Προς το περιεχόμενο

Hitachi 43HE4000 ή Philips 43HFL2869T/12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ! Λόγο ότι πλέων η 10 ετών Samsung LE40M86 μου κάηκε δεν ανάβει, και δεν βγάζει ούτε το κόκκινο φωτάκι stand-by  δεν φαίνεται είναι από ότι κατάλαβα dead... Οπότε είμαι για τηλεόρασή. Και να πω την πάσα αλήθεια δεν παίζουν και πολλά χρήματα δυστυχώς και όποτε είμαι MAX 300 ευρώ. Και είμαι ανάμεσα σε Hitachi 43HE4000 και στην Philips 43HFL2869T/12 και είναι η δύο μου φαίνονται καλές! Δεν με καίει να έχω 4Κ, απλά να κάνω την δουλεία μου να βλέπω είδησης κανένα εργάκι το βράδυ πριν κοιμηθώ αυτά. 

Τι θα προτείνατε από της δύο;

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου, τυχαίνει να ψάχνω και εγώ αυτές τις μέρες για 43άρα για την ίδια χρήση περίπου με εσένα και παρόμοιο μπάτζετ. Έκανα μια έρευνα αγοράς μιας και θέλω να την αγοράσω άμεσα αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα. Τις 2 τηλεοράσεις που σκέφτεσαι τις είδα και εγώ αλλά μάλλον τελικά καταλήγω ανάμεσα σε αυτές (έχω ανοίξει και σχετικό θέμα):

https://www.germanos.gr/product/fu-smart-tv-fl2d4305uh-uhd-43/20371688/
https://www.germanos.gr/product/fu-smart-tv-fls43205-full-hd-43/20372344/

Δεν γνωρίζω πολλά απο τηλεοράσεις και μακάρι να μπορέσει κάποιος γνώστης του αντικειμένου να βοηθήσει περισσότερο, αλλά την Hitachi δεν νομίζω να την έπαιρνα λόγω κάποιων αρνητικών αξιολογήσεων και την Philips λόγω χαρακτηριστικών (χαμηλή συχνότητα για πχ). Ξέρω ότι οι F&U δεν είναι κάποιο τεράστιο brand αλλά φαίνονται να έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά και με μεγάλο υπέρ για εμένα ότι δίνουν 3 χρόνια εγγύηση σε σχέση με τις άλλες. Αν κάνω κάπου λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

Δημοσ.

Προσοχή με τη Hitachi γιατί στο ιντερνετ αν και λένε DVBT2, βλέπω σε κάποιες σελίδες να γράφουν MPEG4 και όχι HEVC/H265... Δεν ξέρω τι ισχύει, αλλά αν την κοιτάξεις, ζήτησε επεξηγήσεις ώστε να μην βρεθείς προ-εκπλήξεων στο τέλος

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ακόμα δεν κατέληξα σε τηλεόραση. Αλλά τελικά λέω να μείνω μακριά από τις F&U & Hitachi δεν ξέρω αλλά δεν θα ήθελα να πάρω μια τούρκικής κατασκευής τηλεόρασή. Οπότε απορρίπτω και την Hitachi. Οπότε μάλλον θα πάω στην Philips 43HFL2869T/12  που ανέφερα ποιο πάνω και επιπλέον έχει VGA να συνδέω και το laptop μου που δεν έχει HDMI (είναι λίγο παλιό) αλλά κάνω την δουλεία μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpapam είπε

Καλησπέρα σας, ακόμα δεν κατέληξα σε τηλεόραση. Αλλά τελικά λέω να μείνω μακριά από τις F&U & Hitachi δεν ξέρω αλλά δεν θα ήθελα να πάρω μια τούρκικής κατασκευής τηλεόρασή. Οπότε απορρίπτω και την Hitachi. Οπότε μάλλον θα πάω στην Philips 43HFL2869T/12  που ανέφερα ποιο πάνω και επιπλέον έχει VGA να συνδέω και το laptop μου που δεν έχει HDMI (είναι λίγο παλιό) αλλά κάνω την δουλεία μου. 

Και η Philips τουρκικό πάνελ και εξαρτήματα φοράει. Οι φτηνές. Οι oled δεν ξέρω από που είναι. 

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.
3 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Και η Philips τουρκικό πάνελ και εξαρτήματα φοράει. Οι φτηνές. Οι oled δεν ξέρω από που είναι. 

Είναι σίγουρο ότι είναι και αυτές Τούρκικής κατασκευής;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

Απογοήτευσή... Ξέρεις εάν όντως η Hitachi είναι τούρκικής κατασκευής, γιατί κάποιον άλλο που ρώτησα μου είπε όχι. Άλλα πώς εγώ θα το ξέρω αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, elpapam είπε

Απογοήτευσή... Ξέρεις εάν όντως η Hitachi είναι τούρκικής κατασκευής, γιατί κάποιον άλλο που ρώτησα μου είπε όχι. Άλλα πώς εγώ θα το ξέρω αυτό;

αυτη και αν ειναι..εκείνη πούλησε το τμήμα στην vestel μέσες ακρες.

https://www.techradar.com/reviews/hitachi-75hl16t64u

http://www.expertreviews.co.uk/tvs-entertainment/1405359/hitachi-tvs-explained-everything-you-need-to-know-about-buying-a-hitachi

As this is the case, you might be asking how it's still possible to buy Hitachi TV sets today, and why we are writing this article about them. Well, despite being a small player in the market, after the closure of the factory in 2012, Hitachi outsourced all of its TV production to third-party manufacturers. So no, "Hitachi"-branded TVs are not actually made by the Japanese manufacturer Hitachi now, but rather the Turkish company Vestel (which also makes Finlux TVs). Today, in the UK, Hitachi products are sold through Argos, Amazon and of course, through private sellers on eBay. Below, we go through the differences between the models.

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.
2 ώρες πριν, alexakos89 είπε

αυτη και αν ειναι..εκείνη πούλησε το τμήμα στην vestel μέσες ακρες.

https://www.techradar.com/reviews/hitachi-75hl16t64u

http://www.expertreviews.co.uk/tvs-entertainment/1405359/hitachi-tvs-explained-everything-you-need-to-know-about-buying-a-hitachi

As this is the case, you might be asking how it's still possible to buy Hitachi TV sets today, and why we are writing this article about them. Well, despite being a small player in the market, after the closure of the factory in 2012, Hitachi outsourced all of its TV production to third-party manufacturers. So no, "Hitachi"-branded TVs are not actually made by the Japanese manufacturer Hitachi now, but rather the Turkish company Vestel (which also makes Finlux TVs). Today, in the UK, Hitachi products are sold through Argos, Amazon and of course, through private sellers on eBay. Below, we go through the differences between the models.

Όποτε με βλέπω να φτιάχνω την παλιά 40 άρα μία Samsung που έχω από 2008. Και τώρα δεν θέλει να ανοίξει με τίποτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Αυτό με το Τούρκικο πάνελ είναι ένας αστικός μύθος που διαιωνίζεται από τεχνικούς που βλέπουν ένα στίκερ σε ένα cabinet! Οι Τούρκοι πολύ θα ήθελαν να φτιάχνουν πανελ, αλλά ΔΕΝ! Τεράστια επένδυση εκατοντάδων εκατομυρίων ευρώ, την οποία δεν τους στήριξαν κάποτε να κάνουν και έμειναν εκεί. Παίρνουν Open cell από εταιρείες που κατασκευάζουν πάνελ (AU optronics, BOE, CMO, LG, Samsung) και απλά τα τελειώνουν αυτοί βάζοντας τα led-bars και την σκάφη, όπου και κοτσάρουν και τον κωδικό ΤΟΥΣ και νομίζουν οι διάφοροι ότι είναι τουρκικό πανελ.

Γενικά από τότε που οι Κορεάτες (και οι δύο) άρχισαν να πετάνε τα νέα μοντέλα σαν τα στραγάλια και να πουλάνε μούρη για τεχνολογία οι Ευρωπαίοι ζορίστηκαν. Δεν είχαν μάθει να κάνουν ανανέωση μοντέλων τόσο σύντομα και κατάλαβαν ότι θα έπρεπε να μπουν σε ένα πόλεμο τιμών. Οι Κορεάτες είχαν χαμηλότερο κόστος και κυριάρχησαν. Οι λοιποί είδαν ότι είτε θα το έκλειναν το μαγαζί είτε θα έκαναν outsourcing. Η τουρκία με το μηδενικό δασμό ήταν η καλύτερη λύση και η τυποποίηση της παραγωγής που έκανε τη Vestel τον νούμερο 1 κατασκευαστή στον Ευρωπαικό χώρο τους βόλεψε όλους. Για αυτό φτιάχνουν τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς όπως τις JVC (πλέον μόνο brand που ανήκει στη Dixons), την Toshiba που ανήκει 100% στους Τούρκους, τις Hitachi, τις Telefunken, τα φθηνά μοντέλα της Panasonic, κλπ κλπ. Αντίστοιχα βέβαια και η Samsung δίνει outsourcing φασόν entry level μοντέλα της, σε Κινέζικα εργοστάσια οπότε να'χαμε να λέγαμε συζήτηση γίνεται τώρα. Εφόσον οι απαιτήσεις είναι για μια νορμάλ every-day θέαση και εφόσον δεν θα βρεθείς να πληρώνεις "χρυσό" το premium που μπορεί να βάζει ο καθένας για το λογότυπο του που κοτσάρεται στην τηλεόραση, τότε είναι τιμιότατες κατασκευές!

Αν από την άλλη θέλεις πιο προχωρημένα και ψαγμένα πράγματα, τότε πας σε πολύ πιο πάνω κόστος και κοιτάς φυσικά άλλα μοντέλα!!

Επεξ/σία από yositosi
  • Like 1
Δημοσ.

Ξέρετε τίποτα για αυτές τις τηλεοράσεις του e-shop; TV HORIZON 49HL7530U 49 δεν με ενδιαφέρουν τα specs απλά λέει ότι είναι 49 ίντσες και είναι δελεαστική στα 325 ευρώ και βγαίνω εκτός προϋπολογισμού κατά 25 ευρώ. Θα μου πείτε για 25 ευρώ κάνεις έτσι; Απλά είμαι σε πολύ άσχημη οικονομική φάση αυτό τον καιρό. Και σκέφτηκα αυτήν την προσφορά όταν από το newsletter του e-shop. Αλλά δεν ξέρω τίποτα γι 'αυτές τις τηλεοράσεις που κατασκευάζονται κτλπ. Εάν έχεις κάποιος κάποια πληροφόρησή θα ήθελα να την ακούσω.

Επίσης ξέρει κάποιος τι μπορεί να έχει χαλάσει στην Samsung μου, και εάν αξίζει να φτιαχτεί; Στην αρχή άνοιγε για 5-10 δευτερόλεπτα και μετά έκλεινε άνοιγε 2-3 φόρες αυτό γινότανε και μετά συνέχιζε και έπαιζε χωρίς προβλήματα. Αλλά μία μέρα που την έβγαλα από την πρίζα λόγο ότι είχε αστραπές και αυξομειώσεις στο ρεύμα φοβήθηκα για τυχόν ζημιά στην τηλεόραση και άλλες συσκευές... Αλλά μετά όταν την ξανά έβαλα δεν άνοιξε πότε... Οπότε και δεν ασχολήθηκα και την άφησα στην άκρη και εδώ και 14 μέρες είμαι στο ψάξιμο... 

Αξίζει να δώσω χρήματα να φτιάξω; Προσωπικά τα χρώματά της ακόμα και τώρα μου αρέσουν πολύ, ποιο πολύ και από την LED Samsung του πατέρα μου που είχε αγοράσει εδώ και 2 χρόνια...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, elpapam είπε

Ξέρετε τίποτα για αυτές τις τηλεοράσεις του e-shop; TV HORIZON 49HL7530U 49 δεν με ενδιαφέρουν τα specs απλά λέει ότι είναι 49 ίντσες και είναι δελεαστική στα 325 ευρώ και βγαίνω εκτός προϋπολογισμού κατά 25 ευρώ. Θα μου πείτε για 25 ευρώ κάνεις έτσι; Απλά είμαι σε πολύ άσχημη οικονομική φάση αυτό τον καιρό. Και σκέφτηκα αυτήν την προσφορά όταν από το newsletter του e-shop. Αλλά δεν ξέρω τίποτα γι 'αυτές τις τηλεοράσεις που κατασκευάζονται κτλπ. Εάν έχεις κάποιος κάποια πληροφόρησή θα ήθελα να την ακούσω.

Επίσης ξέρει κάποιος τι μπορεί να έχει χαλάσει στην Samsung μου, και εάν αξίζει να φτιαχτεί; Στην αρχή άνοιγε για 5-10 δευτερόλεπτα και μετά έκλεινε άνοιγε 2-3 φόρες αυτό γινότανε και μετά συνέχιζε και έπαιζε χωρίς προβλήματα. Αλλά μία μέρα που την έβγαλα από την πρίζα λόγο ότι είχε αστραπές και αυξομειώσεις στο ρεύμα φοβήθηκα για τυχόν ζημιά στην τηλεόραση και άλλες συσκευές... Αλλά μετά όταν την ξανά έβαλα δεν άνοιξε πότε... Οπότε και δεν ασχολήθηκα και την άφησα στην άκρη και εδώ και 14 μέρες είμαι στο ψάξιμο... 

Αξίζει να δώσω χρήματα να φτιάξω; Προσωπικά τα χρώματά της ακόμα και τώρα μου αρέσουν πολύ, ποιο πολύ και από την LED Samsung του πατέρα μου που είχε αγοράσει εδώ και 2 χρόνια...

Αν πάρεις φτηνή τηλεόραση καλύτερα χρώματα από την δίκη σου δύσκολα να δεις. Πήγαινε μια βόλτα από τα μαγαζιά. Δες hitachi ,f&u και όλες αυτές την φτηνές. Πάρε μαζί σου ένα στικάκι με περιεχόμενο που βλέπεις και βάλε το.

Hisense λένε είναι καλές. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, yositosi είπε

βουλγαροεισαγωγές είναι.

Βουλγάρικές; χμ... είναι και αυτές Τούρκικής κατασκευής η είναι κάτι αντίστοιχό αλλά μόνο είναι Βουλγαρικής κατασκευής;

5 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Αν πάρεις φτηνή τηλεόραση καλύτερα χρώματα από την δίκη σου δύσκολα να δεις. Πήγαινε μια βόλτα από τα μαγαζιά. Δες hitachi ,f&u και όλες αυτές την φτηνές. Πάρε μαζί σου ένα στικάκι με περιεχόμενο που βλέπεις και βάλε το.

Hisense λένε είναι καλές. 

Δυστυχώς το πρόβλημά μου είναι ότι μόνο Κοτσόβολο έχω εδώ στην πόλη που μένω (είμαι επαρχεία) και πρέπει να κάνω και μερικά χλμ για να πάω στον Κοτσόβολο της περιοχής μου και όσες φορές έχω πάει... μόνο F&U / Philips και καμιά Sony είχανε... Για να δω περισσότερα καταστήματα πρέπει να κάνω τουλάχιστον 100-120 χλμ διαδρομής για να έχω περισσότερες επιλογές σε θέμα καταστημάτων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...