Προς το περιεχόμενο

virtual machines amd η intel?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ,θελω για το γραφειο να φτιαξω εναν η/υ που θα τρεχει virtual machines με το virtualbox της oracle.

Η ερωτηση μου ειναι αν το προγραμμα αυτο τρεχει καλυτερα με ιντελ η με amd

Δημοσ.
1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε

Καλησπερα παιδια ,θελω για το γραφειο να φτιαξω εναν η/υ που θα τρεχει virtual machines με το virtualbox της oracle.

Η ερωτηση μου ειναι αν το προγραμμα αυτο τρεχει καλυτερα με ιντελ η με amd

Όπως ανάφερε και ο @micos000 απαιτείται ram. Πιστεύω πως θα πρέπει σαν βάση να κοιτάς για ram 32gb+ σε συνδυασμό με καλό cpu.

Θες να αναφέρεις τι hardware έχεις στο μυαλό σου για να τα δούμε καλύτερα...;

Δημοσ.

εχω εναν υπολογιστη στο γραφειο ι3 3ης ο οποιος τρεχει windows 10 και τρεχει ικανοποιητικα γρηγορα το προγραμμα του μαγαζιου,θελω να τον παρω image και να βαλω εναν γρηγοροτερο  οποτε σκεφτομουν η εναν τωρινο i3 η εναν  amd 2400G me 16 giga μνημης

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, IKARIWTHS είπε

εχω εναν υπολογιστη στο γραφειο ι3 3ης ο οποιος τρεχει windows 10 και τρεχει ικανοποιητικα γρηγορα το προγραμμα του μαγαζιου,θελω να τον παρω image και να βαλω εναν γρηγοροτερο  οποτε σκεφτομουν η εναν τωρινο i3 η εναν  amd 2400G me 16 giga μνημης

:) αναθεώρησε καλύτερα ή το hardware που θες να πάρεις ή τη δουλειά που θες να κάνεις μέχρι να αυξήσεις το μπατζετ που έχεις για να πάρεις και σωστό αποτέλεσμα ;)

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση,το μπατζετ μπορει να μεγαλωσει αρκετα χωρις προβλημα,υπαρχει ομως η αναγκη να παω σε καποιος τοσο δυνατο επεξεργαστη?

Το τωρινο συστημα με τον ι3 για να το τρεξω σε virtual machine χρειαζεται καποιον ι5?

Δημοσ.

Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με την εταιρία που έγραψε το πρόγραμμα και να τους πεις πως μπορείς να περάσεις το πρόγραμμα σε καινούργιο υπολογιστή;

Δημοσ.

Μπορω αλλα πρεπει να πληρωσω ενα πεναλτι ,το οποιο παλι δε με πειραζει να το πληρωσω,αλλα δε θελω να πληρωνω οποτε αλλαζω υπολογιστη ετσι διαλεγω να υπαρχει και το virtual machine,τελικα ειναι καποιος καλυτερος στα virtual machines?

Δημοσ.

Αφού μιλάς για επαγγελματικό πρόγραμμα, δεν πιστεύω να έχει τρελές απαιτήσεις οπότε και σε i3 και 16gb ram να πας φαντάζομαι θα είσαι εντάξει. Και ο i3 όμως και ο amd υποστηρίζουν virtualization οπότε θα πάνε καλά. Μπορεί να έχεις κάποια καθυστέρηση αλλά θα το ανεχτείς.

Όσο για το ποιος είναι καλύτερος, οι ryzen έχουν περισσότερους πυρήνες (4 cores 8 threads) το οποίο είναι πολύ καλό για virtual machines έναντι των i3 (4c/4t) και έχουν καλύτερη gpu. Από την άλλη οι intel έχουν ποιο ολοκληρωμένο σύστημα virtualization.

Δημοσ.

Καλό το vbox, το χρησιμοποιώ πολύ αλλά για την δουλειά που θες νομίζω είναι καλύτερο το vmware (το free) που διαθέτει και εργαλείο μετατροπής ολόκληρου φυσικού δίσκου σε vm.
To θέμα είναι ότι σε παρόμοια επιχείρηση μετακίνησης λειτουργικού σε vm που είχα προσπαθήσει να κάνω πριν από 2 χρόνια τον είχα πιεί από 2 μεριές.
Αρχικά τα ίδια τα win ζήταγαν ενεργοποίηση και μετά το εμπορικό πρόγραμμα που είχε επάνω η εγκατάσταση αρνήθηκε να τρέξει καθώς όπως διαπίστωσα το είχαν κλειδώσει με το παλιό h/w.

Αφού το υπάρχων σύστημα που έχεις τρέχει ικανοποιητικά δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις καταρχήν.
Αφού όμως θες να ξοδέψεις λεφτά τότε καλύτερα να ψαχτείς για επεξεργαστή i5 ή i7 3ης γενιάς από ebay για το υπάρχων σύστημα.
Παραπάνω RAM, DDR3 έχεις φαντάζομαι και κάποιον Samsung SSD με τον οποίο η μεταφορά του λειτουργικού από μηχανικό δίσκο είναι παιχνιδάκι με το πρόγραμμα της Samsung.

Θα σου έλεγα να μην μπλέξεις με vm, ειδικά αν το πακέτο που τρέχεις είναι εμπορικό και πρέπει να «βλέπει» τυχόν ΕΑΦΔΣΣ ή άλλες συσκευές. (δεν ξέρω υποθέτω)
Τα περί πέναλτυ που ανέφερες δεν βγάζουν νόημα πάντως.
Συνήθως σε περιπτώσεις αλλαγής κεντρικής μονάδας, π.χ. γιατί κάηκε ο παλιός υπολογιστής, οι εταιρείες χρεώνουν απλώς τα εργατικά για την μεταφορά της εγκατάστασης σε νέο μηχάνημα.
Αν έχεις ήδη πληρώσει την άδεια χρήσης για το πρόγραμμα ή αν έχεις ανανεώσει το ετήσιο συμβόλαιο υποστήριξης δεν σε χρεώνουν για αγορά νέας.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dpolal είπε

καθώς όπως διαπίστωσα το είχαν κλειδώσει με το παλιό h/w.

Αυτό συνήθως γίνεται με τα προγράμματα αυτά. Κλειδώνουν με το hardware για να μην μπορείς να το δουλεύεις τζάμπα από όπου θέλεις.

Δημοσ.

Άσχετα με το πρόγραμμα παιδιά ,ακόμα δεν έχω καταλάβει αν θεωρούνται καλύτεροι οι amd  η οι intel σε αυτού του είδους τα προγράμματα

Δημοσ.

καταλαβα ,αρα καλυτερα να δω το μπατζετ μου και μετα να δουμε τι ειναι ταχυτερο για τη δουλεια που το θελω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...