Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Είπαμε ο Ελληνας νομίζει οτι με 100αρα βενζίνη παίρνει και άλογα,γιαυτό βάζουν προσφορα την 100αρα η το τεμεκ "premium" Diesel ωστε να τα πουλήσουν πιο εύκολα.
RedPriest Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, toyo73 είπε Ποτε δεν καταλαβα την λογικη αυτης της κινησης.Για διαφημηση; Θα δωσει φτερα στο αυτοκινητο και θα βαζεις την αναλογη βενζινη-πετρελαιο και τις αλλες ημερες; Δηλαδη τις ημερες προσφορας εχουν χασουρα; Υποθέτω για να φεύγει να μην χαλάσει? 4 ώρες πριν, jmmys είπε Είπαμε ο Ελληνας νομίζει οτι με 100αρα βενζίνη παίρνει και άλογα,γιαυτό βάζουν προσφορα την 100αρα η το τεμεκ "premium" Diesel ωστε να τα πουλήσουν πιο εύκολα. Το θέμα είναι ότι όντως ειδα διαφορα στην κατανάλωση. Και το αυτοκίνητο δεν είχε τοσο "τρακτεροτο" ήχο, δεν είναι ότι νομιζω οτι το αμαξι μου παει καλυτερα κτλπ. Ίσα ίσα γιατί αν δω ότι δεν έχει διαφορά να βάλω κάτι πιο ακριβό και να πω ότι είναι καλύτερο;
toyo73 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Παντως γινονται ενοχλητικοι οι υπαλληλοι τις Shell με την προωθηση.Δεν γινεται σε καμια αλλη μαρκα αυτο.Και προκειμενου να μου σπανε τον λουτσο, αποφευγω Shell.Θα μου πεις τετοιες οδηγιες εχουν.Μα το ζορι να μην σου βαλουν απλη 95αρα.Η αλλη κανει το ενα, κανει το αλλο, παει καλυτερα-καιγεται πιο αργα,καθαριζει- μαγειρευει κ.α Δεν θελω βρε φιλε.Την απλη θελω.ωωωωωωωωωωωωωω. 2
RedPriest Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, toyo73 είπε Παντως γινονται ενοχλητικοι οι υπαλληλοι τις Shell με την προωθηση.Δεν γινεται σε καμια αλλη μαρκα αυτο.Και προκειμενου να μου σπανε τον λουτσο, αποφευγω Shell.Θα μου πεις τετοιες οδηγιες εχουν.Μα το ζορι να μην σου βαλουν απλη 95αρα.Η αλλη κανει το ενα, κανει το αλλο, παει καλυτερα-καιγεται πιο αργα,καθαριζει- μαγειρευει κ.α Δεν θελω βρε φιλε.Την απλη θελω.ωωωωωωωωωωωωωω. Γενικά παίζουν αρκετές απατεωνιες στα βενζινάδικα. Μου ετυχε οταν πηγα για γέμισμα μου λεει να καθαρίσει παρμπρίζ και να κοιτάξει και τα λάδια αν θέλω, χωρίς να έχω να χάσω τίποτα του λεω ενταξει. Καθαρίζει το παρμπρίζ μου κοιτάει τα λάδια και μου λεει Ότι λείπουν λάδια και αν θέλω να μου συμπληρώσει 😂 Το αυτοκίνητο εντωμεταξύ μετα απο ταξιδάκι με ζεστη μηχανη ακομα μολις το ειχα σβήσει.
toyo73 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, RedPriest είπε Γενικά παίζουν αρκετές απατεωνιες στα βενζινάδικα. Μου ετυχε οταν πηγα για γέμισμα μου λεει να καθαρίσει παρμπρίζ και να κοιτάξει και τα λάδια αν θέλω, χωρίς να έχω να χάσω τίποτα του λεω ενταξει. Καθαρίζει το παρμπρίζ μου κοιτάει τα λάδια και μου λεει Ότι λείπουν λάδια και αν θέλω να μου συμπληρώσει 😂 Το αυτοκίνητο εντωμεταξύ μετα απο ταξιδάκι με ζεστη μηχανη ακομα μολις το ειχα σβήσει. Ενταξει ειναι σχετικο αυτο.Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ακριβως στο max το λαδι, αλλα αναμεσα σε min-max.Yστερα αναλογως τι συμβουλευει ο καθε κατασκευστης.Π.χ στο δικο μου λεει με ζεστο μοτερ και κανονικη θερμοκρασια, σβηνεις το μοτερ και περιμενεις μερικα λεπτα για να δεις τα λαδια.Εγω περιμενω 3-5 λεπτα.Εαν ειναι απο την μεση και πανω το αφηνω.εαν ειναι την μεση και κατω συμπληρωνω μεχρι λιγο πριν το max. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από toyo73
primeragt Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Στις 6/10/2018 στις 9:14 ΜΜ, RedPriest είπε Η αλήθεια είναι ότι η μηχανη δουλευει πιο ομαλά και όπως λες ηρέμησε αρκετα απο θεμα θορύβου. Επίσης ειδα το πρωί οτι δεν έβγαλε τοσο ασπρο καπνό οπως αλλες φορες. Ασπρος καπνος παντως σημαινει λαδι και οχι καυσιμο. Αν στο κανει καθε φορα που βαζεις μπροστα και εχει ωρα να δουλεψει ισως υπαρχει καπου θεματακι αν ειναι κ turbo diesel ισως την εχει ψιλοακουσει ο αξονας απο την τουρμπινα. Στις 6/10/2018 στις 9:14 ΜΜ, RedPriest είπε Η αλήθεια είναι ότι η μηχανη δουλευει πιο ομαλά και όπως λες ηρέμησε αρκετα απο θεμα θορύβου. Επίσης ειδα το πρωί οτι δεν έβγαλε τοσο ασπρο καπνό οπως αλλες φορες. Ασπρος καπνος παντως σημαινει λαδι και οχι καυσιμο. Αν στο κανει καθε φορα που βαζεις μπροστα και εχει ωρα να δουλεψει ισως υπαρχει καπου θεματακι αν ειναι κ turbo diesel ισως την εχει ψιλοακουσει ο αξονας απο την τουρμπινα.
jimmy213 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 29 λεπτά πριν, primeragt είπε Ασπρος καπνος παντως σημαινει λαδι και οχι καυσιμο. Άσπρος καπνός σημαίνει ψυκτικό υγρό. Ο μπλε (ή γκρι καμιά φορά) αφορά το λάδι. 1
RedPriest Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, primeragt είπε Ασπρος καπνος παντως σημαινει λαδι και οχι καυσιμο. Αν στο κανει καθε φορα που βαζεις μπροστα και εχει ωρα να δουλεψει ισως υπαρχει καπου θεματακι αν ειναι κ turbo diesel ισως την εχει ψιλοακουσει ο αξονας απο την τουρμπινα. Άσπρος καπνός σε diesel ξερω ειναι ακαυτο καύσιμο και αυτό που ειπες. Επίσης τελικα ειχα 2 καμένες προθερμανσεις και τωρα το πρωί βγαζει ισα ισα λιγο ασπρο καπνό για κανα λεπτο. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από RedPriest
papoys1 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Όλα μύθος είναι.Μην πιστεύετε σε καλύτερες ποιότητες. Από τον κάθε βενζινά εξαρτάται τι ποιότητα και ποσότητα θα πάρεις.Καίω υγραέριο σχεδόν 6 χρόνια και 134.000 χιλιόμετρα.Πάντα προτιμώ να βάζω από φτηνά πρατήρια αλλά πρώτα δοκιμάζω τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα.Ποτέ δεν δίστασα να αλλάξω πρατήριο και μάρκα αν κάτι δε μου πάει καλά. Επειδή και στο υγραέριο κυκλοφορεί ο μύθος ότι το coral είναι καλύτερο και κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα λέω άντε ας το δοκιμάσω.Δύο φορές που έβαλα δεν διαπίστωσα καμία διαφορά στην ποιότητα στα δε χιλιόμετρα περίπου τα ίδια τη μία φορά την άλλη μπορώ να πω και λιγότερα από αλλού. Και η πλάκα είναι το πλήρωσα και 10 λεπτά παραπάνω το λίτρο γιατί υποτίθεται ότι είναι κορυφαίο.
primeragt Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 34 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Άσπρος καπνός σημαίνει ψυκτικό υγρό. Ο μπλε (ή γκρι καμιά φορά) αφορά το λάδι. Το ψυκτικο ομως δε το κανει μονο στην εκκινηση (βασικα δεν το κανει καν στην εκκινηση εκτος και αν η φλατζα εχει κανα μισσισιπι πανω της), το λαδι με ενα απλο πουφ ειναι το πιο διαδεδομενο κατα τις εκκινησεις τουρμπο κινητηρων συνηθως (αλλιως κοιταμε τσιμουχες). Το ψυκτικο αν ξεκινησει σημαινει οτι εχεις ηδη φαει τη φλατζα ειτε λιγο ειτε πολυ. 1
jimmy213 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Τι να σου πω, δεν ξέρω παραπάνω. Ό,τι έμαθα είπα.
palawiaris Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Βάζω πάντα πετρέλαιο από Aral βενζινάδικο. Και πάντα το ultimate. Τώρα τελευταία είχα δει στην κάνουλα ότι και αυτοί άρχισαν να βάζουν μέχρι 7% Biodiesel στα πρεμιουμ πετρέλαιά τους και με τσατισε.Ξαναέβαλα το κανονικό πετρέλαιο για καμιά 130 ευρώ. Διαφορές ορατές.Ο τρακτερωτός ήχος αυξήθηκε,σε οικονομία δεν μπόρεσα να καταλάβω κάτι.Επειδής είναι και αυτόματο έχει ένα αυξημένο χρόνο απόκρισης όταν ξεκινάει από στάση το αυτοκίνητο.Με το απλό πετρέλαιο αυξήθηκε πιο πολύ.Σε επιδόσεις μου φαίνεται χειροτέρεψε στην τελική αλλά ίσως να ήταν και η ιδέα μου. Ξαναγυρνώντας στο καλό καύσιμο,απο το ίδιο βενζινάδικο το αμάξι καλυτέρεψε,από τον ήχο πρώτα από όλα. Μάλλον δεν θα ξαναβάλω απλό πετρέλαιο.Από καμιά φορά οκ,για πολύ καιρό όχι. Και πάντα βάζω μέσα και λίγο ημισυνθετικό λάδι για δίχρονο μηχανάκι.Liqui Moly 1051. 1
1988panos2171 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Στις 15/10/2018 στις 4:09 ΜΜ, toyo73 είπε Παντως γινονται ενοχλητικοι οι υπαλληλοι τις Shell με την προωθηση.Δεν γινεται σε καμια αλλη μαρκα αυτο.Και προκειμενου να μου σπανε τον λουτσο, αποφευγω Shell.Θα μου πεις τετοιες οδηγιες εχουν.Μα το ζορι να μην σου βαλουν απλη 95αρα.Η αλλη κανει το ενα, κανει το αλλο, παει καλυτερα-καιγεται πιο αργα,καθαριζει- μαγειρευει κ.α Δεν θελω βρε φιλε.Την απλη θελω.ωωωωωωωωωωωωωω. Ετσι έκοψα δια ροπάλου ένα εταιρικό τους. Τους δίνουν ποσοστά από όσο ξέρω για αυτό και είναι τόσο πιεστικοι σε βαθμό γαϊδουριάς. Σε ιδιωτικό shell ποτέ δε μου έκαναν αναφορά στο να βάλω 97αρα. Στις 15/10/2018 στις 4:27 ΜΜ, RedPriest είπε Γενικά παίζουν αρκετές απατεωνιες στα βενζινάδικα. Μου ετυχε οταν πηγα για γέμισμα μου λεει να καθαρίσει παρμπρίζ και να κοιτάξει και τα λάδια αν θέλω, χωρίς να έχω να χάσω τίποτα του λεω ενταξει. Καθαρίζει το παρμπρίζ μου κοιτάει τα λάδια και μου λεει Ότι λείπουν λάδια και αν θέλω να μου συμπληρώσει 😂 Το αυτοκίνητο εντωμεταξύ μετα απο ταξιδάκι με ζεστη μηχανη ακομα μολις το ειχα σβήσει. Δε μου χει τύχει αλλά προφανώς είναι αλλο ένα τρικ για να τσεπώνουν από λάδια. Κανονικά θέλουν περίπου ένα 5λεπτο για να καθίσουν στο καρτερ και να γίνει έλεγχος, είναι ικανοί να το υπέρ γεμίσουν σε κάποιον άσχετο απλά και μόνο για να πουλήσουν.
RedPriest Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε Ετσι έκοψα δια ροπάλου ένα εταιρικό τους. Τους δίνουν ποσοστά από όσο ξέρω για αυτό και είναι τόσο πιεστικοι σε βαθμό γαϊδουριάς. Σε ιδιωτικό shell ποτέ δε μου έκαναν αναφορά στο να βάλω 97αρα. Δε μου χει τύχει αλλά προφανώς είναι αλλο ένα τρικ για να τσεπώνουν από λάδια. Κανονικά θέλουν περίπου ένα 5λεπτο για να καθίσουν στο καρτερ και να γίνει έλεγχος, είναι ικανοί να το υπέρ γεμίσουν σε κάποιον άσχετο απλά και μόνο για να πουλήσουν. Μα ημουν σε αυτοκίνητο φίλης και άκουγα κατι μπαμ μπουμ πισω απο το πορτ μπαγκαζ και της λεω τι έχεις πισω; Και μου απαντάει εχω λάδι για το αυτοκίνητο. Κατεβαίνουμε μετα μολις φτασαμε εκει που ήταν να παμε ανοίγουμε το πορτ μπαγκαζ και είχε μεσα 5 μονολιτρα με λάδι 😂😂😂 Και ηταν ολα γεμάτα σχεδον, τελικα της τα πουλούσαν σε συγκεκριμένο βενζινάδικο κάθε φορά που εβαζε εκει της κάνανε και 'έλεγχο' για λάδια και πάντα 'έλειπε' λάδι.
toyo73 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Και δεν μπορουσε να πει οτι εχει αποθεμα στο πορτ μπαγκαζ😀
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα