Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Α λέω μήπως τρύπησε τίποτα βγήκαν ληματα από εκεί

Αν ειχε σχέση το πατωσιφωνο με την λεκανη την είχαμε κάτσει όλοι μας. Θα βρωμαγαν όλα.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

θα κανω υπομονη αν δεν περασει την δευτερα θα παω να παρω wc net για φρεατια και βοθρους να ρικω.

Ρίξε το βράδυ λίγες κουταλιές σόδα μαζί με μπόλικο ξύδι ( ένα ποτήρι) και άστο να κάνει δουλειά. 

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

ναι δουλευει, τι εννοεις αν κραταει αρκετο νερο ?

Μέσα κρατάει λίγο νερο όπως το βλέπεις; Η ειναι άδειο;

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω  να πιστεύω οτι το πατωσίφωνο είναι πλαστικό και δεν είναι μολύβδινο.  Εντελώς εγκυκλοπαιδικά,αν το βούλωμα έχει γίνει από τρίχες,όσα καυστικά και διαβρωτικά να ρίξεις,αν δεν βάλεις χεράκι και ατσαλίνα (στην έξοδό του) μετά το διαχωριστικό του σιφωνιού,σωστό ξεβούλωμα - καθάρισμα δεν έχει γίνει. 'Οσο δε για τα καυστικά και διαβρωτικά που ρίχνετε,είναι η χαρά του υδραυλικού (δεν το λέω κοροιδευτικά για τους υδραυλικούς - και `γω για καμια 15ετία,υδραυλικός ήμουν).Ειδικά, όταν τα ρίχνετε σε παλιές μολύβδινες σωληνώσεις που τα έτη έχουν κάνει το υλικό (μόλυβδος) σαν τσιγαρόχαρτο και το αποτελειώνετε με το διαβρωτικό,με αποτέλεσμα να τρυπήσει σα φλογέρα. Τα καυστικά τύπου τουμποφλό (σκόνη), που τα ρίχνετε στο νιπτήρα,αν βρουν βούλωμα μετά το σιφώνι ,στο δάπεδο (ακριβώς στη γωνία τοίχου - δαπέδου), στερεοποιούνται σαν τσιμέντο.Δεν λέω να μην κάνετε δουλειές μόνοι σας,αλλά με προσοχή (ειδικά σε παλιές εγκαταστάσεις). Στα βουλώματα, χεράκι και ατσαλίνα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

ναι δουλευει, τι εννοεις αν κραταει αρκετο νερο ?

Το νερό στο σιφόνι είναι για να κρατάει τις μυρωδιές που έχει ο αέρας στις σωλήνες... Επισης σταματαει τις κατσαριδες, πλην τις κατσαριδες ΟΥΚαδες.  Αν σου μυριζει ασχημα δε κραταει αρκετο νερο μεσα.... Δε θα το πιστεψεις αλλα πριν τρεις μερες διόρθωσα τετοιο προβλημα στο σπιτι.. Μετα απο πληροφορές που μου έδωσε ενας φιλος, ανοιξα το σιφωνι εβαλα το χερακι μου μεσα αρκετα, και βρήκα μια τρυπα (διαμετρου σαν κερμα) που κανονικα επρεπε να ειναι κλειστή... Βρήκα και τη ταπωσα με νεα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Το νερό στο σιφόνι είναι για να κρατάει τις μυρωδιές που έχει ο αέρας στις σωλήνες... Επισης σταματαει τις κατσαριδες, πλην τις κατσαριδες ΟΥΚαδες.  Αν σου μυριζει ασχημα δε κραταει αρκετο νερο μεσα.... Δε θα το πιστεψεις αλλα πριν τρεις μερες διόρθωσα τετοιο προβλημα στο σπιτι.. Μετα απο πληροφορές που μου έδωσε ενας φιλος, ανοιξα το σιφωνι εβαλα το χερακι μου μεσα αρκετα, και βρήκα μια τρυπα (διαμετρου σαν κερμα) που κανονικα επρεπε να ειναι κλειστή... Βρήκα και τη ταπωσα με νεα.

Η τρύπα (με τάπα) αυτή είναι για να περνάει η ατσαλίνα και να βρίσκει την έξοδο του σιφωνιού. Καλώς την έκλεισες.

Δημοσ.

Είναι πολύ δύσκολο δεν είναι όπως η λεκάνη του νεροχύτη, θέλει του μπο φλο, βεντούζες ζεστό νερό και βελόνες για να βγούν τα λύματα. 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Αφού κρατάει νερό είσαι οκ

Από κάπου αλλού έρχονται οι οσμές.

Μάλλον είναι αυτό πού γράφτηκε ότι ήταν προσωρινό και έβγαιναν τα αέρια που υπήρχαν όσο είχε βουλώσει

Δημοσ.

Θέλει λιγο προσοχή με τα υγρα αποφρακτικα κυριως αυτα που προμηθευομαστε απο χρωματοπωλεια γιατι συνήθως ειναι πολυ ισχυρα.Πρεπει να αερίζεται καλα ο χώρος κ να φοραμε γάντια.Επισης να αποφευγετε η επαφη με τις βαλβίδες-ταπες του νιπτήρα η της μπανιέρας γιατι μπορεί να ξεβαψουν.Στο σουπερ μαρκετ μπορειτε να βρειτε υγρα αποφρακτικα που ειναι πιο ηπια,βοηθανε να τα χρησιμοποιήτε και για μηνιαίο καθαρισμό κ συντήρηση.Καλο ειναι να αποφεύγετε τα αποφρακτικα σκονη γιατι αν δεν ξεβουλωσουν ισως δημιουργήσουν μεγαλύτερο προβλημα.

Οσον αφορα τωρα τις τιμες που ανέφερε ενας φίλος παραπάνω.Δεν νομιζω ο σωστός επαγγελματίας να σκαναρει κανενα πριν χρεωσει αλλα ουτε μπορει για κάποιες εργασίες να υπάρξει στανταρ τιμολογηση.Και εχω ενα παραδειγμα οσο αφορα στη δουλειά μου...Με καλεσαν να ξεβουλωσω ενα σιφωνι που δεν τραβαγε καλά και να βρω από που έρχεται μια κακοσμία στο μπανιο...Ας πουμε ότι θα επερνα 15 ευρώ....Ομως ανοίγοντας το σχαρακι βρισκω μεσα σκατα...Κυριολεκτικα...ειχαν χεσει στην μπανιέρα....Και όχι με 15 ευρω δεν καθομαι να φάω ολη την βρωμιά του αλλου....

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Νομιζω οτι τα αποφρακτικα σε σκονες η ζουμια η κυρια δουλεια τους ειναι να σκοτωσουν αποικιες βακτηριδιων που δημιουργουνται με τον καιρο, αυτη η γλιτσα στους σωληνες. Ισχυει κατι τετοιο;

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Μπορεί κάποιος να μου πει αν το πατοσίφωνο πρέπει να έχει μόνιμα νερό μέσα ή όχι; Το δικό μου (σε μια ανακαίνιση που έκανα) δεν κρατάει καθόλου νερό. Βέβαια η λεκάνη δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...