Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας.

Μου προτειναν απο μια καινουργια εταιρια να τους φτιαξω το e-shop τους και επειδη εχω διαφορες αποριες εψαξα και βρηκα οτι υπαρχουν ατομα εδω που μπορουν να μου τις λυσουν.

Αρχικα ξερω να χρησιμοποιω το wordpress και να το φτιαξω,με προβληματιζει ομως η συνεχεια.Εφοσον ειναι η πρωτη μου επαγγελματικη δουλεια δεν γνωριζω τι γινεται με το hosting και το domain name.Μου προτεινε ενας γνωστος μου να τα ΄΄βαλω΄΄ στο papaki.gr. Ομως απο εκει και περα τι γινεται; Υπαρχουν μηνιαια πακετα και ετησια τι πρεπει να διαλεξω; Πρεπει να ενημερωσω αυτον που εχει την επιχειρηση οτι πρεπει να πληρωνει καθε μηνα ενα ποσο για το hosting; και καθε χρονο για το domain name; Επισης για την πληρωμη μεσω καρτας πρεπει να πω στον εργοδοτη μου να ανοιξει ειδικο λογαριασμο σε καποια τραπεζα; Σας παρακαλω πολυ εαν υπαρχει καποιος που κανει αυτη την δουλεια ή εχει γνωσεις ας μου απαντησει.Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimly είπε

Καλησπερα σας.

Μου προτειναν απο μια καινουργια εταιρια να τους φτιαξω το e-shop τους και επειδη εχω διαφορες αποριες εψαξα και βρηκα οτι υπαρχουν ατομα εδω που μπορουν να μου τις λυσουν.

Αρχικα ξερω να χρησιμοποιω το wordpress και να το φτιαξω,με προβληματιζει ομως η συνεχεια.Εφοσον ειναι η πρωτη μου επαγγελματικη δουλεια δεν γνωριζω τι γινεται με το hosting και το domain name.Μου προτεινε ενας γνωστος μου να τα ΄΄βαλω΄΄ στο papaki.gr. Ομως απο εκει και περα τι γινεται; Υπαρχουν μηνιαια πακετα και ετησια τι πρεπει να διαλεξω; Πρεπει να ενημερωσω αυτον που εχει την επιχειρηση οτι πρεπει να πληρωνει καθε μηνα ενα ποσο για το hosting; και καθε χρονο για το domain name; Επισης για την πληρωμη μεσω καρτας πρεπει να πω στον εργοδοτη μου να ανοιξει ειδικο λογαριασμο σε καποια τραπεζα; Σας παρακαλω πολυ εαν υπαρχει καποιος που κανει αυτη την δουλεια ή εχει γνωσεις ας μου απαντησει.Ευχαριστω εκ των προτερων

Μην ασχολείσαι καν....

Παρέπεμψέ τους σε κάποιον ειδικό του κλάδου καλύτερα, για το καλό και τον δύο πλευρών...

ΜΦΧ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλώς ήρθες στο forum @dimly . Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές όσον αφορά το hosting, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Νομίζω το papaki είναι μια αξιόλογη εταιρία και θα σε καλύψει.
Για την πληρωμή, είτε αποφασίσετε ετήσια, είτε μηνιαία, θα πρέπει να ενημερωθεί ο πελάτης για το κόστος και μάλλον η καλύτερη λύση θα ήταν να το πληρώνει αυτός απευθείας. Το ίδιο και για το domain (αυτό το πληρώνεις κάθε 2 χρόνια).

+ ότι έγραψε ο kormos από πάνω αν δεν έχεις την απαραίτητη εμπειρία στο στήσιμο ενός eshop

Επεξ/σία από vadou
Δημοσ.

Ας πούμε ότι δεν είναι απλή η κατασκευή και υποστήριξη ενός eshop. Ειδικά επειδή παίζει με χρήματα real time, έχει αρκετά μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας από ένα presentation website πχ

Δημοσ.

@vadou  εχω τις στοιχειωδεις γνωσεις και μπορω και μονη μου να το μεταφερω σε αλλο serve.Απλα θελω να μαθω τι γινεται σε επαγγελματικο επιπεδο διοτι με ενδιαφερει να ασχοληθω παραπανω σε αυτον τον τομεα και προσπαθω να βρω παντου απαντησεις.Εαν του το φτιαξω και ερθω σε επικοινωνια με το papaki.gr  πιστευεις θα βρεθει λυση; και εφοσον εχω συνεννοηθει για τις πληρωμες του hosting και για το domain name.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι είναι αυτό που ρωτάς.

Δεν ξέρω τι εννοείς με τις στοιχειώδεις γνώσεις, αλλά αν εννοείς αυτό που καταλαβαίνω, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις.
Πώς και σου πρότεινε κάποιος να του φτιάξεις eshop, χωρίς να έχεις εσύ ή κάποιος άλλος που συνεργάζεστε την ανάλογη εμπειρία;

Δημοσ.

@vadou   μαλλον σε μπερδεψα συγνωμη.Στοιχειωδεις γνωσεις  εννοω οτι ηδη εχω δικο μου eshop.Για αυτο βρεθηκα εδω για να κανω καποιες ερωτησεις για το τι χρειαζεται για να φτιαξω ενα e-shop σε καποιον αλλον.Επισης το ειπα και πανω οτι θα ειναι η πρωτη επαγγελματικη δουλεια και ολοι απο καπου ξεκιναμε.Μου το προτεινε διοτι ειναι γνωστος μου και δεν θελει να δωσει 1.000+ σε καποιον επαγγελματια προτιμα να βοηθαει τους νεους στο ξεκινημα τους για αυτο....

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimly είπε

@vadou   μαλλον σε μπερδεψα συγνωμη.Στοιχειωδεις γνωσεις  εννοω οτι ηδη εχω δικο μου eshop.Για αυτο βρεθηκα εδω για να κανω καποιες ερωτησεις για το τι χρειαζεται για να φτιαξω ενα e-shop σε καποιον αλλον.Επισης το ειπα και πανω οτι θα ειναι η πρωτη επαγγελματικη δουλεια και ολοι απο καπου ξεκιναμε.Μου το προτεινε διοτι ειναι γνωστος μου και δεν θελει να δωσει 1.000+ σε καποιον επαγγελματια προτιμα να βοηθαει τους νεους στο ξεκινημα τους για αυτο....

Εφόσον έχεις δικό σου eShop τότε τι πληροφορίες παραπάνω θες;

Δεν καταλαβαίνω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι έχεις δικό σου eshop και πιθανόν (?) το διαχειρίζεσαι κιόλας, δε σημαίνει ότι γνωρίζεις πώς στήνεται ένα eshop, εκτός και έχεις στήσει εσύ το δικό σου. Βέβαια, μόνο εσύ είσαι σε θέση να ξέρεις τι μπορείς να κάνεις. Πάντως αν έχεις σκοπό να ξεκινήσεις να δουλεύεις επαγγελματικά σαν developer, ίσως να ήταν καλύτερα να ξεκινήσεις με κάτι πιο απλό.

Σχετικά με αυτά που ρωτάς για το hosting, αγοράζοντας ένα hosting plan θα σου στείλουν από την εταιρία που το αγόρασες οδηγίες για το πώς να μπεις στο panel. Νομίζω παραπάνω αναφέρεις ότι ξέρεις πώς να μεταφέρεις ένα site, οπότε φαντάζομαι θα τη βρεις την άκρη μετά.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να δημιουργήσεις μια βάση, να κάνεις import την βάση από το development στο production, μεταφέρεις τα αρχεία, βάζεις τα σωστά στοιχεία της καινούριας βάσης στο αντίστοιχο αρχείο, αλλάζεις το site url (υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό) και αν όλα πάνε καλά, παίζει.

Επεξ/σία από vadou
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν θα στο συνιστούσα να πάρεις την δουλειά γιατί μάλλον θα μπλέξεις γιατί από τα γραφόμενα δεν βλέπω πως θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις.

Αν παρόλα αυτά θες να προχωρήσεις θα πρέπει να κάνετε αναλυτική καταγραφή των δυνατοτήτων που θα θέλει να έχει το eshop  για να έχεις την λιγότερη δυνατή γκρινια.
Σίγουρα θα πρέπει να μιλήσετε και με δικηγόρο για τα terms & conditions λόγω GDPR ενώ θα πρέπει να φροντίσεις και το site να είναι GDPR compliant.
Τα έτησια κόστη εκτός από Domain & Hosting θα πρέπει να περιλαμβάνουν και τα κόστη για template & addons του wordpress που θα χρησιμοποιήσεις

Τέλος από το ποσό που κατάλαβα οτι σκοπεύεις να χρεώσεις (λιγότερα από 1000€) είναι σίγουρο ότι με βάση τις ώρες που θα σπαταλήσεις δεν θα έχεις κέρδος

Δημοσ.

Το καλύτερο εαν θέλεις να ασχοληθείς είναι να δουλέψεις πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με τους άλλους, γιατί έτσι όπως μας τα γράφεις θα έχετε σίγουρα πρόβλημα και οι δυο σας. Ολοκλήρωσε λοιπόν ένα website δικό σου να δείς ότι μπορείς και με τον καιρό και την θέληση θα μάθεις και θα μπορείς να δημιουργείς και για τον έξω κόσμο. Αλλιώς εαν επιμένεις να ξεκινήσεις τώρα και να πέσεις κατευθείαν στα βαθιά, θα καθυστερήσει πολύ να γίνει η δουλειά και θα βγαίνουν συνέχεια προβλήματα στη πορεία, οπότε το τελικό αποτέλεσμα θα τραβήξει αρκετά (αν καταφέρεις να το δώσεις).

Δημοσ.
Στις 4/10/2018 στις 11:01 ΜΜ, dimly είπε

Καλησπέρα κι από εμένα φίλε μου. To eshop γενικά είναι πολύ πιο μπερδεμένη υπόθεση σε σχέση με μία απλή ιστοσελίδα. Μια απλή ιστοσελίδα και downtime να έχει, δεν χάθηκε κανείς. Αν ο άλλος έχει eshop και για παράδειγμα του "χαλάσεις" κάτι μπορεί (με το δίκιο του) να σε πει ότι έχει ανοιχτή διαφήμιση κι ότι χάνει χρήματα που δεν αγοράζουν οι χρήστες άρα φταις εσύ, άρα πάμε δικαστήριο. Δεν το λέω για να σε τρομάξω, αλλά για να αναλάβεις ένα eshop ή πρέπει να είναι πολύ φίλος σου ο άλλος (και να μην είναι και πολύ σοβαρή η δουλειά που πάει να κάνει αλλά να ψιλοπαίξει κι αυτός) ή να μάθεις πρώτα δίπλα σε κάποιον άλλον που ξέρει από αυτά. 

Πάντως, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να φας τα μούτρα σου έτσι χοντρά πάνω σε αυτό το project. Κι αν θέλει κι αυτός να σε βοηθήσει, ας βρείτε κάποιον που έχει ξανακάνει τη δουλειά και να πας μαζί του να τη μάθεις κι εσύ.

Θα χρειαστείς πολλά. Hosting, Domain, GDPR (κι εσύ κι αυτός), τιμολόγια (μπορείς να κόψεις ή δε θα βάλεις καθόλου το όνομά σου από κάτω?) κι εμπειρία σε πράγματα που δεν μαθαίνονται έτσι.

• Like 1
Δημοσ.
On 04/10/2018 at 23:01, dimly said:

Μου το προτεινε διοτι ειναι γνωστος μου και δεν θελει να δωσει 1.000+ σε καποιον επαγγελματια προτιμα να βοηθαει τους νεους στο ξεκινημα τους για αυτο....

I could be wrong αλλά ακούγεται για πίπα αυτό. Αν είχες βάλει τελεία μετά το δεν θέλει να δώσει 1000+ θα το πίστευα αμέσως.

Όσον αφορά το θέμα σου, αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοια πράγματα στο μέλλον γιατί δεν τα κάνεις μια φορά ιδιωτικά πρώτα; Ένα domain και basic hosting για ένα χρόνο δεν είναι ούτε 100 ευρώ. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη (που δεν το έχεις κάνει), μπορείς να κάνεις αν δεν κάνω λάθος sign up για το free tier του AWS, που και τζάμπα τελείως είναι τον πρώτο χρόνο και θα σε αναγκάσει να μάθεις περισσότερα.

Δημοσ.

Όταν δεν ξέρεις να στήσεις ένα απλό hosting και domain, τι ακριβώς θα κάνεις όταν σου ζητήσει payment gateways για τράπεζες κτλ; 

Ναι να κάνεις websites για γνωστούς χωρίς να έχεις τις βασικές γνώσεις, να κάνεις, όταν μιλάμε για ένα απλό site παρουσίασης. Όταν μιλάμε για eshop, όπου μπαίνουν οι παράγοντες πληρωμές και πελάτες, πρέπει να ξέρεις ότι αυτό που θα φτιάξεις μπορεί να ανταπεξέλθει, και με το επίπεδο που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή πιστεύω πως θέλεις ακόμα δουλειά πριν κάνεις κάτι τέτοιο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...