Προς το περιεχόμενο

Το νέο Aquos Zero χρησιμοποιεί οθόνη OLED που έχει αναπτυχθεί «in-house» από την Sharp

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H Sharp αποκάλυψε πρόσφατα ένα νέο smartphone στην Ιαπωνική αγορά, το Aquos Zero.

Πρόκειται για μία αρκετά ενδιαφέρουσα συσκευή, ωστόσο αυτό που έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον είναι η… οθόνη του, επειδή είναι η πρώτη τεχνολογίας OLED που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε «in-house», δηλαδή από την ίδια την Sharp.

Η οθόνη «καμπυλώνει» στις δύο μεγαλύτερου μήκους πλευρές της όπως συμβαίνει και με τις οθόνες των πρόσφατων ναυαρχίδων της Samsung και επιδεικνύει διαγώνιο 6,2 ιντσών. Η οθόνη υποστηρίζει ανάλυση 2992 x 1440 pixels και υποστηρίζει το χρωματικό πρότυπο DCI-P3 καθώς και το πρότυπο Dolby Vision, και όπως είναι φανερό διαθέτει «εγκοπή» που φιλοξενεί την εμπρόσθια κάμερα, το ακουστικό και ενδεχομένως και κάποιους αισθητήρες.

sec-01-bg-pc.jpg.d4d6f02ddd5529b470b9e7689b4c4291.jpg

Χάρη στο πλαίσιο από κράμα μαγνησίου και την κατασκευή από ίνες αραμιδίου (το «Kevlar» που χρησιμοποιείται σε διάφορες κατασκευές, από τη διαστημική μέχρι τα οπλικά συστήματα και την άμυνα είναι ένα υλικό ινών αραμιδίου), το Aquos Zero είναι πολύ ελαφρύ (146 γραμμάρια), κάτι για το οποίο η Sharp δηλώνει εξαιρετικά υπερήφανη. Οι διαστάσεις του είναι 154 x 73 x 8,8 χιλιοστά. Στο εσωτερικό του Aquos Zero βρίσκεται το Qualcomm Snapdragon 845 SoC, το οποίο συνδυάζεται με 6GB RAM και με αποθηκευτικό χώρο 128GB (UFS). Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3130mAh.

sec-01-01-img-pc.thumb.jpg.46b337b5eda503894048fe018f22d7fa.jpg

Η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Megapixels ενώ η κύρια κάμερα σε έναν αισθητήρα 22,6 Megapixels που βρίσκεται πίσω από ένα σύστημα φακών με διάφραγμα f:/1.9. Στο πίσω μέρος υπάρχει αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων αν και υποστηρίζεται και αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμα της συσκευής. Η συσκευή που είναι IP68-rated και επομένως αντέχει στη σκόνη και στο νερό, διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία που υποστηρίζουν Dolby Atmos.

Το Sharp Aquos Zero θα κυκλοφορήσει στα τέλη της χρονιάς στην Ιαπωνική αγορά. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε αν θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές ενώ δεν αναφέρθηκε και στη τιμή του.

GSMArena

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ λείπει η Sharp από την Ευρωπαική αγορά καθότι παρουσιάζει εξαιρετικές συσκευές.
Παρόλα αυτά είδα notch και μου ξίνισε το γιαούρτι.

• Like 8
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτή την οθόνη / ανάλυση και CPU θέλει μεγαλύτερη μπαταρία......
+1 στα στερεοφωνικά ηχεία πρέπει περισσότεροι κατασκευαστές να βάζουν στα smartphones τους

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
  • Like 4

Η sharp ανέκαθεν έβγαζε καλες οθόνες,όπως η οθόνη του razor τεχνολογίας igzo στα 120hz.και οι οθόνες igzo στα κινητά της με χαμηλή καταναλωση.Στην Ευρώπη δεν είναι πολύ γνωστή αλλά στην Ιαπωνία θεωρείται από τις καλύτερες εταιρείες.

• Like 1

από όσο γνωρίζω έχει καλές οθόνες η sharp  και γενικά μου άρεσαν τα κινητά της , θα ήθελα να το δω από κοντά

Καλησπέρα,

Πολύ καλή και όμορφη συσκευή. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την τιμή της βέβαια γιατί το timing παρουσίασης την φέρνει με "παλιό" επεξεργαστή. Θα προτιμούσα να μας την παρουσίαζαν 1 - 2 μήνες μετά τον 855 ώστε να τον έχει στο εσωτερικό της.

Καλή συνέχεια.

Αμέτρητο πόνο μοιράζει το notch, στους απανταχού εγκεφάλους με προβλήματα αντίληψης που αδυνατούν να καταλάβουν οτι δεν τους τρώει οθόνη, extra οθόνη τους δίνει είτε για content + system indicators είτε system indicators μόνο αν σας χαλάει τόσο την αισθητική

• Like 4
  • Thanks 1

Κόσμημα. Αν και με νοτς έστω φαντάζομαι θα έχει επιλογή να το εξαφανίζεις.. Μα καλά επίτηδες το κάνουν με αυτή την παπαριά το νοτς και μας πάνε κόντρα? Έλεος αδέρφια..

τέσπα... 

Στα αρνητικά. Τέτοια χαρακτηριστικά με 3130 μπαταρία? ΦΑΟΥΛ και μάλιστα κοφτερό (sharp).

Η οθόνη σίγουρα θα τα σπάει.. όχι μόνο γιατί είναι in-house από μια εταιρία που φωνάζει respect αλλά και γιατί δεν είναι απλά amoled αλλά κανονική OLED (έχουν μεγάλες διαφορές από ότι θυμάμαι που είχα διαβάσει σε ένα άρθρο).

Από την άλλη λογικά θα είναι ΦΩΤΙΑ η τιμή του.

Και άλλα αρνητικά που μου έρχονται στο μυαλό. Υποστήριξη στην Ελλάδα μας? Μπα... Sharp Aquos έχω πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ κακές αναμνήσεις από παλιότερα μοντέλα της. Με ότι έχει έρθει out of the box. Μετά από κάνα χρόνο ίσως πάρει κάνα update.

Κρίμα  πάντως τόσο όμορφη συσκευή και με τέτοια υλικά. Θα μπορούσε να δαγκώσει πολύ κόσμο... αλλά δεν το νομίζω.

Εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι (crossing fingers) και λέω βλακείες... 

Λέτε?

3 ώρες πριν, panosveto12 είπε

Δεν μου λεει τιποτα η οθονη αν δεν εχει μηλαρακι απο πισω ...

έτσι όπως το έγραψες μου θύμισε κολαράκι και εκεί λέω μαζί σου.. αλλά μετά προσγειώθηκα μόλις είδα το nickname σου και τι εννοούσες στην πραγματικότητα.

Ρε μανία με την apple... δεν μου λες εσύ ρε μεγάλε.. στο μεσημεριανό σου να υποθέσω ότι πάντα υπάρχει και μηλόπιτα η μήλο για φρούτο στο τέλος και τέτοια? Αλλιώς έχεις πρόβλημα σοβαρό

:D

1 ώρα πριν, inangelsheart είπε

Κόσμημα. Αν και με νοτς έστω φαντάζομαι θα έχει επιλογή να το εξαφανίζεις.. Μα καλά επίτηδες το κάνουν με αυτή την παπαριά το νοτς και μας πάνε κόντρα? Έλεος αδέρφια..

τέσπα... 

Στα αρνητικά. Τέτοια χαρακτηριστικά με 3130 μπαταρία? ΦΑΟΥΛ και μάλιστα κοφτερό (sharp).

Η οθόνη σίγουρα θα τα σπάει.. όχι μόνο γιατί είναι in-house από μια εταιρία που φωνάζει respect αλλά και γιατί δεν είναι απλά amoled αλλά κανονική OLED (έχουν μεγάλες διαφορές από ότι θυμάμαι που είχα διαβάσει σε ένα άρθρο).

Από την άλλη λογικά θα είναι ΦΩΤΙΑ η τιμή του.

Και άλλα αρνητικά που μου έρχονται στο μυαλό. Υποστήριξη στην Ελλάδα μας? Μπα... Sharp Aquos έχω πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ κακές αναμνήσεις από παλιότερα μοντέλα της. Με ότι έχει έρθει out of the box. Μετά από κάνα χρόνο ίσως πάρει κάνα update.

Κρίμα  πάντως τόσο όμορφη συσκευή και με τέτοια υλικά. Θα μπορούσε να δαγκώσει πολύ κόσμο... αλλά δεν το νομίζω.

Εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι (crossing fingers) και λέω βλακείες... 

Λέτε?

έτσι όπως το έγραψες μου θύμισε κολαράκι και εκεί λέω μαζί σου.. αλλά μετά προσγειώθηκα μόλις είδα το nickname σου και τι εννοούσες στην πραγματικότητα.

Ρε μανία με την apple... δεν μου λες εσύ ρε μεγάλε.. στο μεσημεριανό σου να υποθέσω ότι πάντα υπάρχει και μηλόπιτα η μήλο για φρούτο στο τέλος και τέτοια? Αλλιώς έχεις πρόβλημα σοβαρό

:D

Το χειμώνα τρώω μηλόπιτα το καλοκαίρι παγωτό μήλο και με αυτό και πάντα σε τραπεζομάντηλο με μήλαρακι

58 λεπτά πριν, panosveto12 είπε

Το χειμώνα τρώω μηλόπιτα το καλοκαίρι παγωτό μήλο και με αυτό και πάντα σε τραπεζομάντηλο με μήλαρακι

Δαγκωμενο να υποθέσω? Χαχχαχα ωραίος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...