Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε ένα Dell Workstation που ερχόταν με ΟΕΜ κλειδί Windows 10 Professional, και το οποίο το βλέπω όταν τρέξω την γνωστή εντολή: (Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey στο Powershell.

Ωστόσο σε αυτό το μηχάνημα έχουν περαστεί Windows 10 Enterprise και εχουν ενεργοποιηθεί με άλλο, εταιρικό κλειδί για έκδοση Enterprise.

Τι ισχύει για το ορίτζιναλ OEM κλειδί για Win 10 Pro που ερχόταν το μηχάνημα; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενεργοποιηση Win 10 Pro άλλου μηχανήματος; Μπορεί το ίδιο μηχάνημα (το Dell) να δεσμεύει δύο κλειδιά ταυτόχρονα;

Δημοσ.

Καλησπέρα όλες και όλους.

Απέχω λίγο καιρό από το άθλημα οπότε ας μην βασιστείς στην απάντησή μου. Αυτό που ήξερα λοιπόν και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει είναι το εξής:

Την άδεια χρήσης δεν μπορείς να την "μεταφέρεις" σε άλλο μηχάνημα. Θα την κρατήσεις λοιπόν και αν ποτέ θελήσεις να κάνεις dual boot το συγκεκριμένο μηχάνημα ή να το επαναφέρεις στην εργοστασιακή του κατάσταση, τότε θα τα "ενεργοποιήσεις" στο ίδιο.

Καλή δύναμη και καλό Σαββατοκύριακο.

Δημοσ.

Ακούγεται λογικό καθώς η άδεια είναι ΟΕΜ άρα λογικά δένεται με το motherboard και αρα δεν μεταφέρεται αλλού.

Η απορία μου είναι μήπως δεν ειχε προλάβει να γινει αυτό. Πχ. αν αν δεν ειχε γινει activation του εργοστασικου κλειδιού προτού τα Pro πεταχτούν και μπουνε τα Enterprise ίσως να υπαρχει δυνατοτητα να μεταφερθει; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kokoringo είπε

Έχουμε ένα Dell Workstation που ερχόταν με ΟΕΜ κλειδί Windows 10 Professional, και το οποίο το βλέπω όταν τρέξω την γνωστή εντολή: (Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey στο Powershell.

Ωστόσο σε αυτό το μηχάνημα έχουν περαστεί Windows 10 Enterprise και εχουν ενεργοποιηθεί με άλλο, εταιρικό κλειδί για έκδοση Enterprise.

Τι ισχύει για το ορίτζιναλ OEM κλειδί για Win 10 Pro που ερχόταν το μηχάνημα; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενεργοποιηση Win 10 Pro άλλου μηχανήματος; Μπορεί το ίδιο μηχάνημα (το Dell) να δεσμεύει δύο κλειδιά ταυτόχρονα;

Προφανώς μιλάς για εταιρικό περιβάλλον, σωστά;

Θεωρητικά, το κλειδί ισχύει μόνο για τον υπολογιστή που αγοράστηκε. Γιαυτό και σε πιθανό έλεγχο (μακρυά) σου ελέγχουν license key + σειριακό αριθμό μηχανήματος + τιμολόγιο αγοράς.

Συνεπώς, δεν μπορείς να το μεταφέρεις.

Πρακτικά ΟΜΩΣ, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε άλλη εγκατάσταση. :P

Δημοσ.

Ναι σωστά. Όταν λες πιθανό έλεγχο από ποιόν εννοείς; Την εταιρεια δεν την απασχολούν τα ΟΕΜ κλειδιά γιατί ετσι κ αλλιώς περνάει τα δικά της Enterprise σε όλους, το έχω συζητήσει με άτομο που δουλέυει στο τμήμα αυτό και δεν είναι θέμα. Η MS πάλι να κάτσει να διασταυρωσει serial με κωδικο μηχανηματος μου φαινεται απιθανο, υπάρχει κάποιο άλλο σενάριο;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kokoringo είπε

Ναι σωστά. Όταν λες πιθανό έλεγχο από ποιόν εννοείς; Την εταιρεια δεν την απασχολούν τα ΟΕΜ κλειδιά γιατί ετσι κ αλλιώς περνάει τα δικά της Enterprise σε όλους, το έχω συζητήσει με άτομο που δουλέυει στο τμήμα αυτό και δεν είναι θέμα. Η MS πάλι να κάτσει να διασταυρωσει serial με κωδικο μηχανηματος μου φαινεται απιθανο, υπάρχει κάποιο άλλο σενάριο;

Σε διάστημα 12 μηνών μου έχει κάτσει έλεγχος μία φορα απ'την Microsoft και μία απο Adobe.

Και ναι, και θα κάτσει να διασταυρώσει PC με License key και στην συνέχεια με τα τιμολόγια αγοράς με τα S/N τους. Δεν θες να σου πω τι έγινε με τους servers.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, kokoringo είπε

Το αφήνεις ως έχει σαν να μην υπάρχει για καλό της επιχείρησης.

Θα μπορούσες εξ αρχής να είχες παραγγείλει το Dell (pc) με free OS εφόσον είχες vl key.

Επεξ/σία από kormos
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kormos είπε

Το αφήνεις ως έχει σαν να μην υπάρχει για καλό της επιχείρησης.

Θα μπορούσες εξ αρχής να είχες παραγγείλει το Dell (pc) με free OS εφόσον είχες vl key.

Δεν θα έμπαινε σε μηχάνημα της επιχείρησης ούτως η άλλως, δεν είναι καν αρμοδιότητα μου οι εταιρικοί υπολογιστές. Πρόκειται για εξωτερικό μηχάνημα που όμως για να δουλέυουν κάποιες υπηρεσίες έχουν περαστεί και σε αυτό τα ίδια Windows Enterprise που τρέχουν και τα εσωτερικά μηχανήματα, οπότε η ΟΕΜ άδεια του κάθεται και μένει αναξιοποίητη, γιαυτό θέλω να τη χρησιμοποιήσω αλλού (ιδιωτικά) εφόσον υπάρχει δυνατότητα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kokoringo είπε

Δεν θα έμπαινε σε μηχάνημα της επιχείρησης ούτως η άλλως, δεν είναι καν αρμοδιότητα μου οι εταιρικοί υπολογιστές. Πρόκειται για εξωτερικό μηχάνημα που όμως για να δουλέυουν κάποιες υπηρεσίες έχουν περαστεί και σε αυτό τα ίδια Windows Enterprise που τρέχουν και τα εσωτερικά μηχανήματα, οπότε η ΟΕΜ άδεια του κάθεται και μένει αναξιοποίητη, γιαυτό θέλω να τη χρησιμοποιήσω αλλού (ιδιωτικά) εφόσον υπάρχει δυνατότητα.

Μια δοκιμή θα σε πείσει τότε :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/10/2018 στις 2:20 ΜΜ, donblunts είπε

Σε διάστημα 12 μηνών μου έχει κάτσει έλεγχος μία φορα απ'την Microsoft και μία απο Adobe.

Και ναι, και θα κάτσει να διασταυρώσει PC με License key και στην συνέχεια με τα τιμολόγια αγοράς με τα S/N τους. Δεν θες να σου πω τι έγινε με τους servers.

Σε τι εταιρια δουλευεις και σας κανουν τοσο συχνα ελεγχο ?

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
2 ώρες πριν, k_w_t είπε

Ναυτιλιακή.

Δεν μας κάνουν συχνά, πέρα απ'αυτές τις 2 φορές δεν έχει ξαναγίνει.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, k_w_t είπε

Νομίζω πως δεν έχει να κάνει με το τι επιχείρηση είναι.

Απλά όταν έχεις επιχείρηση πρέπει να είσαι σωστός!

Μην ξεχνάμε πως βάση τιμολογίων επωφελείται ήδη (μια επιχείρηση) σε καλύτερες τιμές και ΦΠΑ (όφελος).

Λογικό να δέχονται ελέγχους περιστασιακά.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kormos είπε

Νομίζω πως δεν έχει να κάνει με το τι επιχείρηση είναι.

Απλά όταν έχεις επιχείρηση πρέπει να είσαι σωστός!

Μην ξεχνάμε πως βάση τιμολογίων επωφελείται ήδη (μια επιχείρηση) σε καλύτερες τιμές και ΦΠΑ (όφελος).

Λογικό να δέχονται ελέγχους περιστασιακά.

Για να εχεις εκτος απο MS και adobe πρεπει να ειναι κατι σχετικο....

Δεν θα πανε πχ σε σουβλατζιδικο να τσεκαρουν για Photoshop.....

Δημοσ.
3 ώρες πριν, k_w_t είπε

Για να εχεις εκτος απο MS και adobe πρεπει να ειναι κατι σχετικο....

Δεν θα πανε πχ σε σουβλατζιδικο να τσεκαρουν για Photoshop.....

Μην είσαι απόλυτος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, kormos είπε

Μην είσαι απόλυτος...

Να το δω και αυτο και ας πεθανωωω.

Πλακα πλακα εχω δει εφοδο της BSA σε φωτοτυπειο... 

Πολυ κλαμα λεμε.... 4 Pc μονο τα windows ειχανε με αδεια ολα τα αλλα Adobe suite corel office Autocad Archicad ηταν σπασμενα...

Ακομα πρεπει να πληρωνει ο ιδιοκτητης...

Επεξ/σία από k_w_t

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...