Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιστευω οτι τα windows κανουν κανονικα σατ ντουν.Το πιθανότερο επειδή αναφέρεις και το Ματι ειναι να υπαρχει προβλημα στην ταση του δικτύου ρεύματος .Σε αντιστοιχο προβλημα μετρησα την ταση του δικτύου την στιγμή που έκλεινε ο υπολογιστής και ηταν 140 απο 220.Δεν ειχα κρας και τα windows εκλεινα κανονικα σαν να τούς εδινες εντολή.Δοκιμασε με κανα ups αμα έχεις.

Δημοσ.

ΤΟ μηχανημα ειναι πανω σε  ups...... και κανει κανονικοτατο  crash....  και μετα με πεταει σε  bios μητρικής.... και φοβάμαι ότι μαλλον τα έχει παίξει  κάπου η μητρικη.... ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ  ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΕΣΤ  όσα μου πρότειναν τα παιδια παραπανω... ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, donblunts είπε

Windows Start > Event Viewer > Windows Logs > System

1.Tα ειδα , πριν απο κάθε crash υπαρχει μια αναφορα για σφαλμα:

''Δεν είναι δυνατή η εύρεση της περιγραφής για το αναγνωριστικό συμβάντος 875 από την προέλευση Application Popup. Είτε το στοιχείο που δημιούργησε αυτό το συμβάν δεν είναι εγκατεστημένο στον τοπικό υπολογιστή σας, είτε η εγκατάσταση είναι κατεστραμμένη. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ή να επιδιορθώσετε το στοιχείο στον τοπικό υπολογιστή.

Εάν το συμβάν προήλθε από άλλο υπολογιστή χρειάστηκε να συμπεριληφθούν πληροφορίες εμφάνισης μαζί με το συμβάν.

Το συμβάν περιελάμβανε τις παρακάτω πληροφορίες: 

eeCtrl64.sys''

και μετα ακολουθει μια κρισιμη αναφορα ότι τα windows  επανεκινησαν χωρις να τερματιστουν σωστα...

Το δίδυμο αυτων των αναφορών  ξεκινάει από 22/9  και παντα αφορά αυτον τον οδηγό.. τον οποίο δεν βρηκα στο συστημα.. (είναι οδηγός της symmantec). Μου το ξαναεκανε και σήμερα, αυτη την φορα αρκετά αργοτερα μετα το φόρτωμα των  windows... Μετά αφου επανήλθε  έτρεξα ενα prime95  για 6 ..ωρες χωρις προβλημα!!!

Ειχα παλια  ένα  symmantec end point protection.. το οποίο ομως απεγκαθιστούσαν τα windows updates..  και έτσι σταματησα να τον ξαναεγκαθιστω... Υπήρχε και ένα   ξεχασμένο   από 3ετιας norton identity safe..  το οποιο και έβγαλα.

2.  Εβγαλα 2  dimm  δοκιμασα τα υπολοιπα και βέβαια και αυτά πέρασαν το διαγνωστικο μνημης.... Στο μεταξύ άλλαξα και μπαταρια στην μητρικη.. ΟΣΟ έτρεχε το διαγνωστικο memtest  ΔΕΝ μου έκανε κάτι  μάλλιστα για αρκετές ώρες(6 ώρες  όλο το βραδυ)..  Οταν όμως φόρτωσαν τα windows .. αρκετή ώρα μετά αυτή την φορά ξανα έγινε με τα παραπάνω διαγνωστικα... ΑΛΛΑΞΑ  τα dimm  με τα δυο που έβγαλα αρχικα, αναβάθμισα με το  iobit driver booster...  όλους τους οδηγους αφαιρεσα και το  norton identity safe ..  και απο τοτε δεν το έχει ξανακάνει.... αλλά πρέπει να το δώ αυριο που θα ξεκινήσει κρύος....

Κoιτάζω μήπως ελέγξω με  advanced system  care  registry  και ξεχασμενους οδηγούς

3. 

9 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

image.png.059cbae924fe01c8ee60738413f6c0f6.png

Ενταξει ..το είπα και παραπανω...  από το να βάλω προβλημα σε μητρικη x99/μνημες  και να μην το διαβάσει κανένας έβαλα αυτό ...λαμβάνοντας υποψη (ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ) ότι είμαι και 2 μήνες χωρις σταθέρο.. και σημερα μου ανακοίνωσε η  wind  ότι σε αυτη την  γραμμη πλέον  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ISDN!!!!  Αν θέλω μονο voip!!! 

Επεξ/σία από heros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραιο αρθρο για πρωινο ξυπνημα! Three-dimensional καταστασεις....

1.jpg.dec689ba1b6fcec1a8c06d169d358006.jpg

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ακριβώς τα ίδια προβλήματα με το δικό μου build. Εχω την τύχη φίλος να έχεις παρόμοιο build και άλλαξα σταδιακά, πρώτα μνήμες. Το ίδιο πρόβλημα. Άλλαξα τροφοδοτικό. Το ίδιο . Μετά άλλαξα μητρική. Το ίδιο. Τελικά ήταν η io υδρόψυξη του επεξεργαστή. Προφανώς κολλαγε πότε πότε η τρόμπα. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση. Είναι κάτι που δεν το βλέπεις αν τρώει κολλήματα και μου έκανε ακριβώς τα ίδια.Τις θερμοκρασίες όποτε τις είχα υπό παρακολούθηση, ήταν κομπλέ. Αλλά ήταν φάσεις που δούλευε, οπότε λογικό. Εγώ απλά έτυχε να το βρω, αλλάζοντας τα πάντα ένα ένα, με του φίλου για να βρω τι στο καλό φταίει. Καλή τύχη!

Επεξ/σία από Miltiadis_V
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα οι μνημες RAM φταινε...

Eιναι εκνευριστικο ομως και θα χρειαστει να πας με τη λογικη "δοκιμη και απορριψη"...

Επεξ/σία από tommy^
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, heros είπε

1.Tα ειδα , πριν απο κάθε crash υπαρχει μια αναφορα για σφαλμα:

''Δεν είναι δυνατή η εύρεση της περιγραφής για το αναγνωριστικό συμβάντος 875 από την προέλευση Application Popup. Είτε το στοιχείο που δημιούργησε αυτό το συμβάν δεν είναι εγκατεστημένο στον τοπικό υπολογιστή σας, είτε η εγκατάσταση είναι κατεστραμμένη. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ή να επιδιορθώσετε το στοιχείο στον τοπικό υπολογιστή.

Εάν το συμβάν προήλθε από άλλο υπολογιστή χρειάστηκε να συμπεριληφθούν πληροφορίες εμφάνισης μαζί με το συμβάν.

Το συμβάν περιελάμβανε τις παρακάτω πληροφορίες: 

eeCtrl64.sys'' 

και μετα ακολουθει μια κρισιμη αναφορα ότι τα windows  επανεκινησαν χωρις να τερματιστουν σωστα...

Το δίδυμο αυτων των αναφορών  ξεκινάει από 22/9  και παντα αφορά αυτον τον οδηγό.. τον οποίο δεν βρηκα στο συστημα.. (είναι οδηγός της symmantec). Μου το ξαναεκανε και σήμερα, αυτη την φορα αρκετά αργοτερα μετα το φόρτωμα των  windows... Μετά αφου επανήλθε  έτρεξα ενα prime95  για 6 ..ωρες χωρις προβλημα!!!

Ειχα παλια  ένα  symmantec end point protection.. το οποίο ομως απεγκαθιστούσαν τα windows updates..  και έτσι σταματησα να τον ξαναεγκαθιστω... Υπήρχε και ένα   ξεχασμένο   από 3ετιας norton identity safe..  το οποιο και έβγαλα.

2.  Εβγαλα 2  dimm  δοκιμασα τα υπολοιπα και βέβαια και αυτά πέρασαν το διαγνωστικο μνημης.... Στο μεταξύ άλλαξα και μπαταρια στην μητρικη.. ΟΣΟ έτρεχε το διαγνωστικο memtest  ΔΕΝ μου έκανε κάτι  μάλλιστα για αρκετές ώρες(6 ώρες  όλο το βραδυ)..  Οταν όμως φόρτωσαν τα windows .. αρκετή ώρα μετά αυτή την φορά ξανα έγινε με τα παραπάνω διαγνωστικα... ΑΛΛΑΞΑ  τα dimm  με τα δυο που έβγαλα αρχικα, αναβάθμισα με το  iobit driver booster...  όλους τους οδηγους αφαιρεσα και το  norton identity safe ..  και απο τοτε δεν το έχει ξανακάνει.... αλλά πρέπει να το δώ αυριο που θα ξεκινήσει κρύος....

Κoιτάζω μήπως ελέγξω με  advanced system  care  registry  και ξεχασμενους οδηγούς

3. 

Ενταξει ..το είπα και παραπανω...  από το να βάλω προβλημα σε μητρικη x99/μνημες  και να μην το διαβάσει κανένας έβαλα αυτό ...λαμβάνοντας υποψη (ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ) ότι είμαι και 2 μήνες χωρις σταθέρο.. και σημερα μου ανακοίνωσε η  wind  ότι σε αυτη την  γραμμη πλέον  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ISDN!!!!  Αν θέλω μονο voip!!! 

Λοιπον, το συγκεκριμενο ερρορ ειναι στο 99% των περιπτωσεων απο προιοντα της Symantec.

Βγαλε οποιο προιον συσχετιζεται, καθαρισε την registry με το προγραμμα που ειπες και θα στρωσει.

Επεξ/σία από donblunts
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Miltiadis_V είπε

Είχα ακριβώς τα ίδια προβλήματα με το δικό μου build. Εχω την τύχη φίλος να έχεις παρόμοιο build και άλλαξα σταδιακά, πρώτα μνήμες. Το ίδιο πρόβλημα. Άλλαξα τροφοδοτικό. Το ίδιο . Μετά άλλαξα μητρική. Το ίδιο. Τελικά ήταν η io υδρόψυξη του επεξεργαστή. Προφανώς κολλαγε πότε πότε η τρόμπα. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση. Είναι κάτι που δεν το βλέπεις αν τρώει κολλήματα και μου έκανε ακριβώς τα ίδια.Τις θερμοκρασίες όποτε τις είχα υπό παρακολούθηση, ήταν κομπλέ. Αλλά ήταν φάσεις που δούλευε, οπότε λογικό. Εγώ απλά έτυχε να το βρω, αλλάζοντας τα πάντα ένα ένα, με του φίλου για να βρω τι στο καλό φταίει. Καλή τύχη!

32 λεπτά πριν, donblunts είπε

Λοιπον, το συγκεκριμενο ερρορ ειναι στο 99% των περιπτωσεων απο προιοντα της Symantec.

Βγαλε οποιο προιον συσχετιζεται, καθαρισε την registry με το προγραμμα που ειπες και θα στρωσει.

Εβγαλα το norton identity safe που όμως ήταν εξαρχης μέσα...ΘΑ βρω το  advanced system care της iobit.....

ΤΩΡΑ το πρωι που θα τον ξανανοιξω θα δω αν το κανει (όπως είπα τεινει να κρασάρει όταν είναι κρύος....)

Δημοσ.

Τσέκαρε τους πυκνωτές της μητρικής. Πολύ συνηθισμένο πρόβλημα να κολλάει κρύο αλλά να δουλεύει ζεστό, αν έχουν αλλοιωθεί κάποιοι πυκνωτές της μητρικής.

Επίσης δες αυτό που ανέφερε παραπάνω φίλος για την τρόμπα του AiO. Το έχω πάθει κι εγώ στο παρελθόν.

22 ώρες πριν, Qless είπε

Aκριβώς αυτό με τον Q χαίρομαι που το βρήκες, δεν σε έβρισα (ευγενικά) προφανώς, απλά φαντάζομαι ότι γνώριζες εφ' όσον μπορείς μόνος σου να στήσεις σωστά ένα μηχάνημα οτι η ίδια η intel (όχι εγώ) δεν συνιστά την χρήση του prime 95 στον πυρήνα haswell-e, και broadwell-e σαν stress test, εφ΄' όσον τον καταπονεί υπέρμετρα θέτοντας τον εκτός παραμέτρων σε μη ρεαλιστικά loads...

Πρώτη φορά ακούω ότι η Intel παραδέχεται επίσημα πως ένα πρόγραμμα που δεν τρέχει καν σε ring 0 mode, μπορεί να καταστρέψει τις CPU της. Έχεις κάποιο link από το σχετικό δελτίο τύπου της Intel; Αν όχι, απλώς I call bullshit on this. Δηλαδή άλλα workloads που χρησιμοποιούν 100% AVX (πχ Blender, Corona Renderer κτλ) δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε hasswell-e και broadwell-e; Συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα Xeon που χρησιμοποιούνται σε render farms κατά κόρον για τέτοιες δουλειές;

Οι πρόσφατες εκδόσεις του prime95 απλώς χρησιμοποιούν AVX. Το AVX όντως ζεσταίνει παραπάνω τις CPU και γι' αυτό σε νεότερες γενιές έχει μπει η δυνατότητα να υπάρχει ξεχωριστός multiplier για AVX loads. Όμως ότι μπορεί να καταστραφεί το τσιπάκι (να έχει υπέρμετρη καταπόνηση όπως αναφέρεις) είναι ανοησία, η CPU έχει όλα εκείνα τα υποσυστήματα που την προστατεύουν - thermal throttling, αυτόματο χαμήλωμα συχνότητας και τελικά power off. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/10/2018 στις 12:05 ΜΜ, heros είπε

και πως θα δω σε χ99 μια μια τις μνημες αφού μπαινουν  τουλαχιστον ανα 2? και αν τις πάω σε άλλη μητρικη, εχω μια z170  πως θα δω ασυμβατοτητα με την χ99 μητρικη?

θα ξεκινησω απο 4 να τις δω ανα 2...

θα ηταν καλυτερο για ολους τους χρηστες να μην χρησιμοποιεις caps και bold και να γραφεις ολοκληρωμενα ποστ εξαρχης.. Δεν σε εβρισε καποιος απ'οσο βλεπω ολοι ειμαστε εδω για τον ιδιο σκοπο, να μοιραστουμε γνωσεις και εμπειριες για να επιλυσουμε τυχον προβλημα-προβληματα η να λυθουν αποριες που εχουμε. Φιλικα Βασιλης

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nightwalker1990 είπε

θα ηταν καλυτερο για ολους τους χρηστες να μην χρησιμοποιεις caps και bold και να γραφεις ολοκληρωμενα ποστ εξαρχης.. Δεν σε εβρισε καποιος απ'οσο βλεπω ολοι ειμαστε εδω για τον ιδιο σκοπο, να μοιραστουμε γνωσεις και εμπειριες για να επιλυσουμε τυχον προβλημα-προβληματα η να λυθουν αποριες που εχουμε. Φιλικα Βασιλης

δεν γραφω ΣΕ ΟΘΟΝΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.... γραφω σε οθονη τηλεορασης που  ειναι σε αποσταση ...3 μετρων και τα απλα..... γραμματα δεν τα.. βλεπω καλα.... Εννοείται ότι ευχαριστω όλους  που με βοηθησαν .. προς το παρον σήμερα και εδω και μια ώρα όλα καλα..... με το άλλο ζευγαρι dimm..

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, heros είπε

Υπήρχε και ένα   ξεχασμένο   από 3ετιας norton identity safe..  το οποιο και έβγαλα.

Μόνο εγώ το πρόσεξα αυτό; Φίλε μου πόσο καιρο έχεις να κάνεις φορμάτ; Αν και το πιθανότερο είναι το πρόβλημα σου να είναι hardware εγώ στη θέση σου θα ξεκινούσα με ενα απλό φορμάτ. 

Επίσης, καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου, αλλά προσπάθησε να χαλαρώσεις και να κάνεις αυτά που σου λέμε. Σταμάτα να τρέχεις stress test προς το παρόν. Τα αποτελέσματα που λαμβάνεις είναι inconclusive. Έχε συνέχεια ανοιχτό προγραμματακι για θερμοκρασίες. Αν φταίει η υδροψυξη θα δεις spike στις θερμοκρασίες. Και κάνε φορμάτ και στήσε ΣΩΣΤΆ τα windows (UEFI εγκατάσταση και τους driver με την σειρά)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...