Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ. Ενδιαφέρομαι να φτιάξω υπολογιστή περίπου στα 1500 ευρώ για χρήση με τα προγράμματα AutoCAD, 3d studio max, Photoshop, archicad.  Υπάρχει κάποιο μαγαζί που να πουλάει τα parts αλλά και να συμβεί το pc; Ευχαριστώ

Δημοσ.

Για αυτή τη δουλειά χρειάζεσαι έναν δυνατό πολυπήρηνο επεξεργαστή και μια μέτρια κάρτα γραφικών (για να βλέπεις τι έφτιαξες). Δεν διευκρινίζεις πάντως αν θέλεις και οθόνη στα λεφτά που διαθέτεις (υπάρχει σχετική φόρμα για την ενότητα που διευκολύνει τις προτάσεις). Αν δεν επείγεσαι, καλό θα ήταν να περιμένεις λίγο καιρό για να δούμε τι ψάρια πιάνουν οι νέοι επεξεργαστές που οσονούπω κυκλοφορούν (αν χωρέσουν στο budget σου). Ομοίως για κάρτες γραφικών (αυτό ίσως χρειαστεί λίγο μεγαλύτερη αναμονή και μπορεί να μην είναι απαραίτητο τελικά). Μια άλλη παράμετρος (που δεν την γνωρίζω εγώ, ίσως κάποιος άλλος σε βοηθήσει) είναι αν χρειάζεται για τα προγράμματα να πάρεις Intel/ Nvidia για καλύτερη συμβατότητα. Επειδή πιθανόν να σε ενδιαφέρει το αισθητικό της υπόθεσης λόγω επαγγέλματος, εγώ θα ξεκινούσα τη σύνθεση από το κουτί και το μέγεθος αυτού. Οι περισσότεροι είναι gamers και επιλέγουν κουτιά σαν διαστημόπλοια με ledάκια και δε συμμαζεύεται. Πλέον έχει γίνει δύσκολο να βρεις εξάρτημα που να μην είναι χριστουγεννιάτικο δέντρο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα, φίλε μου. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τελικά, αγορά ένα μηχάνημα έτοιμο. Με ryzen 1800x, κάρτα γραφικών μία 1080ti που ίσως είναι υπερβολή και μνήμη 16 γίγα. Δείχνει να τα πηγαίνει μία χαρά στα προγράμματα που θέλω. Ίσως καλά στιγμή του βάλω κι άλλη μνήμη να φτάσω στα 32. Το κουτί είναι σαν εξωγήινο διαστημόπλοιο. Ισχύει

• Like 3
Δημοσ.

αναλογα πιο renderer χρησιμοποιης αν υποστηριζει gpu rendering πανε για καμια ρτχ 2080 η rtx 2080τι 

αν οχι πανε για κανα threadripper 1950x

• Thanks 1
Δημοσ.

Kαλημερα, σε συμβουλευω να ψαξεις να δεις τα προγραμματα που χρησιμοποιεις με ποιους επεξεργαστες λειτουργουν καλυτερα.Το autocad,archicad λειτουργει καλυτερα με intel

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/10/2018 στις 8:01 ΜΜ, nikos5800 είπε

αναλογα πιο renderer χρησιμοποιης αν υποστηριζει gpu rendering πανε για καμια ρτχ 2080 η rtx 2080τι 

αν οχι πανε για κανα threadripper 1950x

Ναι φίλε μου. Έχεις δίκιο. Όταν είχες γράψει το μήνυμα, δεν καταλάβαινα τι έλεγες. Τώρα που το έχω ψάξει παραπάνω, καταλαβαίνω. Χρησιμοποιούμε 3ds max με vray που υποστηρίζει gpu rendering. Στα λεφτά που έδωσα είμαι πολύ ευχαριστημένος με το στήσιμο 1800x,1080ti. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια, έστω και καθυστερημένα.

Στις 8/10/2018 στις 12:15 ΜΜ, greenkamikazi είπε

Kαλημερα, σε συμβουλευω να ψαξεις να δεις τα προγραμματα που χρησιμοποιεις με ποιους επεξεργαστες λειτουργουν καλυτερα.Το autocad,archicad λειτουργει καλυτερα με intel

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή φίλε μου. Κινήθηκα λίγο στην τύχη αλλά όλα καλά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Farmboy είπε

Ναι φίλε μου. Έχεις δίκιο. Όταν είχες γράψει το μήνυμα, δεν καταλάβαινα τι έλεγες. Τώρα που το έχω ψάξει παραπάνω, καταλαβαίνω. Χρησιμοποιούμε 3ds max με vray που υποστηρίζει gpu rendering. Στα λεφτά που έδωσα είμαι πολύ ευχαριστημένος με το στήσιμο 1800x,1080ti. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια, έστω και καθυστερημένα.

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή φίλε μου. Κινήθηκα λίγο στην τύχη αλλά όλα καλά. 

To VRAY θέλει πυρήνες, πολλούς πυρήνες για ν τρε΄ξει γρήγορα και αν είσαι στην έκδοση 2 μπορείς να επιλέξεις το rendering να γίνεται είτε στον επεξεργαστή είτε στην κάρτα γραφικών.
Από την έκδοση 3 και μετά θα υποστηρίξει hybrid rendering, δηλαδή θα συνδυάζει και τα 2.

Κατέβασε το benchmark tool της chaos από εδώ https://www.chaosgroup.com/vray/benchmark
Standalone εφαρμογή είναι, δεν απαιτεί εγκατάσταση, τρέξε την και δες πόση ώρα θα κάνει να ολοκληρώσει τα 2 renders (με cpu και gpu) και θα καταλάβεις πού είναι καλύτερα να το τρέχεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dpolal είπε

To VRAY θέλει πυρήνες, πολλούς πυρήνες για ν τρε΄ξει γρήγορα και αν είσαι στην έκδοση 2 μπορείς να επιλέξεις το rendering να γίνεται είτε στον επεξεργαστή είτε στην κάρτα γραφικών.
Από την έκδοση 3 και μετά θα υποστηρίξει hybrid rendering, δηλαδή θα συνδυάζει και τα 2.

Κατέβασε το benchmark tool της chaos από εδώ https://www.chaosgroup.com/vray/benchmark
Standalone εφαρμογή είναι, δεν απαιτεί εγκατάσταση, τρέξε την και δες πόση ώρα θα κάνει να ολοκληρώσει τα 2 renders (με cpu και gpu) και θα καταλάβεις πού είναι καλύτερα να το τρέχεις.

Τέλεια, σε ευχαριστώ πολύ. Θα το τσεκάρω τις επόμενες μέρες και θα σου πω. Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...