Adrastus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Πήρε η μητέρα μου νέο κινητό από το γερμανό(δεν ακούει !) και η κάρτα σιμ του παλιού δεν κάνει. Είναι τύπου όπως στην εικόνα που επισύναψα. Κόβεται? Αν ναι τι μπορεί να κοπεί χωρίς να καταστραφεί το chip? Πχ αυτό το Γ που κάνει θα πρέπει να είναι ολόκληρο μέσα στην τελική κάρτα? Προσωπικά όσες έχω κόψει ήταν αυτού του στυλ https://en.wikipedia.org/wiki/Subscriber_identity_module#/media/File:GSM_SIM_card_evolution.svg όπου οκ την κεντράρεις και αφαιρείς υλικό μέχρι να χωράει στο tray... Όχι τίποτε άλλο αλλά ο τοπικός γερμανός, απ'όπου πήρε και το κινητό(!) ζητάει ένα 10άρικο για νέα σιμ! Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από Adrastus
manoskost Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 12 λεπτά πριν, Adrastus είπε Καλησπέρα, Πήρε η μητέρα μου νέο κινητό από το γερμανό(δεν ακούει !) και η κάρτα σιμ του παλιού δεν κάνει. Είναι τύπου όπως στην εικόνα που επισύναψα. Κόβεται? Αν ναι τι μπορεί να κοπεί χωρίς να καταστραφεί το chip? Πχ αυτό το Γ που κάνει θα πρέπει να είναι ολόκληρο μέσα στην τελική κάρτα? Προσωπικά όσες έχω κόψει ήταν αυτού του στυλ https://en.wikipedia.org/wiki/Subscriber_identity_module#/media/File:GSM_SIM_card_evolution.svg όπου οκ την κεντράρεις και αφαιρείς υλικό μέχρι να χωράει στο tray... Όχι τίποτε άλλο αλλά ο τοπικός γερμανός, απ'όπου πήρε και το κινητό(!) ζητάει ένα 10άρικο για νέα σιμ! φιλε μου οι sim δεν κοβονται γιατι μπορει να δημιουργησει θεμα, παντως ειναι πολυ κλεφτης ο γερμανος εκει, ντροπη του, εγω στην wind 5 ευρω εδωσα.
Adrastus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Οκ να δώσεις λεφτά, αλλά αν έχεις πάρει απ'το ίδιο κατάστημα και κινητό μόλις? Ultra γυφτιά... Τι θέμα? Πέρα απ'το να καταστραφεί η ίδια η σιμ...
KoreanW Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 28 minutes ago, Adrastus said: Καλησπέρα, Πήρε η μητέρα μου νέο κινητό από το γερμανό(δεν ακούει !) και η κάρτα σιμ του παλιού δεν κάνει. Είναι τύπου όπως στην εικόνα που επισύναψα. Κόβεται? Αν ναι τι μπορεί να κοπεί χωρίς να καταστραφεί το chip? Πχ αυτό το Γ που κάνει θα πρέπει να είναι ολόκληρο μέσα στην τελική κάρτα? Προσωπικά όσες έχω κόψει ήταν αυτού του στυλ https://en.wikipedia.org/wiki/Subscriber_identity_module#/media/File:GSM_SIM_card_evolution.svg όπου οκ την κεντράρεις και αφαιρείς υλικό μέχρι να χωράει στο tray... Όχι τίποτε άλλο αλλά ο τοπικός γερμανός, απ'όπου πήρε και το κινητό(!) ζητάει ένα 10άρικο για νέα σιμ! το τσιπ είναι στο κέντρο και οι μεταλλικές επαφές απλώνουν αρκετά στην περιφέρεια έχω κόψει κάμποσες φορές παλιά sim και μάλιστα περιφερικά αφαιρέθηκε κομμάτι από τις μεταλλικές επαφές, ποτέ δεν είχα αστοχία και ποτέ δε μου παρουσίασε πρόβλημα η sim το έκανα με εξαιρετική προσοχή που σημαίνει ότι πήρε πολλή ώρα και χωρίς το ειδικό εργαλείο κοπής η απάντηση λοιπόν είναι ότι γίνεται αλλά όποιος δεν έχει υπομονή και χέρι,ρισκάρει να του μείνει η sim στο χέρι αν τυχόν χαλάσει η «κόλληση» που κάνουν οι επαφές με το τσιπ εσωτερικά
mphxths Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Adrastus είπε Οκ να δώσεις λεφτά, αλλά αν έχεις πάρει απ'το ίδιο κατάστημα και κινητό μόλις? Ultra γυφτιά... Τι θέμα? Πέρα απ'το να καταστραφεί η ίδια η σιμ... Αν παρεις χαρτι με τα patterns , και την κοψεις προσεκτικα δεν εχει θεμα.Αν σου ξεφυγει και την παρακοψεις και "κολυμπαει" η καρτα στην υποδοχη , απλα εχασες τον χρονο σου και πας σε καταστημα για καινουργια. Υπηρχαν καποιες παλιες που το τσιπακι ηταν μεγαλυτερο απο οτι ηταν στις νεοτερες..και δεν κοβοντουσαν επειδη δεν γινοταν για πρακτικους λογους. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από mphxths
Adrastus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Επομένως και σε αυτή αφαιρείς υλικό ομοιόμορφα γύρω γύρω? 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Αν παρεις χαρτι με τα patterns , και την κοψεις προσεκτικα δεν εχει θεμα.Αν σου ξεφυγει και την παρακοψεις και "κολυμπαει" η καρτα στην υποδοχη , απλα εχασες τον χρονο σου και πας σε καταστημα για καινουργια. Υπηρχαν καποιες παλιες που το τσιπακι ηταν μεγαλυτερο απο οτι ηταν στις νεοτερες..και δεν κοβοντουσαν επειδη δεν γινοταν για πρακτικους λογους. Ναι το έχω αυτό το χαρτί αλλά όλα τα guides δείχνουν τις κάπως νεότερες που δεν έχουν αυτο το Γ και είναι τετραγωνισμένες να το πω...
mphxths Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Adrastus είπε Επομένως και σε αυτή αφαιρείς υλικό ομοιόμορφα γύρω γύρω? Ναι το έχω αυτό το χαρτί αλλά όλα τα guides δείχνουν τις κάπως νεότερες που δεν έχουν αυτο το Γ και είναι τετραγωνισμένες να το πω... Πηγαιντε σε ενα καταστημα αλλο , γυρω στο ταληρο παιζει η ταριφα...δεν ειναι δα και τραγικο εξοδο για μια καρτα που θα ξανα αλλαχτει σε 30 χρονια
KoreanW Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, Adrastus said: Επομένως και σε αυτή αφαιρείς υλικό ομοιόμορφα γύρω γύρω? αν βγαίνει έξω από το όριο ναι αφαιρείς δεν αφαιρείς «ομοιόμορφα», αφαιρείς με βάση το σχέδιο και αν είσαι τυχερός,δε θα έχεις κανένα πρόβλημα, όπως δεν είχα κανένα πρόβλημα χρόνια τώρα το θεωρώ τραγικό να χρεώνεσαι 5-10 ευρώ για την κάθε φορά που θες κινητό με διαφορετική μορφή sim Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από KoreanW
Adrastus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άρα κόβεις όπως στην πρώτη περίπτωση! (Διότι για να έρθει σε διαστάσεις nano θα πρέπει να κοπεί υποχρεωτικά και μέρους του "χρυσού" τμήματος...) Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από Adrastus
KoreanW Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, Adrastus said: Άρα κόβεις όπως στην πρώτη περίπτωση! (Διότι για να έρθει σε διαστάσεις nano θα πρέπει να κοπεί υποχρεωτικά και μέρους του "χρυσού" τμήματος...) να διευκρινίσουμε, δεν κόβεις απλώς σε διαστάσεις, αλλά κεντράρεις κιόλας ώστε οι επαφές να έρχονται στην κατάλληλη θέση σε σχέση με τις υποδοχές που θα έχει το κινητό θα πρέπει λοιπόν να έχεις και ένα μπούσουλα στο πού θα κεντράρεις, αν δεν έχεις τότε ρισκάρεις να κάνεις μια τρύπα στο νερό στο ερώτημά σου πάντως, η απάντηση είναι ότι κόβεις και από το χρυσό αν χρειάζεται με βάση το πατρόν που χρησιμοποιείς ως βάση προσοχή μην ταλαιπωρήσεις-λυγίσεις πολύ την sim και χαλάσουν οι κολλήσεις εσωτερικά και δεν ξεχνάς ότι είναι μια δουλειά ακριβείας και αυτό που θα μετράει είναι το αποτέλεσμα, να είναι τέτοιο ώστε αυτό που θα βγάλεις να κουμπώνει και να δουλεύει στη θήκη της micro/nano sim . η ουσία πάντως είναι ότι αφού έτσι κι αλλιώς πας σε άλλο μέγεθος sim, δεν έχεις να χάσεις κάτι ακόμα κι αν χαλάσει η παλιά sim αφού έτσι κι αλλιώς αυτή δε θα σου κάνει Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από KoreanW
Adrastus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Ακριβώς, η συγκεκριμένη σιμ θα πάει στο καλάθι όπως και να χει... Απλά με προβλημάτισε αυτό το Γ που κάνει και λέω κάτσε μην έχει επαφές εκεί και τις καταστρέψω, αλλά αν το τσιπάκι είναι και αυτής ένα τετράγωνο, στο κέντρο, κομπλέ!
KoreanW Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) μπορεί και να έχει επαφές οπουδήποτε δεν το θεωρείς πιθανό αλλά και πάλι εσύ εμπιστεύεσαι αυστηρά το πατρόν που θα φέρει τη sim στα μέτρα εκεί που πρέπει να κόψεις αυτονόητα το κάτω σχέδιο κοπής το αποφεύγεις όσο μπορείς σε κάθε περίπτωση, το πατρόν σου θα πρέπει να σε βοηθήσει όχι μόνο να κόψεις περιμετρικά στις σωστές διαστάσεις, αλλά και να κεντράρειις σωστά συμβουλή, κόψε πιο έξω στην αρχή Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από KoreanW
mphxths Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 28 λεπτά πριν, KoreanW είπε το θεωρώ τραγικό να χρεώνεσαι 5-10 ευρώ για την κάθε φορά που θες κινητό με διαφορετική μορφή sim Yπαρχουν adapters.Την τελευταια φορα που πηρα καινουργια καρτα..ηταν micro..και ηταν ψιλοκομμενη απο το εργοστασιο ωστε πιεζες με τα δαχτυλα το εξωτερικο κομματι του πλαστικου..και κλακ εσπαγε και γινοταν nano.Εχω κρατησει το κομματι αυτο..αν ποτε χρειαστει να γυρισω σε micro..αν και πλεον ολα τα συγχρονα κινητα παιζουν με nano και βαρια βαρια micro. 1
KoreanW Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, mphxths said: Yπαρχουν adapters.Την τελευταια φορα που πηρα καινουργια καρτα..ηταν micro..και ηταν ψιλοκομμενη απο το εργοστασιο ωστε πιεζες με τα δαχτυλα το εξωτερικο κομματι του πλαστικου..και κλακ εσπαγε και γινοταν nano.Εχω κρατησει το κομματι αυτο..αν ποτε χρειαστει να γυρισω σε micro..αν και πλεον ολα τα συγχρονα κινητα παιζουν με nano και βαρια βαρια micro. βέβαια υπάρχουν adapters, όπως υπάρχουν και κοφτήρια και κανονικά θα έπρεπε να δίνουν τη nanosim με δύο adapters κάποιοι το κάνουν δινοντας nanosim και 2 αντάπτορες, κάποιοι το κάνουν μερικώς δίνοντας microsim και 1 αντάπτορα, και κάποιοι ακόμα και στις μέρες μας εξακολουθούν να δίνουν κανονική sim χωρίς αντάπτορες στις εταιρείες δεν κοστίζει τίποτε αν δώσουν τη sim με εγκοπές για αντάπτορες... αυτό το λέω εκ του πονηρού και τραγικό να μην την δίνουν έτσι και να κατευθύνουν σε νέα sim συμβουλή, αυτοί οι αντάπτορες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν πατρόν για κοπή, και προσωπικά για την κοπή δεν χρησιμοποιώ ψαλίδια Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από KoreanW
Adrastus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1. Σου δίνουν την κουμούτσα σίμ με την δικαιολογία πως υπάρχει έλλειψη κλπ(κυριολεκτικά, έτσι μου είχαν πει όταν πριν κάποια χρόνια έκανα τη μετάβαση σε κινητό που ήθελε Micro) 2. Τους πληρώνεις για να στην κόψουν ή για να σου βγάλουν καινούργια. 3. ??? 4. Πρόφιτ! Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από Adrastus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα