Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, GiannisTRIK είπε

Εισαι σιγουρος οτι δεν θα εχω προβλημα ή απλα το λες με αυτα που διαβασες απο εμενα;

Βρε φίλε μου στον έχουν πει ένα σωρό άτομα. Έχεις 2 επιλογές:

1) Πηγαίνεις Λονδίνο και εφόσον μιλάς καλά αγγλικά:

• Βρίσκεις κάποια δουλεία πχ σερβιτόρος που ψάχνουν συνέχεια. 
  • Μένεις μακριά από το κέντρο (1+ ώρα) και πιθανότατα η δουλεία δεν θα είναι εκτός Λονδίνου όπου θα μένεις.
  • Θα είσαι με συγκατοίκους.

2) Κάθεσαι στα αυγά σου γιατί είναι καλύτερα να είσαι εδώ χωρίς καν πτυχίο και ειδικά αν έχεις σπίτι δικό σου.

Τα παραπάνω προκύπτουν από το γεγονός ότι ο βασικός μισθός αν είσαι πάνω από 21 είναι 7.5/ώρα λίρες το οποίο σου δίνει καθαρά τον μήνα 1100 λίρες + τα όποια tip. Με αυτά τα λεφτά ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. Αν πάμε στην 1η περίπτωση θα βρίσκεις κανένα σπίτι δωμάτιο με 600-750 λίρες τον μήνα. Βάλε και τα εισιτήρια που ειναι γύρω στα 150 (δεν θα μένεις ζώνη 1-2). Μόνο αυτά τα πάγια είναι 750-900 λίρες τον μήνα. Δεν θες να έχεις και τηλέφωνο; Δεν θα φας; Καλά δεν το συζητάω για να βγάλεις στην άκρη.

Για να μείνεις κέντρο Λονδίνο (ζώνη 1-2)  μόνος σου θες 2200-2400 minimum καθαρά το μήνα τα οποία όπως καταλαβαίνεις δεν τα βγάζεις απλά με χαρτί λυκείου. 

Η απόφαση προφανώς είναι δική σου απλά είναι κρίμα να πας έξω και να απελπιστείς.

Επεξ/σία από kaliakman
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Βρε φίλε μου στον έχουν πει ένα σωρό άτομα. Έχεις 2 επιλογές:

1) Πηγαίνεις Λονδίνο και εφόσον μιλάς καλά αγγλικά:

• Βρίσκεις κάποια δουλεία πχ σερβιτόρος που ψάχνουν συνέχεια. 
  • Μένεις μακριά από το κέντρο (1+ ώρα) και πιθανότατα η δουλεία δεν θα είναι εκτός Λονδίνου όπου θα μένεις.
  • Θα είσαι με συγκατοίκους.

2) Κάθεσαι στα αυγά σου γιατί είναι καλύτερα να είσαι εδώ χωρίς καν πτυχίο και ειδικά αν έχεις σπίτι δικό σου.

Τα παραπάνω προκύπτουν από το γεγονός ότι ο βασικός μισθός αν είσαι πάνω από 21 είναι 7.5 λίρες και βγαίνει τον μήνα 1100 λίρες + τα όποια tip. Με αυτά τα λεφτά ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. Αν πάμε στην 1η περίπτωση θα βρίσκεις κανένα σπίτι με 600-750 λίρες τον μήνα. Βάλε και τα εισιτήρια που ειναι γύρω στα 150 (δεν θα μένεις ζώνη 1-2). Μόνο αυτά τα πάγια είναι 750-900 λίρες τον μήνα. Δεν θες να έχεις και τηλέφωνο; Δεν θα φας; Καλά δεν το συζητάω για να βγάλεις στην άκρη.

Για να μείνεις κέντρο Λονδίνο (ζώνη 1-2)  μόνος σου θες 2300-2400 minimum καθαρά το μήνα τα οποία όπως καταλαβαίνεις δεν τα βγάζεις απλά με χαρτί λυκείου. 

Η απόφαση προφανώς είναι δική σου απλά είναι κρίμα να πας έξω και να απελπιστείς.

Αυτο ειναι το θεμα οτι εχω σπιτι και εαν γινει κατι γυρναω πισω Ελλαδα, πχ. εαν πηγαινα σε καποια αλλη πολη του Η.Β θα ηταν καλυτερα; Glasgow, Birmingham η  το ιδιο πραγμα;

Επεξ/σία από GiannisTRIK
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, GiannisTRIK είπε

Αυτο ειναι το θεμα οτι εχω σπιτι και εαν γινει κατι γυρναω πισω Ελλαδα, πχ. εαν πηγαινα σε καποια αλλη πολη του Η.Β θα ηταν καλυτερα; Glasgow, Birmingham η  το ιδιο πραγμα;

φυσικά κ δεν είναι το ίδιο. Αυτό σου λέμε σε τόσα ποστ.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, GiannisTRIK είπε

Εισαι σιγουρος οτι δεν θα εχω προβλημα ή απλα το λες με αυτα που διαβασες απο εμενα;

Με 700 γινεται να βρεις; μονος σου ας ειναι flat.

πολυ εξω απο λονδινο. σκωτια ισως. 

αν ειχες προβλημα εσυ,θα χαμε και ολοι που ειμαστε εδω. και δεν εχουμε.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Αυτο ειναι το θεμα οτι εχω σπιτι και εαν γινει κατι γυρναω πισω Ελλαδα, χανοντας μερικα χιλιαδες ευρο και πολυ χρονο....

Ναι αλλά έτσι θα αποκτήσει κάποιες εμπειρίες μέσα από το ταξίδι στο εξωτερικό, που κανένας δεν θα του τις μετέδιδε.

Καμιά φορά μαθαίνεις και μέσα απο τα λάθη. ;)

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Ναι αλλά έτσι θα αποκτήσει κάποιες εμπειρίες μέσα από το ταξίδι στο εξωτερικό, που κανένας δεν θα του τις μετέδιδε.

Καμιά φορά μαθαίνεις και μέσα απο τα λάθη. ;)

Παντα μαθαίνεις...και αν σκοτωσεις καποιον θα μαθεις πολλα πραγματα, θα σκοτωσεις όμως?

Δεν μιλαμε για ένα λαθος εδώ περα, κατά την αποψη μου παντα. Ο ανθρωπος θελει να κανει κατι για την ζωη του..Οχι για τον χαβαλέ του.Και ενώ 20 ανθρωποι του εξηγουμε με επιχειρηματα γιατι είναι λαθος καποιοι λενε πανε καντο αλλιως δεν θα μαθεις ποτε με την ευκολια που τους δινει το πληκτρολογιο. Εγω για χ,ψ λογους δεν μπορω να το κανω αυτό και γραφω ότι σκέφτομαι και ότι θα ηθελα να μου προτεινουν οι αλλοι αν ημουν εγω στην θεση του TS...

• Like 1
Δημοσ.

θα συμφωνησω και εγω πως  θα ειναι δυσκολα τα πραγματα αν πας να δουλεψεις χωρις πτυχιο στο εξωτερικο σε ενα ανιδικευτο ποστο. Δεν αξιζει το ρισκο, ειδικα εφοσον λες οτι Ελλαδα εχεις δικο σου σπιτι. Συγγενης μου δουλευει Γερμανια σαν ανιδικευτος εργατης και παιρνει 1400 ευρω. Για να μεινεις μονος σου σε δικο σου διαμερισμα θες 600-900 ευρω αναλογα την πολη που μενεις. ε δεν θα θες και στην χειροτερη ενα 300αρι να περνας ; Γενικα δεν ειναι οπως ητανε παλιοτερα που πηγαινανε και κανανε πολλα λεφτα. Τωρα σαν ανιδικευτος απλα ζεις φυσιολογικα αλλα δεν φτανει για να αποταμιευσεις. Τι να παιρνεις 1200 και να πληρωνεις 700 ευρω νοικι, τι 500-600 και να εισαι στην χωρα σου με τα ιδια χρηματα. Το ιδιο ειναι μονο που στην δευτερη κατασταση εισαι στην πατριδα σου και με τους φιλους και οικογενεια σου. Αν ειχες πτυχιο θα αξιζε το ρισκο, αλλα τωρα.. μαλλον οχι.

Δημοσ.

Για να βοηθήσω το φίλο ας γράψω κι εγώ την εμπειρία μου. 

2013, για 6 μήνες Λονδίνο. 

Ζώνη 4, ενοίκιο 550 λίρες το μήνα το άτομο, σύνολο 3 συγκάτοικοι αλλά σε αξιοπρεπές σπίτι. 

Απόσταση 20 λεπτά από waterloo station, άλλο τόσο σίγουρα για τη δουλειά στην καλύτερη. 

Αρχική δουλειά σ ενα cocktail bar με 7 λίρες την ώρα. Δε φταναν ούτε για ζητώ. Απόσταση απ το σπίτι για Croydon γύρω στα 40 πάνε, γύρω στη μιάμιση ώρα το πίσω με τα βραδινά λεωφορεία.

Πίσω Ελλάδα πλέον και όλα πολύ καλύτερα. 

• Like 4
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Finn είπε

Για να βοηθήσω το φίλο ας γράψω κι εγώ την εμπειρία μου. 

2013, για 6 μήνες Λονδίνο. 

Ζώνη 4, ενοίκιο 550 λίρες το μήνα το άτομο, σύνολο 3 συγκάτοικοι αλλά σε αξιοπρεπές σπίτι. 

Απόσταση 20 λεπτά από waterloo station, άλλο τόσο σίγουρα για τη δουλειά στην καλύτερη. 

Αρχική δουλειά σ ενα cocktail bar με 7 λίρες την ώρα. Δε φταναν ούτε για ζητώ. Απόσταση απ το σπίτι για Croydon γύρω στα 40 πάνε, γύρω στη μιάμιση ώρα το πίσω με τα βραδινά λεωφορεία.

Πίσω Ελλάδα πλέον και όλα πολύ καλύτερα. 

Απο περιεργια 550 ενοίκιο μονο ή ολα μέσα?

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Aggeluska είπε

θα συμφωνησω και εγω πως  θα ειναι δυσκολα τα πραγματα αν πας να δουλεψεις χωρις πτυχιο στο εξωτερικο σε ενα ανιδικευτο ποστο. Δεν αξιζει το ρισκο, ειδικα εφοσον λες οτι Ελλαδα εχεις δικο σου σπιτι. Συγγενης μου δουλευει Γερμανια σαν ανιδικευτος εργατης και παιρνει 1400 ευρω. Για να μεινεις μονος σου σε δικο σου διαμερισμα θες 600-900 ευρω αναλογα την πολη που μενεις. ε δεν θα θες και στην χειροτερη ενα 300αρι να περνας ; Γενικα δεν ειναι οπως ητανε παλιοτερα που πηγαινανε και κανανε πολλα λεφτα. Τωρα σαν ανιδικευτος απλα ζεις φυσιολογικα αλλα δεν φτανει για να αποταμιευσεις. Τι να παιρνεις 1200 και να πληρωνεις 700 ευρω νοικι, τι 500-600 και να εισαι στην χωρα σου με τα ιδια χρηματα. Το ιδιο ειναι μονο που στην δευτερη κατασταση εισαι στην πατριδα σου και με τους φιλους και οικογενεια σου. Αν ειχες πτυχιο θα αξιζε το ρισκο, αλλα τωρα.. μαλλον οχι.

1400 είναι λίγα όντως. Αλλά εντύπωση μου κάνει. Γνωστή μου πήγε σε βιομηχανία τροφίμων ως ανειδικευτη με 1800 περίπου. 

Στα υπόλοιπα συμφωνώ αλλά πρέπει να προσθέσω ότι εκεί έχεις περιθώρια ανελιξης ενώ εδώ πιθανό να κάνεις το ντελιβερά  μέχρι τα 60 σου. Ας μη βλέπουμε μόνο το τώρα αλλά και το μέλλον. 

• Like 1
Δημοσ.
19 minutes ago, Lanike71 said:

1400 είναι λίγα όντως. Αλλά εντύπωση μου κάνει. Γνωστή μου πήγε σε βιομηχανία τροφίμων ως ανειδικευτη με 1800 περίπου. 

Στα υπόλοιπα συμφωνώ αλλά πρέπει να προσθέσω ότι εκεί έχεις περιθώρια ανελιξης ενώ εδώ πιθανό να κάνεις το ντελιβερά  μέχρι τα 60 σου. Ας μη βλέπουμε μόνο το τώρα αλλά και το μέλλον. 

Μπορει να επαιρνε παραπανω η γνωστη σου λογο της φυσης της δουλειας της. Μηπως ειναι και παντρεμενη; ή εχει παιδια; τοτε πληρωνει λιγοτερους φορους αν δεν κανω λαθος, οποτε και λαμβανει και περισσοτερα χρηματα. Επισης απο κρατιδιο σε κρατιδιο διαφερουν οι μισθοι. Τελος παντων σιγουρα τα πραγματα ειναι καλυτερα εξω απλα δεν πας και κανεις περιουσια οπως παλια αν δεν εχει πτυχιο. Με πτυχιο δε πολυ καλυτερα τα πραγματα, φιλος αποφοιτησε προσφατα με πτυχιο πληροφορικης και βρηκε στην ιδια χωρα δουλεια ως junior με 2.500 ευρω. Καμια σχεση με τα 700-800 π δινουν εδω. Ετσι ναι, φευγεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτομαι να παω πρωτα στο Birmingham η στο Luton να εγκατασταθω εκει για καποιο καιρο μετα απο 1 χρονο αναλογα τελος παντων μπορει και ποιο νωρις και να παω να μεινω Λονδινο, μια τετοια ιδεα θα ητανε καλη; εαν το εχει κανει καποιος ή εχει καποια γνωμη εας βοηθησει.

Thanks!

Επεξ/σία από GiannisTRIK

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...