Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προχτες μου άλλαξαν την ISDN σύνδεσή μου σε ευρυζωνική αντικαθιστώντας το ΝΕΤMOD+ZTE 731 router με το νέο router Speedport Entry 2i που παίρνει 2 τηλέφωνα (το plus παίρνει μόνο ένα).

Έχω ένα παλιό εκτυπωτή HP Laser 4050 με παράλληλη σύνδεση που τον κραταω επειδή έχω αρκετά τονερ του και τον έχω συνδέσει στο δίκτυο (του ρουτερ) ενσύρματα με ένα Prnt Server ΗΡ JetDirect EX Plus. 

Δούλευε μια χαρά με το προηγούμενο router αλλα με το νέο δεν τυπώνει. Μπαινοντας στη διαχείριση του ρουτερ είδα ότι:

1. Στο μενού LAN βλέπει το ΗΡ JetDirect EX Plus με το host name NPI531FB1 me MAC = 00:30:c1:53:1f:b1 και του δίνει ΙΡ = 192.168.1.7

2. Στο μενού Management/MAC Table βλέπει το ΜΑC 00:30:c1:53:1f:b1 αλλά στο μενού Management / ARP table για το ΙP 192.168.1.7 λέει MAC Address = 00:00:00:00:00:00 και Status=Unavailable. 

Επειδή διάβασα ότι το ARP κάνει "mapping an Internet Protocol address (IP address) to a physical machine address that is recognized in the local network" υποψιάζομαι ότι εκεί είναι το πρόβλημα.

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη γοατι το να μη μπορώ να τυπώσω είναι μεγάλο πρόβλημα λόγω δουλειάς της συζύγου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, Μπορείς να βάλεις ένα switchάκι πάνω σε μία πόρτα του router και να συνδέσεις σε αυτό το pc σου και το jetdirect να δεις τι γίνεται?

Επεξ/σία από cger
Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Το έχω κάνει ήδη αλλά δεν άλλαξε τίποτα δυστυχώς...

Παρατήρησα ότι το firmware του JD είναι Ε.05.13.
Κατέβασα από την ΗΡ το τελευταίο firmare file (E.08.49) δηλ. αρχείο E0849en.dld αλλά δεν κατάφερα να το περάσω στον JD.
Κατέβασα κα εγκατέστησα και το ΗΡ download manager με σκοπό να περάσω το νέο firmware.
Κούμπωσα το συγκεκριμένο JetDirect EX Plus (J2591A) αλλά και ένα JetDirect ΗΡ JetDirect 175x (J6035B) πάνω στο παλιό router ZTE ZXDSL 931VII.
To router τα βλέπει και τα δύο και δίνει ΙΡ 172.27.106.4 και 172.27.106.5 αντίστοιχα και με το ping ανταποκρίνονται και τα δύο (επίαης και με ping από DOS window).
Όμως ο ΗΡ download manager δεν τα βλέπει όταν κάνω discovery ("no JetDirect devices discovered").
Δεν βγάζω άκρη πως να περάσω το τελευταίο firmware...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...