-WISE- Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αφού το πήρα απόφαση πλέον ότι εν έτει 2018 στο "κέντρο" της Αθήνα δεν θα δω VDSL (τουλάχιστον άμεσα) κοίταγα τα προγράμματα των παρόχων και έπεσα πάνω σε μία πολύ καλή προσφορά. Αρχικά να πω ότι είμαι συνδρομητής Nova 3Play και πληρώνω για 24άρι ίντερνετ +full pack + απεριόριστα σταθερά/κινητά, 54 ευρώ. Από τη Nova με ενδιαφέρει το αθλητικό κομμάτι οπότε κοίταγα τις εναλλακτικές μου και έπεσε σε προσφορά Wind Vision με 24άρι ίντερνετ, ό,τι είχα στα σταθερά ενώ στα κινητά 300 λεπτά. Εφόσον έχει μέσα και τα αθλητικά μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση με τελική τιμή τα 26,5! Μισή τιμή... Το ερώτημα μου, όμως είναι το εξής. Τι γίνετια με τις ταχύτητες; Ξέρω τόσα χρόνια από όλους τους παρόχους που είχα ότι παίζω γύρω στο 12Mbps. Αφού το Vision είναι όλο μέσω ίντερνετ, τι γίνεται στην περίπτωση που θέλω να δω περιεχόμενο στην TV και κατεβάζω ταυτόχρονα κάποιο torrent ή κάποιο τεράστιο game στο PS4 και μου τρώει το μπαντγουιθ;; Θα έχει κολλήματα; Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από -WISE-
poulinos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 3-4 mbit θα πανε στο wind vision.οποτε ναι απο τα 12 Mbit θα χασεις ταχυτητα ειτε απο το κατεβασμα ειτε θα σου κανει παγωματα στο wind vision αναλογως αν εχουν βαλει qos ή οχι. 1
-WISE- Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, poulinos είπε 3-4 mbit θα πανε στο wind vision.οποτε ναι απο τα 12 Mbit θα χασεις ταχυτητα ειτε απο το κατεβασμα ειτε θα σου κανει παγωματα στο wind vision αναλογως αν εχουν βαλει qos ή οχι. Eυχαριστώ φίλε μου. Οπότε κάθομαι στα αυγά μου.
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 On 05/10/2018 at 13:28, -WISE- said: Eυχαριστώ φίλε μου. Οπότε κάθομαι στα αυγά μου. το Iptv ειναι μεγαλη ευκολια αλλα ναι σε adsl θα σου φαει λιγο bandwidth.Μερικες εταιρειες δινουν τηλεοραση με πιατο.πιο δυσκολη εγκατασταση αλλα δεν χανεις bandwidth.βεβαια και η Nova δινει το on demand αν εχεις και τηλεοραση που και εκει θες 3-4 mbit για την tv. και εκει βεβαια ισχυουν τα ιδια .αν κατεβαζεις full θα διακοπει to on demand.για να παιζουν και τα 2 ταυτοχρονα θελει ή καλο qos ή bandwidth management στο ρουτερ.αναλογως τι υποστηριζει το καθε ρουτερ. 1
-WISE- Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, poulinos είπε το Iptv ειναι μεγαλη ευκολια αλλα ναι σε adsl θα σου φαει λιγο bandwidth.Μερικες εταιρειες δινουν τηλεοραση με πιατο.πιο δυσκολη εγκατασταση αλλα δεν χανεις bandwidth.βεβαια και η Nova δινει το on demand αν εχεις και τηλεοραση που και εκει θες 3-4 mbit για την tv. και εκει βεβαια ισχυουν τα ιδια .αν κατεβαζεις full θα διακοπει to on demand.για να παιζουν και τα 2 ταυτοχρονα θελει ή καλο qos ή bandwidth management στο ρουτερ.αναλογως τι υποστηριζει το καθε ρουτερ. Ευχαριστώ αγαπητέ. Η αλήθεια είναι οτι όταν κατέβαζα game στο PS4 και έβλεπα on demand στη nova, κολλούσε το on demand. Οπότε κάτι αντίστοιχο θα παίζει και τώρα. Θα κάνω υπομονή μέχρι να ανέβουν οι ταχύτητες εδώ που είμαι.
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 11 minutes ago, -WISE- said: Ευχαριστώ αγαπητέ. Η αλήθεια είναι οτι όταν κατέβαζα game στο PS4 και έβλεπα on demand στη nova, κολλούσε το on demand. Οπότε κάτι αντίστοιχο θα παίζει και τώρα. Θα κάνω υπομονή μέχρι να ανέβουν οι ταχύτητες εδώ που είμαι. η ευκολη λυση ειναι να βαλεις limit στο Pc σου με το Net limiter ωστε να μην κατεβαζεις full για την περιπτωση του pc>για το Ps4 μια πατεντα θα ηταν να ριξεις την καρτα δικτυου του Ps4 αν γινεται βεβαια στα 10Mbit.(εναλλακτικα σε καποια routers μπορεις να το κανεις και απο εκει )οποτε αν εχεις πχ γραμμη 14mbit τα 10 μονο θα μπορουν να πηγαινουν στο Ps4.ειναι λιγο πατεντα βεβαια. αλλιως σεταρεις qos ωστε το On demand Να εχει full προτεραιοτητα. 1
-WISE- Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, poulinos είπε η ευκολη λυση ειναι να βαλεις limit στο Pc σου με το Net limiter ωστε να μην κατεβαζεις full για την περιπτωση του pc>για το Ps4 μια πατεντα θα ηταν να ριξεις την καρτα δικτυου του Ps4 αν γινεται βεβαια στα 10Mbit.(εναλλακτικα σε καποια routers μπορεις να το κανεις και απο εκει )οποτε αν εχεις πχ γραμμη 14mbit τα 10 μονο θα μπορουν να πηγαινουν στο Ps4.ειναι λιγο πατεντα βεβαια. αλλιως σεταρεις qos ωστε το On demand Να εχει full προτεραιοτητα. Υπάρχουν πατέντες φυσικά αλλά θα προτιμούσα να μην μπλεξω με μεσοβέζικες λύσεις. Ελπίζω το vdsl να ανοίξει σύντομα στην περιοχή μου. Καλά για fiber δεν το συζητώ καν. Ούτε στην Αλάσκα να έμενα 😛 Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από -WISE-
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 5 minutes ago, -WISE- said: Υπάρχουν πατέντες φυσικά αλλά θα προτιμούσα να μην μπλεξω με μεσοβέζικες λύσεις. Ελπίζω το vdsl να ανοίξει σύντομα στην περιοχή μου. Καλά για fiber δεν το συζητώ καν. Ούτε στην Αλάσκα να έμενα 😛 το qos και το bandwidth management για οσα routers το εχουν δεν ειναι πατεντα.ειναι μια σωστη λυση και φτιαχτηκαν ακριβως για αυτες τις περιπτωσεις.το αλλο με την καρτα δικτυου ναι ειναι πατεντα.στο λεω διοτι ακομα και vdsl 30mbit να βαλεις αν εσυ κατεβαζεις χωρις οριο απο το Ps4 ή το Pc και φας και τα 30 mbit παλι θα εχει σπασιματα το On demand.δηλαδη αν μια συσκευη μπορει να σου φαει ολο το bandwidth και δεν υπαρχει περιορισμος τοτε και 100 mbit να εχεις ,ειναι πολυ πιθανο να εχεις το ιδιο προβλημα. για αυτο ερχεται το qos και το bandwidth management για να βαζουν ορια και προτεραιοτητες.ειναι το ιδιο θεμα που μερικοι εχουν vdsl 50 mbit και ο ενας ανοιγει youtube Και παροτι δεν τρωει και τα 50 Mbit δημιουργει προβλημα σε αυτον που παιζει παιχνιδι και του προκαλει Lag.αυτο γιατι το utube οταν παει να κανει cache θα τραβηξει οσο μπορει οποτε εκεινη την στιγμη ο games θα έχει lag. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα