Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδιά! Εχω ενα σύστημα με mobo ASRock N68-GS4 FX, cpu AMD Phenom II X4 965 και 8gb ram 1600mhz.

H ερωτηση μου ειναι η εξης. Επεσε στα χερια μου απο εναν φιλο που δεν τον ηθελε πλεον ο fx 8300. Θελω να κανω αλλαγη τους 2 επεξεργαστες αλλα διαβαζω στα ξενα φορουμ παρόλο που η μιτρικη ειναι am3+ δεν τον υποστηριζει αυτον τον επεξεργαστη και δεν θελω να το βαλω και να παθει κατι η μητρικη. Το πισι το χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο πατερας μου και παιζει παιχνιδια στο ιντερνετ αποκλειστικα. Συνηθως παιζει top eleven απο 4(!) ταυτοχρονα facebook και παραπονιέται οτι κολλαει οταν τα εχει ολα ανοιχτα. Ειδα οτι o cpu φτανει στο 100% του.

Βρηκα ενα site. http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASRock/N68-GS4_USB3_FX.html

Εδω λεει οτι υποστηριζει ακομα και τον 8350 παρολο που ειναι 125w TPD. O 8300 ειναι 95 TDP οσο και η μητρικη. Τι λετε; Θα το στηριζει η μητρικη τον συγκεκριμενο επεξεργαστη;

Βεβαια ειδα οτι και ο Phenom ειναι 125 TDP.

Επεξ/σία από panos_99
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα,

Κάνε bios update αν απαιτείται,  και βάλε τον. Αν μη τι άλλο, είναι λιγότερα Watt απο τον Phenom.

Πως μπορω να δω αν η συγκεκριμενη μητρικη θελει bios update?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panos_99 είπε

Καλησπερα παιδιά! Εχω ενα σύστημα με mobo ASRock N68-GS4 FX, cpu AMD Phenom II X4 965 και 8gb ram 1600mhz.

H ερωτηση μου ειναι η εξης. Επεσε στα χερια μου απο εναν φιλο που δεν τον ηθελε πλεον ο fx 8300. Θελω να κανω αλλαγη τους 2 επεξεργαστες αλλα διαβαζω στα ξενα φορουμ παρόλο που η μιτρικη ειναι am3+ δεν τον υποστηριζει αυτον τον επεξεργαστη και δεν θελω να το βαλω και να παθει κατι η μητρικη. Το πισι το χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο πατερας μου και παιζει παιχνιδια στο ιντερνετ αποκλειστικα. Συνηθως παιζει top eleven απο 4(!) ταυτοχρονα facebook και παραπονιέται οτι κολλαει οταν τα εχει ολα ανοιχτα. Ειδα οτι o cpu φτανει στο 100% του.

Βρηκα ενα site. http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASRock/N68-GS4_USB3_FX.html

Εδω λεει οτι υποστηριζει ακομα και τον 8350 παρολο που ειναι 125w TPD. O 8300 ειναι 95 TDP οσο και η μητρικη. Τι λετε; Θα το στηριζει η μητρικη τον συγκεκριμενο επεξεργαστη;

Βεβαια ειδα οτι και ο Phenom ειναι 125 TDP.

Καλημέρα....

Ποια ακριβως μητρικη εχεις? Τι revision δηλαδη?

Αυτη?

https://www.google.com/search?q=N68-GS4+FX&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXyPbk-O3dAhVOqaQKHS5cAIQQ_AUIDigB&biw=1280&bih=835#imgrc=M1n_bF6qsjkhpM:

Η΄ αυτή?

https://www.google.com/search?q=N68-GS4+FX&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXyPbk-O3dAhVOqaQKHS5cAIQQ_AUIDigB&biw=1280&bih=835#imgrc=rDjQtBCXi0DmWM:

Λογικα εχεις την rev 2.0 αφου υποστηρίζει ολους τους fx και phenom 125 watt ενω η πρώτη μόνο 95 watt και μιας και εχεις τον phenom ii x4   965 που θέλει 125 watt, άρα μάλλον είσαι οκ και απο watt..

1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Βλέπεις τι bios έχει, μέσω cpuz, και βλέπεις τι bios ζητάει ο επεξεργαστης.

Εχεις κλεισει τα pm? Δεν μπορω να σου στειλω..

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Καλημέρα....

Αυτη?

https://www.google.com/search?q=N68-GS4+FX&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXyPbk-O3dAhVOqaQKHS5cAIQQ_AUIDigB&biw=1280&bih=835#imgrc=M1n_bF6qsjkhpM:

Η΄ αυτή?

https://www.google.com/search?q=N68-GS4+FX&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXyPbk-O3dAhVOqaQKHS5cAIQQ_AUIDigB&biw=1280&bih=835#imgrc=rDjQtBCXi0DmWM:

Λογικα εχεις την rev 2.0 αφου υποστηρίζει ολους τους fx και phenom 125 watt ενω η πρώτη μόνο 95 watt και μιας και εχεις τον phenom ii x4   965 που θέλει 125 watt, άρα μάλλον είσαι οκ και απο watt..

Με έχουν σπαμμαρει, θα το φτιάξω σε λίγο. Στείλε σε παλιό θέμα αν θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν εχεις την N68-GS4/USB3 FX, τοτε μπαινει χωρις προβλημα. 

αν ΔΕΝ εχεις την συγκεκριμενη και ειναι καποιο αλλο μοντελο, τοτε θα πρεπει να ψαξεις το CPU SUPPORT LIST του συγκεκριμενου μοντελου και του συγκεκριμενου REVISION για να δεις αν  τον υποστηριζει, και αν θελει αναβαθμιση στο BIOS για να τον υποστηριξει.  

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cabdik είπε

αν εχεις την N68-GS4/USB3 FX, τοτε μπαινει χωρις προβλημα. 

αν ΔΕΝ εχεις την συγκεκριμενη και ειναι καποιο αλλο μοντελο, τοτε θα πρεπει να ψαξεις το CPU SUPPORT LIST του συγκεκριμενου μοντελου και του συγκεκριμενου REVISION για να δεις αν  τον υποστηριζει, και αν θελει αναβαθμιση στο BIOS για να τον υποστηριξει.  

9 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Καλημέρα....

Αυτη?

Η΄ αυτή?

Καλημέρα παιδιά. Έχω την πρώτη, όχι τη ver 2.0. Όπως επίσης δεν έχω το usb 3 αλλά στο ίντερνετ διαβάζω από μερικούς ότι δεν θα έχω θέμα με το 8300 ενώ από άλλους ότι θα έχω. Στο site λέει ότι μέχρι 4300 υποστηρίζει ένω το site CPU upgrade λέει ότι και τον 8300 υποστηρίζει. Τι φάση με αυτή τη μητρική? 

Δημοσ.

Η 1η version έχει 2+1 φάσεις τροφοδοσίας, το οποίο είναι...τραγικό.

Αν θες να την χρησιμοποιήσεις, κάνε πατέντα για να βαλεις ψυκτρακια σταρ mosfet. Σε ποια πόλη/περιοχή βρίσκεσαι; Ίσως μπορώ να σε βοηθήσω.

Αλλιως την πουλάς φθηνά, και βάζεις άλλα δέκα ευρώ να πάρεις μια λίγο καλύτερη :)

Ακομα και να ανοίξει με τον νέο επεξεργαστή, θα έχεις σίγουρα throttling. Πολύ πιθανόν θα έχεις και τώρα. Μια πατέντα ίσως σε σώσει. Μόλις κάτσω πισι θα σου στείλω σχεδιάγραμμα.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Αν θες να την χρησιμοποιήσεις, κάνε πατέντα για να βαλεις ψυκτρακια σταρ mosfet. Σε ποια πόλη/περιοχή βρίσκεσαι; Ίσως μπορώ να σε βοηθήσω.

Αλλιως την πουλάς φθηνά, και βάζεις άλλα δέκα ευρώ να πάρεις μια λίγο καλύτερη :)

Ακομα και να ανοίξει με τον νέο επεξεργαστή, θα έχεις σίγουρα throttling. Πολύ πιθανόν θα έχεις και τώρα. Μια πατέντα ίσως σε σώσει. Μόλις κάτσω πισι θα σου στείλω σχεδιάγραμμα.

Λουτράκι βρίσκεται το πισι. Το throttling τι είναι για να δω αν το κάνει? 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Αυτο ακριβως.. Γι αυτο ρωτησα..

2 ώρες πριν, panos_99 είπε

Ριχνει τα ρολογια γιατι ζεσταινονται τα vrm  επειδη ζοριζονται για να δωσουν παρα πανω ρευμα απο οσο μπορουν και γι αυτο υπολειτουργουν ωστε να μην καουν, και να ριξουν θερμοκρασια

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, panos_99 είπε

Ένα παράδειγμα είναι εδώ 

Ακριβώς ότι είπε ο Zelo είναι.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 5/10/2018 στις 3:35 ΜΜ, Sheogorath είπε

Ένα παράδειγμα είναι εδώ 

Ακριβώς ότι είπε ο Zelo είναι.

Καταλαβα. Με αυτα και με αυτα ψηθηκε ο πατερας μου για ενα καινουργιο συστημα μεταχειρισμενο. Ευχαριστω πολυ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...