Vangelis_D9 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν βρήκα ανάλογο θέμα οπότε ανοίγω αυτό εδώ γιατί έχω κάποιες ειδικές απαιτήσεις από τηλεχειριστήριο που να διαχειρίζεται μεγάλη γκάμα ειδικά audio συσκευών που είναι και κάποιας ηλικίας. Τι ψάχνω λοιπόν. Καταρχήν με το Xiaomi Redmi Note 4 που έχει IR blaster (και η μόδα όπως πήρε φόρα πάει να το καταργήσει κι αυτό από τα σμάρτφον) βολεύτηκα τόσο με το Mi Remote όσο και από ανεξάρτητες εφαρμογές για να διαχειρίζομαι κάποιες audio συσκευές που έχω στο ηχοσύστημά μου καθώς για τη μία δεν έχω το τηλεχειριστήριο της. Όμως τόσο λόγω ευχρηστίας όσο και αναβάθμισης σμάρτφον (θέλω να πάω στο Poco F1 που δυστυχώς δεν έχει IR), προσπαθώ να βρώ κάποιο σύγχρονο τηλεχειριστήριο που να ικανοποιεί τα εξής: 1. Να διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη βιβλιοθήκη υπερύθρων και από παλιότερες συσκευές. 2. Να έχει δυνατότητα να ενημερώνεται με usb. 3. Να μπορεί να επικοινωνεί με τη συσκευή όπως κάνει ακριβώς το Mi Remote, να αναζητά τους σωστούς κωδικούς που ταιριάζουν. Ενδεικτικά οι συσκευές που θέλω να διαχειρίζεται: α) Ένα DVD/SACD της Pioneer β) Ένα CD player της Marantz γ) Ένα CD player της Technics που οι κωδικοί ταιριάζουν και με της Panasonic (το ιστορικό SL-PS770A, αυτό που μου λείπει το τηλεχειριστήριο) δ) Μια μελλοντική προσθήκη πιθανόν θα είναι ένα SONY της κλασικής σειράς ES ή κάποιο σύγχρονο TEAC κλπ Άλλες διαφορετικής κατηγορίας συσκευές να μπορεί βέβαια να καλύπτει, αναμενόμενα. Αλλά εστιάζω στα παραπάνω γιατί δεν μπορώ να βρω εύκολα κάτι που να μου ταιριάζει, απ' ό,τι κατάλαβα το αρκετά τραβηγμένα ακριβό Logitech Harmony Ultimate μάλλον κάνει αλλά δεν έχω βρει ακόμα κάτι ανάλογο σε πιο οικονομική τιμή αφού την ίδια δουλειά κάνει και το ταπεινό Xiaomi. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από Vangelis_D9
papars Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δες μήπως σε καλύπτει κάτι από αυτά http://www.clurc.net/ Τα οποία βγαίνουν σε δεκάδες παραλλαγές / σχέδια / μάρκα. Είναι και τσάμπα! Ούτε €10 δεν έχουν. 1
Vangelis_D9 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, papars είπε Δες μήπως σε καλύπτει κάτι από αυτά http://www.clurc.net/ Τα οποία βγαίνουν σε δεκάδες παραλλαγές / σχέδια / μάρκα. Είναι και τσάμπα! Ούτε €10 δεν έχουν. Πολύ ωραία, βλέπω πολύ μεγάλη ποικιλία κωδικών και υποστήριξη. Από Κίνα στέλνουν αν κάταλαβα καλά;
papars Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Υπάρχουν Ελλάδα. Δύο μάρκες που ξέρω είναι PowerPlus FreeTV και Tele. Μερικά θέλουν ένα αντάπτορα για το PC για τον προγραμματισμό. Κάποια έχουν usb πάνω τους. 1
Vangelis_D9 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Ωραία, με έσωσε η ιστοσελίδα, θα αναζητήσω τηλεκοντρόλ με βάση αυτή.
Vangelis_D9 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 12 λεπτά πριν, tarantules είπε Πάρε ένα τέτοιο και καθάρισες ????????????????????????????????????????????????????????????? Κατάλαβε κανείς τι ζητάω ή ου; Δεν έχω και ούτε θέλω ν' αποκτήσω iPhone.
tarantules Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βαγγέλη , αυτό που σου έστειλα κάνει και για xiaomi και για android.Μην δίνεις βάση σε αυτό που γράφει οτι είναι για iphone μόνο. Ορίστε.Αυτό σου κάνει; Λέει οτι κάνει για android. Για εφαρμογή εγώ χρησιμοποιώ την Anymote Universal Remote η οποία έχει αρκετά μεγάλη βιβλιοθήκη.Ακόμα και να μην υπάρχει το μοντέλο , σου προτείνει παραπλήσια με βάση τη συμβατότητα.Ενδεικτικά έβαλα το Panasonic Technics που παρέθεσες και μου έβγαλε με 66% συμβατότητα το SA-PM03. Από την εμπειρία μου που τη χρησιμοποιώ πολύ καιρό την εφαρμογή , να σου πω οτι ακόμα και αν γράφει 50 ή 60% συμβατότητα , η συσκευή δουλεύει στο 100% οπότε δεν θα έχεις θέμα. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από tarantules
Vangelis_D9 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, tarantules είπε Βαγγέλη , αυτό που σου έστειλα κάνει και για xiaomi και για android.Μην δίνεις βάση σε αυτό που γράφει οτι είναι για iphone μόνο. Ορίστε.Αυτό σου κάνει; Λέει οτι κάνει για android. Για εφαρμογή εγώ χρησιμοποιώ την Anymote Universal Remote η οποία έχει αρκετά μεγάλη βιβλιοθήκη.Ακόμα και να μην υπάρχει το μοντέλο , σου προτείνει παραπλήσια με βάση τη συμβατότητα.Ενδεικτικά έβαλα το Panasonic Technics που παρέθεσες και μου έβγαλε με 66% συμβατότητα το SA-PM03. Από την εμπειρία μου που τη χρησιμοποιώ πολύ καιρό την εφαρμογή , να σου πω οτι ακόμα και αν γράφει 50 ή 60% συμβατότητα , η συσκευή δουλεύει στο 100% οπότε δεν θα έχεις θέμα. Τη χρησιμοποιώ την Anymote, είναι όντως πολύ καλή με πλούσια βιβλιοθήκη κωδικών αλλά θέλει "μάντεμα" για δύσκολες και σπάνιες συσκευές. Το παράδειγμα του Τεκνίς που ανέφερα πιο πάνω, καθώς δεν μου το αναγνώριζε, το έλυσα όταν σκέφτηκα να κοιτάξω προς Πανασόνικ μεριά, όπως έκανες κι εσύ, καθώς ήταν συγχωνευμένες εταιρίες. Τώρα που διευκρίνησες τη συμβατότητα με το καρφάκι θα το λάβω υπόψη αλλά το θέμα είναι πλέον χρειάζομαι κάτι πιο εύχρηστο σε ποικιλία από πλήκτρα επιλογών σαν κανονικό τηλεχειριστήριο καθώς οι αντρόιντ εφαρμογές είναι συχνά πολύ φειδωλές, παρέχουν τις βασικές λειτουργίες. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από Vangelis_D9
dakangr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Παρε το Harmony ultimate, αυτο που εχεις απο πανω. Το πηρα τις προαλλες, μονο καφε δεν σου κανει... Εξαιρετικο.
Vangelis_D9 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, dakangr είπε Παρε το Harmony ultimate, αυτο που εχεις απο πανω. Το πηρα τις προαλλες, μονο καφε δεν σου κανει... Εξαιρετικο. Δεν αμφιβάλλω αλλά 130 ευρώ είναι υπερβολικά όταν κάνω τα ίδια και περισσότερα - και με τον καφέ! - με ένα κινητό ίδιας τιμής... Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από Vangelis_D9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα