Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, eidikos33 είπε

Απατεώνες είναι αυτοί με τις δικλείδες που έχουν βάλει ώστε να μη μπορεί κανείς να μπει ταμείο 

5 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Οπότε αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια εικονική πρόσληψη πρώτη με δύο Νοεμβρίου πχ με 2 ένσημα και απευθείας απόλυση + να γίνει μια κατάθεση για μισθοδοσία 

Το θέμα είναι μήπως στον ΟΑΕΔ φανεί περίεργο όλο αυτό η όχι?

Αν επιτρέπεται, οι γονείς σου τι λένε γι αυτό;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως το γεγονός ότι ανοίγουν συχνά θέματα εδώ στο μπλα μπλα με την ίδια ερώτηση ενισχύει την άποψή μου ότι οι όροι που αναγράφονται στο σάιτ του ο ΟΑΕΔ είναι υπερβολικά πολύπλοκοι και αρκετά ασαφείς.

Δείτε εδώ copy paste 

"Για τον άνεργο που επιδοτείται για πρώτη φορά, ο ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων που πρέπει να έχει συμπληρώσει για να δικαιούται να λάβει επίδομα είναι 80 κατ’ έτος την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή του, εκ των οποίων τα 125 ημερομίσθια πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι πριν την απόλυση μήνες. 

Επίσης, επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο εργαζόμενος που κατά τα δύο έτη πριν την καταγγελία ή τη λήξη της σύμβασής του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες) και όχι λιγότερες από 80 ημέρες εργασίας κάθε έτος."

Ματώνει λίγο ο εγκέφαλός σου διαβάζοντάς το... 

Επεξ/σία από MikeJ
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MikeJ είπε

Πάντως το γεγονός ότι ανοίγουν συχνά θέματα εδώ στο μπλα μπλα με την ίδια ερώτηση ενισχύει την άποψή μου ότι οι όροι που αναγράφονται στο σάιτ του ο ΟΑΕΔ είναι υπερβολικά πολύπλοκοι και αρκετά ασαφείς.

Δείτε εδώ copy paste 

"Για τον άνεργο που επιδοτείται για πρώτη φορά, ο ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων που πρέπει να έχει συμπληρώσει για να δικαιούται να λάβει επίδομα είναι 80 κατ’ έτος την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή του, εκ των οποίων τα 125 ημερομίσθια πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι πριν την απόλυση μήνες. 

Επίσης, επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο εργαζόμενος που κατά τα δύο έτη πριν την καταγγελία ή τη λήξη της σύμβασής του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες) και όχι λιγότερες από 80 ημέρες εργασίας κάθε έτος."

Αυτό θέλουν να πετύχουν 

Αν έχει κάποιος να βοηθήσει ας γράψει τι μπορώ να κανω

Δεν έχει κανείς προσωπική εμπειρία πάνω στο ερώτημα μου?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MikeJ είπε

Δείτε εδώ copy paste 

Ασαφεις οχι, πολυπλοκοι ουτε, γραμμενοι με περιπλοκο τροπο ενω θα μπορουσαν να εχουν γραφτει πιο απλα ναι.

Δημοσ.

επικοινωνησα με καποια κπα και μου είπαν ότι οι δύο μήνες πίσω που δεν μετράνε τα ενσημα ειναι από 4-8-18 έως 4-10-18 που απολύθηκα όχι δηλαδή όλος ο Οκτώβριος και όλος ο Σεπτέμβριος 

Ισχύει αυτο η δεν κατάλαβα καλά?

Και μου είπε ότι για να μετρήσουν και ολα τα ενσημα του αυγουστου και γενικα τα ενσημα απο 1-7-17 έως 30-8-18 πρέπει να απολυθω 30/11/18 

καμια ιδεα?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

επικοινωνησα με καποια κπα και μου είπαν ότι οι δύο μήνες πίσω που δεν μετράνε τα ενσημα ειναι από 4-8-18 έως 4-10-18 που απολύθηκα όχι δηλαδή όλος ο Οκτώβριος και όλος ο Σεπτέμβριος 

Και μου είπε ότι για να μετρήσουν και ολα τα ενσημα του αυγουστου και γενικα τα ενσημα απο 1-7-17 έως 30-8-18 πρέπει να απολυθω 30/11/18 

καμια ιδεα?

Τι να σου πω, εγω ηξερα οτι το θεμα με τους δυο μηνες ηταν επειδη αργουν να εμφανιστουν στον ΕΦΚΑ, με αυτα που λες φαινεται οτι ισως υπαρχει και αλλο θεμα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsioulak είπε

Τι να σου πω, εγω ηξερα οτι το θεμα με τους δυο μηνες ηταν επειδη αργουν να εμφανιστουν στον ΕΦΚΑ, με αυτα που λες φαινεται οτι ισως υπαρχει και αλλο θεμα.

Αυτο με τους δυο μηνες πριν την απολυση που δεν μετρανε ισχυει αλλα δεν ηξερα οτι οι δυο μηνες ξεκινανε απο την ημερα της απολυσης και πισω ημερολογιακα και οχι γενικα ο μηνας

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

καμια ιδεα?

Ισχύει αυτό που σου είπαν.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Αυτο με τους δυο μηνες πριν την απολυση που δεν μετρανε ισχυει αλλα δεν ηξερα οτι οι δυο μηνες ξεκινανε απο την ημερα της απολυσης και πισω ημερολογιακα και οχι γενικα ο μηνας

Ρε τύπε πάρε όλα τα χαρτιά (απόλυση/κάρτα ανεργίας/ένσημα εργοδότη κτλπ) και πήγαινε στον ΟΑΕΔ. Θα το ελέγξουν αυτοί και θα σου πουν μετά από 2 μήνες αν δικαιούσαι κάτι ή όχι. Διαφορετικά κάθεσαι λίγο καιρό άνεργος και μετά λες σε κάποιον γνωστό να του πληρώσεις τις εισφορές και να σε απολύσει μετά από 1 εβδομάδα, ώστε να φανούν οι 2 τελευταίοι μήνες που είχες ένσημα και να το πάρεις το επίδομα αν δεν το δικαιούσαι τώρα.

Εδώ μέσα ούτε να το υπολογίσουμε ξέρουμε και μπορεί να σου πει κάποιος κάτι που δεν ισχύει. Αφού λοιπόν δεν κάνεις τίποτα πάρε τα χαρτιά και πήγαινε. Πες στην είσοδο πως θες να βγάλεις και κάρτα αν δεν έχεις και αίτηση για το επίδομα ανεργίας.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά αν κάνει κάποιος σύμβαση ορισμενου χρόνου για έναν μήνα και με την λήξη ο εργοδότης θέλει να του ανανεώσει αλλά ο εργαζόμενος αρνηθεί,ο εργαζόμενος μπορεί να πάρει ταμείο? 

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 9/11/2018 στις 6:07 ΜΜ, eidikos33 είπε

Παιδιά αν κάνει κάποιος σύμβαση ορισμενου χρόνου για έναν μήνα και με την λήξη ο εργοδότης θέλει να του ανανεώσει αλλά ο εργαζόμενος αρνηθεί,ο εργαζόμενος μπορεί να πάρει ταμείο? 

Τελικα πήρες ταμείο τότε ρε φίλε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...