Προς το περιεχόμενο

Overclock rx 580 8gb

insomiaistas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

προσπαθω να κανω οβερκλοκ οσο μπορω την καρτα μου (nitro+ rx 580 8gb) . Μεχρι τωρα εχω κανει αυτα που ειδα σε ενα βιντεο και ειναι  stable . Δεν ξερω καν τι εκανα απλα ανεβασε το σκορ στο Superposition Benchmark κατα 200 οποτε θεωρω κατι εγινε .

Θα ηθελα να μου πει καποιος που γνωριζει τις καλυτερες ρυθμισεις για την καρτα αυτη με οποιοδηποτε προγραμμα.

Εχω πειραξει και τα fan curves γιατι ειχα throttle .

Screenshot_1.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, insomiaistas είπε

προσπαθω να κανω οβερκλοκ οσο μπορω την καρτα μου (nitro+ rx 580 8gb) . Μεχρι τωρα εχω κανει αυτα που ειδα σε ενα βιντεο και ειναι  stable . Δεν ξερω καν τι εκανα απλα ανεβασε το σκορ στο Superposition Benchmark κατα 200 οποτε θεωρω κατι εγινε .

Θα ηθελα να μου πει καποιος που γνωριζει τις καλυτερες ρυθμισεις για την καρτα αυτη με οποιοδηποτε προγραμμα.

Εχω πειραξει και τα fan curves γιατι ειχα throttle .

Screenshot_1.png

Αν δεν καταλαβαίνεις τι κανεις, γυρνά το στοκ γιατί κάτι θα κάψεις. Αφού είχες throttle είσαι οριακά στο να κανεις ζημιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1500 σε Polaris δεν πιάνεις, εκτός αν παίξεις με exotic cooling. Εγώ θα πρότεινα να αφήσεις στοκ τα ρολόγια και να κάνεις όσο undervolting σε παίρνει στο Wattman. Πέρα από τα synthetics τα fps στα games που θα κερδίσεις δεν αξίζουν την ζέστη και την φασαρία. Ένα καλό βίντεο γι αυτό είναι:

Σκέψου εγώ την 480 (Nitro Plus) την έριξα στα 1200mhz με 980mv και τους ανεμιστήρες στις 1200 στροφές και κάθεται ήσυχα εκεί στους 65 βαθμούς στα απαιτητικά games. Ζήτημα να έχασα 5fps στα 1440p, το freesync να είναι καλά. Την είχα και σε νερό παλιά με ανεβασμένο ρεύμα και 1400κάτι σταθερό core. Δεν είδα τρομερή διαφορά στα fps, κάτω από +10 σε σχέση με στοκ. Δεν αξίζει.

Επεξ/σία από mindtrapper
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1500 πιάνεις σε Polaris, αρκεί να είσαι λίγο τυχερός με το Silicon Lottery. Εμένα πάει άνετα 1540MHz ο πυρήνας με το stock voltage της RX 580 Nitro+ (το οποίο είναι ένα τσακ πάνω από 1.1V, σχετικά υψηλό :P). Ωστόσο προτιμώ να την έχω στα 1411MHz όπως ήρθε stock με undervolt στο 1.01V under load και θερμοκρασίες max 60 με τα φουρφούρια στο 60%.

Επεξ/σία από LambisElef

Ο φίλος που ψάχνει νούμερα και ρολόγια υπάρχουν τόσα θέματα με διάφορα bench εδώ στο insomnia

Επίσης υπάρχουν διάφορα  νουμερακια ανεβασμένα όποτε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να τρέξει μερικά  δικά του και να τα ανεβάσει  όποτε μπορεί να συγκρινει

έτσι και θα δει τι παίζει με τη κάρτα και πάνω κάτω που μπορεί να φθάσει

Καμμιά κάρτα δεν ανεβάζει τα ίδια ρολόγια (silicon lotery)

Bβεβαια Καλό είναι να διαβάσει μερικούς οδηγούς oc για polaris υπάρχουν αρκετοί στο utube να πάρει μια ιδέα τι παιζει

αλλιώς   έτσι άκρη δε βγάινει!!

• Like 1

7 ώρες πριν, LambisElef είπε

1500 πιάνεις σε Polaris, αρκεί να είσαι λίγο τυχερός με το Silicon Lottery. Εμένα πάει άνετα 1540MHz ο πυρήνας με το stock voltage της RX 580 Nitro+ (το οποίο είναι ένα τσακ πάνω από 1.1V, σχετικά υψηλό :P). Ωστόσο προτιμώ να την έχω στα 1411MHz όπως ήρθε stock με undervolt στο 1.01V under load και θερμοκρασίες max 60 με τα φουρφούρια στο 60%.

Πρέπει να έχεις καλό κομμάτι για να πιάνει 1500 με τα 1180mv που είναι το στοκ, νομίζω. Η 480 μου με 1.3v πήγαινε μέχρι 1450 και βαρέθηκα να ασχοληθώ παραπάνω. 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...