kavouras Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Μετά απο ψάξιμο αρκετών μηνών(!!),κατέληξα στα εξής ολίγα!...Οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ,θα έλεγα ενδεικτικές(απο Πλαίσιο,eshop,ramshop κτλ)... Πιστεύω οτι το κάθε εξάρτημα χαρακτηρίζεται απο τη συνάρτηση απόδοσης-τιμής.Τουλάχιστον αυτό διαπίστωσα μετά απο τα πάμπολλα reviews που είδα για το κάθε ένα...Ίσως βοηθηθούν και κάποιοι άλλοι που θέλουν τώρα να αγοράσουν κάποια εξαρτήματα ή ολόκληρο pc... Όπως θα διαπιστώσετε το σύστημα θα βγεί Αθόρυβο!(το κατα δύναμιν...). Eπίσης θα παρατηρήσετε οτι υπάρχει δίπλα σε κάποια εξαρτήματα,μέσα σε παρένθεση,μια δεύτερη πρόταση για οικονομικότερη λύση και βεβαίως κάποιες απορίες που δεν κατάφερα να λύσω... Περιμένω γνώμες,σχόλια,παρατηρήσεις.... Κουτί:HEROICHI CI-6919 Super Midi Tower(λευκό)(Έχει πάνω 2x120mm ανεμιστήρες - δεν έχει τροφοδοτικό) € 65 Tροφοδοτικό: ZALMAN ZM400A € 90 (Δυστυχώς το ZM300A ~€57 δεν το έχω βρεί εδω στην Ελλάδα...δεν το φέρνει το πλαίσιο πλέον?) Μητρική:ASUS A7N8X Deluxe € 108 Eπεξεργαστής:AMD ATHLON XP 2800+ BOX GHz 333MHZ 2,25 € 112 (Προφανώς πρέπει να αγοράσω ξεχωριστά το cooler?) CPU Cooler: SILENT ATHLON ZALMAN 6000CU € 28 (Με 92mm ανεμιστήρα και ρυθμιστή στροφών!) Θερμοαγώγιμη πάστα:Thermal Paste Arctic Silver 5 € 8.47 Mνήμη: 2x DDR Kingston 400 MHz 512 MB CL 3 € 2x 90 (ή 1 μνήμη για οικονομία...και αργότερα άλλη μία για dual φάση!) Κάρτα γραφικών:Gigabyte 9600 Pro Ultra 128MB ~€ 150 (H ultra έχει πάνω τσιπάκι ΧΤ(!!) σύμφωνα με τον Narayan...) Κάρτα TV/FM:PINNACLE STUDIO PCTV PRO PCI € 93 (PROLINK PIXELVIEW PLAYTV PRO PCI RETAIL € 37). Κάρτα ήχου:SOUNDBLASTER CREATIVE AUDIGY PLAYER 2 - BULK € 60 Ηχεία:CREATIVE INSPIRE 5.1 T5400 € 70 Oθόνη?Ένα μεγάλο ζήτημα...Σίγουρα αξίζει να δώσει κάποιος αρκετά.Το θέμα είναι οτι οι tft δεν αξίοζυν ακόμα(πανάκριβες,όχι καλών επιδόσεων).Οι 19'' πιστεύετε αξίζουν?Ή μήπως οι 17" έχουν καλύτερη ποιότητα?Πάντως απο 19" κατέληξα στις εξής:Philips 109p € 310 , Philips 109b € 214 , Samsung SM957DF € 242...(Eπίσης η sony έπαψε να βγάζει crt οθόνες?Σε κανένα online μαγαζι δεν βρήκα!) Dvd rom:TOSHIBA SD-1712 me tray! € 28 Dvd rw:TOSHIBA R5112 (BULK,4x2x12x) € 69 (Παίρνω το πιο φτηνό-λίγο μάπα βέβαια-αλλα περιμένω τα 9G να βγούν) Εκτυπωτής:HP DESKJET 5652 € 146 ( HP DESKJET 5150 € 97)(Υπάρχει καμία Σημαντική διαφορά ανάμεσα σ αυτούς που να αξίζει 50€ ??) UPS:APC SMART UPS 420 € 193 (Προφανώς αυτό είναι το φτηνότερο line interactive της APC??Επίσης θα αντέξει το σύστημα?(Zalman 400 κτλ..) (Modem δεν έβαλα,γιατι έχω ένα που κάνει τη δουλειά του...) Το συνολικό κόστος(Με οθόνη,εκτυπωτή,2x512 μνήμες κτλ) είναι γύρω στα 1600 € χωρίς ΦΠΑ.Βέβαια τα βλέπω μάλλον πολλά,οπότε σε μερικά θα πάω στις φτηνότερες λύσεις... Περιμένω τη βοήθειά σας... :)
apocalypse Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Η γνώμη μου. Τροφοδοτικό : δεν ξέρω αν είναι αθόρυβο , αλλά είναι μάλλον ασθενικό για τα λεφτά που ζητάει. Ίσως θα ήταν καλύτερη λύση κάποιο Antec ή Enermax στα ίδια λεφτά , αν και αυτά σίγουρα δεν είναι αθόρυβα. Επεξεργαστής : μια που λες για ddr400 , μάλλον σε συμφέρει να πάρεις έναν 2500+ και να τον υπερχρονίσεις στα 11x200 (3200+) , ώστε να μην πάνε χαμένες και οι μνήμες. Αν επιμένεις για τον 2800+ δεν έχεις λόγο να πάρεις ddr400. Α και ο 2800+ που λες είναι Thoroughbred , καλύτερα να προτιμήσεις barton. Cpu cooler : ήσυχη ίσως , ψοφίμι σίγουρα , ίσως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξεις για την 7000cu. Μνήμη : Εμένα μου κάνει ένα κάτι το CL3 , αλλά αν δεν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω για CL2.5... Κάρτα ήχου : Γιατί να πάρεις; Το motherboard που λες έχει soundstorm που είναι ελάχιστα χειρότερο.
dpetka2001 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Εμένα μου κάνει ένα κάτι το CL3 , αλλά αν δεν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω για CL2.5...μπορεις να εξηγησεις τι ειναι το CL3 η το αλλο??
apocalypse Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 μπορεις να εξηγησεις τι ειναι το CL3 η το αλλο?? To CL (Cas Latency) είναι ένα από τα 4 μαγικά νουμεράκια γνωστά ως timings. Τα ονοματάκια τους είναι Cas Latency , Ras to cas delay , Ras Precharge , Cycle time. Είναι οι καθυστερήσεις , σε κύκλους ρολογιού , ανάμεσα στις αλλαγές κατάστασης της μνήμης , κατά την ανάγνωση ή εγγραφή δεδομένων. Στην πράξη έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ αντίκτυπο στις επιδώσεις , που οι περισσότεροι αγνοούν ή θεωρούν οτι μετράει μόνο το CL , ενώ όλα μετράνε (συγκεκριμένα το Ras to Cas delay μετράει πολύ περισσότερο από το CL). Οι μνήμες που λέει ο kavouras έχουν πιθανότατα timings 3-4-4-8 , ενώ οι μέτριες CL2.5 έχουν 2.5-3-3-7( ή 8 ). Πρακτικά DDR400 με 3-4-4-8 θα έχουν πολύ χειρότερη απόδοση από DDR400 με 2.5-3-3-7 ή από DDR333 με 2-2-2-5. Ακόμα χειρότερα , στις kingston CL2.5 έχεις αρκετά μεγάλη πιθανότητα να πετύχεις τσιπάκια που να μπορούν να δουλέψουν πολύ καλύτερα απ'ότι θα έπρεπε , ενώ στις CL3 όχι. Οι δικές μου kingston ddr400 CL2.5 φυσιολογικά δουλεύουν στα 400mhz με 2.5-3-3-8 , στην πράξη αντέχουν να δουλέψουν πάνω από τα 450mhz με 2-2-2-11(ή 5).
tzoulis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι αντί για 146€ στον εκτυπωτή μπορείς να δώσεις λίγα παραπάνω και να πάρεις ένα πολυμηχάνημα, αν θυμάμαι καλά το 2110 (ΗΡ πάντα) είναι πάνω κάτω σε αυτήν την τιμή. Όσο για οθόνη, έχω την Philips 109P και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Καλές αγορές
kavouras Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Aποκαλυπτικότατος ο apocalypse!!:),τον οποίο και ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Για το τροφοδοτικό:Πίστευα οτι το zalman είναι αρκετά καλό(με combined watt γύρω στα 235 αν θυμάμαι καλά)...Το σκέφτηκα με τη λογική οτι είναι αθόρυβο,αλλα επίσης το πρότεινε ο timiman στον πολύ καλό οδηγό που έφτιαξε(Βέβαια πρότεινε το 300,το οποίο είναι πολύ φτηνότερο,αλλα δυστυχώς δε μπορώ να το βρώ στην Ελλάδα...). Για τον επεξεργαστή:Πραγματικά δεν τα σκέφτηκα αυτά που είπες(έχω χάσει και την επαφή με την τεχνολογία τελευταία...!).Όντως ο 2500+ έχει και 30-40 ευρώ λιγότερο απο τον 2800+.Το βασικό βέβαια είναι οτι δεν είχα σκοπό για overclock,ως μή γνώστης κυρίως.Γιατί όμως να μην έκανα oc τον 2800+ οπότε και να έδεναν και οι μνήμες(δεν ξέρω αν και πως γίνεται...). Για το cpu cooler:Χωρίς oc πιστεύω καλύπτει...αλλα με oc(που με έβαλες σε σκέψεις ),πρέπει να βρω μία καλύτερη(μάλλον λέω την Global win CAK 4-88T με 42 ευρώ (νομίζω)... Για τη μνήμη:όντως έχεις δίκιο...Η διαφορα απο 3 σε 2,5 είναι πολύ μικρή(γύρω στα 10 Ε,οπότε αυτό άλλάζει αμέσως)... Για την κάρτα ήχου:Έχω ακούσει απο δω και απο κεί οτι οι onboard κάρτες ήχου παίζουν σιγά(μικρή ένταση ήχου) και γενικά δεν έχουν και καμια καλή ποιότητα.Βέβαια κι εγω δεν ψάχνω και την τέλεια ποιότητα...Απλά κάτι ανεκτό...Την έχει δοκιμάσει κανείς τη συγκεκριμένη κάρτα? Προς tzouli: Όντως το 1210 είναι και 10 Ε φτηνότερο!!Αλλα έχει χαμηλότερη ανάλυση και ταχύτητα εκτύπωσης.Για να πας σε ποιότητα ανάλογη των εκτυπωτών είδα οτι θες τουλάχιστον 250 Ε!!!Οπότε μάλλον καλύτερος απο όλους πρέπει να είναι ο deskjet 5150 με 82 Ε(χωρίς ΦΠΑ),όπου δεν έχει και μεγάλες διαφορές με τον 5652 των 124 Ε!!(Απλά βλέπω οτι είναι ελάχιστα ταχύτερος και έχει και παράλληλη δυνατότητα σύνδεσης εκτός απο usb)... Σε ευχαριστώ και για το σχόλιο για την οθόνη... O αγώνας δρόμου συνεχίζεται...
apocalypse Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Για τον επεξεργαστή , αρχικά θες να είναι Barton για να έχεις την μεγαλύτερη L2 cache (512k έναντι 256k). O 2800+ Thoroughbred τρέχει στα 13.5x166(.666) = 2250mhz , ενώ ο 2800+ Barton τρέχει στα 12.5x166(.666) = 2083mhz , αλλά λόγω της παραπάνω cache αποδίδουν σχεδόν το ίδιο. Η cache κάνει θαύματα , κυρίως στα παιχνίδια. O 2500+ Barton τρέχει στα 11x166(.666) = 1833mhz. Όποιον και να πάρεις θα έχει κλειδωμένο πολλαπλασιαστή , οπότε για να εκμεταλλευτείς καλά τις μνήμες , θες να έχει μικρό πολλαπλασιαστή. Αν πάρεις τον 2800+ TBred , θα πρέπει να πιάσεις 13.5x200 = 2700mhz για να δουλέψεις τις μνήμες στα φυσιολογικά τους 400mhz , με τον 2800+ Barton θα χρειαστείς 12.5x200=2500mhz. Για τόσο πολλά mhz θα χρειαστείς ΠΟΛΥ άγρια ψύξη. Ενώ τα 11x200 (στην περίπτωση του 2500+) δεν είναι καθόλου δύσκολα. Οπότε ο 2500+ (ή και ο 2600+) είναι καλύτερες επιλογές για "ήρεμο" overclocking. Η CAK 4-88T είναι ικανή , αλλά ούτε για πλάκα αθόρυβη. Δες στο hacshop την Zalman 7000A Alcu με 45€ , που είναι πολύ δυνατότερη και πολύ ήσυχη. Το soundstorm που έχουν πολλές μητρικές με nforce2 (και η ASUS που λες) είναι με διαφορά ότι καλύτερο σε onboard ήχο. Είχα SB Live! και την πούλησα γιατί δεν έβρισκα καμία διαφορά. Απλά θέλει λίγη προσοχή τι εισόδους/εξόδους δίνει η μητρική σου , γιατί η κάθε μητρική δίνει διαφορετικές.
Nfountou Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 gia kouti des kai auta pou exei to plaisio (me ta portakia). Einai arketa kala kai exoun kai ikanopoihtiko psu 360W to opoio den tha exei provlhma na krathsei to pc sou.... exei gurw sta 90 euro xwris fpa mazi me to psu.... Pare 2500 h 2600 o 2800 einai akrivoutsikos me mikrh diafora se performance... H soundstorm tha einai mia xara... To mono provlhma tha einai oti an h tv pou tha pareis den parexei eswterikh sundesh gia to hxo tote tha exeis provlhma mias kai h onboard karta hxou exei 3 exodous tis opoies xrhsimopoiei oles sthn peritwsh pou sundeeis 5.1 analog speakers. Prosexe mhn pareis kamia mnhmh pou mporei na mhn einai compatible me to motherboard. Sto site ths asus mporeis na vreis poies mnhmes 400Mhz einai ok me to mobo. To zalman einai a8oruvo alla to cpu sou tha einai arketa zesto... To 1712 dustuxws den nomizw na to vreis pouthena... Twra uparxei mono to 1802 to opoio einai patata. Ta exw kai ta duo. To kainourio den mporei na diavasei polu xaragmena diskakia enw to 1712 ta diavazei xwris provlhma.... ups tha elega na pareis kana 800ari mge h apc Me ta idia lefta tou toshiba dvdr pairneis kai to NEC 1300 to opoio einai kai dual format kai genika einai polu kalo... EDIT: Fantazomai oti sto sugekrimeno motherboard tha exeis thn dinatothta na alakseis to multiplier xwris na alakseis tipota panw sto cpu. Etsi ginetai kai me to diko mou Epox to opoio exei kai auto nforce2 ultra. As mas pei kapoios pou exei to sugkekrimeno motherboard...
apocalypse Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Όλοι οι AthlonXP που παρήχθησαν από την 39η εβδομάδα του 2003 και μετά είναι πλέον κλειδωμένοι με ένα νέο κλέιδωμα που δεν σπάει (με ΚΑΝΕΝΑ τρόπο) ανεξάρτητα αν η μητρική έχει nforce2 ultra.
kavouras Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Προς apocalypse Αν δε μπορέσω να κάνω oc στον 2500+(ή 2600+)(το οποίο μάλλον ακούγεται αδύνατο με το συγκεκριμένο κλείδωμα που λές),τότε μήπως πρέπει να πάρω μνήμες στα 333? Για τις ψύκτρες:Όντως ο 7000cu πολύ καλός,αλλα μιλάμε 773gr!!!!!Αντέχει ο επεξεργαστής ή με λίγο κούνημα θα διαλυθεί?Αν τον έχει κανείς,μια γνώμη θα είναι καλή...Επίσης τώρα βρήκα ενα review απο το silentpcreview,που λέει οτι ο AlCu(δηλαδή μισό αλουμίνιο-μισό χαλκός) είναι μόνο 445 gr,με απόδοση ελάχιστα χειρότερη(λόγω αλουμινίου) απο τον Cu και λίγο φτηνότερος..Άρα μάλλον παώ προς αυτόν.... Για την κάρτα ήχου:;Aρα προς το παρόν δεν παίρνω κάρτα και αν χρειαστεί στο μέλλον(να γλιτώσουμε και κανα φράγκο ρε παιδί μου!!) Προς Nfountou To koυτί που διάλεξα είναι ακριβό όντως,αλλα του έχω αδυναμία!!!!τί να πώ...! :D .Eπίσης είναι και αθόρυβο... Για την κάρτα ήχου και το βύσμα για την κάρτα TV,φαντάζομαι θα υπάρχει κανενας διακλαδωτής(ελπίζω..).. Για το toshiba:Όντως..Μόνο αν βρω το 1712 θα το πάρω...Αν όχι πάω σε κανα pioneer,ή plextor.. Για το ups:μμμ...είναι λίγο μπέρδεμα...Πάντα σε line interactive APC λέω--Τα smart είναι πανάκριβα σε σχέση με τα back.Το 650 back έχει 160 Ε,ενώ το 420 smart 193!!!χάθηκα... Για το dvdr:Έχεις απόλυτο δίκιο!!Το NEC 1300 έχει 80,ενώ το Toshiba 69!!Oύστ Toshiba!!! Κατα τ' άλλα συμφωνούμε
apocalypse Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Αν δεις σε όλους τους επεξεργαστές λέω πχ 11x166 , δηλαδή πολλαπλασιαστής x fsb και το προτιμητέο είναι memory = fsb x 2 . Αυτό που είναι κλειδωμένο στους σημερινούς είναι ο πολλαπλασιαστής , αλλά το fsb είναι ξεκλείδωτο. Εμένα ασ'πούμε είναι ξεκλείδωτος αλλά προτιμώ τον 11 πολλαπλασιαστή και τρέχοντας το fsb στα 220mhz (μνήμες στα 440mhz) βγάζω 2420mhz. Αν πάρεις τον κλειδωμένο 2500+ (πολλαπλασιαστής 11) και ανεβάσεις το fsb από τα 166 στα 200 (ώστε οι μνήμες να δουλεύουν στα 400) θα έχεις 2200mhz (που είναι η ταχύτητα του 3200+). Προφανώς αν δεν κάνεις overclocking δεν έχεις λόγο να πάρεις DDR400. Και εγώ στο δεύτερο post για την Alcu λέω. Απλά πρόσεξε οτι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και εξέχει αρκετά από την πάνω άκρη του motherboard. Στο Heroichi δεν θα έχεις πρόβλημα (και εγώ αυτό έχω , απλά το U6 έχει λίγο διαφορετική μάσκα) , αλλά αν πάρεις μικρότερο κουτί , κινδυνεύεις να χτυπάει η ψύκτρα με το τροφοδοτικό. Για την κάρτα ήχου: τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Έχω 2 μητρικές με nforce2 , την Epox 8RDA+ και την Abit NF7-S. Η Abit βγάζει 5 βύσματα ήχου (front , rear , center+woofer , line-in , mic). H Epox βγάζει μόνο 3 (Line out , line-in , mic) που όμως μπορούν να αλλάξουν λειτουργία από τον driver , ώστε να γίνουν (front , rear , center+woofer) , οπότε αν θες να έχεις 5+1 ηχεία , ΔΕΝ έχεις mic και line-in..... Δεν ξέρω τι κάνει η ASUS σ'αυτό το θέμα.
kavouras Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Ωραίος ο apocalypse... Tώρα έπιασα τι παίζει περίπου με επεξεργαστές-μνήμη....Άρα παίρνω 2500(ή καλύτερα 2600+) και του κάνω ενα μικρό oc με fsb 200...και παίρνω 2 μνήμες στα 400.... Για την ψύκτρα ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα,αφου σίγουρα θα πάρω το heroichi... Για την κάρτα ήχου-Στη σελίδα της asus λέει οτι βγάζει τα εξής- 1 x Parallel 1 x Serial 1 x PS/2 Keyboard 1 x PS/2 Mouse 1 x Audio I/O 2 x RJ45 1 x S/PDIF out+1 x Surround L/R audio jack+ 1 x CNTR/LFE audio jack 4 x USB 2.0/1.1 Τώρα,ο ποιητής εννοεί 3 βύσματα μόνο προφανώς...Άρα όντως θα υπάρξει πρόβλημα με την κάρτα tv και βέβαια με το μικρόφωνο!!!Άρα μήπως πρέπει να πάμε σε άλλη μητρική? Ευχαριστώ...
unre@l Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 loipon... Odos oi 2 printers ksero oti ti moni diafora pou exoun einai stin taxititta kati liga... (3 selides parapano nomizo ana lepto) sto xroma kai oti o trofodotis xartiou pernei liges selides parapano.. Odos kai ego se simvoumevo na pareis Barton.. Oti kai na eina autos.. 2500,2600,2800(uparxei teteios barton?) To koutaki pou les einai PARA polu kalo gia ta lefta tou. Gia tin karta TV an thes psakse na einei mia pou na exei simvato chipaki me to programmataki pou vlepeis tsaba filmnet.. giati h "klasiki TV" mono Aliki voigiouklaki Vazei! Gia to trofodotiko tora... sigoura den tha pareis Zalman... oute ta enermax ta exo gia teleia... Pare ena ANTEC... Gia psiktra tora... Den exo dei tin zalman pou les... alla giati den perneis kati se SLK? (oxi mercedes ) auta apo mena
Nfountou Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Όλοι οι AthlonXP που παρήχθησαν από την 39η εβδομάδα του 2003 και μετά είναι πλέον κλειδωμένοι με ένα νέο κλέιδωμα που δεν σπάει (με ΚΑΝΕΝΑ τρόπο) ανεξάρτητα αν η μητρική έχει nforce2 ultra. Den to hksera auto... auto einai asxhmo tha elega...
LL_NEO Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 α) Αν θες πολύ καλή ενσωματωμένη κάρτα ήχου, τότε μια επιλογή καλυτερη απο την Asus είναι η Abit NF7-S. Η Epox 8RDA3+ δεν έχει soundstorm και γι'αυτό και δεν στην προτείνω παρόλα τα πλεονεκτήματα που έχει(υπάρχει πρόσφατο τόπικ σχετικά με αυτές τις δυο μητρικές, κοίτα το και αποφάσισε) β) Ο 2800+ έχει μεταβεί πλέον στο άρμα των Barton, αλλά και γω πιστεύω ότι σε συμφέρει ένας 2500+ και απο άποψη τιμής και απο άποψη στησίματος. γ) Αν δεν έχεις λεφτά για Antec ή Enermax κοίτα και για ένα Herolchi δ) Απο ότι κατάλαβα σε ενδιαφέρει το σύστημα να είναι αθόρυβο οπότε δε θα διατiπώσω τις ενστάσεις μου για τις ψήχτρες τις zalman, παρόλο που όσον αφορά τον αέρα είμαι πιστός οπαδός της Thermalright ε) Ρε παιδιά όσον αφορά την 8RDA+ και όσους έχετε πρόβλημα με τις εξόδους της, είναι πανεύκολο να φτιάξετε εισόδους (line in, mic in, και να τα συνδέσετε στις εσωτερικές υποδοχές της μητρικής)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.