SeXBOX Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 16 hours ago, defacer said: Μπα. Μόνο αν ξέρεις ότι στη δουλειά που θα κάνεις θα μιλάνε αγγλικά. Έχεις δίκιο σε αυτό αλλά επειδή ξέρω 2 αδέρφια που ο ένας πήγε σερβιτόρος Γερμανία και ο άλλος για μεταφραστής αλλά τελικά κατέληξε στο να γίνει σερβιτόρος και αυτός στην Ολλανδία, αυτός που πήγε Γερμανία γνωρίζοντας μόνο λίγες φράσεις στην γλώσσα τους με την δουλειά τα έβγαλε μια χαρά καθώς και οι περισσότεροι τουρίστες ήταν και όσοι πήγαιναν πελάτες Αγγλικά μιλάγανε, με τα αφεντικά και συνάδελφους καμιά φορά Αγγλικά αλλά και Γερμανικά που ήταν κι άλλοι που δεν μιλάγανε την Γερμανική, απλά πέρασε λίγο δύσκολα με τα πειράγματα των Γερμανών που του μαθαίνανε και καλά πως να λέει την μπριζόλα και του λέγανε στην Γερμανική σαν την μπριζόλα μια "πικάντικη" λέξη... μη λέμε τώρα και γελάγανε και έσπαγαν πλάκα. Ο άλλος Ολλανδία ήταν 8 μήνες σερβιτόρος επίσης σε τουριστική περιοχή, αλλά δυστυχώς όλοι θελαν να μιλάνε Ολλανδικά και επειδή εχω πολύ καλή φίλη και συνάδελφο που είναι από την Ολλανδία ακόμα και αυτή μερικές φορές όταν μιλάμε βαριέται τα Αγγλικά ή στα "πετάει" με Ολλανδικό στυλ και είναι σαν να ακούς 2 βλάχους να μιλάνε μεταξύ του την βλάχικη και εσύ να μην καταλαβαίνεις τίποτα από ότι λένε. 28 minutes ago, GiannisTRIK said: Η Σκωτια ειναι καλυτερη επιλογη; για εμενα που θελω να δουλεψω και να σπουδαζω ταυτοχρονα; Κοίταξε να δεις η Σκωτία είναι για όλα τα βαλάντια, https://www.zoopla.co.uk/to-rent/flats/scotland/?furnished_state=furnished&search_source=facets&q=Scotland&pn=1&view_type=list&page_size=25 έχει ευχάριστο κόσμο που αν πας σε pub και γνωριστείς με καμιά παρέα θα μεθάτε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα και θα γελάτε... με λίγα λόγια περνάς καλά, όσο για σπουδές δεν φημίζεται, και το να πάρεις την βίζα εκεί είναι όντως πιο δύσκολο. Σε βλέπω εσένα είσαι όπου φύγει - φύγει! Πρέπει να έχεις σιχαθεί Ελλάδα... από μια μεριά καταλαβαίνω. Εγώ ήμουν Αγγλία - Ελλάδα από μωρό γιατί ο αείμνηστος πατέρας μου δούλευε εκ μέρους μιας εταιρείας που είχε διεθνή παρουσία και ήταν στην Ελληνική αυτός υπεύθυνος και πηγαινοερχόμασταν, από αυτή την άποψη είμαι τυχερός μιας και στην ουσία εχω μεγαλώσει και στις 2 χώρες, εχω φίλους και στις 2 χώρες αλλά όταν με ρωτάνε από που είμαι Ελλάδα λέω πάντα και Έλληνας και ας εχω και τις 2 υπηκοότητες. Έχω μια αίσθηση ότι σε βάθος χρόνων όσοι Έλληνες κατά την κρίση υπέστησαν μεγάλες απώλειες αλλά δεν βρέθηκαν εντελώς στο δρόμο ιιιιισως να ανταμειφθούν μελλοντικά και πολύ καλά μάλιστα. Απλά ένα δικό μου προαίσθημα είναι αυτό, όχι καμιά ανάλυση.
GiannisTRIK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 29 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Έχεις δίκιο σε αυτό αλλά επειδή ξέρω 2 αδέρφια που ο ένας πήγε σερβιτόρος Γερμανία και ο άλλος για μεταφραστής αλλά τελικά κατέληξε στο να γίνει σερβιτόρος και αυτός στην Ολλανδία, αυτός που πήγε Γερμανία γνωρίζοντας μόνο λίγες φράσεις στην γλώσσα τους με την δουλειά τα έβγαλε μια χαρά καθώς και οι περισσότεροι τουρίστες ήταν και όσοι πήγαιναν πελάτες Αγγλικά μιλάγανε, με τα αφεντικά και συνάδελφους καμιά φορά Αγγλικά αλλά και Γερμανικά που ήταν κι άλλοι που δεν μιλάγανε την Γερμανική, απλά πέρασε λίγο δύσκολα με τα πειράγματα των Γερμανών που του μαθαίνανε και καλά πως να λέει την μπριζόλα και του λέγανε στην Γερμανική σαν την μπριζόλα μια "πικάντικη" λέξη... μη λέμε τώρα και γελάγανε και έσπαγαν πλάκα. Ο άλλος Ολλανδία ήταν 8 μήνες σερβιτόρος επίσης σε τουριστική περιοχή, αλλά δυστυχώς όλοι θελαν να μιλάνε Ολλανδικά και επειδή εχω πολύ καλή φίλη και συνάδελφο που είναι από την Ολλανδία ακόμα και αυτή μερικές φορές όταν μιλάμε βαριέται τα Αγγλικά ή στα "πετάει" με Ολλανδικό στυλ και είναι σαν να ακούς 2 βλάχους να μιλάνε μεταξύ του την βλάχικη και εσύ να μην καταλαβαίνεις τίποτα από ότι λένε. Κοίταξε να δεις η Σκωτία είναι για όλα τα βαλάντια, https://www.zoopla.co.uk/to-rent/flats/scotland/?furnished_state=furnished&search_source=facets&q=Scotland&pn=1&view_type=list&page_size=25 έχει ευχάριστο κόσμο που αν πας σε pub και γνωριστείς με καμιά παρέα θα μεθάτε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα και θα γελάτε... με λίγα λόγια περνάς καλά, όσο για σπουδές δεν φημίζεται, και το να πάρεις την βίζα εκεί είναι όντως πιο δύσκολο. Σε βλέπω εσένα είσαι όπου φύγει - φύγει! Πρέπει να έχεις σιχαθεί Ελλάδα... από μια μεριά καταλαβαίνω. Εγώ ήμουν Αγγλία - Ελλάδα από μωρό γιατί ο αείμνηστος πατέρας μου δούλευε εκ μέρους μιας εταιρείας που είχε διεθνή παρουσία και ήταν στην Ελληνική αυτός υπεύθυνος και πηγαινοερχόμασταν, από αυτή την άποψη είμαι τυχερός μιας και στην ουσία εχω μεγαλώσει και στις 2 χώρες, εχω φίλους και στις 2 χώρες αλλά όταν με ρωτάνε από που είμαι Ελλάδα λέω πάντα και Έλληνας και ας εχω και τις 2 υπηκοότητες. Έχω μια αίσθηση ότι σε βάθος χρόνων όσοι Έλληνες κατά την κρίση υπέστησαν μεγάλες απώλειες αλλά δεν βρέθηκαν εντελώς στο δρόμο ιιιιισως να ανταμειφθούν μελλοντικά και πολύ καλά μάλιστα. Απλά ένα δικό μου προαίσθημα είναι αυτό, όχι καμιά ανάλυση. Γιατι ειναι δυσκολο εκει; Σορρυ που κανω τετοιες ερωτησεις αλλα δεν ξερω πολλα.
bilya Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 19 λεπτά πριν, GiannisTRIK είπε Γιατι ειναι δυσκολο εκει; Σορρυ που κανω τετοιες ερωτησεις αλλα δεν ξερω πολλα. βλακείες λέει οτι θα ισχύει στην Αγγλία θα ισχύει κ στην Σκωτία. Έστω μια στις χίλιες να επιτρέψουν στην Σκωτία να χει λόγο θα ειναι φυσικά πιο εύκολο να πας σε σχέση με την Αγγλία. Η κυβέρνηση έχει κάνει τεράστια καμπάνια υπέρ τον μεταναστών (απο eu) αλλά κ υπέρ της εε απο το δημοψήφισμα κ μετά. Οσο για σπουδές απέφυγε ολα μα ολα τα πανεπιστήμια εκτός Εδιμβούργο κ Γλασκώβης, το επίπεδο τους είναι τρομακτικά χαμηλό.
KoreanW Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Οι Σκωτζέζοι φημίζονται για το ότι ψηφίζουν πιο φιλοευρωπαϊκά, αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία από τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ενιαίο, οι αποφάσεις λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο και το τοπικό κοινοβούλιο δε θα έχει λόγο κατά τα φαινόμενα στο Brexit και στις διαπραγματεύσεις του. Δημοψηφίσματα για παραμονή της Σκωτίας στην ΕΕ ή κάποια έστω χαλαρή σύνδεση με την ΕΕ μοιάζουν με τη διαίρεση δια του μηδενός: δε νοούνται όσο η Σκωτία είναι αναπόσπαστο μέρος του Η.Β. .
SeXBOX Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 1 hour ago, GiannisTRIK said: Γιατι ειναι δυσκολο εκει; Σορρυ που κανω τετοιες ερωτησεις αλλα δεν ξερω πολλα. Είναι από την άποψη ότι σε ξεψειρίζουν μέχρι να σε βάλουν μέσα... και παίρνει λίγο χρόνο, όσο και αν γουστάρουν βάζουν Ευρωπαίους μέσα για την αντίθεση τους στο brexit αλλά στην τελική θα μπεις. Όσο για τις σπουδές δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο εκεί. Αφού είσαι όπου φύγει φύγει και δεν έχουν και πολύ δύσκολες γλώσσες δεν κοιτάς προς Ιταλία ή Γαλλία μεριά; Δεν ξέρω τι παίζει σε αυτές τις χώρες αλλά από Ελλάδα για εκεί είναι από τις πιο προσβάσιμες, καλούτσικο επίπεδο σπουδών, τιμές καλές αλλά και κακές, μεγάλες Ελληνικές κοινότητες, από όσο ξέρω μας πάνε με 1000 τους Έλληνες και έχουν τουριστικές περιοχές/αξιοθέατα που βρίσκεις σερβιτόρος άνετα. Όλα δείχνουν ιδανικά, αν έχεις την όρεξη να μάθεις την γλώσσα τους.
GiannisTRIK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Είναι από την άποψη ότι σε ξεψειρίζουν μέχρι να σε βάλουν μέσα... και παίρνει λίγο χρόνο, όσο και αν γουστάρουν βάζουν Ευρωπαίους μέσα για την αντίθεση τους στο brexit αλλά στην τελική θα μπεις. Όσο για τις σπουδές δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο εκεί. Αφού είσαι όπου φύγει φύγει και δεν έχουν και πολύ δύσκολες γλώσσες δεν κοιτάς προς Ιταλία ή Γαλλία μεριά; Δεν ξέρω τι παίζει σε αυτές τις χώρες αλλά από Ελλάδα για εκεί είναι από τις πιο προσβάσιμες, καλούτσικο επίπεδο σπουδών, τιμές καλές αλλά και κακές, μεγάλες Ελληνικές κοινότητες, από όσο ξέρω μας πάνε με 1000 τους Έλληνες και έχουν τουριστικές περιοχές/αξιοθέατα που βρίσκεις σερβιτόρος άνετα. Όλα δείχνουν ιδανικά, αν έχεις την όρεξη να μάθεις την γλώσσα τους. Το ειχα σκεφτει αλλα δεν γνωριζω την γλωσσα και μεχρι να την μαθω θα παρει αρκετο καιρο, γιατι πρεπει ταυτοχρονα να σπουδαζω και να δουλευω.
bilya Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 9 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Είναι από την άποψη ότι σε ξεψειρίζουν μέχρι να σε βάλουν μέσα... και παίρνει λίγο χρόνο, όσο και αν γουστάρουν βάζουν Ευρωπαίους μέσα για την αντίθεση τους στο brexit αλλά στην τελική θα μπεις. Όσο για τις σπουδές δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο εκεί. Αφού είσαι όπου φύγει φύγει και δεν έχουν και πολύ δύσκολες γλώσσες δεν κοιτάς προς Ιταλία ή Γαλλία μεριά; Δεν ξέρω τι παίζει σε αυτές τις χώρες αλλά από Ελλάδα για εκεί είναι από τις πιο προσβάσιμες, καλούτσικο επίπεδο σπουδών, τιμές καλές αλλά και κακές, μεγάλες Ελληνικές κοινότητες, από όσο ξέρω μας πάνε με 1000 τους Έλληνες και έχουν τουριστικές περιοχές/αξιοθέατα που βρίσκεις σερβιτόρος άνετα. Όλα δείχνουν ιδανικά, αν έχεις την όρεξη να μάθεις την γλώσσα τους. τι λες? αύριο το πρωί όποιος θέλει παίρνει αεροπλάνο κ έρχεται στο uk χωρίς βίζες χωρις τπτ.
SeXBOX Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Just now, bilya said: τι λες? αύριο το πρωί όποιος θέλει παίρνει αεροπλάνο κ έρχεται στο uk χωρίς βίζες χωρις τπτ. Το "Έρχεται" με το "Διαμονή" μια λέξη διαφορά και τόσο διαφορετική η μια από την άλλη. Για διαμονή μιλάμε όχι για Σ/Κ και shopping.
bilya Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, SeXBOX είπε Το "Έρχεται" με το "Διαμονή" μια λέξη διαφορά και τόσο διαφορετική η μια από την άλλη. Για διαμονή μιλάμε όχι για Σ/Κ και shopping. ναι για μόνιμη εγκατάσταση εννοώ. Το Brexit δεν έγινε ακόμα, αρα δεν έχει αλλάξει κ κατι στις διαδικασίες.
SeXBOX Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 2 minutes ago, bilya said: ναι για μόνιμη εγκατάσταση εννοώ. Το Brexit δεν έγινε ακόμα, αρα δεν έχει αλλάξει κ κατι στις διαδικασίες. Όταν θα είσαι εκεί και γίνει το brexit θα σε καλέσουν αναγκαστικά να δικαιολογήσεις τους λόγους παραμονής σου οι οποίοι με το brexit γίνονται πιο αυστηροί. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι δεν θα τα κανουν όλα πράξη... όσο είμαι εκεί και βλέπω τους σκεπτόμενους Βρετανούς φυσάνε και ξεφυσάνε στο άκουσμα του brexit. Έχουν αλλάξει πολλοί γνώμη. Αυτή η EU με την επίμονη της "τώρα το ψηφίσατε πάει και τελείωσε".... και δικαιολογίες του τύπου "έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και πισωγυρίσματα τώρα πια δεν έχει" τι να πω...
bilya Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Όταν θα είσαι εκεί και γίνει το brexit θα σε καλέσουν αναγκαστικά να δικαιολογήσεις τους λόγους παραμονής σου οι οποίοι με το brexit γίνονται πιο αυστηροί. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι δεν θα τα κανουν όλα πράξη... όσο είμαι εκεί και βλέπω τους σκεπτόμενους Βρετανούς φυσάνε και ξεφυσάνε στο άκουσμα του brexit. Έχουν αλλάξει πολλοί γνώμη. Αυτή η EU με την επίμονη της "τώρα το ψηφίσατε πάει και τελείωσε".... και δικαιολογίες του τύπου "έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και πισωγυρίσματα τώρα πια δεν έχει" τι να πω... αρα καποιος έρχεται αύριο κανονικά οπουδήποτε στο UK χωρίς βίζα σωστά? το τι θα γινει το Μάρτη θα το δούμε. Όλα είναι σενάρια.
SeXBOX Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 3 minutes ago, bilya said: αρα καποιος έρχεται αύριο κανονικά οπουδήποτε στο UK χωρίς βίζα σωστά? το τι θα γινει το Μάρτη θα το δούμε. Όλα είναι σενάρια. Έτσι είναι, ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν με σιγουριά ακόμα, λίγο την βουλή που παρακολουθούσα τις συζητήσεις έπαιρνε το βήμα κάποιος να δώσει εικόνα του τι γίνεται με το brexit και η απάντηση όλο η ίδια "όλα βαίνουν καλός" τίποτα το ουσιαστικό, τίποτα το συγκεκριμένο. Σε μια συζήτηση ένας ηλίθιος δεν θυμάμαι από πια πτέρυγα ήταν πολιτικός, είπε σαν πρόταση να γίνουν με τις ΗΠΑ μια νέα Ενωμένη Πολιτεία... άλλοι τον γιουχάρανε, άλλοι γελάγανε... τσίρκο εντελώς.
GiannisTRIK Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σχεδον εχω αποφασίσει να παω Αγγλια(Λονδινο) και αυτο που θελω να μαθω ειναι πως θα εγκατασταθώ εκει, επειδη δεν εχω κανεναν γνωστο πως θα γινεις της πρωτες μερες που θα μείνω μεχρι να βρω σπιτι γιατι δεν νομιζω οτι γινεται να μπω μεσα στο σπιτι κατευθειαν. Και ποσα χρηματα περιπου θα χρειαστω να παρω μαζι μου 2000λιρες φτανουν; μεχρι να βρω εργασια. εχω βρει ΟΚ σπιτια με 400-500λιρες / μηνα. Ευχαριστω! Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2018 από GiannisTRIK
ManFromEarth Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 θα μεινεις σε ξενοδοχειο. αν θες την γνωμη μου, μην πας καν.
GiannisTRIK Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, ManFromEarth είπε θα μεινεις σε ξενοδοχειο. αν θες την γνωμη μου, μην πας καν. γιατι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα