο το τζάμι μπροστά από το σωλήνα).

Αν τη βρεις την Ρ πάρε την.Εγώ δεν την έβρισκα ετοιμοπαράδοτη και πήρα κάποτε τη Β. Καλή και αυτή απλά η άλλη είναι κορυφή.

Η ψύκτρα Socket 462 είναι για Pentium μην κάνεις το λάθος να την πάρεις.

Πάρε από Hacshop έναν ενηντάρη Enermax και μια SLK900A στα 65 ευρώ και τα δύο. Η SLK αυτή είναι με κλιπ οπότε δε θα σε δυσκολέψει να την τοποθετήσεις και είναι κορυφή.

Τροφοδοτικό καλύτερα Antec 380-430 ανάλογα με τα λεφτά σου.

Δημοσ.
Προς LL_NEO

Προς Gary_Kokkin

Η τεχνολογία των tft δεν έχει φτάσει σε καμία περίπτωση των crt....(ακόμα)...Το διαπιστώνεις αμέσως αν δεις πχ ένα παιχνίδι με τρελλά γραφικά...Άσε που οι τιμές είναι 2-3 φορές πάνω(ακόμα...)...Και τέλος' date='αφου δεν έχω πρόβλημα χώρου γιατί να μην πάρω crt?Το οτι τις καταργούν πιστεύω είναι ένα παιχνιδάκι των εταιριών για να τσεπώνουν παραπάνω...Όταν φτάσουν σε ισάξια ποιότητα και τιμή με τις crt,θα το ξανασκεφτώ...

Γεια χαρά....[/quote']

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=bdc23834b26c3666d08edd4bfc785a8d&postid=247773

Kανε και ενα search στο link παρακάτω -γιατι βαριεμαι να γραφω τα ιδια .

Μαλλον έχεις μείνει λιγο πισω.....Συμφωνω εν μερη στο θεμα τιμης αλλά δεν θα πεσουν στην Ελλάδα αρκετα επειδή οι εταιρίες δεν στοκάρουν κλπ για να πετυχουν καλύτερες τιμές χονδρικης.......

http://www.pctech.gr/forumdisplay.php?fid=62

Αναλυτικά για hardware συσκευες μπορει να ψαξεις με search εδω, για γνωμες χρηστων : http://www.pctech.gr/forumdisplay.php?fid=9

Επίσης ειδα τυχαία κάποιες επιμερους γνώμες για συμβουλή αγορας,αν ενδιαφέρουν :

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=d0f11b0eded460665e90f69cf3d82e55&threadid=20974

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=d0f11b0eded460665e90f69cf3d82e55&threadid=19906

Δημοσ.

Προς LL_NEO

Όντως η Abit έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την asus,με 30 ευρώ λιγότερα...Αλλά διαβάζω απο δω κι απο κεί οτι είναι λίγο προβληματικά ως κατασκευές κτλ κτλ...Θα μου πείς φήμες...Απλά κανείς δεν έχει γράψει(απ' όσα έχω δεί..) για πρόβλημα στα asus...Οπότε χαλάλι τα 30 ευράκια...

Για την thermalight έχεις απόλυτο δίκιο...Kαι στους overclockers και παντού την έχουν ως κορυφή...Σκέφτομαι να πάρω ανεμιστήρα 92" panaflo...Σε όλα τα silent κτλ forum τον βγάζουν ως κορυφή....Ξέρει κανείς που θα βρώ?

Προς Spyrus

Σπύρο,με έπεισες να πάρω την P...Για οθόνη πιστεύω αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω...

Τα antec τροφοδοτικά καλά δε λέω,αλλα πολύς θόρυβος ρε παιδί μου!!

Προς Gary_Kokkin

Ομολογώ οτι οι TFT έχουν εξελιχθεί πολύ...Απλά βλέπω οτι οι 19" ξεκινάνε απο 700 ευρώ!!Η αλήθεια είναι πως αν τα είχα θα τα έδινα....(Βλέπω και απο το laptop που έχω οτι είναι πολύ πιο ξεκούραστες κτλ...Αλλα όλα είναι θέμα χρημάτων...:( )

Tα links που έδωσες πολύ χρήσιμα...Ευτυχώς συμφωνούν με τα όσα έχουν αναφέρει τα παιδιά εδώ...:)

Tέλος επαναλαμβάνω την ερώτηση:

Το ups 650 θα φτάσει για το σύστημα(επιπλεόν 2 σκληροί,σκάννερ,εκτυπωτής,οθόνη κτλ) ή να πάρω καλύτερα το 800???

Γειά χαρά...:):)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...