Προς το περιεχόμενο

virtual machines amd η intel?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι πολύ το ψειρίζουμε. Ότι και να βάλεις θα είσαι πιστεύω εντάξει.
Μπορείς να πάρεις το λειτουργικό σου όπως είναι σε virtual, βάλε έναν άλλο δίσκο, στήσε λειτουργικό και virtual box και δες πως θα πάει στο υπάρχον hardware και εάν δουλεύει το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει σε εικονικό περιβάλλον γιατί αυτό είναι που σε ενδιαφέρει στην τελική (που μάλλον δε θα δουλέψει).

Δημοσ.

το προγραμμα ξερω οτι δουλευει γιατι εχω κανει ηδη το image και το δουλευω στον υπολογιστη που εχω

Δημοσ.
4 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

το προγραμμα ξερω οτι δουλευει γιατι εχω κανει ηδη το image και το δουλευω στον υπολογιστη που εχω

Δεν κατάλαβα το δουλεύεις μέσω vm ή απλά μετέφερες την εγκατάσταση σε άλλο πισί ;;;

Δημοσ.

Καλημερα η αρχικη ερωτηση ειναι αν τρεχει καλυτερα το virtual machine με intel η με amd,ξερω πως στα παιχνιδια ειναι καλυτερη η intel και σε πολλες εφαρμογες που χρειάζονται πολλους πυρινες η amd.

Φαντστικα οτι μιας και το virtual machine ειναι καθημερινη υποθεση σε μερικες επιχειρήσεις, θα υπαρχει καπου συγκριση μεταξυ των δυο πλατφορμών και οτι απλα δε τη βρηκα.  

Δεν εστιασα καθολου στο λογισμικο του υπολογιστη μου μιας και εχω κανει ηδη το clone του σκληρου μου και ξερω πως ολα τα προγραμματα που χρειαζομαι λειτουργουν αψογα.

Ο υπολογιστης τωρα εχει ι3 4130 νομιζω 6γιγα μνημη και ssd,τρεχει τα τελευταια windows 10

Αυτα σαν σύνοψη. 

Δημοσ.

Καταρχάς όπως σου είπαν και επάνω ,δες αν μπορείς να τρέξεις το προγραμμα σε virtual machine και οχι, ο κλώνος τους συστήματος σε image στο ίδιο σύστημα  δεν είναι ίδιο με το virtual machine. Το virtual machine είναι ένας νέος εικονικός υπολογιστής. Και δεν σημαίνει ότι ο κλώνος του παλιού σκληρού θα μπορεί να δουλέψει σε ένα άλλο σύστημα , ασχέτως αν αυτό είναι virtual. Αν έκανες εξαρχής την εγκατάσταση στο virtual machine δεν θα ειχες πρόβλημα  να το μεταφέρεις σε οποιοδήποτε υπολογιστή σήκωνει virtual machine.

Αναλογα το software που χρησιμοποιείς, πάει και το ανάλογο hardware. Γενικώς δεν υπάρχει θέμα όποιον και επεξεργαστή να δουλέψεις ,ειδικά με το virtual box. Απλά υπάρχουν virtual machines που εκμεταλλεύονται τα γραφικά των Intel και για αυτό προτιμούνται οι Intel.

Εφοσον όπως λες ,θες να δουλέψεις με virtual box της Oracle δεν έχεις κέρδος από το ενσωματωμένα γραφικά των Intel και σε βολεύει καλύτερα ένας πολυπηρηνος amd. Αν δούλευες κάποιο άλλο vm  , θα έβλεπες τι ζητάει το αντίστοιχο VM software. Αλλά όποιον επεξεργαστή και να διαλέξεις ,το θέμα είναι περισσότερο στην Ράμ και όχι τόσο στους επεξεργαστές. Θα υπολογίζεις την ραμ δυο υπολογιστών σε ένα υπολογιστή. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Καλημερα η αρχικη ερωτηση ειναι αν τρεχει καλυτερα το virtual machine με intel η με amd,ξερω πως στα παιχνιδια ειναι καλυτερη η intel και σε πολλες εφαρμογες που χρειάζονται πολλους πυρινες η amd.

Φαντστικα οτι μιας και το virtual machine ειναι καθημερινη υποθεση σε μερικες επιχειρήσεις, θα υπαρχει καπου συγκριση μεταξυ των δυο πλατφορμών και οτι απλα δε τη βρηκα.  

Δεν εστιασα καθολου στο λογισμικο του υπολογιστη μου μιας και εχω κανει ηδη το clone του σκληρου μου και ξερω πως ολα τα προγραμματα που χρειαζομαι λειτουργουν αψογα.

Ο υπολογιστης τωρα εχει ι3 4130 νομιζω 6γιγα μνημη και ssd,τρεχει τα τελευταια windows 10

Αυτα σαν σύνοψη. 

Με αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις και δοκιμή που έχεις κάνει από το πρόγραμμα σου τότε θα έλεγα καλύτερα να κοιτάς κάτι παραπάνω από i3 και ram τουλάχιστον 24gb ή 32gb για εμένα αν και εφόσον το pc θα κάνει παράλληλα κι άλλες εργασίες πέρα του VM

Δημοσ.

Κυρίως η σύγκριση αυτή  (VMs με διαφορετικές οικογένειες CPUs όχι μόνο Intel vs AMD αλλά και Intel CPU generation X vs Intel CPU generation Y) έχει νόημα σε VMware ESXi (clustering, ha) μιας και υποστηρίζονται (ή το αντίστροφο) διαφορετικά σύνολα εντολών σε low level και υπάρχουν ασυμβατότητες μεταξύ τους. Φυσικά Intel και AMD έχουν δικά τους optimizations (eg Intel VT-x vs AMD-V) για το virtualization. 

Σε απλό οικιακό επίπεδο με VMware Workstation/Virtual Box σε περίπτωση που δεν είναι κάτι αρκετά εξειδικευμένο και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα να το τρέχεις σε οποιονδήποτε host με οποιοδήποτε λειτουργικό και οποιαδήποτε cpu.

Δημοσ.

Τουλάχιστον απο αναφορές σε forum συνήθως Intel είναι οι προτιμώμενοι επεξεργαστές για VMs (δεν έχω AMD εδώ και πολλά - πολλά χρόνια..έτυχε)..

Απο εκεί και πέρα ...βάζεις το VM να τρέχει σε ξεχωριστό SSD με 3-4 GB μνήμης "δικά" του και λογικά θα παίζει μια χαρά..

Αν και χρησιμοποιώ VirtualBox για πολλούς και διάφορους λόγους(Πολλά VM) το VMWare Πρέπει να είναι ελαφρώς ταχύτερο...Οπότε μόνο για 1 VM χρησιμοποίησε το VMware Player Και θα είσαι μια χαρά..

Δημοσ.

Διάβασα πολλές ανακρίβειες!

Στο PC της υπογραφής με 16 RAM και Ryzen 1700 τρέχω σε Linux host τα Windows Server 2012 με κάποιες εφαρμογές που έχω φορτώσει για χρήση πότε πότε, και πάνε μπάλα.
Και οι εφαρμογές που τρέχω δεν είναι και ό,τι πιο ελαφρύ, έτσι; Πχ AutoCAD, Ansys, Solidworks Viewer κλπ. Απλά υπάρχει η ανάγκη να είναι αυτά σε VM και όχι σε physical installation. Ε λοιπόν δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα! Δουλεύει το VM, ταυτόχρονα στο Ubuntu δουλεύω Firefox με 15 καρτέλλες ανοιχτές και δεν κολλάει καθόλου ούτε το host, ούτε το Guest. Ενίοτε έχω τρέξει και 2 vm ταυτόχρονα όταν δοκιμάζω πράγματα, είτε Windows είτε Linux.
Δεν τίθεται θέμα το τι είναι καλύτερο: θες πολλούς πυρήνες και πολλή μνήμη. Η AMD που έχει και simultaneous multi threading στους μεγάλους επεξεργαστές της, είναι κλάσσεις ανώτερη από τους αντίστοιχους οικονομικά Intel, οι οποίοι υπερέχουν μόνο στο single core.

Ο τρέχων value for money επεξεργαστής είναι ο 1700Χ, πάρε τον με κλειστά μάτια και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!!! Πάρε μνήμες με γρήγορα timings, και θα είσαι τζετ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...