Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

TO ειχα κάνει ήδη.. μου το έκανε και σε καινουργια εγκατασταση των windows CLEAN  .δεν το εγραψα (και κατηγορηθηκα ότι κάπως εγωισστικα  αντιμετωπσα το θεμα....) για να καταλαβεις το συστημα το εχω  σε raid  τον ένα δισκο τον έκανα clean INSTALLATION  και ο άλλος εμεινε με όλα τα προγραμματα... κολλαγαν και οι δυο...  για αυτο εστρεψα την συζητηση στο hardware... ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΕΝΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ... Το συγκεκριμενο σύστημα μια και ρώτησες ξεκίνησα να το ψάχνω  ΌΤΑΝ ξεκινησε να παρουζιαζει προβλημα στην αναπαραγωγή  dts ma @ dolby atmos  σε ενισχυτη... Ο ήχος ερχόταν  με σπασίματα ιδίως το  atmos  ..Στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα κρασαρισμτα ..και για αυτο έστησα και την καθαρή εγκατάσταση....Το πρόβλημα με το atmοS/DTS MA παραμενει... ακομη.. και με τις δυο μνημες....

To  προβλημα ειναι ότι ειχα πάρει μεταχειρισμενο cpu @ motherboard  που σημαινει ότι κάτι μπορεί να παίζει εκεί..αλλά και οι μνημες που πηρα καινουργιες (ddr4  3200 cl16)  μπορει να είναι ασυμβατες με την μητρικη.... 

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μου εχει κανει παρομοιο σε core2duo με msi. μονο που μου το εβγαζε εξ αρχης, δεν εμπαινε καν win 7. μαλιστα ηταν πειραγμενες οι μνημες και χρειαζοταν να βαλω τα ρευματα χειροκινητα παλι. μου το ειχε κανει κανα 2-3 φορες στο ασχετο ομως. υποψιαζομαι καμια μπαταρια μητρικης, το απλο ή καποιον πυκνωτη, μοσφετ ισως, της μητρικης το χειροτερο.. btw τσεκαρε bios πρωτα μηπως σου εχει πειραξει καμια ρυθμιση σε μνημες ή επεξεργαστη.

Δημοσ.

Το mem dignostic δεν βγαζει λαθη ανα 2/4dimm ... ανα ενα δοκιμη σε x99 δεν γινεται... Τωρα εδω και 5 ωρες σημερα ξεκινοντας κρυος Αλλα και χθες βραδυ τρεχει prime95 χωρις προβλημα με 8gb  memory με το δευτερο σετ  γιατι με το πρωτο κρασαρισε και χθες...!!!

Το σιγουρο ειναι ότι  για home cinema Δεν κανει γιατι αν διαβασες παραπανω που το γραφω κανει σπασιματα στο dolby atmos/dts ma σε ενισχυτη..Το θεμα ειναι ποσο αξιοπιστο ειναι το σετ να χρησιμοποιηθει σε αλλη εφαρμογη...

Δημοσ.
Στις 6/10/2018 στις 9:54 ΠΜ, heros είπε

... σε έναν υπολογιστή που έχω για να βλέπω ταινίες!!!

Είναι ένα συστημα Χ99/5930Κ 16GB DDR4

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι...large.... και οκ μην το βλεπεις ετσι τα πηρα μεταχειρισμενα νομιζω 300€  μαζι cpu και μητρικη... μονο μνημες πηρα καινουργιες..

Παρεπιπτοντως το μηχανημα συνεχιζει ενα 8ωρο prime χωρις προβληματα και χωρις να ζοριζεται (60c 4ghz)... Με 16gb μνημη ομως ζοριζοταν παραπανω..ισως γιατι το prime εβαζε δυσκολοτερους υπολογισμους...Καταλήγω στο οτι κατι γινεται με την μνημη ππυ εβγαλα... οι θεσεις της μητρικης ειναι οι ιδιες...αρα mb οκ... ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ.... ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ   στον υπολογιστη...

Επεξ/σία από heros
Δημοσ.

Θα ήθελα να σας ευχαριστησω όλους  για την βοήθεια σας... Το σύστημα είναι πλέον  σχεδων 4 ημερες σταθερο χωρις κρασαρίσματα... με 8tb  μνημης. Από ότι φάνηκε...ΠΑΡΟΛΟ  ΠΟΥ ΤΟ  MED DIAGNOSTIC  αλλά και το πρόγραμμα ελέγχου μνήμης των  windows ΔΕΝ  ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....υπάρχει κάτι με κάποιο από τα modules  και αυτο γιατι οταν αφησα το πρωτο ζευγαρι μονο  (στις ίδιες θέσεις μνήμης της μητρικής γιατι τα χ99 θέλουν σε συγκεκριμένες θέσεις τις μνημες..) κολλησε ...και όταν έβαλα το δευτερο ζευγαρι στις ιδιες θέσεις υποχρεωτικα δεν εχω προβλημα..... Οποτε δια της απαγγής η μητρική και οι δυο αυτές θέσεις μνήμης πρέπει να είναι οκ...

Τα άλλα δύο   Modules  θα τα δω ένα προς ένα σε ενα ζ170 σύστημα.... Η πλάκα είναι ότι αν βρω πρόβλημα πρέπει να επιστρέψω και τα 4 πίσω....... οπότε πάλι απο την αρχη....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, heros είπε

Θα ήθελα να σας ευχαριστησω όλους  για την βοήθεια σας... Το σύστημα είναι πλέον  σχεδων 4 ημερες σταθερο χωρις κρασαρίσματα... με 8tb  μνημης. Από ότι φάνηκε...ΠΑΡΟΛΟ  ΠΟΥ ΤΟ  MED DIAGNOSTIC  αλλά και το πρόγραμμα ελέγχου μνήμης των  windows ΔΕΝ  ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....υπάρχει κάτι με κάποιο από τα modules  και αυτο γιατι οταν αφησα το πρωτο ζευγαρι μονο  (στις ίδιες θέσεις μνήμης της μητρικής γιατι τα χ99 θέλουν σε συγκεκριμένες θέσεις τις μνημες..) κολλησε ...και όταν έβαλα το δευτερο ζευγαρι στις ιδιες θέσεις υποχρεωτικα δεν εχω προβλημα..... Οποτε δια της απαγγής η μητρική και οι δυο αυτές θέσεις μνήμης πρέπει να είναι οκ...

Τα άλλα δύο   Modules  θα τα δω ένα προς ένα σε ενα ζ170 σύστημα.... Η πλάκα είναι ότι αν βρω πρόβλημα πρέπει να επιστρέψω και τα 4 πίσω....... οπότε πάλι απο την αρχη....

Αν τυχον τις επιστρεψεις, θα κοιταξεις να παρεις άλλες απο το qvl της μητρικης για να εισαι σιγουρος..

Εγω στην θέση σου θα πούλαγα παντως τα 7.984 GB κανα 40ρι χιλιάδες ευρω και θα κραταγα τα 16gb..😎🤣

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπον ένα  update στο πρόβλημα.

1. Το μηχανημα για το οποίο ξεκίνησα αυτό το topic.... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΟΛΗΣΕΙ  εδω και 3 μήνες... Το τι εφταιγε μάλλον την απάντησει την έδωσε σήμερα ένα πανομοιοτυπο σύσημα  X99 gigabyte motherboard στο οποίο έβαλα τα δύο  sticjk μνήμης που έβγαλα από το πρώτο σύστημα που μετα σταμάτησε να κολλάει...Τώρα πλέον κολλάει και το δεύτερο σύστημα, μαλλιστα κόλλησε 2φορές από την πρώτη μέρα που το έστησα... Οπότε τελικά ΗΤΑΝ ΟΙ Μνήμες ... Οχι  όλε μόνο καποιο stick  από τα δύο....

Το ερώτημα τώρα να πάω πίσω τις μνήμες στο  eshop (agora 9-2018)?  αλλά αυτοί δεν θα θέλουν κάποιο  επιβεβαίωση ταυ προβλήματος?  Οι μνημές εντός εγγύησης  gskill  32000mhz εννοειται,,,   ΚΑΙ ΠΩς ΘΑ ΤΙς ΕΠΙΣΡΈΨΩ? αντιμάχομαι και τις τέσσερις  γιατι ήταν set....

και 2 τι να πάρω ? κάπου ειχα διαβάσει ότι οι 3200  συχνότητα είναι συμβατή με χ99 ενώ οι 3000mhz οχι...

• Confused 1
Δημοσ.

Αφού ήταν σετ τις επιστρέφεις όλες.

Βάλε στην μητρική την μία από τις δύο που υποπτεύεσαι και κάνε memtest. Άστο για 5-6 ώρες. Την βγάζεις και βάζεις την άλλη. Πάλι memtest για 5-6 ώρες. 

Το memtest όχι μέσα από τα windows. Μπούταρε το memtest από φλασάκι.

Δημοσ.
Στις 31/1/2019 στις 2:06 ΠΜ, heros είπε

Λοιπον ένα  update στο πρόβλημα.

1. Το μηχανημα για το οποίο ξεκίνησα αυτό το topic.... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΟΛΗΣΕΙ  εδω και 3 μήνες... Το τι εφταιγε μάλλον την απάντησει την έδωσε σήμερα ένα πανομοιοτυπο σύσημα  X99 gigabyte motherboard στο οποίο έβαλα τα δύο  sticjk μνήμης που έβγαλα από το πρώτο σύστημα που μετα σταμάτησε να κολλάει...Τώρα πλέον κολλάει και το δεύτερο σύστημα, μαλλιστα κόλλησε 2φορές από την πρώτη μέρα που το έστησα... Οπότε τελικά ΗΤΑΝ ΟΙ Μνήμες ... Οχι  όλε μόνο καποιο stick  από τα δύο....

Το ερώτημα τώρα να πάω πίσω τις μνήμες στο  eshop (agora 9-2018)?  αλλά αυτοί δεν θα θέλουν κάποιο  επιβεβαίωση ταυ προβλήματος?  Οι μνημές εντός εγγύησης  gskill  32000mhz εννοειται,,,   ΚΑΙ ΠΩς ΘΑ ΤΙς ΕΠΙΣΡΈΨΩ? αντιμάχομαι και τις τέσσερις  γιατι ήταν set....

και 2 τι να πάρω ? κάπου ειχα διαβάσει ότι οι 3200  συχνότητα είναι συμβατή με χ99 ενώ οι 3000mhz οχι...

πρεπει να πας όλο το σετ πισω και δεν σε απασχολει να κανουν αναπαραγωγη στο ερορ ασε που δεν προκειται να το κανουν ποτέ. Θα βάλεις και λιγο φωνη και θα λυθει το θεμα. Να μην εισαι μαλθακος σε τετοια θέματα γιατι ειδικά στο after sales support όλα τα μαγαζια ψυχολογουν τον πελατη... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...