philos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα! Ξέρω ότι δεν είναι τόσο forum audio / video το insomnia.gr όμως το θέμα αφορά κυρίως android software και θέμα κωδικοποίησης Λοιπόν, έχω το DAP FiiO X5iii (Android 5.1.1) και χρησιμοποιώ την εφαρμογή FiiO Music που έχει ως βασική. Υπάρχει και ο γνωστός Neutron Player όμως θα ήθελα να παραμείνω στο FiiO Music. Το θέμα λοιπόν είναι ότι μόλις πέρασα mp3 αρχεία με ελληνικούς τίτλους στο file name και tags (καλλιτέχνης, album κτλ) αυτά εμφανίζονται κινέζικα, ενώ με τα αγγλικά φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Καμιά ιδέα πως να το διορθώσω; Υπάρχει πχ περίπτωση να προσεσσάρω τα αρχεία mp3 με κάποιο τρόπο ώστε να αλλάξει η κωδικοποίηση κτλ; Με το Neutron δεν υπάρχει πρόβλημα (εμφανίζονται κανονικά τα Ελληνικά μετά την ενημέρωση της database / scan for files), αλλά θέλω να κρατήσω το FiiO Music.
jim_p Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Βαλε μια εφαρμογη στο pc σου, πχ mp3tag, και κανε ΟΛΑ τα tags των mp3 που εχεις σε utf8 https://www.mp3tag.de/en/index.html 1
philos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 ohhh βλέπω επιτέλους τα Ελληνικά στο FiiO Music Έκανα διάφορες αλλαγές στα tags 1. Εργαλεία > Επιλογές > Ετικέτες > Mpeg > Εγγραφή -> επέλεξα το ID3v2.4 UTF-8 2. Ενώ είναι επιλεγμένα όλα τα mp3: [Alt + Shift + 6] > Μετατροπή κωδικοσελίδας > Πεδίο _ALL με κωδικοποίηση Ελληνικά (1253) 3. Τέλος Αρχείο > Αποθήκευση ετικετών Δεν έχω πάρει ακόμα την micro sd κάρτα (έχω 170GB μουσική). Ελπίζω να μην δυσκολευτώ όταν έρθει η ώρα να κάνω τη μαζική μετατροπή. Ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα