ELLINIKIfeta Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Στο site της εβγα υπαρχει διαθεσιμο μονο το κιτ για 1070/1080 και οχι αυτο που με ενδιαφερει ( EVGA GTX 1080 Ti SC Hybrid Waterblock Cooler 400-HY-5598-B1, το οποιο το βρηκα στο amazon, αλλα μιας και δεν εχω ξανακανει αγορα απ'εξω ειμαι διστακτικος) . Τωρα για το ΚRAKEN G12 με ψιλοχαλαει που απο τη στιγμη που θα σκασω γυρω στο 150αρι να παρω κιτ χωρις backplate και στην ουσια θα ειναι εκτεθειμενο.
ELLINIKIfeta Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 10 ώρες πριν, Teisos είπε Εκτεθειμένο σε τι; Αισθητικά εννοείς; Ναι στην σκονη. Εν τελει κατεληξα σε αυτο το combo αν και εινα ασχημο (kraken g12 + corsair h55) αφου ειναι χιλιοδοκιμασμενο! Οι μονες μου αποριες για την εγκατασταση ειναι αν θα πρεπει να βαλω δικια μου παστα (Mx4 ARTIC) ή να αφησω την προεγκατεστημενη και η συνδεση των 2 φαν. Συγκεκριμενα το manual της ZNTX λεει το φανακι της μπαινει στην καρτα γραφικων και το φαν του ΑΙΟ στην μητρικη. Μερικοι συνδεσαν και τα 2 στη μητρικη με σπλιτερ. Δεν ξερω τι ειναι καλυτερο.
toyo73 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 To καλυτερο ειναι στην καρτα γραφικων, ωστε να μειωνονται οι στροφες οταν δεν δουλευει η καρτα(π.χ σερφαρισμα) αλλα και να αυξομειωνονται αναλογα την θερμοκρασια. Φυσικα θα αλλαξεις παστα, δεν θα αφησεις την ιδια. 1
mindtrapper Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δεν μπαίνει έτσι χύμα στην κάρτα όμως. Θέλει αντάπτορ από mini GPU σε κανονικό fan pwm. 1
ELLINIKIfeta Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, toyo73 είπε To καλυτερο ειναι στην καρτα γραφικων, ωστε να μειωνονται οι στροφες οταν δεν δουλευει η καρτα(π.χ σερφαρισμα) αλλα και να αυξομειωνονται αναλογα την θερμοκρασια. Φυσικα θα αλλαξεις παστα, δεν θα αφησεις την ιδια. 4 ώρες πριν, mindtrapper είπε Δεν μπαίνει έτσι χύμα στην κάρτα όμως. Θέλει αντάπτορ από mini GPU σε κανονικό fan pwm. Eυχαριστω καταρχην για την πληροφορια. Εννοειτε δηλαδη κατι τετοιο? https://eworld.com.gr/voltstorm-4-pin-pwm-fan-to-3-x-4-pin-fan-adapter-black-181057.html σπλιτερακι για τα 2 φανς και συνδεση και των δυο στο 4πινο της gpu?
mindtrapper Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 https://gelidsolutions.com/thermal-solutions/accessories-pwm-fan-adaptor/ 1
toyo73 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, ELLINIKIfeta είπε Eυχαριστω καταρχην για την πληροφορια. Εννοειτε δηλαδη κατι τετοιο? https://eworld.com.gr/voltstorm-4-pin-pwm-fan-to-3-x-4-pin-fan-adapter-black-181057.html σπλιτερακι για τα 2 φανς και συνδεση και των δυο στο 4πινο της gpu? Δεν ειναι mini 4pin αυτο, αλλα κανονικο.Οι καρτες εχουν μικρο.Ψαχνω και εγω ενα τετοιο ανταπτορα, για να αλλαξω ανεμιστηρα σε ενα τροφοδοτικο Enermax που ειναι συνδεδεμενος με τετοια συνδεση.Αλλα δεν βρηκα Ελλαδα.Μονο απο εξω. Αυτο που εβαλε ο φιλος απο πανω ειναι το σωστο. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από toyo73 1
ELLINIKIfeta Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, toyo73 είπε Δεν ειναι mini 4pin αυτο, αλλα κανονικο.Οι καρτες εχουν μικρο.Ψαχνω και εγω ενα τετοιο ανταπτορα, για να αλλαξω ανεμιστηρα σε ενα τροφοδοτικο Enermax που ειναι συνδεδεμενος με τετοια συνδεση.Αλλα δεν βρηκα Ελλαδα.Μονο απο εξω. Αυτο που εβαλε ο φιλος απο πανω ειναι το σωστο. Μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα μια εναλλακτικη λυση. Συνδεση ΑΙΟ και το φαν του kraken g12 με σπλιτερ κατευθειαν στην motherboard και τα δυο (στην περιπτωση μου εχω ενα 4πινο στην mobo οπου ειναι το φαν της cpu και η συνδεση θα γινει στο δευτερο 4πινο που λεει sysfan). Καποιος αλλος συνδεσε μονο το ΑΙΟ στη motherboard και το φαν της kraken σε μολεξ και στο τροφοδοτικο. Η ερωτηση μου ειναι σε αυτες τις δυο περιπτωσεις και ειδικα στην πρωτη ειναι δυνατον να εχω καποιον ελεγχο του φαν της ΑΙΟ και της kraken μεσω καποιου λογισμικου (π.χ. msi afterburner) δεδομενης της εκαστοτε θερμοκρασιας της gpu ή να φτιαξω ενα fan curve? Θελω με αλλα λογια να καταλαβω απο την στιγμη που δεν συνδεω καποιο φαν στην gpu αν μπορω να το ελεγξω οπου αλλου και αν ειναι συνδεδεμενο. Ευχαριστω πολυ! Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από ELLINIKIfeta
toyo73 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Τα εχεις αγορασει, η σκεφτεσαι να τα αγορασεις.Γιατι υπαρχουν καλυτερες εναλλακτικες στην υδροψυξη και υπαρχει λυση και στον ανεμιστηρα για τα VRM, ωστε να ελενχεται απο την καρτα και να μην δουλευει κουκουρουκου τερμα στροφες ολη την ωρα.
ELLINIKIfeta Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 8 λεπτά πριν, toyo73 είπε Τα εχεις αγορασει, η σκεφτεσαι να τα αγορασεις.Γιατι υπαρχουν καλυτερες εναλλακτικες στην υδροψυξη και υπαρχει λυση και στον ανεμιστηρα για τα VRM, ωστε να ελενχεται απο την καρτα και να μην δουλευει κουκουρουκου τερμα στροφες ολη την ωρα. Φιλε μου δεν εχω κανει καποια αγορα ακομα. Αρχικα πηγαινα για το hybrid κιτ της evga αλλα δεν υπαρχει πλεον διαθεσιμο. Επειδη σε καμια εβδομαδα θα τα παρω ολα μαζι ψαχνομαι τωρα για το τι θα αγορασω. Εχεις καποια αλλη λυση? Τωρα το βημα για την αλλαγη του κουλερ θα το κανω ετσι και αλλιως. Απλα δεν θελω να σπαταλησω πολλα χρηματα. (μεχρι 150)
toyo73 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Το kraken μενει. Επισημα δεν υποστηριζεται, αλλα την εχουν βαλει.Φθηνη-αθορυβη-αποδοτικη, με 2 ανεμιστηρες PWM.Οτι καλυτερο για τα λεφτα και οχι μονο. https://www.skroutz.gr/c/677/water-cooling.html?keyphrase=arctic+liquid+freezer+120 Aνεμιστηρας https://www.skroutz.gr/s/4910006/Arctic-F9-PWM-Rev-2-92mm.html , για το kraken. Και φυσικα θελεις ανταπτορακι απο vga 4pin σε κανονικο, αλλιως δεν ελενχονται απο την καρτα γραφικων οι ανεμιστηρες. Τωρα και ο ανεμιστηρας του kraken, αλλα και οι ανεμιστηρες τις corsair H55 δεν ειναι 4pin PWM.Που σημαινει δεν ελενχονται απο την GPU.Πως θα τους ελενχεις απο την μητρικη.Με τι δεδομενα. Δες http://www.pureoverclock.com/Review-detail/arctic-liquid-freezer-120-w-nzxt-kraken-g12-gpu-cooler-review/2/ http://www.pureoverclock.com/Review-detail/arctic-liquid-freezer-120-w-nzxt-kraken-g12-gpu-cooler-review/2/
mindtrapper Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γίνεται και χωρίς να συνδέσεις στην κάρτα. Το έπαθα όταν έβαλα κρακεν σε sapphire nitro rx 480. Έχω καλώδιο για 3πιν και 4πιν και αυτή έχει 5πιν, lol. Με το speedfan μπορείς να το κάνεις να αντιδράει ανεμιστήρας συνδεδεμένος στην mobo στις θερμοκρασίες της gpu. Αλλά θέλει λίγο ψάξιμο και σε κάθε motherboard είναι διαφορετικές οι ρυθμίσεις, οπότε δεν μπορώ να σου πω ακριβώς τι να κάνεις. Ψάξε την μητρική σου + speedfan στο Google μήπως υπάρχει κανένα βίντεο ή guide. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από mindtrapper
mindtrapper Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα προσπαθήσω να βοηθήσω λίγο παραπάνω, αλλά όπως είπα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική ανάλογα με τον sensor της μητρικής και ίσως σε μερικές να μην δουλεύει και καθόλου. Επίσης αυτό που δείχνω εδώ είναι ο "εύκολος" τρόπος, μπορείς επίσης να φτιάξεις custom curve με απίστευτο έλεγχο ανάλογα με τις θερμοκρασίες και με custom hysteresis αλλά δεν το ακουμπάμε αυτό στο σημερινό μάθημα. 😛 https://imgur.com/a/8xVZAIu 1: Εδώ έχεις ανοίξει το Speedfan και έχεις πάει στο Configure και μετά Advanced. Εδώ είναι όλοι οι thermal sensors του συστήματος. Στην περίπτωση μου για την μητρική είναι ο Nuvoton. 2: Αφού επιλέξεις τον σένσορα σου δείχνει από κάτω περισσότερες πληροφορίες για το τι ελέγχει και άλλα διάφορα. Στην περίπτωση μου με ενδιαφέρουν τα PWM mode. Αυτά αν πας πάνω και τα επιλέξεις βγάζουν διάφορες επιλογές (πχ Smart Auto κτλ) αλλά στην περίπτωση μου πρέπει να είναι στο "Manual". Επιλέγω Manual και μετά κάτω δεξιά "remember it". Έτσι δίνεις στο Speedfan έλεγχο των motherboard header. 3-4 (βγήκε διπλή) : Στο Temperatures tab βλέπεις όλα τα εξαρτήματα η θερμοκρασία των οποίων μπορεί να αποτελέσει επιλογή για ανεβοκατέβασμα των ανεμιστήρων. Στην δική σου περίπτωση εδώ σε ενδιαφέρει μόνο η GPU. Ανοίγεις το tree και σου δείχνει όλα τα headers που υπάρχουν. Στην περίπτωση μου έχω επιλέξει τρία. Έχει ξεμείνει ένα από όταν ήταν watercooled η κάρτα το οποίο δεν έχει ανεμιστήρα πάνω τώρα. Sys = η αντλία του ΑΙΟ που ήταν πάνω στην κάρτα, δεν κάνει κάτι τώρα, δεν έχω συνδέσει κάτι στο header αυτό. Aux = οι μπροστινοί ανεμιστήρες. GPU Fan = οι στοκ ανεμιστήρες της κάρτας, μπορεί να τους ελέγξει και αυτούς το Speedfan και βολεύει γιατί δεν μου αρέσει το zero rpm mode. Αν πατήσεις πάνω στο "GPU" σου βγάζει από κάτω Desired και Warning θερμοκρασίες. Desired σημαίνει ότι αυτήν την θερμοκρασία προσπαθεί να πιάσει και κάτω από αυτήν δουλεύουν οι ανεμιστήρες στο minimum. Warning σημαίνει ότι αν περάσει αυτήν την θερμοκρασία πάει τους ανεμιστήρες στο 100%. Τώρα που η κάρτα είναι στο αέρα έχω βάλει 50 βαθμούς που τους πιάνει στα games σχετικά γρήγορα αλλά όχι όταν βλέπω βίντεο με hardware acceleration. Αν την βάλεις σε νερό αυτό το νούμερο πρέπει να το βάλεις πιο χαμηλά, νομίζω εγώ το είχα 37-38 (γιατί ρύθμιζα και rpm της αντλίας και ήθελα να πάει 100% σχετικά γρήγορα). 5: Στο Speeds tab μπορείς να διαλέξεις ποιοι ανεμιστήρες είναι ενεργοί και το min max τους. Εδώ βλέπεις έχω επιλέξει τον Aux που είναι όπως είπα οι μπροστινοί και τους έχω minimum 35% και maximum 50%. Εδώ τα νούμερα τα διαλέγεις ανάλογα με το πόσο είναι το ελάχιστο ποσοστό που σου κρατάει τον ανεμιστήρα να γυρίζει και το μέγιστο μέχρι το επίπεδο θορύβου που ανέχεσαι. Οπωσδήποτε δίπλα πρέπει να τικάρεις το Automatically variated για να τους ελέγχει αυτόματα. Αυτά. Αν τα καταφέρεις και θες να το κρατήσεις μπορώ κάποια άλλη φορά να βάλω και τις ρυθμίσεις που έχω στο Task Scheduler για να ξεκινάει αυτόματα το Speedfan σε κάθε boot. Και μια πως φαίνεται το αρχικό παράθυρο της εφαρμογής με όλα ρυθμισμένα: https://imgur.com/a/ujyn72q Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από mindtrapper 1 1
ELLINIKIfeta Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, mindtrapper είπε Θα προσπαθήσω να βοηθήσω λίγο παραπάνω, αλλά όπως είπα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική ανάλογα με τον sensor της μητρικής και ίσως σε μερικές να μην δουλεύει και καθόλου. Επίσης αυτό που δείχνω εδώ είναι ο "εύκολος" τρόπος, μπορείς επίσης να φτιάξεις custom curve με απίστευτο έλεγχο ανάλογα με τις θερμοκρασίες και με custom hysteresis αλλά δεν το ακουμπάμε αυτό στο σημερινό μάθημα. 😛 https://imgur.com/a/8xVZAIu 1: Εδώ έχεις ανοίξει το Speedfan και έχεις πάει στο Configure και μετά Advanced. Εδώ είναι όλοι οι thermal sensors του συστήματος. Στην περίπτωση μου για την μητρική είναι ο Nuvoton. 2: Αφού επιλέξεις τον σένσορα σου δείχνει από κάτω περισσότερες πληροφορίες για το τι ελέγχει και άλλα διάφορα. Στην περίπτωση μου με ενδιαφέρουν τα PWM mode. Αυτά αν πας πάνω και τα επιλέξεις βγάζουν διάφορες επιλογές (πχ Smart Auto κτλ) αλλά στην περίπτωση μου πρέπει να είναι στο "Manual". Επιλέγω Manual και μετά κάτω δεξιά "remember it". Έτσι δίνεις στο Speedfan έλεγχο των motherboard header. 3-4 (βγήκε διπλή) : Στο Temperatures tab βλέπεις όλα τα εξαρτήματα η θερμοκρασία των οποίων μπορεί να αποτελέσει επιλογή για ανεβοκατέβασμα των ανεμιστήρων. Στην δική σου περίπτωση εδώ σε ενδιαφέρει μόνο η GPU. Ανοίγεις το tree και σου δείχνει όλα τα headers που υπάρχουν. Στην περίπτωση μου έχω επιλέξει τρία. Έχει ξεμείνει ένα από όταν ήταν watercooled η κάρτα το οποίο δεν έχει ανεμιστήρα πάνω τώρα. Sys = η αντλία του ΑΙΟ που ήταν πάνω στην κάρτα, δεν κάνει κάτι τώρα, δεν έχω συνδέσει κάτι στο header αυτό. Aux = οι μπροστινοί ανεμιστήρες. GPU Fan = οι στοκ ανεμιστήρες της κάρτας, μπορεί να τους ελέγξει και αυτούς το Speedfan και βολεύει γιατί δεν μου αρέσει το zero rpm mode. Αν πατήσεις πάνω στο "GPU" σου βγάζει από κάτω Desired και Warning θερμοκρασίες. Desired σημαίνει ότι αυτήν την θερμοκρασία προσπαθεί να πιάσει και κάτω από αυτήν δουλεύουν οι ανεμιστήρες στο minimum. Warning σημαίνει ότι αν περάσει αυτήν την θερμοκρασία πάει τους ανεμιστήρες στο 100%. Τώρα που η κάρτα είναι στο αέρα έχω βάλει 50 βαθμούς που τους πιάνει στα games σχετικά γρήγορα αλλά όχι όταν βλέπω βίντεο με hardware acceleration. Αν την βάλεις σε νερό αυτό το νούμερο πρέπει να το βάλεις πιο χαμηλά, νομίζω εγώ το είχα 37-38 (γιατί ρύθμιζα και rpm της αντλίας και ήθελα να πάει 100% σχετικά γρήγορα). 5: Στο Speeds tab μπορείς να διαλέξεις ποιοι ανεμιστήρες είναι ενεργοί και το min max τους. Εδώ βλέπεις έχω επιλέξει τον Aux που είναι όπως είπα οι μπροστινοί και τους έχω minimum 35% και maximum 50%. Εδώ τα νούμερα τα διαλέγεις ανάλογα με το πόσο είναι το ελάχιστο ποσοστό που σου κρατάει τον ανεμιστήρα να γυρίζει και το μέγιστο μέχρι το επίπεδο θορύβου που ανέχεσαι. Οπωσδήποτε δίπλα πρέπει να τικάρεις το Automatically variated για να τους ελέγχει αυτόματα. Αυτά. Αν τα καταφέρεις και θες να το κρατήσεις μπορώ κάποια άλλη φορά να βάλω και τις ρυθμίσεις που έχω στο Task Scheduler για να ξεκινάει αυτόματα το Speedfan σε κάθε boot. Και μια πως φαίνεται το αρχικό παράθυρο της εφαρμογής με όλα ρυθμισμένα: https://imgur.com/a/ujyn72q Φιλε μου καταρχην σε ευχαριστω για τα δωρεαν φανταζομαι μαθηματα και την εκτενη απαντηση σου!!!!! Δυστυχως η μητρικη μου δεν βρισκεται στην λιστα υποστηριζομενων του speedfan (msi h110m pro-d) και μαλλον μπορω να χρησιμοποιησω το προγραμμα για monitoring μονο. Τωρα στις επομενες μερες θα αγορασω το kraken και το ΑΙΟ οπως προειπε ο toyo73 . Θα προσπαθησω να δω τι γινεται με το θεμα μητρικη συμβατοτητα και με βαση τα βηματα που μου ανεφερες αν τα βρω σκουρα θα παω αναγκαστικα σε ανταπτορα mini gpu σε κανονικο φαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα