Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εψω παρατημένο ενα παλιό λάπτοπ το οποιο ειναι 5 χρόνια στην αποθήκη και αν θυμαμαι καλα ειχε ξεμεινει απο μητρική.

Βρηκα την ιδια ακριβος μητρική με τον ιδιο αριθμό δηλαδή στο εβαυ με 38€ απλά η ερώτηση που θέλω να κάνω σε τυχόν γνώστες ειναι οπος βλέπετε τη φωτο που ανέβασα εκει που εχω κυκλώσει η δικια μου μητρική εχει ενα τσιπάκι ενω αυτη που βρηκα στο ebay η θέση εκει ειναι κενή. 

Τι μπορει να ειναι αυτο που λειπει?αν πχ ειναι κάρτα γραφικών εμενα δεν με απασχολει games δεν θα παιξω για απλή χρήση γραφειου το θέλω

Θελω να καταλήξω στο οτι εφόσον ειναι ιδιος αριθμός παρολο που λειπει αυτο θα δουλέψει η οχι?

την βρήσκω και με αυτο το εξάρτημα αλλά ειναι πολυ ακριβότερη οποτε δεν μπαινω στην διαδικασία γιατι δεν ειμαι και 100% σιγουρος οτι φταιει κάτι στην μητρική του.

και το λινκ απο εβαυ https://www.ebay.com/itm/HP-G4-G7-G4-1021CA-G7-1075DX-AMD-Motherboard-638856-001-DA0R22MB6D0-Tested-Good/292286567927?epid=127320576&hash=item440da315f7:g:ooQAAOSwV4BZ2z1H

HTB1bjPwmVGWBuNjy0Fbq6z4sXXam.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Καλησπέρα.

Εψω παρατημένο ενα παλιό λάπτοπ το οποιο ειναι 5 χρόνια στην αποθήκη και αν θυμαμαι καλα ειχε ξεμεινει απο μητρική.

Βρηκα την ιδια ακριβος μητρική με τον ιδιο αριθμό δηλαδή στο εβαυ με 38€ απλά η ερώτηση που θέλω να κάνω σε τυχόν γνώστες ειναι οπος βλέπετε τη φωτο που ανέβασα εκει που εχω κυκλώσει η δικια μου μητρική εχει ενα τσιπάκι ενω αυτη που βρηκα στο ebay η θέση εκει ειναι κενή. 

Τι μπορει να ειναι αυτο που λειπει?αν πχ ειναι κάρτα γραφικών εμενα δεν με απασχολει games δεν θα παιξω για απλή χρήση γραφειου το θέλω

Θελω να καταλήξω στο οτι εφόσον ειναι ιδιος αριθμός παρολο που λειπει αυτο θα δουλέψει η οχι?

την βρήσκω και με αυτο το εξάρτημα αλλά ειναι πολυ ακριβότερη οποτε δεν μπαινω στην διαδικασία γιατι δεν ειμαι και 100% σιγουρος οτι φταιει κάτι στην μητρική του.

και το λινκ απο εβαυ https://www.ebay.com/itm/HP-G4-G7-G4-1021CA-G7-1075DX-AMD-Motherboard-638856-001-DA0R22MB6D0-Tested-Good/292286567927?epid=127320576&hash=item440da315f7:g:ooQAAOSwV4BZ2z1H

HTB1bjPwmVGWBuNjy0Fbq6z4sXXam.jpg

Ναι, η "δική σου" έχει κάρτα γραφικών, που λογικά αυτή χάλασε, ενώ του ebay όχι.

Μπορείς να ζεστάνεις με ένα σεσουάρ το σημείο που κύκλωσες στην χαλασμένη, και λογικά θα δουλέψει (για λίγο καιρό).

Δημοσ.

στην συγκεκριμένη εκτός από την κάρτα γραφικών χαλάει και το northbridge - αυτό που είναι δίπλα στην cpu

η μητρική που βρίσκεις δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών οπότε κάτι λιγότερο που θα μπορούσε να βγάλει πρόβλημα

κοίτα πριν την πάρεις ότι ταιριάζουν οι θύρες [hdmi, usb] με την παλιά ώστε να κουμπώσει χωρίς θέμα στο σασί

Δημοσ.

Για να καταλάβω δηλαδή...Μου κάνει απλά θα ειναι χωρίς κάρτα γραφικών?Εγω αυτο θέλω δεν με απασχολει η κάρτα χαλαρή χρήση θα το κάνω.

Περιμενα να ακουσω οτι δεν θα δουλεψει και οτι δεν κάνει...

Σε πρώτη φάση ο αριθμος ειναι ιδιος και στης φωτογραφίες φαινετε ολοιδια με αυτην τη διαφορά που ανέφερα.

4 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Μπορείς να ζεστάνεις με ένα σεσουάρ το σημείο που κύκλωσες στην χαλασμένη, και λογικά θα δουλέψει (για λίγο καιρό).

Εχω κάνει παλιότερα σεε άλλο λαπτοπ το ιδιο και δουλεψε για λίγα δευτερόλεπτα, φανταζομαι δεν εχω να χάσω κάτι οποτε θα το δοκιμάσω και αυτο αυριο 

και να ρωτήσω κάτι ακόμα..αφου η δικιά μου εχει κάρτα και η δικιάτου δέν εχει αλλά ειναι ιδιες μητρικές αν βγάλω την καρτα απο το δικό μου εντελός παίζει να δουλέψει?

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Για να καταλάβω δηλαδή...Μου κάνει απλά θα ειναι χωρίς κάρτα γραφικών?Εγω αυτο θέλω δεν με απασχολει η κάρτα χαλαρή χρήση θα το κάνω.

Περιμενα να ακουσω οτι δεν θα δουλεψει και οτι δεν κάνει...

Σε πρώτη φάση ο αριθμος ειναι ιδιος και στης φωτογραφίες φαινετε ολοιδια με αυτην τη διαφορά που ανέφερα.

Εχω κάνει παλιότερα σεε άλλο λαπτοπ το ιδιο και δουλεψε για λίγα δευτερόλεπτα, φανταζομαι δεν εχω να χάσω κάτι οποτε θα το δοκιμάσω και αυτο αυριο 

και να ρωτήσω κάτι ακόμα..αφου η δικιά μου εχει κάρτα και η δικιάτου δέν εχει αλλά ειναι ιδιες μητρικές αν βγάλω την καρτα απο το δικό μου εντελός παίζει να δουλέψει?

Θέλει εργαλεία για να βγει, δεν μπορείς ετσι.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Θέλει εργαλεία για να βγει, δεν μπορείς ετσι.

μωρε εγώ μπορώ να την βγάλω, Στο κάτω κάτω θα πάρω και κανα εργαλείο..αν βγει θα δουλέψει μετα το λαπτοπ αν τοπρόβλημα ηταν εκει?

θέλω να πώ ακομα και την άλλη μητρικη να παρω απο ebay με τον ιδιο επεξεργαστη θα δουλεψει?δεν θέλει να εχει επεξεργαστη με γραφικά?

Αυτον τον επεξεργαστή εχει πάνω τωρα http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Athlon II Dual-Core Mobile P360 - AMP360SGR22GM.html 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

μωρε εγώ μπορώ να την βγάλω, Στο κάτω κάτω θα πάρω και κανα εργαλείο..αν βγει θα δουλέψει μετα το λαπτοπ αν τοπρόβλημα ηταν εκει?

θέλω να πώ ακομα και την άλλη μητρικη να παρω απο ebay με τον ιδιο επεξεργαστη θα δουλεψει?δεν θέλει να εχει επεξεργαστη με γραφικά?

Αυτον τον επεξεργαστή εχει πάνω τωρα http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Athlon II Dual-Core Mobile P360 - AMP360SGR22GM.html 

Έχει τσιπάκι γραφικών η μητρική λογικά. Αλλά δεν είναι μόνο το τσιπ, είναι ο ελεγκτής, είναι πολλά.

Δημοσ.

Οχι οτι με καιει κιόλας αλλα απο το να το πετάξω ας το φτιάξω αν μπορώ, χρειάζετε ενα λαπτοπ καμια φορά 

Μόλις τώρα, Sheogorath είπε

Έχει τσιπάκι γραφικών η μητρική λογικά. Αλλά δεν είναι μόνο το τσιπ, είναι ο ελεγκτής, είναι πολλά.

οκ θα το ζεστάνω αν δεν γινει τίποτα θα προσπαθήσω να το βγάλω εντελός αν τα καταφέρω θα δω αν δουλευει αν δεν κάνω τίποτα θα παραγγείλω τη μητρική απο ebay  βασικα θα την πάρω ετσι κ αλιώς απλα θέλω να σιγουρευτω οτι ειναι η μητρική εστο να ανοιξει να μπει στο βιος για 2 δευτερόλεπτα θέλω να βγάλει κάποιο σφάλμα κατι τελος πάντον τωρα παταώ εκκινηση και δέν κάνει απολύτος τιποτα στην οθόνη, αναβει λαμπακι ρευματος λαμπάκι κουμπιου ξεκιναει ανεμιστήρας λαμπακι σκληρου δεν ανάβει ομος και δεν δειχνει απολυτος τίποτα η οθόνη 

Την βρήκα στο αλιεξπρες με 28 δολάρια αξίζει το κοπο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυσκολο εως απιθανο να δουλεψει αν βγαλεις το τσιπακι γιατι υπαρχουν αλλα ποσα εξαρτηματα επανω σε αυτη τη γραμμη του κυκλωματος Επισης εαν το βγαλεις λογω οι θα ζεσταινονται και τα διπλα εξαρτηματα (πυκνωτακια,αντιστασεις) καταλαθος μπορει να τα ξεκολλησεις και αυτα.

επισης 28 δολαρια + 15 ευρω ταχυδρομειο + φπα 24% οπως αναφερθηκε παραπανω 

δες και εδω τι κανει για να δουλεψει χωρις την καρτα γραφικων.

Ψαξε και στο ebay απο ευρωπη για να γλυτωσεις και τελωνειο.Αν θες απο εξω ψαξε και εδω https://www.empowerlaptop.com/

Νομιζω αυτη ειναι ετσι;

https://www.empowerlaptop.com/p/hp-638856-001-motherboard/

Επεξ/σία από giannis22k
Δημοσ.

Την βρήκα 28 δολάρια χωρίς μεταφορικά. Επίσης τελωνείο εκτός από μια μεγάλη παραγγελία που έχω κάνει δεν έχω πληρώσει ποτέ οπότε ούτε τώρα πιστεύω θα πληρώσω.

Αυτός έχει στοκ πάνω από 800 τεμάχια τι κάνουν αυτοί οι Κινέζοι....

https://www.aliexpress.com/item/Laptop-Motherboard-for-HP-PAVILION-G4-G7-638856-001-DA0R22MB6D0-100-tested-90-Day-Warranty/32707382730.html?spm=2114.search0104.3.1.268fbdfdPXMuLm&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_204_5727215_318_10059_10884_5727315_10887_10696_100031_10084_10083_10103_10618_452_10304_10307_10820_532_10821_10302,searchweb201603_60,ppcSwitch_0&algo_expid=0660ee21-ab0d-41e7-bf01-d28b987ad43a-3&algo_pvid=0660ee21-ab0d-41e7-bf01-d28b987ad43a&priceBeautifyAB=0

Δημοσ.

Τυχερος εισαι που δεν πληρωσες Εμενα ετυχε να μη πληρωσω μια φορα αλλα τη δευτερη πληρωσα Οπως και να χεις καλοδουλευτη 😀

Δημοσ.

αυτή που δεν έχει ξεχωριστή καρτα γραφικών δουλεύει γραφικά από το Northbridge

θεωρητικά αν αφαιρεθεί ή κάρτα στο χαλασμένο ή μόνο η τροφοδοσία της θα δουλέψει με την ενσωματωμένη - σε μερικά μοντέλα είναι έτσι απλό,

σε άλλα μοντέλα έχει αντιστάσεις που πρέπει να αλλαχτούν ώστε το σύστημα να γνωρίζει ότι πρέπει να παίξει μόνο με την ενσωματωμένη

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sil_unique είπε

αυτή που δεν έχει ξεχωριστή καρτα γραφικών δουλεύει γραφικά από το Northbridge

θεωρητικά αν αφαιρεθεί ή κάρτα στο χαλασμένο ή μόνο η τροφοδοσία της θα δουλέψει με την ενσωματωμένη - σε μερικά μοντέλα είναι έτσι απλό,

σε άλλα μοντέλα έχει αντιστάσεις που πρέπει να αλλαχτούν ώστε το σύστημα να γνωρίζει ότι πρέπει να παίξει μόνο με την ενσωματωμένη

Παρήγγειλα την μητρική 25€..

Τελικά σπίτι δεν έχω πιστολάκι για μαλλιά πίστευα ότι έχω αλλά τζιφος.

Αλλά και να είχα και να το ευτιαχνα θα χαλαγε αργά η γρήγορα. Θα του βάλω αυτήν μόλις έρθει και βλέπουμε υπάρχει πάντα και το σενάριο να μην είναι η μητρική οπότε ας μην την χαλάσω από τώρα.

Απλά χαίρομαι γιατί στα καλά καθούμενα θα το φτιάξω εκεί που το είχα για πέταμα και πάνω που έλεγα ότι θέλω ένα λάπτοπ..τότε θυμάμαι δεν ασχολήθηκα γιατί η μητρική του ήταν πανάκριβη (πριν 5 χρόνια) 

Δημοσ.

στην παλιά μπορείς να δοκιμάσεις να αφαιρέσεις ή έστω να σηκώσεις από την μια πλευρά το πηνίο τροφοδοσίας της κάρτας γραφικών [με κολλητήρι]

είναι ένα τετράγωνο γκρι χρώμματος και το πιο πιθανό γράφει PL22  δίπλα του στην πλακέτα

• Like 1
Δημοσ.

Ξεστραβόθηκα μεχρι να το βρώ αλλά το εντόπισα αυτο PL22..πρεπει να αφαιρέσω το μεγάλο τετράγονο που εχω κυκλωμένο?που γραφει R88?

43496549_465677167256032_3265679414305751040_n.jpg

και ενα ποιο κοντινο 

43496549_465677167256032_3265679414305751040_n2.jpg

Βρηκα ενα κατατοπιστικότατο βιντεο.

το θέμα μου ειναι οτι ο επεξεργαστής μου δέν εχει ενσωματομένα γραφικά (το τσεκαρα αποτο site τηε amd) οπότε δεν θα παίξει με βαση τα λεγομενα αυτουνου.

Θα το ξηλώσω παρόλα αυτα να δώ τι θα γίνει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...