Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν  δεν έφτανε το οτι δεν έχω τηλέφωνο κανα δίμηνο ...και μόλις και μετά βίας δουλεύει το  ίντερνετ  (δείτε εδώ)

Τώρα έχω και άλλο περίεργο πρόβλημα σε έναν υπολογιστή που έχω για να βλέπω ταινίες!!!

Είναι ένα συστημα Χ99/5930Κ 16GB DDR4 WINDOWS 10. Δεν μπαίνω  σε πολλές λεπτομέρειες με την σύνθεση του μηχανήματος  γιατί το πρόβλημα είναι και αυτό περίεργο!!

Λοιπόν ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ  ΑΠΟ ΣΒΗΣΤΟΣ  μπαίνει στα  windows 10  και μετα από 5-10 λεπτα (δεν μέτρησα ..αλλά νομίζω ότι καθε φορά είναι  ό ίδιος..) ειτε ειμαι σε επιφάνεια εργασίας είτε βλέπω βίντεο vlc player....  ειτε τον έχω και τρέχει prime95  κρασάρει ΧΩΡΙΣ να βγάζει την μπλέ οθόνη των  windows10   ΔΕΝ σώζει οποιοδήποτε  crash minidump ( το έψαξα με προγράμματα τύπου  whocrashed..) KAI KANEI  RESET  εμφανίζοντας την οθόνη του  bioww  ότι δήθεν το overclocking failed  και πρέπει να μπω στο  bios..... Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ  ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ Η CPU EINAI ΣΕ  STOCK  ΡΥΘΜΊΣΕΙΣ... ειτε ελαφρά overclocked (+0,5GHZ from stock..)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ.....από την στιγμή που θα επανεκινήσει μετα το crash ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΛΛΑΕΙ.. ΠΟΤΕ...  του έβαλα prime ovrclocked για 4 ώρες οκ.... memtest 6ωρο ok η μνημη....

ΓΕΝΙΚΑ  ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΛΛΑΕΙ εαν είναι ''ζεστός'' Δηλαδή αν κολλήσει και αντι για  reset  τον σβήσω τελείως και τον ανοίξω μέσα σε 4-5 λεπτά δεν ξανα κολλάει... Το κάνει μονο αν είναι ''κρύος''.

Επειδη θα ρωτήσετε ψύξη  με Corsair 110i προσφατη  προ μηνος αλλαγη παστας prime95  me 70C  σε όλους τους πυρήνες HAB KOYTI με μεγάλο 24 αρι ανεμιστηρα να φυσαει την μητρική και την καρτα γραφικων (r9 380x...) KAI δεν το έκανε από την αρχή.. Τον έστησα πριν 2 μήνες από μεταχειρισμενα κομμάτια  και έπαιζε οκ..

Πάει κάπου το μυαλό σας? Εχετε διαβάσει για κάτι παρόμοιο?

Επεξ/σία από heros
  • Sad 1
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι είναι τούτο τώρα?????

Αρχικά το να στήσεις ένα μηχάνημα δεν είναι lego τουβλάκια, το να στρεσάρεις ενα επεξεργαστή στην στοκ συχνότητα του σχεδόν μιας αρχιτεκτονικής που δεν θα έπρεπε καν να χρησιμοποιείς το prime, πώς να το πώ τώρα...

Το τροφοδοτικό σου όσο καινούριο ή καλό να θεωρείς ότι είναι δεν σημαίνει ότι δεν θα αστοχήσει, όσο για το " Δεν μπαίνω  σε πολλές λεπτομέρειες με την σύνθεση του μηχανήματος  γιατί το πρόβλημα είναι και αυτό περίεργο!!" σημαίνει ότι πρέπει να μαντέψει κάποιος τι μπορεί  να φταίει στο pc σου......

Διαβάζοντας το χαοτικό ανωτέρω κείμενο βλέπω ένα άνθρωπο μέσα στα νεύρα και χωρίς το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο για να λύσει ένα πρόβλημα, το καλύτερο που έχω να σου προτείνω είναι να το πάς σε κάποιο τεχνικό ή κάποιο που να "γνωρίζει" οχι προφανώς το ανηψάκι σου που ξέρει να κάνει format να το δεί..., τώρα αν δεν θες ούτε να πληρώσεις καλή τύχη με το σύστημα σου

Επεξ/σία από Qless
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο και έφταιγαν οι μνήμες. Όλες μαζί πέρναγαν memtest. Τις έτρεξα μια μια σε cold boot και βρήκα μια που έβγαζε errors.

Μπορεί να φταίει και κάνα xmp profile.

Και τροφοδοτικό όπως λέει ο narta.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Qless είπε

Διαβάζοντας το χαοτικό ανωτέρω κείμενο βλέπω ένα άνθρωπο μέσα στα νεύρα και χωρίς το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο για να λύσει ένα πρόβλημα, το καλύτερο που έχω να σου προτείνω είναι να το πάς σε κάποιο τεχνικό ή κάποιο που να "γνωρίζει" οχι προφανώς το ανηψάκι σου που ξέρει να κάνει format να το δεί..., τώρα αν δεν θες ούτε να πληρώσεις καλή τύχη με το σύστημα σου

Προφανως όταν ζήτησα κάποια βοήθεια  εδώ ..δεν περιμενα να με βρίζουν (ευγενικά ....δεν λέω)  και βέβαια  να μου προτείνουν το να πάω σε τεχνικό ..πράγμα που προφανως κατα την αποψή σου λαμβάνοντας τον χαοτικο μου χαρακτηρα υπέθεσες ότι δεν ..γνώριζα....ότι υπάρχουν και τεχνικοί

ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ  μονο και μονο για να πεις την εξυπνάδα σου. Εγραψα ότι δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατι το πρόβλημα έχει συγκεκριμενο pattern, δεν πρεπει να φταιει η εγκατασταση των  windows ουτε οι δισκοι κτλ .. παρολα αυτα στο τέλος είπα καποια χαρακτηριστικα... εγραψα λίγα ώστε κάποιος που του έχει τύχει να βοηθήσει χωρίς να διαβασει ένα σεντονι 3 σελιδων... και πράγματι ο δευτερος που απαντησε  μίλησε για πρόβλημα με τις μνήμες....

Τώρα πρόσεξα και το avatar με τον Q  του star trek...  αυτός δεν ήταν ένα  ψυχονευρωτικό και ασταθές υπέρτατο όν που πάντα δημιουργούσε προβλήματα?

• Confused 1
Δημοσ.
5 minutes ago, heros said:

ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ  μονο και μονο για να πεις την εξυπνάδα σου.

Welcome to Insomnia.gr...

• Like 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Sarandis είπε

Μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο και έφταιγαν οι μνήμες. Όλες μαζί πέρναγαν memtest. Τις έτρεξα μια μια σε cold boot και βρήκα μια που έβγαζε errors.

Μπορεί να φταίει και κάνα xmp profile.

Και τροφοδοτικό όπως λέει ο narta.

και πως θα δω σε χ99 μια μια τις μνημες αφού μπαινουν  τουλαχιστον ανα 2? και αν τις πάω σε άλλη μητρικη, εχω μια z170  πως θα δω ασυμβατοτητα με την χ99 μητρικη?

θα ξεκινησω απο 4 να τις δω ανα 2...

Δημοσ.

Θα πρέπει να αρχίσεις ένα ουσιώδες troubleshooting.

Αφαιρείς ότι δεν είναι απαραίτητο (κάρτες ήχου, usb, κλπ) και αφήνεις τον υπολογιστή με τα βασικά και μία μνήμη.

Κάνεις τις δοκιμές σου και βλέπεις πως πάει. Σιγά σιγά, προσθέτεις συσκευές.
Το σημαντικό είναι να μπορείς να επαναλάβεις το πρόβλημα κατά βούληση κι όχι τυχαία. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος ότι κάτι που έβγαλες, ή έβαλες, άλλαξε συμπεριφορά.

Επίσης, κάνε έναν έλεγχο στο καλώδιο τροφοδοσίας, τη μεριά στον υπολογιστή, στην πρίζα και την πρίζα στον τοίχο. Έλεγξε για τυχόν μαύρα σημάδια από κάψιμο. Μπορεί να μην πατάει καλά κιάτι και να κάνει σπινθήρες, που αυτομάτως οδηγούν σε hard reset.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zaytsev είπε

Welcome to Insomnia.gr...

εχω άδικο φίλε μου .. είμαι περίεργος?   μόλις πριν λίγο για το  άλλο  πρόβλημα    σε  isdn  γραμμη που έχω .. η  wind μου είπε ότι δεν φτιάχνεται και πρεπει να πάω σε.... voip...

Δημοσ.

Γιατι δεν ξεκινας αρχικα να διαβαζεις τα error codes στο Event Viewer?

Τροφοδοτικο εχεις αλλο να δοκιμασεις?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zaytsev είπε

Θα πρέπει να αρχίσεις ένα ουσιώδες troubleshooting.

Αφαιρείς ότι δεν είναι απαραίτητο (κάρτες ήχου, usb, κλπ) και αφήνεις τον υπολογιστή με τα βασικά και μία μνήμη

ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΦΟΥ ΤΑ Χ99 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

Κάνεις τις δοκιμές σου και βλέπεις πως πάει. Σιγά σιγά, προσθέτεις συσκευές.
Το σημαντικό είναι να μπορείς να επαναλάβεις το πρόβλημα κατά βούληση κι όχι τυχαία. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος ότι κάτι που έβγαλες, ή έβαλες, άλλαξε συμπεριφορά.

ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ.... ΕΤΣΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ BIOS (CORRUPTED?) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ.. ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ SETTINGS?

Επίσης, κάνε έναν έλεγχο στο καλώδιο τροφοδοσίας, τη μεριά στον υπολογιστή, στην πρίζα και την πρίζα στον τοίχο. Έλεγξε για τυχόν μαύρα σημάδια από κάψιμο. Μπορεί να μην πατάει καλά κιάτι και να κάνει σπινθήρες, που αυτομάτως οδηγούν σε hard reset.

ΕΧΩ UPS  TO  ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ  CORSAIR 1000ARI.  ΚΑΝΕΙ ΣΠΙΝΘΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΙΖΕΙ 12ΩΡΕΣ ΟΚ?

3 λεπτά πριν, donblunts είπε

Γιατι δεν ξεκινας αρχικα να διαβαζεις τα error codes στο Event Viewer?

Τροφοδοτικο εχεις αλλο να δοκιμασεις?

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΩ ? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΩ... MINIDUMP ΔΕΝ ΖΩΖΕΙ... ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΜΕ WHOCRASHED..... ΔΕΝ ΚΡΑΣΑΡΟΥΝ ΤΑ  WINDOWS (ΜΑΛΛΟΝ..) ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ...

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, heros είπε

Προφανως όταν ζήτησα κάποια βοήθεια  εδώ ..δεν περιμενα να με βρίζουν (ευγενικά ....δεν λέω)  και βέβαια  να μου προτείνουν το να πάω σε τεχνικό ..πράγμα που προφανως κατα την αποψή σου λαμβάνοντας τον χαοτικο μου χαρακτηρα υπέθεσες ότι δεν ..γνώριζα....ότι υπάρχουν και τεχνικοί

ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ  μονο και μονο για να πεις την εξυπνάδα σου. Εγραψα ότι δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατι το πρόβλημα έχει συγκεκριμενο pattern, δεν πρεπει να φταιει η εγκατασταση των  windows ουτε οι δισκοι κτλ .. παρολα αυτα στο τέλος είπα καποια χαρακτηριστικα... εγραψα λίγα ώστε κάποιος που του έχει τύχει να βοηθήσει χωρίς να διαβασει ένα σεντονι 3 σελιδων... και πράγματι ο δευτερος που απαντησε  μίλησε για πρόβλημα με τις μνήμες....

Τώρα πρόσεξα και το avatar με τον Q  του star trek...  αυτός δεν ήταν ένα  ψυχονευρωτικό και ασταθές υπέρτατο όν που πάντα δημιουργούσε προβλήματα?

Aκριβώς αυτό με τον Q χαίρομαι που το βρήκες, δεν σε έβρισα (ευγενικά) προφανώς, απλά φαντάζομαι ότι γνώριζες εφ' όσον μπορείς μόνος σου να στήσεις σωστά ένα μηχάνημα οτι η ίδια η intel (όχι εγώ) δεν συνιστά την χρήση του prime 95 στον πυρήνα haswell-e, και broadwell-e σαν stress test, εφ΄' όσον τον καταπονεί υπέρμετρα θέτοντας τον εκτός παραμέτρων σε μη ρεαλιστικά loads...

Aπο εκεί και πέρα τηλεδιάγνωση μην γνωρίζοντας τι ρυθμίσεις έχεις στο bios, τις τάσεις του τροφοδοτικού σου υπό φορτίο την κατάσταση των δίσκων σου κλπ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ 

να σου πεί ο οποιοσδήποτε φταίει αυτό, αν με ρωτούσες το πιό πιθανό θα σου έλεγα τροφοδοτικό αλλά, αν δεν φταίει το τροφοδοτικό σου, με τα νέυρα που έχεις ήδη τί θα έκανες θα άνοιγες άλλο θέμα να γράψεις "ο ηλίθιος μου είπε το x ενώ έφταιγε το y), αν δε σε πείθει αυτό που γράφω να σου πώ παράδειγμα με σύστημα με παρόμοια συμπτωματολογία που θα έλεγες είναι το τροφοδοτικό, αλλά τελικά το πρόβλημα ήταν ο imc ενός ι7 3770, και για να το βρώ έπρεπε να ασχοληθώ και αυτό δεν γίνεται παίζοντας parts darts  ή ακόμα χειρότερα ρωτώντας σε ένα φόρουμ μην έχοντας υπομονή....μόνος σου έγραψες οτι δεν έχει νόημα να αναλύεις παραπάνω τα settings και τις ρυθμίσεις του συστήματος σου, όχι εγώ και όταν ξεκινάς ένα θέμα γράφοντας μεταφυσική για κατάρες και ενώ είσαι στα κάγκελα ξενερωμένος με την σύνδεση του ιντερνετ και με την αστάθεια του υπολογιστή σου, έγραψα ότι έγραψα, για να σου γλιτώσω χρόνο και εκνευρισμό, φυσικά αν θές να πειραματιστείς με συμβουλές εξ' αποστάσεως σε ένα φόρουμ με ελλειπή δεδομένα που παράθεσες, be my guest

• Like 6
Δημοσ.

κι εγω τροφοδοτικο θα θεωρουσα το πιο πιθανο. ειχα παρομοιο θεμα.

φυσικα αν ειναι ευκολοριξε ενα format για να αποκλεισεις software issue

Δημοσ.

Εβαλα αυτον τον τιτλο ..προφανως οχι επειδη πιστευω  σε μεταφυσικα  φαινομενα.... αλλα για  τραβηξω καποιους παραπανω να δουν το θεμα μπας και βοηθησουν....

Τον επεξεργαστη τον τεσταρισα και με το  intel  cpu diagnostic...δεν το ανεφερα γιατι θα εφτιαχνα σεντονι 3 σελλίδων..... ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΑΛΛΟ...ΠΑΡΑΠΑΝΩ... ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΤΑΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ  ΣΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

17 λεπτά πριν, rofl είπε

κι εγω τροφοδοτικο θα θεωρουσα το πιο πιθανο. ειχα παρομοιο θεμα.

φυσικα αν ειναι ευκολοριξε ενα format για να αποκλεισεις software issue

Αυτο δεν θελω ουτε να το σκεφτω..  στο hav ειναι.. στον κατω οροφο.. πρεπει να δυαλυσω τα παντα.... 

• Sad 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, heros είπε

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΩ ? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΩ... MINIDUMP ΔΕΝ ΖΩΖΕΙ... ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΜΕ WHOCRASHED..... ΔΕΝ ΚΡΑΣΑΡΟΥΝ ΤΑ  WINDOWS (ΜΑΛΛΟΝ..) ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ...

Windows Start > Event Viewer > Windows Logs > System

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...