sikon Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά σε όλους. Σκοπεύω να προχωρήσω με τη σύσταση ενός νέου συστήματος από το μηδέν και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ποσό που διαθέτουμε: 2000 - 2200 Ευρώ Χρήση υπολογιστή: Gaming + Programming κυρίως αλλά και φυσικά all-around χρήση Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: N/A Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι, χρειάζομαι και οθόνη. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι; Ναι, και τα 3, αλλά αυτά μπορούν να έχουν ξεχωριστό budget (η δαπάνη αυτών δεν θα βαρύνει τον προαναφερθέντα προϋπολογισμό) Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα; Αγορά από διαφορετικά καταστήματα - θα κοπεί τιμολόγιο οπότε παρακαλώ μόνο εγχώρια καταστήματα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο; Το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο. Σκεφτόμουν να αγοράσω Windows 10 από ebay Για να βοηθήσω τη συζήτηση, προσανατολίζομαι σε ένα συνδυασμό που να διαθέτει: AMD Ryzen 7 2700 (δεν χρειάζεται η αγορά επεξεργαστή με δυνατότητες overclocking) GTX 1080 Ti (την πιο φθηνή + αξιόπιστη επιλογή) Dell S2716DG 1440p 144 Hz G-SYNC Full modular 80+ Gold τροφοδοτικό Samsung 970 Evo NVME M.2 + μηχανικό 16GB RAM (με μελλοντική επέκταση στα 32 όταν οι τιμές εξομαλυνθούν) Δεκτές οποιεσδήποτε προτάσεις. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από sikon
tanasen01 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 οθόνη θα έλεγα αυτή https://www.skroutz.gr/s/10553981/AOC-AG271QG.html αλλά δεν σε φτάνει το budget και για 1080Ti οπότε πάρε τουλάχιστον κάποια που να μην είναι με ΤΝ panel https://www.skroutz.gr/s/12587695/Acer-XF270HU.html , https://www.skroutz.gr/s/6957804/Asus-MG279Q.html, https://www.skroutz.gr/s/12178038/Samsung-27CHG70.html 20€ διαφορά έχει ο 2700 με τον 2700Χ. Από κει και πέρα https://www.skroutz.gr/s/15556294/PNY-GeForce-GTX-1080-Ti-11GB-KF108IGTXXG11EPB.html και για να μειώσεις το κόστος μπορείς να πας στις φθηνότερες 3200ΜΗz CL16 μνήμες που είναι οι G.Skill στα 150€ και αντί του 970 να πας σε sata ssd 860 evo. 1
sikon Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και για την πρότασή σου. Έχω κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις σε θέματα τα οποία δεν γνωρίζω καλά: 1) Μεταξύ των Acer XF270HU και Asus MG279Q υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά που δικαιολογεί τη διαφορά στην τιμή (+100 Ευρώ η δεύτερη); Ποια από τις δύο προτείνεις; 2) Αναφορικά με το κουτί, μήπως να προτιμήσω το P400s της ίδιας εταιρείας; Μου αρέσει που έχει soundproofing panels. Tέλος, για σκληρό δίσκο σκέφτομαι να πάω σε 2 TB και συγκεκριμένα στον Seagate Barracuda 2TB (https://www.skroutz.gr/s/9512712/Seagate-Barracuda-2TB.html). Με τα πιο ακριβά Asus MG29Q και P400s το συνολικό ποσό είναι ~2400, ενώ με τα Acer XF270HU και P300s ~2280, οπότε θέλω να εξακριβώσω αν αξίζει η υπέρβαση. Ευχαριστώ!
tanasen01 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δες reviews, δεν τα έχω δει από κοντά! Το κουτί σίγουρα αξίζει, απλά έβαλα το Ρ300 για να περιορίσω το κόστος. Και τα δύο είναι freesync monitors οπότε κοίτα όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους, όπως γωνίες θέασης, response time κτλ. 1
sikon Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Βάσει των reviews που είδα θα προτιμήσω το Acer XF270HU καθώς έχει ίδια χαρακτηριστικά με το Asus MG279Q με τις διαφορές να είναι στο build quality, +50 cd/m^2, και στις θύρες που διαθέτουν. Εφόσον θα χρησιμοποιήσω Display Port και θεωρώ τα 300 cd/m^2 αρκετά, δεν θεωρώ πως αξίζει η +100 Ευρώ διαφορά. Μου έχει μείνει να αποφασίσω για πληκτρολόγιο / ηχεία / ποντίκι. Για μηχανικό πληκτρολόγιο θα ήθελα να έχει φωτιζόμενα πλήκτρα, αλλά ακόμα σκέφτομαι τι είδους switches να πάρω - υπάρχει κάποια καλή πρόταση για brown switches; Γενικώς θέλω μία καλή ισορροπία μεταξύ gaming και πληκτρολόγησης καθώς γράφω πολλά κείμενα και λογισμικό. Για ηχεία θα πάρω 2.1 και σκέφτομαι τα Logitech Z333 ή Z533 Για ποντίκι το Motospeed V30
thetiesthatbind Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 15 ώρες πριν, sikon είπε Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και για την πρότασή σου. Έχω κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις σε θέματα τα οποία δεν γνωρίζω καλά: 1) Μεταξύ των Acer XF270HU και Asus MG279Q υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά που δικαιολογεί τη διαφορά στην τιμή (+100 Ευρώ η δεύτερη); Ποια από τις δύο προτείνεις; 2) Αναφορικά με το κουτί, μήπως να προτιμήσω το P400s της ίδιας εταιρείας; Μου αρέσει που έχει soundproofing panels. Tέλος, για σκληρό δίσκο σκέφτομαι να πάω σε 2 TB και συγκεκριμένα στον Seagate Barracuda 2TB (https://www.skroutz.gr/s/9512712/Seagate-Barracuda-2TB.html). Με τα πιο ακριβά Asus MG29Q και P400s το συνολικό ποσό είναι ~2400, ενώ με τα Acer XF270HU και P300s ~2280, οπότε θέλω να εξακριβώσω αν αξίζει η υπέρβαση. Ευχαριστώ! Αν δε γίνει OC πας σε 2700Χ 1 1
sikon Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Αν δε γίνει OC πας σε 2700Χ Ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Και εγώ είμαι πλέον αυτής της άποψης, εφόσον όπως ορθά σημείωσε ο tanasen01 έχουν μικρή διαφορά στο κόστος της τάξεως των 20-30 Ευρώ, ενώ έχουν σημαντική διαφορά στο base clock (3.7 vs 3.2 GHz).
splanis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μιας και που λέτε γι αυτό να ρωτήσω κάτι. Αξίζει τα +60 ευρώ ο 2600Χ απ τον 2600(με σκοπο να γινει OC,αγοραζοντας μελλοντικα καποια ψυκτρα)? Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από splanis
jeandoumpier Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 7/10/2018 στις 10:25 ΠΜ, sikon είπε Επειδή ψάχνεσαι για το ποια υπέρβαση αξίζει κτλ, και επειδή με τόσα χρήματα που επιλέγεις να δαπανήσεις για υπολογιστή θα είναι κρίμα να μην πας σε οθόνη που τα έχει όλα, δηλαδή IPS/1440P/144(165)hz ΚΑΙ gsync -αφού θα πας με την 1080ti. Την οθόνη την παντρεύεσαι, και ναι-η παρακάτω υπέρβαση αξίζει...Και άσε τα 2tb δίσκο, τον m.2 κτλ, αυτά μπαίνουν και αργότερα και καθόλου απαραίτητα δεν είναι προς το παρόν. Οθόνη μια φορά στα τόσα χρόνια παίρνεις, παρ' την από τώρα να τελειώνεις. Σύνολο 2450€ Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από jeandoumpier 1 1
sikon Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Αν πάω σε IPS/1440p/144 Hz/G-Sync βλέπω ότι οι επιλογές μου είναι πρακτικά οι: AOC AG271QG Acer XB271HU Viewsonic XG2703-GS Asus PG279Q Με τις τιμές να είναι από 700-750 Ευρώ. Το θέμα είναι ότι βλέπω αρκετά reviews να λένε ότι είναι ξεκάθαρα λοταρία το αν θα σου πέσει panel με προβλήματα ή όχι. Αν αποφασίσω να προχωρήσω με την αγορά υπάρχει κάποια από αυτές που είναι ξεκάθαρα προτιμητέα ή/και γνωρίζουμε αν η ελληνική αντιπροσωπεία (αν υπάρχει) ανταποκρίνεται άμεσα για αλλαγή σε dead on arrival; Ευχαριστώ και πάλι!
jeandoumpier Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, sikon είπε Ναι, αυτές οι τέσσερις είναι. Η viewsonic έχει θεωρητικά το καλύτερο quality control γι'αυτό και στην πρότεινα. Από εκεί και πέρα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το κατάστημα που σου πρότεινα και μάθε για την πολιτική επιστροφών κτλ. Όσες φορές αγόρασα κάτι από εκεί όλα πήγαν ρολόι, αλλά στο θέμα των επιστροφών ρώτησέ τους. Άλλη λύση είναι να την αγοράσεις από ευρωπαϊκό amazon, αλλά (στην παρούσα φάση απ'ότι είδα στα γρήγορα) με τα μεταφορικά κτλ βγαίνει λίγο ακριβότερα. 1
sikon Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Από όσο είδα, οι τρεις χρησιμοποιούν το ίδιο panel (M270DAN02.3) με την Acer XB271HU να χρησιμοποιεί μια ελαφρώς νεότερη έκδοση (M270DAN02.6). Όλα τα panels είναι από την ίδια κατασκευαστική εταιρεία, συνεπώς παίζει ρόλο το πόσο προσεκτικοί ήταν στη συναρμολόγηση και στο quality control η εκάστοτε εταιρεία που κατασκευάζει την τελική οθόνη. Έτσι η αγορά μου θα εξαρτηθεί με το αν θα βρω κατάστημα με λογική πολιτική επιστροφών, καθώς δεν επιθυμώ να πραγματοποιήσω μία τόσο ακριβή αγορά και να μπλέξω σε περιπέτειες λόγω κακού panel / ατυχίας. Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα