papoys1 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, burnin είπε Καλησπερα. κατ αρχας ελπιζω να ποσταρω στο σωστο υποφορουμ. μπαινω στο ψητο. ειχα αγορασει 2 αντικλεπτικα μπαστουνια (ενα για μενα και ενα για την κοπελα μου), τον φλεβαρη. πριν καιρο δηαλαδη. αν δεν ειχε περασει το εξαμηνο θα τα ειχε αναλαβει ολα τα φεισμπουκ. και δεν θα εκανα αυτο το τοπικ. τι εχει συμβει? τα κλειδια απο το ενα μπαστουνι, ανοιγουν την κλειδαρια και απο το αλλο. Απαραδεκτο? το ανακαλυψα καταλαθος μολις χτες δυστυχως... Σε επικοινωνια με το καταστημα μου ειπαν κατα λεξη τα εξης Καλημέρα σας, Από πληροφορίες τις οποίες μας μεταβίβασε το εργοστάσιο το γεγονός αυτό συμβαίνει διότι τα μπαστούνια αυτά προέρχονται από το ίδιο κιβώτιο-παρτίδα. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι όλα τα μπαστούνια ανοίγουν με το ίδιο κλειδί παρά μόνο αυτά που ανήκουν στην ίδια παρτίδα. Η ερωτηση μου ειναι αν αυτο ειναι κατι που συμβαινει, ή αν οντως ολο αυτο ειναι απαραδεκτο, και να κανω μια καταγγελια στον συνηγορο να τελειωνω, μιας και αλλιως νμα παρω τα λεφτα μου πισω, δεν το κοβω. δεν ειναι το ποσο, 20 ευρω ειχαν και τα 2 μαζι, ειναι η κοροιδια.... υα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας ομως. μηπως ειμαι περιεργος? Το σκέφτηκες όμως ότι αυτό μπορεί να είναι μοναδικό φαινόμενο , να είναι συλλεκτικά κομμάτια και κάποια στιγμή να αποκτήσουν μεγάλη αξία. Οπότε μην τα επιστρέφεις για αλλαγή. 17 ώρες πριν, DrLo είπε Χωρίς να αναφέρομαι στο υγκεκριμένο προιόν. Ναι , συμβαίνει. Αν αγοράσεις πχ 500 λουκέτα σαν κι αυτά θα σου πει ο προμηθετής ότι μπορεί να έχουν διαφορετικό κλειδί μέχρι Χ (πχ 255) - (ώστε να μη μπορεί να ανοιξει κάποιος λουκέτο άλλου - αυτό είναι το όλο ζήτημα) Αυτός μπορεί να σου πει ότι μπορώ να το κάνω να σου δώσω εγγυημένα 255 διαφορετικά, αν πάρεις παραπάνω δε μπορώ να στο πω. Συνήθως δηλαδή ισχύει το αντίθετο. αν είναι από την ίδια "παρτίδα" έχουν δαφορετικά κλειδιά (και όλη η παρτίδα Y master keys). Τις περισσότρερες φορές αυτό αρκεί αν όχι ή παίρνεις διαφορετικό τύπο για τις 2 ομάδες, ή πας σε πιο ακριβό μοντέλο κλπ κλπ. Όταν στα 250 έχεις μία πιθανότητα να πέσεις σε δύο που ανοίγουν με το ίδιο κλειδί φαντάσου να παίρνεις δύο και να πετυχαίνεις αυτά τα δύο που ανοίγουν με το ίδιο κλειδί. Θυμήθηκα το ανέκδοτο που λέγαμε πιτσιρίκια με τον τύπο που του έδωσαν ένα τσουβάλι γεμάτο με αιδοία και μέσα ένα πέος (τα λέω έτσι για τους μοντ) και του είπαν να βάλει μέσα το χέρι να διαλέξει ένα χωρίς να βλέπει.. Το βάζει και βγάζοντάς το έξω βλέπει πως διάλεξε το πέος. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από papoys1 1
Fubar.gr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 23 ώρες πριν, DrLo είπε Αν αγοράσεις πχ 500 λουκέτα σαν κι αυτά θα σου πει ο προμηθετής ότι μπορεί να έχουν διαφορετικό κλειδί μέχρι Χ (πχ 255) - (ώστε να μη μπορεί να ανοιξει κάποιος λουκέτο άλλου - αυτό είναι το όλο ζήτημα) Αυτός μπορεί να σου πει ότι μπορώ να το κάνω να σου δώσω εγγυημένα 255 διαφορετικά, αν πάρεις παραπάνω δε μπορώ να στο πω. Παρεπιπτώντως, το λουκέτο της φωτογραφίας δέν είναι αντικλεπτικό, αλλά τύπου lockout / tagout Αυτά συνήθως είναι πλαστικά ή απο άλλο ελαφρύ υλικό. Σκοπός τους είναι να κλειδώνουν ηλεκτρικούς διακόπτες, βάνες αερίου κτλ στην απενεργοποιημένη θέση, ωστε πχ να μήν πάει κάποιος και ανεβάσει την ασφάλεια ενώ ο τεχνικός δουλεύει με γυμνά καλώδια. Επειδή είναι πολύ σημαντικό να μήν πάει κάποιος άλλος καταλάθος να το ξεκλειδώσει, δίνουν ένα μόνο κλειδί, με χαραγμένο μοναδικό αριθμό, και ο ίδιος αριθμός υπάρχει χαραγμένος και στο σώμα του λουκέτου. Ενα τυπικό lockout kit για ηλεκτρολόγους: 3
DrLo Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Παρεπιπτώντως, το λουκέτο της φωτογραφίας δέν είναι αντικλεπτικό, αλλά τύπου lockout / tagout Αυτά συνήθως είναι πλαστικά ή απο άλλο ελαφρύ υλικό. Σκοπός τους είναι να κλειδώνουν ηλεκτρικούς διακόπτες, βάνες αερίου κτλ στην απενεργοποιημένη θέση, ωστε πχ να μήν πάει κάποιος και ανεβάσει την ασφάλεια ενώ ο τεχνικός δουλεύει με γυμνά καλώδια. Επειδή είναι πολύ σημαντικό να μήν πάει κάποιος άλλος καταλάθος να το ξεκλειδώσει, δίνουν ένα μόνο κλειδί, με χαραγμένο μοναδικό αριθμό, και ο ίδιος αριθμός υπάρχει χαραγμένος και στο σώμα του λουκέτου. Ενα τυπικό lockout kit για ηλεκτρολόγους: Ναι βρε, το ξέρω Απλά το όλο κονσεπτ .ε τους αριθμούς παρτίδας ήθελα να τονισω γιατί αυτό το παράδειγμα που είπα μου έχει συμβεί. Btw Υπάρχουν και γερά λουκέτα LOTO Σπάνια θα βρεις χαραγμένο στη πράξη παίζει μαρκαδόρος. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από DrLo
villasg Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Στις 5/10/2018 στις 4:34 ΜΜ, mclein είπε το βραδυ οταν παω σπιτι θα ανεβασω φωτο απο Κυψελη & Πατησια. καποιοι εχουν σοβαρου τυπου μπαστουνια. επισης, πλεον χρειαζεται και κατι να μπλοκαρει την obd θυρα. @mclein Βαλε φωτο καθως και ποιες ειναι οι σοβαρες προτασεις για μπαστουνια ( τιμονου ή χειροφρενου - λεβιε ) να ξερουμε
AntiCambeR Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Ωραίος τίτλος θέματος.Στο αμάξι μου έχω 1 γιαγιά,όποιος επιχειρήσει να το κλέψει θα φάει μπαστουνιές στο κεφάλι με ταυτόχρονα ουρλιαχτά αντί για συναγερμό.
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα με τον συνήγορο του καταναλωτή. Σου λέει το μαγαζί οτι αυτή την απάντηση τους έδωσαν από το εργοστάσιο (αν είναι αληθινή απάντηση και δεν τρολλάρεις). Τώρα που το θυμήθηκα, όταν θα δοκιμάζω πασπαρτού σε πόρτες ασφαλείας να θυμηθώ να δοκιμάσω και της δικής μου πόρτας μήπως την ανοίξουν, που ξέρεις, μπορεί και οι κλειδαριές των πορτών να προέρχονται από την ίδια παρτίδα του ίδιου εργοστασίου 😁
vagos789 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 με πηγατε πολυ πισω χρονικα με το μπαστουνι,εποχες κασετας,ΠΑΣΟΚ και Βαμβακουλα 2
k_w_t Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα με τον συνήγορο του καταναλωτή. Σου λέει το μαγαζί οτι αυτή την απάντηση τους έδωσαν από το εργοστάσιο (αν είναι αληθινή απάντηση και δεν τρολλάρεις). Τώρα που το θυμήθηκα, όταν θα δοκιμάζω πασπαρτού σε πόρτες ασφαλείας να θυμηθώ να δοκιμάσω και της δικής μου πόρτας μήπως την ανοίξουν, που ξέρεις, μπορεί και οι κλειδαριές των πορτών να προέρχονται από την ίδια παρτίδα του ίδιου εργοστασίου 😁 Υπαρχει αρμοδια υπηρεσια να δωσει εντολη να αποσυρθει η παρτιδα και να γινει ελεγχος. Διεύθυνση Ελέγχων και Παρατηρητηρίων η οποια ανηκει στην Γενικη γραμματεια εμποριου και προστασιας καταναλωτη.. http://gge.gov.gr/?page_id=15707 Εαν ο ελεγχος διαπιστωσει τετοιο ζητημα μπορει να σταματησει την εισαγωγη του και να δουν εαν εχει πιστοποιηση CE ...
lary7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Λες για κλειδαριά 10€, εδώ σε φίλου μου του πήρε γείτονας το αμάξι και έφυγε, όταν κατάλαβε ότι δεν είναι το δικό του το γύρισε αλλά δεν βρήκε την ίδια θέση, το πάρκαρε αλλού και του άφησε σημείωμα...Fiat btw....
RedPriest Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, lary7 είπε Λες για κλειδαριά 10€, εδώ σε φίλου μου του πήρε γείτονας το αμάξι και έφυγε, όταν κατάλαβε ότι δεν είναι το δικό του το γύρισε αλλά δεν βρήκε την ίδια θέση, το πάρκαρε αλλού και του άφησε σημείωμα...Fiat btw.... Χαχαχα μου θύμισες οτι εγινε με αυτοκίνητο απο έναν θειο μου. Το συγκεκριμένο βέβαια ηταν peageot. Ξεκλειδωσε μπήκε μέσα άναψε το αυτοκίνητο και όταν άναψαν τα φώτα καταλαβε οτι δεν ήταν δικο του.😂 1
dfokas21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 28 λεπτά πριν, lary7 είπε Λες για κλειδαριά 10€, εδώ σε φίλου μου του πήρε γείτονας το αμάξι και έφυγε, όταν κατάλαβε ότι δεν είναι το δικό του το γύρισε αλλά δεν βρήκε την ίδια θέση, το πάρκαρε αλλού και του άφησε σημείωμα...Fiat btw.... Το χω παθει και εγω αυτο με παπι στη δουλεια , που το ζητησα να πεταχτω να παρω τσιγαρα και οταν γυρισα του λέω οτι εχει προβλημα με το φρενο του . Πιο παπι πηρες ? Το κοκκινο. Το δικο μου ειναι μπλε !
paylidis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Στρατό δεν έχετε πάει; Εκεί ανοίγαμε όλοι τις κλειδαριές των άλλων με τα δικα μας κλειδιά 😂 μετα πήγα στη μονάδα κι πήγα πήρα για το όπλο μου κλειδαριά 25€ που μόνο με τροχό μπορούσε να βγει πλέον. Κοινως, ότι πληρώνεις παίρνεις...
k_w_t Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, paylidis είπε Στρατό δεν έχετε πάει; Εκεί ανοίγαμε όλοι τις κλειδαριές των άλλων με τα δικα μας κλειδιά 😂 μετα πήγα στη μονάδα κι πήγα πήρα για το όπλο μου κλειδαριά 25€ που μόνο με τροχό μπορούσε να βγει πλέον. Κοινως, ότι πληρώνεις παίρνεις... Εμεις δεν βαζαμε καν κλειδι με 2 ξιφολογχες τα ανοιγαμε.... 3
paylidis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 20 λεπτά πριν, k_w_t είπε Εμεις δεν βαζαμε καν κλειδι με 2 ξιφολογχες τα ανοιγαμε.... Και αυτό γινόταν. Πολύ ταλαιπωρία όμως. Αφού είχαμε τα κλειδιά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα