Προς το περιεχόμενο

Χρήστες αναφέρουν ότι το Windows 10 October 2018 Update διέγραψε αρχεία τους ή ακόμα και ολόκληρα προφίλ χρηστών (Ενημέρωση)

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

46 λεπτά πριν, eliasjuve είπε

Τι 20; Και με 2 βρίσκεις. Εγώ πήρα ΟΕΜ με 2 λίρες.

31 λεπτά πριν, vortex365 είπε

3,5 euros απο ebay

1. έγραψα από κλειδοsite. όχι για ebay. άλλο site το ένα άλλο το άλλο.

2. αυτά που είναι με 3.5 και 2 είδατε αν τα ενεργοποιήσεις σε ένα pc αν μπορείς να τα ξαναενεργοποιήσεις άμα αλλάξει critically το hardware (πχ. αλλαγή μητρικής) ή κλειδώνουν σε ένα hardware id;

ιδού και η διαφορά:

We have two versions available - retail version that comes directly from Microsoft with all features unlocked and the OEM version which is the version provided by large PC manufacturers on devices they sell. The OEM is limited - it permanently binds to one PC on first activation, it does not come with Microsofts free phone support and you can't use it to upgrade from Windows 7 or 8.1 - only fresh install. The retail version does not come with those 3 restrictions but other than this it's exactly the same product.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, panoc είπε

Δε χρειαζεται να φανταστει αυτο, χρειαζεται να φανταστει οτι μια μερα απλα θα χαλασει ο δισκος / θα κανει το τροφοδοτικο και οποιον παρει ο χαρος / θα πεσει νερο στο λαπτοπ / κλπ κλπ. Απλες καθημερινες αναποδιες.

Ακριβώς, αυτό θα έλεγα.

Σήμερα έτυχε να διαγράφει αρχεία αύριο μπορεί να τύχει να διαγράφει partition. 

Και ναι σήμερα μου άδειασε το δεύτερο partition που είχα τα αρχεία μου :D

με εγκατάσταση από το iso κατεβασμένο από την μικρομαλακή.

αλλά όπως κάνω πάντα τα έχω όλα back up σε άλλο δίσκο και σε εξωτερικό δίσκο μαζί με κλόνο, και τα ξαναπέρασα όλα.

οπότε προσοχή θέλει και πάντα back up 

• Like 1

Εγώ πάντως που τα πέρασα fresh install κατεβασμένα σε .ISO από την Microsoft μπορώ να πω πως είναι σταθερότατα και σχετικά πιο γρήγορα από προηγούμενα build.

Τα χω δουλέψει βέβαια ελάχιστα.

Τα πέρασα και σε laptop και στον σταθερό μου.

19 ώρες πριν, Human Soul είπε

Μακάρι να ίσχυε αυτό. Γιατί έχω χαλάσει 3 φορές τα windows έχοντάς τα ως primary partition σε GPT δίσκο. Η Microsoft έχει κάνει σίγουρο ότι θα έχεις ή το ένα λειτουργικό ή το άλλο στα καινούρια μηχανήματα . Δεν αξίζει τον πονοκέφαλο να κάνεις repair τα windows ή/και το grub για να διορθώσεις το dual booting. Το πρόβλημα είναι το UEFI και το κάνουν επίτηδες για να μην μπορείς να αλλάξεις από windows σε ubuntu (Κάτι το οποίο σκέφτομαι να κάνω σοβαρά).

Φίλε μου λύσεις υπάρχουν πολλές αν θες να ασχοληθείς σίγουρα. Έφτιαξα ένα hp (laptop) χθες που είχα το ίδιο πρόβλημα με το uefi. Διαφορετικά με πρόγραμμα (aomei partition master, easeus partition manager) κανεις τον δίσκο convert to mbr, ύστερα ξανα γράφεις τον mbr με easy bcd, προσθέτεις καταχώριση για τα 10 για να. Bootαρει κ ύστερα με live cd ξανα κάνεις install τον grub κ παίζει πένα. Αν θες αφήνεις τον δίσκο σε gpt κ παιδεύεσαι λίγο παραπάνω. Είτε με easyuefi προσθέτεις χειροκίνητα την καταχώρηση του grub κ αν δουλέψει δούλεψε, αλλιώς κάνεις move το αρχείο bootmgfw.efi από το /efi/microsoft/boot στο efi/Microsoft κ εισαι πένα. Αρκεί να ενημερώσεις κ απο τον grub για το νεο path του αρχείου. Αν θες βοήθεια στείλε inbox για να μη βγούμε off topic αλλο...

Στις 5/10/2018 στις 11:22 ΜΜ, npil είπε

για οσους εχουν τα αγγλικα win10  η δεν το βρισκουν γενικα το configuration

User Configuration

If we wanted to edit an Administrative Template for a particular user’s Driver Installation setting, perform the following steps on their computer.

On the desktop, Navigate to Start and select Run. In the Run dialog box, type ‘gpedit.msc’. Press OK to launch Local Group Policy Editor.

Έφτασα στην 3 σελίδα σχολίων για να το βρω... να είσαι καλά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, leonidas_ είπε

Φίλε μου λύσεις υπάρχουν πολλές αν θες να ασχοληθείς σίγουρα. Έφτιαξα ένα hp (laptop) χθες που είχα το ίδιο πρόβλημα με το uefi. Διαφορετικά με πρόγραμμα (aomei partition master, easeus partition manager) κανεις τον δίσκο convert to mbr, ύστερα ξανα γράφεις τον mbr με easy bcd, προσθέτεις καταχώριση για τα 10 για να. Bootαρει κ ύστερα με live cd ξανα κάνεις install τον grub κ παίζει πένα. Αν θες αφήνεις τον δίσκο σε gpt κ παιδεύεσαι λίγο παραπάνω. Είτε με easyuefi προσθέτεις χειροκίνητα την καταχώρηση του grub κ αν δουλέψει δούλεψε, αλλιώς κάνεις move το αρχείο bootmgfw.efi από το /efi/microsoft/boot στο efi/Microsoft κ εισαι πένα. Αρκεί να ενημερώσεις κ απο τον grub για το νεο path του αρχείου. Αν θες βοήθεια στείλε inbox για να μη βγούμε off topic αλλο...

Το dual booting /repair με easyBCD ήταν πανεύκολο μέχρι πριν κάποια χρόνια μέχρι που βγήκε αυτή η ανακοίνωση,φαντάζομαι όταν βγήκαν τα windows 10:

https://neosmart.net/wiki/easybcd/uefi/

"EasyBCD has detected that your machine is currently booting in EFI mode. Due to limitations set by Microsoft, many of EasyBCD’s multi-booting features cannot be used in EFI mode and have been disabled.

Press ‘OK’ to continue or ‘Help’ to read more about these limitations and possible workarounds."

Η λύση βέβαια είναι απενεργοποίηση του UEFI όπως ανέφερες/ανέφερα και να πας σε MBR οπότε αυτά που έγραψες τα ξέρω. Θέλει να κάνω ένα format ή μετατροπή σε MBR (δεν ξέρω αν γίνεται χωρίς format θα το ψάξω όμως).

Επεξ/σία από Human Soul

Και κλασικά θα σκάσουν μύτη τώρα όλοι οι windows fanboys... 

windows 7 VS windows 10 

Παλιά ήταν φάση: windows vs Linux τώρα είναι w vs w... Βρε πως αλλάζουν οι καιροί..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...