Προς το περιεχόμενο

hdd κ partition

ilias78
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από ilias78,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

στον υπολογιστη εχω 2 σκληρους. εναν 320gb κ ενα 600gb.

τον 320gb τον εχω χωρισει σε 2 partitions. 100gb k 220gb. στο 100αρι κομματι εχω τα windows κ στο αλλο διαφορα αρχεια.

μπορω να ενωσω τα 2 αυτα κομματια χωρις να κανω format?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω όχι δεν γίνεται, πρέπει να σβήσεις το ένα(αυτό που δεν έχει το ος) και μετά να κάνεις επέκταση. Δεν έχεις ελεύθερο χώρο στον άλλο για προσωρινή αποθήκευση;

Επεξ/σία από antbyron

Το θεμα μου ειναι οτι το καμματι με το λειτουργικο συνεχως γεμιζει κ δεν ξερω πως κ με τι. Καποια στιγμη προσφατα (πριν κανα μηνα) με το cleanup εσβησα καμια 10gb κ εχτες μου εβγαλε οτι εχω ελευθερο 20mb. Με το cleanup καταφερα να σβυσω μολις 400mb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilias78 είπε

Το θεμα μου ειναι οτι το καμματι με το λειτουργικο συνεχως γεμιζει κ δεν ξερω πως κ με τι. Καποια στιγμη προσφατα (πριν κανα μηνα) με το cleanup εσβησα καμια 10gb κ εχτες μου εβγαλε οτι εχω ελευθερο 20mb. Με το cleanup καταφερα να σβυσω μολις 400mb

κατέβασε το treesize και δες τι σου πιάνει χώρο.

Αν εχεις πολλά χρονια την εγκατάσταση των windows ο φακελος c:\windows\installer μπορει να γινει αρκετα δεκάδες gb. Πρέπει να κάνεις εμφανισημα τα αρχεια συστηματος για να τον δεις.

Επίσης μπορεις να απενεργοποιήσεις το hibernate αν δεν το χρησιμοποιεις και να μικρύνεις το page file αν και καλο ειναι να το αφήσεις να το διαχειριζεται το σύστημα απο μονο του. Πόση ραμ εχεις?

Μην κανεις merge τα partitions χωρις να χεις πάρει backup. Oι πιθανοτητες να παει κατι στραβα ειναι πάρα πολλές.

Επεξ/σία από EddieObscurant

3 ώρες πριν, ilias78 είπε

WinDir κατεβασε και δες τι σου τρωει χωρο ακριβως.

Παιζει βεβαια να ειναι και το pagefile/hypernate.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4gb εχω ram.

Αυτο το hypernate τι ακριβως κανει?

Κατεβασα το treesize. Μου βγαζει ενα αρχειο hiberfil.sys με μεγεθος 3gb. Τι ειναι αυτο? 

Κ ενας φακελος installshield information. Τον σβυνω?

Επισης ο φακελος installer στα windows ειναι 2.1gb. Σβυσιμο ολα?

Μολις ειδα οτι ο φακελος TEMP ΕΙΝΑΙ 34gb!!!!! Νομιζω οτι μπορω να διαγραψω ολο το περιεχομενο σωστα?

Επεξ/σία από ilias78

οχι τον installer μην το σβήσεις θα σου καθυστερεί πολύ τα updates

το hiberfil.sys ειναι για το hibernate. Aν δεν το χρησιμοποιείς ανοιξε ενα command prompt και γραψε powercfg /h off

Aλλα σε πρωτη φάση αδειασε το temp. Aυτο πάντως θα πρεπε να στο λέει και στην εκκαθαριση δίσκου

καταρχην σας ευχαριστω ολους γις τις χρησιμες πληροφοριες κ βοηθειες

το hibernate  τι ακριβως κανει? αν το κανω off,  το hiberfil.sys  μπορω να το διαγραψω?

στην εκκαθαριση δισκου, δεν μου αναφερει τιποτα για το temp . χρησιμοποιω αυτον που εχουν τα windows κ οχι καποιο αλλο προγραμμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ilias78 είπε

καταρχην σας ευχαριστω ολους γις τις χρησιμες πληροφοριες κ βοηθειες

το hibernate  τι ακριβως κανει? αν το κανω off,  το hiberfil.sys  μπορω να το διαγραψω?

στην εκκαθαριση δισκου, δεν μου αναφερει τιποτα για το temp . χρησιμοποιω αυτον που εχουν τα windows κ οχι καποιο αλλο προγραμμα.

(Hiberate/Pagefile ) Να τα διαγραψεις ουτε προτεινετε, ουτε μπορεις. Υπαρχει τροπος να το μεταφερεις σε δίσκο εκτος Windows αν σου τρωει τοσο πολυ χωρο.

Πατα Windows+R, γραψε %temp% κανε Ctrl+A σβηστα ολα.

Επεξ/σία από donblunts

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...