VonLoutsos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Long story short. Έχω 2 ίδιες γραμμες η μία στα 23, άλλη στα 17 Ευρώ. Η 23άρα είναι αορίστου (αφού μετά από οχλήσεις επανειλλημένες για δέσμευση μου το πάνε μονο 25) και παρουσίασε βλάβη η οποία από τον ΟΤΕ θεωρείται μη επιλύσιμη. Η Voda θέλει να μου κάνει έκτπωση λόγω του προβλήματος και να μου το κάνει στα 17 (δηλαδή κάτι που ήδη θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου αν υπήρχε θέση για φορητότητα) αλλά θέλει να μου κάνει ταυτόχρονη δέσμευση για 2 χρόνια (χωρίς τα έξτρα 3 πάγια που είχα πάρει στην αναννέωση της δεύτερης γραμμής). Είμαι υποχρεωμένος να δεσμευτώ; Υπάρχει κάποια προτροπή/ιδέα;
jkoukos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Όχι δεν είσαι υποχρεωμένος να δεσμευθείς. Μπορείς κάλλιστα είτε αν την καταργήσεις εντελώς, είτε να παραμείνει ως έχει αορίστου αλλά με αυξημένο πάγιο λόγω λήξης της προσφοράς, είτε να κάνεις φορητότητα σε άλλον πάροχο. Με απλά λόγια κάνεις ότι σου κατέβει. Όμως η όποια προφορά παντρεύεται με δέσμευση. Το ότι σου έδωσε δώρο κάποια πάγια στη μία σύνδεση δεν συνεπάγεται ότι αυτόματα θα σου δώσει και στην άλλη ή θα έχεις την ίδια έκπτωση και στις 2 γραμμές. Κάθε περίπτωση-σύνδεση θεωρείται αυτόνομη ακόμη και αν ανήκει στον ίδιο χρήστη. Είναι καθαρά θέμα πολιτικής εκάστου παρόχου, πότε, πόσο και αν θα δώσει έκπτωση, αλλά αυτή (αν το αποφασίσεις) φέρνει δέσμευση.
VonLoutsos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 10 minutes ago, jkoukos said: Όχι δεν είσαι υποχρεωμένος να δεσμευθείς. Μπορείς κάλλιστα είτε αν την καταργήσεις εντελώς, είτε να παραμείνει ως έχει αορίστου αλλά με αυξημένο πάγιο λόγω λήξης της προσφοράς, είτε να κάνεις φορητότητα σε άλλον πάροχο. Με απλά λόγια κάνεις ότι σου κατέβει. Όμως η όποια προφορά παντρεύεται με δέσμευση. Το ότι σου έδωσε δώρο κάποια πάγια στη μία σύνδεση δεν συνεπάγεται ότι αυτόματα θα σου δώσει και στην άλλη ή θα έχεις την ίδια έκπτωση και στις 2 γραμμές. Κάθε περίπτωση-σύνδεση θεωρείται αυτόνομη ακόμη και αν ανήκει στον ίδιο χρήστη. Είναι καθαρά θέμα πολιτικής εκάστου παρόχου, πότε, πόσο και αν θα δώσει έκπτωση, αλλά αυτή (αν το αποφασίσεις) φέρνει δέσμευση. Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά αν μπορείς εστίασε στο πρόβλημα. Υπάρχει μη επιλύσιμο πρόβλημα και θέλουν να μου κάνουν έκπτωση αλλά για να μου κάνουν πρέπει να κάνω δέσμευση. Αν δεν κάνω νέο συμβόλαιο, δεν κάνουν έκπτωση και συνεχίζω ως έχει με το μη επιλύσιμο πρόβλημα. Σε αυτό θέλω μια ιδέα/πρόταση.
jkoukos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ μια χαρά εστιάζω, αλλά εσύ δεν καταλαβαίνεις, ότι το μη επιλύσιμο πρόβλημα δεν έχει σχέση ούτε με τυχόν έκπτωση πολλώ δε με την δέσμευση. Είτε σου γίνει έκπτωση είτε όχι, είτε σου κάνουν δέσμευση είτε όχι, το πρόβλημα θα παραμείνει μη επιλύσιμο. Καταλαβαίνω ότι επιθυμείς να παραμείνεις ανανεώνοντας το συμβόλαιο, αλλά με έκπτωση στο πάγιο (λογικό λόγω του μη επιλύσιμου προβλήματος), με 3 μήνες δώρο το πάγιο (χλωμό, μακάρι να το κερδίσεις) και ταυτόχρονα να μην έχεις χρονική δέσμευση. Με απλά λόγια και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Και σου λέω ότι προσφορά (δηλαδή έκπτωση) ανανέωσης υπάρχοντος συμβολαίου χωρίς δέσμευση κανείς δεν δίνει, ακόμη και τον Θεό να έχεις μπάρμπα, οτιδήποτε κι αν επικαλεστείς λόγω του μη επιλύσιμου προβλήματος. Θα μπορούσε να ζητήσεις υποβάθμιση της ταχύτητας του πακέτου άρα και χαμηλότερο πάγιο, εφόσον ο πάροχος είχε τέτοιο πακέτο. Έλα όμως που πλέον σε γραμμή ADSL δεν έχει άλλο πλην του 24άρι, σε όλους τους παρόχους. Άρα τι μένει εκτός από τις 3 επιλογές που ήδη σου ανέφερα; Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2018 από jkoukos
VonLoutsos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, jkoukos said: Εγώ μια χαρά εστιάζω, αλλά εσύ δεν καταλαβαίνεις, ότι το μη επιλύσιμο πρόβλημα δεν έχει σχέση ούτε με τυχόν έκπτωση πολλώ δε με την δέσμευση. Είτε σου γίνει έκπτωση είτε όχι, είτε σου κάνουν δέσμευση είτε όχι, το πρόβλημα θα παραμείνει μη επιλύσιμο. Καταλαβαίνω ότι επιθυμείς να παραμείνεις ανανεώνοντας το συμβόλαιο, αλλά με έκπτωση στο πάγιο (λογικό λόγω του μη επιλύσιμου προβλήματος), με 3 μήνες δώρο το πάγιο (χλωμό, μακάρι να το κερδίσεις) και ταυτόχρονα να μην έχεις χρονική δέσμευση. Με απλά λόγια και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Και σου λέω ότι προσφορά (δηλαδή έκπτωση) ανανέωσης υπάρχοντος συμβολαίου χωρίς δέσμευση κανείς δεν δίνει, ακόμη και τον Θεό να έχεις μπάρμπα, οτιδήποτε κι αν επικαλεστείς λόγω του μη επιλύσιμου προβλήματος. Θα μπορούσε να ζητήσεις υποβάθμιση της ταχύτητας του πακέτου άρα και χαμηλότερο πάγιο, εφόσον ο πάροχος είχε τέτοιο πακέτο. Έλα όμως που πλέον σε γραμμή ADSL δεν έχει άλλο πλην του 24άρι, σε όλους τους παρόχους. Άρα τι μένει εκτός από τις 3 επιλογές που ήδη σου ανέφερα; Επειδή το πρόβλημα είναι μη επιλύσιμο, μου πρότειναν την έκπτωση στα 17. Αλλά επειδή το συμβόλαιο είναι αορίστου χρόνου για να πάρω αυτή την έκπτωση λόγω μη επιλύσιμου προβλήματος πρέπει να κάνω συμβόλαιο 1 χρόνου(μετά από πίεση δική μου), και αζημίως σπάσιμο συμβολαίου όποτε θέλω αν δεν έχει μέχρι τοτε που θελήσω να το σπάσω επιδιορθωθεί η βλάβη. Εγώ αυτό που ζήτησα είναι την έκπτωση(λόγω μη επιλύσιμης βλάβης)να την περάσουν στο συμβόλαιο όπως είναι, αορίστου. Δηλαδή δεν πήγα να κάνω ανανέωση και τους πιέζω με το μη επιλύσιμο. Μόνοι τους είπα οτι αφου ειναι μη επιλύσιμο σας κάνουμε έκπτωση. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2018 από VonLoutsos
jkoukos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 ... και θέλεις να μην έχεις δέσμευση (άρα συμβόλαιο ορισμένου χρόνου) αλλά αορίστου. Και σου λέω ότι δεν γίνεται. Επίσης όπως το γράφεις, συμβόλαιο 12 μηνών (το ζήτησες και το αποδέχτηκαν) και σπάσιμο όποτε θέλεις μέσα στο 12μηνο, δεν συμβαδίζουν στην ίδια πρόταση. Ο νόμος είναι σαφής. Είτε έχεις ορισμένου χρόνου είτε αορίστου. Δεν μπορεί ένα συμβόλαιο να ανήκει και τις 2 κατηγορίες.
VonLoutsos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 6 minutes ago, jkoukos said: ... και θέλεις να μην έχεις δέσμευση (άρα συμβόλαιο ορισμένου χρόνου) αλλά αορίστου. Και σου λέω ότι δεν γίνεται. Επίσης όπως το γράφεις, συμβόλαιο 12 μηνών (το ζήτησες και το αποδέχτηκαν) και σπάσιμο όποτε θέλεις μέσα στο 12μηνο, δεν συμβαδίζουν στην ίδια πρόταση. Ο νόμος είναι σαφής. Είτε έχεις ορισμένου χρόνου είτε αορίστου. Δεν μπορεί ένα συμβόλαιο να ανήκει και τις 2 κατηγορίες. Και όμως. Είπαν για να μπορέσει να περάσει η έκπτωση λόγω μη επιλύσιμου θα πρέπει να κάνω συμβόλαιο. Αν θελήσω να το σπάσω οποιαδήποτε στιγμή(μέσα στο χρονικό διάστημα της δέσμευσης) αν υπάρχει ακόμα το μη επιλυσιμο πρόβλημα θα το κάνω χωρίς ποινή. Ότι μου είπαν σου λέω.
jkoukos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Εε, αφού στο είπαν προχώρα. Τι ρωτάς αν είσαι βέβαιος; Εγώ απλά αναφέρω τι προβλέπει ο νόμος. Ένα συμβόλαιο είναι είτε αορίστου είτε ορισμένου χρόνου. Δεν μπορεί να είναι και τα 2 ταυτόχρονα. Το ένα δεν έχει δέσμευση σε αντίθεση με το άλλο. Εσύ ζητάς να έχεις πάγιο 17€ για πάντα (αορίστου) και η εταιρεία αρνείται. Και σε ρωτώ, αν κάποια στιγμή στο μέλλον ο ΟΤΕ αποκαταστήσει το πρόβλημα, πως θα το μάθει η εταιρεία για να σου διακόψει την έκπτωση και να πληρώσεις το κανονικό πάγιο. Ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να την ενημερώσει (και δεν έχει υποχρέωση). Δεν το βρίσκεις λογικό να μην θέλει αυτό που ζητάς; Ταυτόχρονα δεν θέλεις να έχεις δέσμευση (ορισμένου χρόνο), διότι σκέφτεσαι ότι αν κάποια στιγμή έχεις καλύτερη προσφορά, να διακόψεις αζημίως πατώντας στο πρόβλημα της γραμμής. Λες ότι σε αυτό συμφώνησε η εταιρεία. Γραπτώς ή στο τηλέφωνο; Εγώ αμφισβητώ ότι θα σου δώσει κάτι τέτοιο η εταιρεία και μάλιστα γραπτώς. Και κάτι τελευταίο. Δεν θα γίνει νέο συμβόλαιο αλλά απλά ανανέωση του υπάρχοντος με νέους όρους και τιμές. Το συμβόλαιο αφορά την τηλεφωνική γραμμή (γι' αυτή κάνουμε αίτημα νέας σύνδεσης ή φορητότητας ή κατάργησης) και απλά μέσω αυτής λαμβάνουμε υπηρεσίες (τηλεφωνία, Internet, TV κλπ) που της ζητάμε στην αίτηση σύνδεσης.
VonLoutsos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 1 hour ago, jkoukos said: Εε, αφού στο είπαν προχώρα. Τι ρωτάς αν είσαι βέβαιος; Εγώ απλά αναφέρω τι προβλέπει ο νόμος. Ένα συμβόλαιο είναι είτε αορίστου είτε ορισμένου χρόνου. Δεν μπορεί να είναι και τα 2 ταυτόχρονα. Το ένα δεν έχει δέσμευση σε αντίθεση με το άλλο. Εσύ ζητάς να έχεις πάγιο 17€ για πάντα (αορίστου) και η εταιρεία αρνείται. Και σε ρωτώ, αν κάποια στιγμή στο μέλλον ο ΟΤΕ αποκαταστήσει το πρόβλημα, πως θα το μάθει η εταιρεία για να σου διακόψει την έκπτωση και να πληρώσεις το κανονικό πάγιο. Ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να την ενημερώσει (και δεν έχει υποχρέωση). Δεν το βρίσκεις λογικό να μην θέλει αυτό που ζητάς; Ταυτόχρονα δεν θέλεις να έχεις δέσμευση (ορισμένου χρόνο), διότι σκέφτεσαι ότι αν κάποια στιγμή έχεις καλύτερη προσφορά, να διακόψεις αζημίως πατώντας στο πρόβλημα της γραμμής. Λες ότι σε αυτό συμφώνησε η εταιρεία. Γραπτώς ή στο τηλέφωνο; Εγώ αμφισβητώ ότι θα σου δώσει κάτι τέτοιο η εταιρεία και μάλιστα γραπτώς. Και κάτι τελευταίο. Δεν θα γίνει νέο συμβόλαιο αλλά απλά ανανέωση του υπάρχοντος με νέους όρους και τιμές. Το συμβόλαιο αφορά την τηλεφωνική γραμμή (γι' αυτή κάνουμε αίτημα νέας σύνδεσης ή φορητότητας ή κατάργησης) και απλά μέσω αυτής λαμβάνουμε υπηρεσίες (τηλεφωνία, Internet, TV κλπ) που της ζητάμε στην αίτηση σύνδεσης. Αν κάποια στιγμή αποκαταστήσει ο ΟΤΕ το πρόβλημα ευχαρίστως να μου κόψουν την έκπτωση που μου παρέχουν. Πως θα το βρούνε είναι δικό τους θέμα όμως. Η Vodafone μου λέει πως και αυτη την ανανέωση να κάνουμε με την έκπτωση λόγω προβλήματος οποιαδήποτε ώρα θα μπορώ να το σπάσω το συμβόλαιο αζημίως, εφόσον το μη επιλύσιμο πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Και εγώ τους αντιπροτείνω οτι αφού οποιαδήποτε ώρα και στιγμή μπορώ να φύγω(αν υπάρχει το πρόβλημα), αφού 1,5 χρόνο δεν με έχτε καλέσει για να κάνω το συμβόλαιο ορισμένου χρόνου(και εγώ που το επιδίωξα μου έδιναν υψηλότερη τιμή), γιατί δεν μου περνάτε την έκπτωση στο αορίστου πρόγραμμα και όταν επιλυθεί το πρόβλημα την σταματαμε ευχαρίστως. Αυτά όλα προφορικά, τους ζήτησα γραπτά και μου λένε απο την στιγμή που ηχογραφούνται δεν έχεις πρόβλημα αλλά εγώ επιμένω για γραπτά και μου είπαν να απευθυνθώ στην εξυπηρέτηση πελατών. Προφανώς και ανανέωση του ήδη υπάρχοντος θα γίνει για έναν χρόνο. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα