Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι πρέπει να έχει καμιά δεκαετία να προσθέσει motherboards στην λίστα. :) Πήγα από περιέργεια να δω αν είναι η δικιά μου και επιλέγοντας πχ ASUS δεν έχει τίποτα πρόσφατο. Δοκίμασε και αν δουλέψει δούλεψε, τσάμπα είναι.

Επεξ/σία από mindtrapper
  • Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πληροφοριακα να αναφερω οτι εχω καρτα με cooler τυπου blower με tdp 150+ watts, η οποια δουλευει πολλααα χρονια με παντα 85+ temp χειμωνα-καλοκαιρι και δεν εχει το παραμικρο προβλημα. Το μονο που κανω ειναι αλλαγη παστας καθε 2-3 χρονια (AS5) οταν βλεπω οτι αρχιζει και βαραει 90αρια σχετικα γρηγορα. Το καλο που εχουν αυτες οι τυπου καρτες ειναι οτι βγαζουν τον καυτο αερα εξω απο το κουτι και δεν επιβαρυνουν μητρικη+cpu.

Δημοσ.

Περιμενω να ερθει ο ανταπτορας απο ebay τελος του μηνα  απο τον ιδιο πωλητη σου toyo73 ! Mεθαυριο παιρνω στα χερια μου το kraken g12 και εν συνεχεια θα παραγγειλω την Arctic liquid freezer αν και θα προτιμουσα τα 5 χρονια εγγυησης της corsair για οποιαδηποτε ζημια απο υγρο στο συστημα. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, ELLINIKIfeta είπε

Περιμενω να ερθει ο ανταπτορας απο ebay τελος του μηνα  απο τον ιδιο πωλητη σου toyo73 !

Ποιος ανταπτορας.

Δημοσ.

Ωραια.Οι ανεμιστηρες τις Arctic εχουν διακλαδωτηρες επανω ο καθε ανεμιστηρας.Μπορεις να συνδεσεις αρκετους στην σειρα.

Ο ανεμιστηρας ομως τoy kraken  ειναι σταθερων στροφων.Θελεις και εκει ενα PWM 92mm ανεμιστηρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Ωραια.Οι ανεμιστηρες τις Arctic εχουν διακλαδωτηρες επανω ο καθε ανεμιστηρας.Μπορεις να συνδεσεις αρκετους στην σειρα.

Ο ανεμιστηρας ομως τoy kraken  ειναι σταθερων στροφων.Θελεις και εκει ενα PWM 92mm ανεμιστηρα.

Ναι θα παω και για το 92αρι της Artic και τα 3 αυτα φαν θα τα συνδεσω σε κατι τετοιο http://www.cosmodata.gr/product/293888/ και αυτο με τον ανταπτορα που παει στην καρτα γραφικων!

Επεξ/σία από ELLINIKIfeta
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειαζεται να παρεις αυτο τις cosmodata.Tα fan  τις Arctic συνδεονται μεταξυ τους.Γιατι εαν προσεξες, το καθε 12αρι fan  βγαζει και θηλυκο βυσμα.Τον εναν 12αρι το βαζεις στο καλωδιακι που περιμενεις(αυτο που θα κουμπωσει στην καρτα).Τον αλλο 12αρι στο θηλυκο βυσμα  του πρωτου και τον 9αρι στο θηλυκο του δευτερου 12αρι.Ολα μαζι τα ελενχει η καρτα γραφικων, η εσυ μεσου π.χ του MSI  after burner.

Επεξ/σία από toyo73
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/10/2018 στις 5:16 ΜΜ, mindtrapper είπε

Μπα, 30€ για Kraken G12 και 30€ για μεταχειρισμένη 120mm AIO. Και όλα μια χαρά. Βάζει κάτω όλες τις air cooled. 

Τώρα το παρατήρησα!!! Σε ευχαριστώ, με έχεις βγάλει από άπειρο κόπο 😎

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, toyo73 είπε

Δεν χρειαζεται να παρεις αυτο τις cosmodata.Tα fan  τις Arctic συνδεονται μεταξυ τους.Γιατι εαν προσεξες, το καθε 12αρι fan  βγαζει και θηλυκο βυσμα.Τον εναν 12αρι το βαζεις στο καλωδιακι που περιμενεις(αυτο που θα κουμπωσει στην καρτα).Τον αλλο 12αρι στο θηλυκο βυσμα  του πρωτου και τον 9αρι στο θηλυκο του δευτερου 12αρι.Ολα μαζι τα ελενχει η καρτα γραφικων, η εσυ μεσου π.χ του MSI  after burner.

Καλά είναι έτσι, απλά επειδή τα 9άρια της Arctic είναι πολύ ήσυχα μέχρι και το 85-90% (1600 στροφές περίπου) και θα θέλει να δουλεύει τουλάχιστον τόσο για να ψύχει τα vrm ίσως να τον χαλάσει αν τα 12άρια είναι στην ίδια ταχύτητα. Δύο μαζί στο 90%+ δεν θα είναι και το πιο ήσυχο setup και δεν νομίζω να χρειάζεται κιόλας. Αν καταφέρει να δουλέψει το Speedfan εγώ θα έβαζα το 9άρι στην mobo. Ακόμα και μόνιμα στο 85-90% να το αφήσει, μέσω BIOS, μια χαρά θα είναι. Εναλλακτικά ενώνει τα δύο 12άρια μαζί μετά τα βάζει σε 7v ή 9v low noise adaptor και μετά αυτό το ενώνει στο θηλυκό του 9ριου και αυτό πάνω στο άλλο ανταπτοράκι και μετά στην κάρτα.

2 ώρες πριν, ELLINIKIfeta είπε

Τώρα το παρατήρησα!!! Σε ευχαριστώ, με έχεις βγάλει από άπειρο κόπο 😎

De nada. 😛

Επεξ/σία από mindtrapper
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδη τα εχω, δεν ειναι θορυβωδη τα 12αρια.Ειναι αρκετα αθορυβα, σε σχεση με αλλα 12αρια.Ακομη και τερμα.Τωρα βλεπει.Καλο ειναι αργοτερα και βλεποντας θερμοκρασιες να βαλει και ψυκτρακια σε VRM και ισως μνημες.Γιατι νομιζω οταν βγαζεις την reference ψυκτρα μενουν γυμνα..

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την Arctic Liquid Freezer 240 που έχει 4 και έχω πάρει και ένα έξτρα. Εμένα δεν μου αρέσουν πάνω από 1100-1200 στροφές. Ανάλογα το αυτί του καθενός. 

Τα vrm λογικά ειναι ΟΚ μόνο με το direct airflow, φεύγει η ζέστη του πυρήνα κατευθείαν προς το ψυγείο και δεν έχουν  από πάνω το ζεστό heatsink να θερμαίνει τον αέρα που πηγαίνει σε όλο το pcb. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mindtrapper είπε

Έχω την Arctic Liquid Freezer 240 που έχει 4 και έχω πάρει και ένα έξτρα. Εμένα δεν μου αρέσουν πάνω από 1100-1200 στροφές. Ανάλογα το αυτί του καθενός. 

Τα vrm λογικά ειναι ΟΚ μόνο με το direct airflow, φεύγει η ζέστη του πυρήνα κατευθείαν προς το ψυγείο και δεν έχουν  από πάνω το ζεστό heatsink να θερμαίνει τον αέρα που πηγαίνει σε όλο το pcb. 

Την εχεις σε καρτα γραφικων.Ε σιγουρα το αυτι του καθενος.Μα υποτιθεται οτι το heatsink, ειναι για  να βοηθαει για  τη καλυτερη απογωγη θερμοτητας προς το περιβαλλον.Και οταν το χτυπαει ροη αερα απο ανεμιστηρα, να δροσιζει την επιφανεια που ερχεται σε επαφη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...