Mikeasdf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Καλημερα! Θα μπω κατευθειαν στο ψητό, αξιζουν τα κολλεγια? Υπαρχει μελλον ή εστω αναγνωριση απο τα πτυχια τους ή ειναι ενα ακριβο κωλοχαρτο? Προκειται για συγγενικο προσωπο το οποιο φετος δινει πανελλαδικες αλλα υπαρχει και το ενδεχομενο να παει σε καποιο κολλεγιο (NYC, Metropolitan, Mediterranean), ο λογος ειναι πως η σχολη ειναι παρα πολυ μακρια και οι μετακινησεις θα ειναι μεγαλο παλουκι, ενω η επιλογη του κολλεγιου ειναι πολυ πιο κοντα και εχει την ιδια ειδικοτητα (τουριστικα, οπως και το ΤΕΙ Σινδου) και καποια αλλα συν οπως οι 2 ξενες γλωσσες, επισης απ'οσο ξερω σου βρισκουν αυτοι πρακτικες κλπ. Υπαρχει καποιος που εχει τελειωσει σε καποιο απο τα προαναφερθεντα? (φανταζομαι ναι) Αξιζει αυτη η εναλλακτικη ή να μην πεταξει τα φραγκα? Τα λεφτα δεν περισσευουν αλλα με καποιες θυσιες μαζευονται λιγο-λιγο.
tolhc1234 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Σε κολλέγια που παίρνεις πτυχίο από ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο (συνήθως UK είναι) αναγνωρίζονται μόνο επαγγελματικά, όχι ακαδημαϊκά. Δηλαδή αναγνωρίζεται π.χ. στον ΑΣΕΠ αλλά δεν μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό σε ελληνικό πανεπιστήμιο (σε ξένο νομίζω μπορείς κανονικά και σε ιδιωτικό) Εάν είναι από Αμερικάνικο δεν αναγνωρίζεται ούτε επαγγελματικά απ' όσο ξέρω. Μπορείς να τσεκάρεις και στο site του ΔΟΑΤΑΠ τι ακριβώς παίζει. Για πρακτική κλπ, δεν ξέρω να σου απαντήσω, εγώ ήμουν computer science στο mediterranean και μία σοβαρή προωθημένη αγγελία απ' αυτούς δεν είδα. Βέβαια το πρόγραμμα σπουδών δεν είχε καθόλου πρακτική οπότε δεν το είχα ψάξει κιόλας. Πάντως άμα δεν τους ρωτάς,ψάχνεις κλπ δεν νομίζω ότι θα σου βρουν πρακτική. Επίσης αν το πρόβλημα είναι οι μετακινήσεις, γιατί δεν νοικιάζει ένα σπίτι κοντά στην σχολή; Τα ίδια λεφτά με το να πάει στο κολλέγιο θα βγει περίπου. 2
vagos789 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Ειναι καλυτερο να εχεις ενα χαρτι απο το να μην εχεις απολυτως τιποτα Εγω θα εβαζα κατω τα νουμερα να δω τι κοστος θα ειχα στο ΤΕΙ και τι στο κολλεγιο Σε καθε περιπτωση,οι προσδοκιες θα πρεπει να ειναι χαμηλες,ηδη ενα πτυχιο ΑΕΙ δεν λεει πολλα απο μονο του,τελειωνει καποιος Νομικη Αθηνων και δεν εχει στον ηλιο μοιρα,ποσο μαλλον ενα τετοιο πτυχιο...
fredd0 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 γενικα τα πτυχια εχουν μικροτερη αξια απο οσο νομιζει ο κοσμος οτι εχουν, εκτος αυτων που οι ξενοι ονομαζουν ΄'professional' δηλαδη μηχανικος, γιατρος, κλπ πτυχια που εινα δηλαδη απαραιτητα για να εξασκησεις ενα συγκεκριμενο επαγγελμα. Πλεον αυτο που μετραει ειναι η προυπηρεσια.Γιατι γενικα η Ελλαδα σα χωρα παραγει υπερβολικα πολλους 'πτυχιουχους', και στη πλειοψηφια τους κατοχους χαμηλης ποιοτητας πτυχιων/γνωσεων. Τωρα απο κολλεγια το deree ειναι παλιο και εχει σχετικα καλη δικτυωση στην αγορα εργασιας, αλλα σαν εργοδοτης ενα βιογραφικο με τρειςτονπουτσοκλαιγανε κολετζ μου κανει οση εντυπωση μου κανει ενα βιογραφικο με τει κατω ραχουλας. Ελαχιστη.
SB_1957 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Είτε κολέγιο είτε πανεπιστήμιο αν δεν το αγαπάς και δεν το κυνηγήσεις αυτό που σπουδάζεις δεν έχεις προοπτικές. Ο γιός μου τέλειωσε κολέγιο που κάνει "μέρες καριέρας" κ.λπ. και υποτίθεται ότι τους βρίσκει και δουλειές! Λόγια του αέρα. Ίσως να ίσχυε προ κρίσης αλλά τώρα τίποτε. Όμως αγαπούσε αυτό που σπούδασε, γι' αυτό άλλωστε παράτησε τις οικονομικές σπουδές στο πανεπιστήμιο για να κάνει αυτό που ήθελε (games designer). Ανύπαρκτος τομέας στην Ελλάδα, οπότε ξέραμε ότι μόνο έξω θα μπορούσε να δουλέψει στο αντικείμενό του. Στα κολέγια δέχονται όσους έχουν λεφτά να πληρώσουν, ανεξάρτητα από γνώσεις. Στο τμήμα του ήταν παιδιά που δεν είχαν κάτσει στη ζωή τους σε υπολογιστή και παιδιά που ήξεραν, όπως ο γιος μου, περισσότερα από κάποιους "καθηγητές"! Το κολέγιο αν είναι σωστοί οι καθηγητές σε βάζει σε ένα πρόγραμμα και να μάθεις να δουλεύεις με σύστημα και με χρονικά όρια. Όμως αν δεν στρωθείς μόνος σου να διαβάσεις, να το ψάξεις και να μάθεις όσο γίνεται περισσότερα και όχι μόνο τα βασικά για να πάρεις πτυχίο, δεν πετυχαίνεις τίποτε, όσα πτυχία και αν έχεις. Το ταλέντο του και οι ικανότητές του αναγνωρίστηκαν από μεγάλη εταιρία στο εξωτερικό που από δεκάδες αιτήσεις τον διάλεξαν παρόλο που δεν είχε προϋπηρεσία, γιατί τους άρεσαν πάρα πολύ τα βίντεο που τους έστειλε. Τα οποία βίντεο έγιναν με προγράμματα που έμαθε μόνος του και όχι στο κολέγιο! Έχω και έναν ανιψιό ο οποίος παράτησε το πανεπιστήμιο γιατί ήθελε να ασχοληθεί με τουριστικά επαγγέλματα. Όντως το κολέγιο τον έστελνε για πρακτική και μετά που τελείωσε συνέχισε να δουλεύει και κάνει τελικά αυτό που ήθελε. Αλλά και αυτός το οφείλει σε μεγάλο μέρος στις ξένες γλώσσες που έμαθε εκτός κολεγίου, αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά! Το συμπέρασμα. Ό,τι κι αν διαλέξεις αν δεν είσαι διατεθειμένος να στρωθείς στο διάβασμα και να μάθεις όσο γίνεται περισσότερα δεν θα πετύχεις και πολλά πράγματα, όπου και ό,τι κι αν σπουδάσεις. 2 5
Mikeasdf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, tolhc1234 είπε Σε κολλέγια που παίρνεις πτυχίο από ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο (συνήθως UK είναι) αναγνωρίζονται μόνο επαγγελματικά, όχι ακαδημαϊκά. Δηλαδή αναγνωρίζεται π.χ. στον ΑΣΕΠ αλλά δεν μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό σε ελληνικό πανεπιστήμιο (σε ξένο νομίζω μπορείς κανονικά και σε ιδιωτικό) Εάν είναι από Αμερικάνικο δεν αναγνωρίζεται ούτε επαγγελματικά απ' όσο ξέρω. Μπορείς να τσεκάρεις και στο site του ΔΟΑΤΑΠ τι ακριβώς παίζει. Για πρακτική κλπ, δεν ξέρω να σου απαντήσω, εγώ ήμουν computer science στο mediterranean και μία σοβαρή προωθημένη αγγελία απ' αυτούς δεν είδα. Βέβαια το πρόγραμμα σπουδών δεν είχε καθόλου πρακτική οπότε δεν το είχα ψάξει κιόλας. Πάντως άμα δεν τους ρωτάς,ψάχνεις κλπ δεν νομίζω ότι θα σου βρουν πρακτική. Επίσης αν το πρόβλημα είναι οι μετακινήσεις, γιατί δεν νοικιάζει ένα σπίτι κοντά στην σχολή; Τα ίδια λεφτά με το να πάει στο κολλέγιο θα βγει περίπου. Θα το ψαξω αυτο περι μεταπτυχιακων και θα κοιταξω και το σαιτ που ειπες, επισης θα πω και για την ενοικιαση σπιτιου, δε ξερω αν το εχουν σκεφτει.Ευχαριστω πολυ! 5 ώρες πριν, vagos789 είπε Ειναι καλυτερο να εχεις ενα χαρτι απο το να μην εχεις απολυτως τιποτα Εγω θα εβαζα κατω τα νουμερα να δω τι κοστος θα ειχα στο ΤΕΙ και τι στο κολλεγιο Σε καθε περιπτωση,οι προσδοκιες θα πρεπει να ειναι χαμηλες,ηδη ενα πτυχιο ΑΕΙ δεν λεει πολλα απο μονο του,τελειωνει καποιος Νομικη Αθηνων και δεν εχει στον ηλιο μοιρα,ποσο μαλλον ενα τετοιο πτυχιο... Το κοστος του κολλεγιου ειναι κατι χιλιαρικα το χρονο ενω του ΤΕΙ ειναι οι μετακινησεις και καμια φωτοτυπια/εργασια ξερω γω, δε νομιζω να θελει κατι αλλο..αλλα κ γω αυτο σκεφτομουν οτι πλεον με ΑΕΙ δε βρισκουν κ πολλα, θα κανουν κατι τα κολλεγια? @SB_1957 Ναι εννοειται, κυριως πρεπει να το κυνηγησεις εσυ ο ιδιος αλλιως δε βγαζει κατι.Αρα ειναι ρισκο και με τους καθηγητες..επισης τι εννοεις τις γλωσσες που εμαθε εκτος κολλεγιου? Μεσα δεν εμαθε καποιες ξενες γλωσσες? Γιατι υποτιθεται πως μαθαινεις αγγλικα+1 ακομα.
SB_1957 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Mikeasdf είπε @SB_1957 Ναι εννοειται, κυριως πρεπει να το κυνηγησεις εσυ ο ιδιος αλλιως δε βγαζει κατι.Αρα ειναι ρισκο και με τους καθηγητες..επισης τι εννοεις τις γλωσσες που εμαθε εκτος κολλεγιου? Μεσα δεν εμαθε καποιες ξενες γλωσσες? Γιατι υποτιθεται πως μαθαινεις αγγλικα+1 ακομα. Αγγλικά και γαλλικά τα ήξερε ήδη. Το επίπεδο στο κολέγιο ήταν για γέλια και όσοι περιορίστηκαν στο κολέγιο τα αγγλικά τους είναι ... άστο! Όσο για δεύτερη γλώσσα, εκεί γελάμε ακόμη περισσότερο!!! Τα ρωσικά τα έμαθε εκτός κολεγίου. 1
Mikeasdf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Καταλαβα...οπως ακριβως υποπτευομουν δηλαδη.
Ghjiklmnop Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Στις 5/10/2018 στις 7:22 ΠΜ, Mikeasdf είπε Καλημερα! Θα μπω κατευθειαν στο ψητό, αξιζουν τα κολλεγια? Υπαρχει μελλον ή εστω αναγνωριση απο τα πτυχια τους ή ειναι ενα ακριβο κωλοχαρτο? Προκειται για συγγενικο προσωπο το οποιο φετος δινει πανελλαδικες αλλα υπαρχει και το ενδεχομενο να παει σε καποιο κολλεγιο (NYC, Metropolitan, Mediterranean), ο λογος ειναι πως η σχολη ειναι παρα πολυ μακρια και οι μετακινησεις θα ειναι μεγαλο παλουκι, ενω η επιλογη του κολλεγιου ειναι πολυ πιο κοντα και εχει την ιδια ειδικοτητα (τουριστικα, οπως και το ΤΕΙ Σινδου) και καποια αλλα συν οπως οι 2 ξενες γλωσσες, επισης απ'οσο ξερω σου βρισκουν αυτοι πρακτικες κλπ. Υπαρχει καποιος που εχει τελειωσει σε καποιο απο τα προαναφερθεντα? (φανταζομαι ναι) Αξιζει αυτη η εναλλακτικη ή να μην πεταξει τα φραγκα? Τα λεφτα δεν περισσευουν αλλα με καποιες θυσιες μαζευονται λιγο-λιγο. Τελικά πως πήγε? Νομίζω πως μπορεις να κανεις κάποια χρόνια επίσης σε Ιεκ και μετά να πας για 1 χρόνο σε κολλεγιο,ισχύει?
Mikeasdf Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 7 ώρες πριν, Ghjiklmnop είπε 7 ώρες πριν, Ghjiklmnop είπε Τελικά πως πήγε? Νομίζω πως μπορεις να κανεις κάποια χρόνια επίσης σε Ιεκ και μετά να πας για 1 χρόνο σε κολλεγιο,ισχύει? Αυτο δε το γνωριζω, παντως αν το κυνηγησεις μπορεις να βρεις δουλεια. Εξαρταται και απο τον κλαδο βεβαια, αλλα θελει κυνηγι απο σενα.
Ghjiklmnop Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Στις 20/4/2022 στις 1:56 ΠΜ, Mikeasdf είπε Σε ποιο κλάδο είσαι? Επίσης πως πήγε με το κολλεγιο τελικά?
Mikeasdf Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 44 λεπτά πριν, Ghjiklmnop είπε Σε ποιο κλάδο είσαι? Επίσης πως πήγε με το κολλεγιο τελικά? Βοηθος φυσικοθεραπειας τελειωσα, εν τελει σε δημοσιο ΙΕΚ, οχι κολλεγιο. Λογω covid και αλλων υποχρεωσεων ειχα παγωσει το τελευταιο εξαμηνο, το τελειωσα περυσι και τωρα θα ξεκινησω επιδοτουμενη πρακτικη. Παντως απο γνωστους κλπ που βλεπω κ ασχολουνται, εχει μια χαρα αποκατασταση.
Ghjiklmnop Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Mikeasdf είπε Βοηθος φυσικοθεραπειας τελειωσα, εν τελει σε δημοσιο ΙΕΚ, οχι κολλεγιο. Λογω covid και αλλων υποχρεωσεων ειχα παγωσει το τελευταιο εξαμηνο, το τελειωσα περυσι και τωρα θα ξεκινησω επιδοτουμενη πρακτικη. Παντως απο γνωστους κλπ που βλεπω κ ασχολουνται, εχει μια χαρα αποκατασταση. Έχει αποκατάσταση σε ξενοδοχεία νομίζω γιατί σε φυσικοθεραπεύτικα κέντρα δεν ξέρω κατά ποσό αποκατάσταση έχει
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Γενικά από κολέγια, μόνο Deree. Στα υπόλοιπα, εξαρτάται τον κλάδο που θες να επιλέξεις. Σε κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα σπουδών μπορεί να έχεις καλή αποκατάσταση. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Στις 5/10/2018 στις 7:22 ΠΜ, Mikeasdf είπε Καλημερα! Θα μπω κατευθειαν στο ψητό, αξιζουν τα κολλεγια? Υπαρχει μελλον ή εστω αναγνωριση απο τα πτυχια τους ή ειναι ενα ακριβο κωλοχαρτο? Προκειται για συγγενικο προσωπο το οποιο φετος δινει πανελλαδικες αλλα υπαρχει και το ενδεχομενο να παει σε καποιο κολλεγιο (NYC, Metropolitan, Mediterranean), ο λογος ειναι πως η σχολη ειναι παρα πολυ μακρια και οι μετακινησεις θα ειναι μεγαλο παλουκι, ενω η επιλογη του κολλεγιου ειναι πολυ πιο κοντα και εχει την ιδια ειδικοτητα (τουριστικα, οπως και το ΤΕΙ Σινδου) και καποια αλλα συν οπως οι 2 ξενες γλωσσες, επισης απ'οσο ξερω σου βρισκουν αυτοι πρακτικες κλπ. Υπαρχει καποιος που εχει τελειωσει σε καποιο απο τα προαναφερθεντα? (φανταζομαι ναι) Αξιζει αυτη η εναλλακτικη ή να μην πεταξει τα φραγκα? Τα λεφτα δεν περισσευουν αλλα με καποιες θυσιες μαζευονται λιγο-λιγο. Πτυχίο από δημόσιο πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό από εξωτερικό. Όλα τα αλλά είναι ένα χαρτί για να μπει το βιογραφικό σου στην ουρά για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα